Jullie snoozers, jullie zijn gewoon raar.

27/06/2012 - 40 reacties

Je hebt snoozers en je hebt niet snoozers. Of hoe mijn pa en ik ze graag noemen: je hebt luie mensen en je hebt gedisciplineerde mensen.
Ik hoef u niet uit te leggen dat ik bij die laatste groep hoor.

(Kijk, ik zeg maar zo: ik heb al genoeg minpunten. Ongeduldig, het vermogen om continue tegen alles en iedereen op te lopen en mijn haat jegens het EK en dat ik dit tegen iedereen wil onderbouwen met in mijn ogen Zeer Goede Argumenten. Dus mag ik ook eens blij zijn met dit pluspuntje?? Ja??!!).

Doordeweeks gaat mijn wekker om 6:15 uur. Dan kijk ik even slaperig om me heen, druk en/of sla mijn wekker uit, blijf vervolgens nog 1 of 2 minuten liggen kijken naar de andere 3 monsters op bed: LOML, Badu en Totoro, en vervolgens stap ik uit bed.

Ja. Zo doe ik dat gewoon. Hop, hop, uit bed. Met mijn al dan niet goede been uit bed.  Ik loop naar de badkamer, eerst een plasje, dan doe ik wat kleren aan, en ga ontbijten. En terwijl ik mijn ontbijt eet, hoor ik de wekker vanuit de slaapkamer. 1x. 2x. 3x. 4x. 5x. 6x.  Om de vijf minuten snoost LOML. Wel een uur door, totdat hij echt uit bed moet. In die tijd heb ik me ondertussen al gedoucht, aangekleed, m’n tas ingepakt , naar werk gefietst en inmiddels alweer bezig met m’n eerste dossier (wie hou ik voor de gek: mijn favoriete website aan het doorlezen).

LOML is niet de enige. Mijn zusje is ook al zo’n snoozer. Als ik eens bij haar slaap, en ze heeft haar wekker gezet, dan word ik 3x in de ochtend wakker door een stom liedje van John Mayer. Net dat ik weer wat aan het inslapen ben, gaat weer die verdomde wekker.

En ik snap het niet. Hoe doen jullie snoozers dat toch? Wat is er nou leuk aan om wakker te worden, vervolgens weer in slaap te vallen, en dan WEER wakker te worden? Worden jullie daar niet ontzettend moe van? Ik namelijk wel.

Nouja, tot afgelopen week dan. Ik was kennelijk zo moe dat ik me 3x verslapen had.
Was ik maar een snoozer. Dan was dat vast niet gebeurd

Vorige post Volgende post

40 reacties

 • Reageer Kiwi 27/06/2012

  Nou, Des, ik wil daar best antwoord op geven.
  Ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken en vast niet alle snoozers hebben mijn probleem.
  Maar ik heb ADD wat vaak samengaat met slaapproblemen. Mijn probleem is een heel vol hoofd als ik probeer te slapen wanneer ik niet compleet uitgeput ben. Dan blijf ik zo uuuuren wakker in bed. En dat is vervelend, joh! Daar word je gek van. Ik ga dus pas naar bed als ik echt op ben.
  Side effect is dus zwaar in coma liggen vroeg in de ochtend. Ik zet zo’n 4 wekkers (ik snooze dus eigenlijk niet). De eerste 3 hoor ik niet eens/maak ik niet bewust mee. Maar ik heb ze dus wel nodig om wakker te worden.
  1x de wekker werkt bij mij gewoon niet. Al meer dan 10 jaar niet. Dan verslaap ik me simpelweg.
  Trust me, I’d love to just be able to jump out of bed, fris & fruitig. En als ik er eens echt.echt keihard mee aan het werk ga dan zal het misschien uiteindelijk vast wel lukken. Maar makkelijk is het niet.

  Dat is mijn verhaaltje 🙂

 • Reageer Annemijn 27/06/2012

  Allereerst: wat heeft jouw wekker een ontzettend vrolijke, optimistische naam.
  Misschien is dat het wel. Mijn wekker heet namelijk ‘goedemorgen!’ Dat is zo vrolijk dat je denkt van nou het is blijkbaar niet zo erg als ik deze morgen niet zo goed vind, dus dan blijf ik wel in bed liggen.
  Met een simpele ‘eruit kreng’ zal ik misschien sneller denken van ‘goh, die wil wel graag dat ik uit m’n bed ga en ik durf eigenlijk ook niet zo goed mijn wekker tegen te spreken ojee ik ga dus maar snel m’n bed uit.’
  Ik ga het eens uitproberen. Wordt vervolgd.

 • Reageer Petra 27/06/2012

  Ik zet mijn wekker, word wakker en check dan in bed mijn email enzo. Op die manier ben ik productief bezig terwijl ik nog even blijf liggen (een half uurtje ofzo). Daarna ga ik eruit, dus ik snooze ook niet echt, haha.

 • Reageer theselfhelphipster 27/06/2012

  Ik was vroeger geen snoozer maar vriendje heeft me verpest. Ik heb nu een systeem als ik naar de 06:30 AM yoga les ga.

  05:30 – Eerste X Wekker. Snooze en omdraaien naar comateus vriendje om even te kroelen.

  05:35 – Tweede X Wekker. Als ik er nu uit wil gaan, protesteert vriendje en dus moet ik verplicht nog vijf minuten kroelen.

  05:40 – Derde X Wekker. Nu er echt uit. Vriendje protesteert 30 seconden voor hij van semi naar compleet-comateus weer gaat.

  Lijkt voorlopig redelijk te werken.

 • Reageer Kim 27/06/2012

  Hahaha. Ik was jouw stukje aan het lezen en toen kwam de website langs. Daar klikte ik op en toen ben ik een uur lang vergeten om je stukje af te lezen :’).

 • Reageer Raf 27/06/2012

  John Mayer ftw

 • Reageer Dina 27/06/2012

  Ik heb slaapproblemen, dus zet graag mijn wekker een half uur eerder om nog half te slapen en ondertussen te snoozen. Goed begin van de dag.

 • Reageer T 27/06/2012

  die site is hilarisch en heel slecht als je moet leren .. zucht

 • Reageer Sophie 27/06/2012

  Mijn vriend is ook zo’n snoozer waardoor ik er soms ook aan moet geloven omdat hij vroeger opstaat. Zelf snooze ik soms maximaal 1x en sta ik daarna op. Man up! denk ik dan.

 • Reageer ioon 27/06/2012

  Stefan is een snoozer, die kan ook wel 100 keer snoozen. Als ik wil ‘snoozen’ dan verzet ik de wekker gewoon meteen een half uur verder. Stefan wilde eerst wel 4 of 5 keer snoozen, maar dat mag niet meer want daar word ik heeeeeeeeel chagrijnig van. Nu 2 keer, maximaal. 😉

 • Reageer Marieke 27/06/2012

  Ik ben ook een ENORME snoozer. Ik kan juist niet gelijk opstaan. Ik moet heel rustig aan wakker worden en ja, dan val ik dus af en toe weer in slaap. Bij elke snooze word ik ietsjes wakkerder. Tot groot ongenoegen van mijn vriendje. 😉

 • Reageer Linda 27/06/2012

  Ik hops zelf ook meteen uit bed als mijn wekker gaat. Ik zet wel altijd een 2e wekker voor de zekerheid. Mijn broer slaapt altijd totaal door zijn wekker heen.. Die smoorde niet eens. Gevolg: hij verslaapt zich en voor de rest is iedereen wakker :p

 • Reageer Linda 27/06/2012

  Snoozed, niet smoorde!

 • Reageer Annemijn 27/06/2012

  Ik kan dus ECHT niet gelijk uit mijn bed komen. Maar ik snooze ook niet, waar het dus meestal op uit loopt is dat ik een half uur later verschrikt wakker word en alles in Heel Hoog Tempo moet doen.

 • Reageer Lyanne 27/06/2012

  Ik ben heel trots op je. Ik ben namelijk een snoozer. Of ik hoor mijn wekker niet eens. Daar ben ik ook erg goed in.

 • Reageer Elise 27/06/2012

  Wij snoozers zijn gewoon stom, ik weet ‘t. En toch doen we het.

 • Reageer emma 27/06/2012

  I’m guilty! Maar wat wil je ook als je om half 6 je bed uit moet (en dan eigenlijk te laat bent, tralalala) maar vanaf 5 voor 5 gaat de wekker van mijn sleep app en elke keer moet ik dan een rekensom maken om de wekker te laten stoppen. Ik zeg het je, niets werkt beter om echt wakker te zijn om half 6 (en 2 uur later mag ik weer een paar uurtjes slaap inhalen, yay me!)

 • Reageer Ayla 27/06/2012

  Ik snooze soms. Maar eigenlijk alleen als het niet belangrijk is dat ik op tijd kom (is altijd belangrijk, foei ayla!)

  Mijn vriend snoost heel veel en daar word ik wel gek van. Hij moet er soms om 6 uur uit terwijl ik uit mag slapen, maar na 6x zijn wekker te hebben gehoord, ben ik ook wel uitgeslapen…

 • Reageer Madelon 27/06/2012

  Mijn wekker gaat net zo laat. Mag van mezelf dan blijven liggen tot uiterlijk half 7 en dan mag ik me al haasten XD

 • Reageer Eline 27/06/2012

  Ik snooze nooit. Ik word vaak ook twee minuten voordat mijn wekker gaat vanzelf wakker, bizar.

 • Reageer Sylvia 27/06/2012

  Haha, ik ben een fervent snoozer. Ik vind het heerlijk om nog even te kunnen blijven liggen als de wekker af is gegaan. Meestal snooze ik twee keer, dus dat betekent nog lekker twintig minuten luieren 😉

 • Reageer Myrthe 27/06/2012

  Hé eh dikke vette amen richting jou, ik ben ook een Niet-Snoozer (dat zijn de beteren, ik hoorde dat de Dalai Lama ook een niet-snoozer is) (ok grapje) en ik snap snoozers ook niet. GA. UIT. BED!!!

 • Reageer Lisa 27/06/2012

  Ik kan nu met trots melden dat ik sinds een paar weken geen snoozer meer ben! Vroeger kwam ik er gewoon niet uit, maar nu douche ik ’s ochtends ipv ’s avonds en ik sta niet vroeger op dus ik heb meer tijd nodig. Goede stok achter de deur voor iedereen eigenlijk, gewoon je wekker zo laat zetten dat het niet anders kan. Overigens leg ik mijn telefoon wel aan de andere kant van de kamer zodat ik er wel uit móet, MAARRR, vroeger deed ik het ook en dan ging ik weer terug in met. Maw: ik heb mijn leven gebeterd en it feels goooooooood!

 • Reageer Saskia 27/06/2012

  Oh zo ben ik ook he. Wekker gaat. Even ogen open en eruit met de geit 🙂

 • Reageer Foodloveandhappiness 27/06/2012

  Nou ik behoor ook tot de laatste groep (op veel te veel vlakken in mijn leven), maarrrr ik ben wél een snoozer! En waarom? Omdat ik het heerlijk vind dat ik dan toch net even wat langer mag blijven liggen wanneer de wekker gaat. Tuurlijk ben ik slim genoeg om te weten dat je dus eigenlijk eerder uit je slaap gehaald wordt, maar ik fop mezelf hier graag in en snooze altijd een half uur (tot 40 minuten) lang. En, alsof dat nog niet erg genoeg is, loopt m’n wekker voor, zet ik deze wél op de echte tijd met als resultaat: ’s ochtends moeten bedenken hoe laat het nou echt is. Vermoeiend dit ritueel…

 • Reageer Elisse 28/06/2012

  Er is helemaal NIKS leuks aan snoozen, maar opstaan is gewoon zoooo moeilijk (ja ook hier, een fervent snoozer!)

 • Reageer Jennn 28/06/2012

  Weet je, eigenlijk heb je hier gewoon een punt. Klaar. En toch ga ik lekker niet stoppen met snoozen want voor mij werkt het wel. Ik val overigens niet echt weer in slaap na de eerste keer wekker.

 • Reageer Lin 28/06/2012

  Ik word altijd wakker voor de wekker 😉

 • Reageer Marcella 28/06/2012

  Helemaal gelijk in! Toen ik nog bij mijn ouders woonde stond de wekker verderop in de vensterbank. Ik móest dus wel opstaan om hem uit te zetten. En ik was dan eigenlijk ook altijd meteen wakker. Nu ligt de telefoon-wekker naast bed, en gaat het alarm met gemak een aantal keer achter elkaar. Was ik maar ooit bij mijn oude gewoonte gebleven! 😉

 • Reageer Saar 28/06/2012

  Ik snooze, omdat als ik een keer uit mijn slaap wordt gerukt en op moet staan ik deze heúle dag strontje-chagerijnig ben. Dus even langzaam wakker worden heb ik gewoon nodig!

 • Reageer Ann 28/06/2012

  Tot niet zo gek lang geleden was ik precies zoals jij. Ook al was het vijf uur ’s morgens, twee minuutjes in mijn ogen wrijven en huppakee.

  Maar sinds ik werk, en dan helemaal het afgelopen jaar: ik word zo moeilijk wakker! Heb minstens een kwartier à twintig minuutjes vooraleer ik nu uit bed geraak. Hoop dat het ooit over gaat, want ik vond het veel leuker om meteen bright and shiny te zijn.

 • Reageer Jolien 29/06/2012

  haha mooi stuk Des. Mijn vriend en ik hebben precies hetzelfde, ik stap zo uit bed en hij is een echte snoozer. Klein detail: hij moet er gemiddeld een uur eerder uit dan ik, wat resulteert in een wakkere Jolien op een tijdstip waarop ik nog helemaaaal niet wakker hoor te zijn…beetje jammer wel

 • Reageer Roxanne 29/06/2012

  Oh Desje, niets lekkerder dan snoozen! Het idee dat je nog even kunt blijven liggen doet het gewoon erg goed bij mij.

 • Reageer Rianne 29/06/2012

  Bleh.. mijn vriend doet dat ook. Super irritant. Als ik wakker word moet ik ook meteen het bed uit. Al is het alleen maar omdat ik een springende hond om me heen heb die graag naar buiten wil =D

 • Reageer tam 29/06/2012

  Hier ook geen snoozer. Ik word er poepie chaggy van, het wakker worden zet de toon voor de eerste uren, dus snoozen is gevaarlijk voor mijn omgeving en mijn humeur.
  De wekker gaat ( ik heb nu een vriendelijke versie en niet meer de BEEP BEEP), ik spring uit bed, doe mijn best om niet te vallen en sleep mijzelf de slaapkamer uit. Ik weet niet precies wanneer mijn ogen open gaan.

 • Reageer Blauwe sokken 30/06/2012

  Ik vind het dus echt vet knap als je direct je bed uit kan stappen nadat de wekker is gegaan, zeker om 6:15! Als ik meteen uit bed zou stappen ben ik nog zo slaapdronken dat ik heel hard mn teen tegen het bed stoot ofzoiets. Snoozen ftw dus! Alleen als ik iets heul heul leuks ga doen die dag waar ik al dagen (weken, maanden) naar uitkijk, kan ik meteen mijn bed uitkomen. Kan ook liggen aan het feit dat ik dan al ruim voor de wekker wakker ben.

 • Reageer Petra 30/06/2012

  Petje af voor je discipline. Ik ben jarenlang een snoozer geweest. Een soort ontkenningsfase. Het feit dat je wakker moet worden, maar er nog niet aan toe bent. Ofzo. Tegenwoordig gebruik ik geen wekker meer. Ik heb mijn persoonlijke wake-up service. De ene dag om 5.00 uur, de andere om 7.30. En alle tijden daartussenin. Maar de manier van wekken is elke dag hetzelfde: “Mama! Wakker! Potje. Poepen.” Tja, of dat nu zo’n fijne manier van wakker worden is…. ik sta overigens wel direct naast mijn bed, maar of dat onder discipline hoort…

 • Reageer Maris 30/06/2012

  Hahaha wat een prachtige blog dit. Mijn man is ook een echte snoozer, al moet ik zeggen dat hij de laatste tijd goed zijn bed uit gaat. Ik ben ook geen held met opstaan (ligt er wel aan wat ik ga doen, als we naar de efteling gaan ben ik binnen twee seconde mijn bed uit).

 • Reageer Vivian 01/07/2012

  Hmm, nou ja, voor mij is het een beetje ingewikkeld. Ten eerste heb ik geen wekker waar ik doorheen kan slapen, of je moet mijn moeder meetellen haha. Ten tweede heb ik gezondheidsproblemen waaronder ook extreme vermoeidheid valt, wat betekent dat ik vaak meer slaap nodig heb én slecht slaap. Als ik dan om negen uur wakker gemaakt word door mama, val ik meestal weer in slaap omdat ik simpelweg nog niet genoeg rust heb gehad. Ik vind het meestal ook wel erg lekker om een tijdje gewoon met open ogen lekker te liggen, te denken aan de te komen dag en langzaam aan bij te komen.

 • Laat een reactie achter