Douglasmeisjes

17/07/2012 - 23 reacties

Stel,je bent chagerijnig. Stel, je bent ongesteld. Stel, je huis moet nodig schoongemaakt worden. Of gewoon: fock die hele koopstop, ik ga naar de stad. Stel he, je denkt dit allemaal op een zaterdagochtend erg vroeg.

Je gaat naar de stad.  Je loopt langs de Douglas. Je ruikt die lekkere geurtjes. En je denkt; even naar binnen gaan kan geen kwaad. Maar je ziet al die Douglasmeisjes (DM).  Ze zijn zo verrekte mooi opgemaakt. Een blauwe Eye-look Of The Day. Natuurlijk weet je ook heust wel dat zij daarvoor “gestudeerd” hebben (sorry.  Je kan geen gewoon geen visagie studeren. Klaar). Natuurlijk weet je dat zij er een half uur doen, minimaal, om zo’n ooglook te krijgen. En toch denk je: dat wil ik ook! Ik wil ook zulke make up! En voor je het weet heb je ze al gevraagd of ze je wilt helpen. Een mooie lippenstift uit te kiezen. Een nude. En ze pakt haar make up-kwastjes-riem. En ze kiest zo huppa, een paar kleuren uit. Van het duurste merk, natuurlijk. En ze zegt “kijk, deze haalt de warmte uit je gezicht naar boven”. En “het accentueert toch je jukbeenderen”. En meer van dat soort ongein. Ze stift je lippen. En voor je het weet loop je naar buiten “want daar is het licht beter”. En terwijl je in de spiegel kijkt, in dat daglicht, zie je tot je schrik dat je wenkbrauwen hoognodig geëpileerd moeten worden. Je ziet in het daglicht overduidelijk de haartjes op je bovenlip. En het allerergste:  een duidelijke donkere haar die uit je kin steekt. En je beseft dat het DM het ook gezien heeft. En je weet wat ze denkt. Ze denkt: dat arme make up loze kneuzerige meisje. Dat arme meisje dat denkt geen make up nodig te hebben. Dus kóópt je die lippenstift. Van mocca-kleur. Van 22 euro. En als het DM je ook nog vraagt “of ze deze ultieme blusher, tevens te gebruiken als highlighter, praktisch voor het hele gezicht, het is gewoon een multiproduct”, en ze nog even je wangen poedert,  durf je geen nee te zeggen. “Een beetje blush maakt het echt af”, zegt ze nog. En verrekt. Je ziet het ook. En als het DM je vervolgens zegt dat deze multialleskunnende blush die je leven weleens kan veranderen wel een Limited Edition is van 25 euro, twijfel je nog even.
Eventjes maar, want je wilt er stralend uitzien. Natuurlijk. Met een lippenstift van 22 euro, een blush van 25 euro en een lege bankrekening.

Douglasmeisjes; je kunt niet tegen ze op.

ps. eenmaal thuis kwam ik erachter dat de 22 euro kostende lippenstift precies dezelfde kleur heeft als mijn 7 euro kostende Kate Moss Rimmel lippenstift. Story of me lijf, i can tell u that.

Vorige post Volgende post

23 reacties

 • Reageer lin 17/07/2012

  Je bent het gewoon waard liefje.

 • Reageer Saskia 17/07/2012

  Haha oh dat zou ook iets voor mij zijn, dezelfde lippenstift kopen alleen een heel stuk duurder.

 • Reageer Rosanneke 17/07/2012

  Dat heb ik nou met nagellak…En die Douglasmeisjes zijn nog niet eens het ergst: moet je eens bij Ici Paris gaan kijken 🙂

 • Reageer Naomi 17/07/2012

  Nu ga ik je onderbreken – wat lastig is, want je blog heb je al geschreven – maar visagie kun je wel studeren. En dit zeg ik niet omdat ik dat zelf doe, want ik kan nog net normaal eyeliner op m’n ogen aanbrengen. Maar er zitten veel technieken achter en het is een kunst op zich om zoiets moois met een gezicht te doen. Is niet voor iedereen.

  En inderdaad wat Rosanneke zegt: Die Ici Paris meisjes!

 • Reageer ioon 17/07/2012

  Ik durf de Douglas niet eens in wanneer ik alleen ben. 😡

 • Reageer Maris 17/07/2012

  hihihi, ik ga ook nooit de Douglas binnen als ik me een slons voel, want dan kom ik helemaal depressief naar buiten. Ook die haren, altijd perfect in de krul, met haarlak. Kom ik binnen met mijn verregende haar in een staart. Ik laat me expres niet opmaken daar, want ik weet dat ik dan alles ga kopen, thuis nog steeds niet gebruik (omdat ik het niet op kan doen) en vervolgens weer heel de maand arm ben.

 • Reageer theselfhelphipster 17/07/2012

  Ik vind die vrouwen hilarisch en soms zijn ze ontzettend behulpzaam! Maar goed, soms zijn ze wel een beetje DM-erig zoals jij beschrijft. Maar gewoon genieten van je mooie dure lippenstift en je bent hartstikke mooi.

 • Reageer Angel 17/07/2012

  Haha, zo herkenbaar! Ik had laatst een MAC Skin Finish gekocht, 27 euro. Ik wilde het niet, maar ik kon niet anders. Ik had geen keuze. Helaas.

 • Reageer Dina 17/07/2012

  Misschien is die douglas card wat voor je, dan krijg je tenminste altijd korting als je geen nee kunt zeggen tegen DM.

 • Reageer Kimberley 17/07/2012

  Niet alleen de Douglas hahaha. Inderdaad, ook de ICI Paris XL en natuurlijk de Sephora. Die komen ’s ochtends allemaal als een onverzorgde miep naar het werk en worden daar lekker opgemaakt en de haren worden daar gedaan hahahaha

 • Reageer Ayla 17/07/2012

  Hahaha, ik heb dit met alle soorten winkels. Als ik geholpen word en ik ben alleen, dan koop ik altijd wat ook al wil ik het helemaal niet. Ze praten me zo om. Bye money!

 • Reageer Tam 17/07/2012

  Hahah herkenbaar en daarom laat ik mij niet meer helpen. Jaren geleden toen ik nog niet de beautyblogs volgde haalde ik mijn inspiratie uit bladen en bestudeerde een look en bedacht mij welke kleuren ik nodig heb. Met deze missie ging ik een Douglas of IXIXIXI in en liet mij niet helpen, alleen om de verpakkingen te pakken. Ik wil die, die en die. En als ik ze laat werken dan neem ik een voorbeeld mee en zeg, ik wil deze kleur. Nee ik wil niet dat jij met de vieze kwast mij aanraakt. (oke, dat zeg ik niet,maar bedank vriendelijk)

 • Reageer T 17/07/2012

  ik durf eigenlijk nooit naar binnen

 • Reageer Vivian 17/07/2012

  Ik herken dit gevoel wel haha, ik voel me altijd zo klein tussen al die beautyproducten en die mooie meisjes! Maar de meeste spullen vind ik echt te duur en ik ben ook niet zo van de make-up, dus meestal ga ik er niet eens in.

 • Reageer Marieke 17/07/2012

  Herkenbaar! Ik ben helemaal geen make-upmeisje, haha. Ik blijf ook liever ver bij ze vandaan, voel me naast hen altijd een vreselijke slons.

 • Reageer Bodine 17/07/2012

  Ik kan er echt niet tegen als al die mensen op me af komen om te helpen. Ik wil gewoon op mn gemak rond kijken en proberen. Van die counters waar je niet anders kan dan geholpen worden ontloop ik altijd, hoe graag ik ook de makeup wil proberen. Ik kan er gewoon niet tegen! Dat komt ook doordat de mensen zijn zoals jij ze net beschrijft. “Dit is leuk, dat is leuk, staat je zo goed!”

 • Reageer Rianne 17/07/2012

  Ik vind je een held. Ik durf niet eens stil te blijven staan vlak voor zo’n winkel, laat staan naar binnen te gaan…

 • Reageer Eline 17/07/2012

  Ik trap dus ook altijd in die ongein. (En djiezus, vetmooie lay-out!)

 • Reageer Sophie 17/07/2012

  Ik hou niet zo van de Douglas. 🙁 Voel me er altijd een beetje ongemakkelijk, heb liever The Body Shop bijvoorbeeld.

 • Reageer Ninensa 18/07/2012

  Dapper, ik ben er al jaren niet meer geweest. Die meisjes geven me altijd het gevoel dat ik een zwerver in een duur restaurant ben.

 • Reageer Femke 20/07/2012

  Heel herkenbaar. Ik vermijd dat soort winkels nu tot ik een echt doel heb (wat dan meestal om cadeautjes gaat), niet te doen anders haha

 • Reageer Madelon 23/07/2012

  Kom dan maar niet in de Douglas in Assen. Terrible. In Grunn zijn ze tenminste nog aardig.

 • Reageer taaltje 14/11/2012

  Hihi.. oh nee ik ben veel erger dan dit. Dit is mijn verslaving #1. Ik heb ontelbaar lipglossjes, shame shame. Beginnen allemaal vanaf €20,- tel maar uit 🙁 Vroega tijdens mn studie was ik zo’n promo-miep 🙂 en wil dus nu alleen nog maar het beste van het beste. Ik weet het; een zeer dure hobby. Mn dagcreme spant de kroon van Sisley. Maar ja, ik ben dan ook voor de rest van mn leven verpest. hihi… Gister in Parijs maakte ik het nog bonter. Ik ontdekte de geur: Iris Poudre van “neus” Frédéric Malle in de Printemps.. bleek de geur €250,- te kosten! KACHINGGGG. GELUKKIG zat ik al braaf in de trein naar huis toen ik ontdekte hoe lekker de geur op mn pols precies was. Na veel gegoogle de prijs achterhaald. Mijn conclusie is: ASJEMENOU 🙂 Zo diep zal ik toch niet zinken? Nou, ik acht mezelf er wel toe in staat – koekkoek! Ernstig verhaal, he? Maar ik moest het gewoon met je delen zodat jij je wat minder “erg” hebberig zou voelen. Liefs xxx

 • Laat een reactie achter