Hoe zorg ik dat mijn man blijft koken, deel I.

24/07/2012 - 18 reacties

Ik hoef jullie vast niet uit te leggen dat het ramadan is. Dat wisten jullie vast al. En jullie weten natuurlijk ook dat we nee, ook geen water mogen drinken en nee, je hoeft niet te vasten als je diabetes hebt, en jullie zijn slimme lezers anders kwam je niet op mijn blog, en dan weten jullie ook wel dat de vraag “maar wat nou als je honger hebt, wat dan, stel nou dat je per ongeluk wat eet, WAT DAN??”, de meest domme vraag ever is.

Wat jullie waarschijnlijk niet wisten is dat mijn LOML tijdens de ramadan verandert in De Perfecte Echtgenoot.

Dit is de derde ramadan samen met mijn LOML. Ik weet nog wel de eerste ramadan, 3 jaar geleden. Overdag rond 11 uur in de ochtend kreeg ik een mailtje van hem. ” Ik kook wel vanavond”.

Ik dacht dat ik door honger het mailtje verkeerd had gelezen. Dit klopte niet. Ik mailde terug “sorry?????”.  LOML stuurde mij een mail:
ja, want ik zat namelijk op internet te krijgen, en ik dacht, we kunnen vanavond wel gekruide runderreepjes eten, dan kunnen we dat grillen, er kan een sausje bij van citroensap, ketjap en sesamolie. Als groente kunnen we eventueel asperges eten, hebben we aspergers in huis? Wil je dat anders kopen? En dan aardappelpuree, maar die maak ik ook zelf, ik heb daar ook een recept voor gevonden. Ook heel lekker met knoflook,peper, en een heel klein beetje mayonaise, hmm..njammie. Nou dan hoef jij alleen maar even te kijken of aspergers hebben ok, houd van jou xxx”.

ik moest even met mijn ogen knipperen. Ik denk dat dit de meest romantische mail ever is die LOML ooit heeft gestuurd (ok, afgezien van het mailtje “natuurlijk zou ik voetbal nooit boven jou kiezen”.

En inderaad. Die avond wou LOML eerst samen “gezellig boodschappen doen” (??). Hij wist precies welke ingredienten hij nodig had (en waar ze staan. Normaal gesproken moet ik hem een routebeschrijving van de supermarkt geven), we gingen terug naar huis en hij heeft de hele avond in de keuken gestaan. Vanuit de woonkamer zag ik hem heen en weer lopen, ruiken in de pan, zijn recepten nalezen. Het resultaat was, het moet gezegd worden: een heerlijke iftarmaaltijd.

Ik dacht dat het die ene keer was. Maar nee. De hele ramadan, elke dag, wist meneer overdag al wat hij wou eten. Elke dag kookte hij. En ook bij de 2e keer ramadan vieren liet meneer opeens zijn kookkunsten zien. Tot de laatste dag. Daarna was het afgelopen met de luxe.

Ik was het al een beetje vergeten dit jaar. Tot ik gisteren een mailtje kreeg. Om half 11 in de ochtend, geen grap. Kort maar krachtig: zelfgemaakte hummous, courgette tapenade en stukjes getoaste pita. Dessert: meloen.

Ik heb hem nu wel een beetje door, die man van mij. Hij kan dus heust wel koken.Maar alleen tijdens de ramadan. Ik moet hier van profiteren, dames. Dat snappen jullie ook wel. Ik moet zorgen dat die ramadan nog een maandje of 2 verlengd wordt. Want dat koken bevalt mij wel.  Ik stel een zelfgemaakte krantenartikel voor. Of iemand die LOML kan wijsmaken dat het zaak is 3 maanden achter elkaar te koken.

Maar dan moeten jullie wel allemaal mee doen.
Beloofd?

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Dina 24/07/2012

  Gezellig samen boodschappen doen?

 • Reageer Marahschrijft 24/07/2012

  Haha leuk! Ik kook altijd thuis, maar ik vind het ook reuze leuk dus Lief mag wel helpen – maar dan met het snijden van de paprika ofzo. Verder niet.

 • Reageer Debby 24/07/2012

  Hahaha wat relaxed dat hij het menu ook naar je mailt 🙂

 • Reageer amine 24/07/2012

  Mss kan je hem voorstellen om het vrijwillig vasten op te gaan nemen. Elke maandag en donderdag dat is soennah. Verder de maand na ramadan is het ook nog goed om nog eens 6dagen te gaan vasten en dan heb je nog een heleboel andere dagen waar het ook goed is om te vasten ik zet de link even op je fb

 • Reageer Madelon 24/07/2012

  Whaha! Geweldig dat je ook nog een menu gestuurd krijgt Xd

 • Reageer Riz 24/07/2012

  ik beloof plechtig dat….
  en eigenlijk wilde ik vragen, en wat als je nou geen trek heb in zijn menu.. maar oioi gelukkig was ik nog op tijd om dat niet te vragen… tssss domste vraag ever! je hebt natuurlijk altijd trek in zijn menu.

 • Reageer Fatim 24/07/2012

  Niet zeuren jij!
  ik krijg smorgens/smiddags/savonds whatsapp/sms/facebook/mail-berichtjes van de jongemannen thuis met altijd de vraag: wat eten we -_-! En geloof het of niet, ze zitten nu in marokko en het eerste wat broertjezonietlief zei toen ik hem sprak was: wat heb je gekookt want je gaat het ook voor ons maken als je komt *roltmethaarogen

  Nee, say hamdoellilaaaaaaaah dat hij die ene moeilijke maand het koken op zich neemt. Iftaar koken is zoo moeilijk.. jij krijgt menu &boodschappen&gekook… luxe!

  ps. de tipdertips! probeer uit te vinden wat de trigger is. Desnoods stel je voor de soennah te volgen en op maandag&donderdag te gaan vasten!!!!

 • Reageer Marieke 24/07/2012

  Ideaal, zo’n vent! Ik heb er ook eentje die vaak zorgt dat mijn eten klaar is als ik uit mijn werk kom. Enjoy!

 • Reageer Shanti 24/07/2012

  Ideaal zon man 😀 Wat leuk dat hij dan zo voor je kookt!

 • Reageer Lnnk 24/07/2012

  Wat geweldig! Ik zou zeggen geniet er maar even van deze periode, want ik denk dat hij zich niet laat foppen 😉

 • Reageer Tam 24/07/2012

  Ik doe mee, klinkt perfect trouwens, een kokende man.. 🙂
  Geniet ervan

 • Reageer Henny 24/07/2012

  Des, je hebt het echt getroffen met zo’n lieve man, moet je koesteren en de rest van het jaar de lekkerste dingen voor hem maken! Heeft hij wel verdiend, ja toch?
  Liefs Henny

 • Reageer Flaviena 25/07/2012

  overladen met complimentjes 🙂

 • Reageer Lyanne 25/07/2012

  Haha jammer dat hij niet het hele jaar door kookt. Maar goed, alles beter dan helemaal niet koken! 😉

 • Reageer T 25/07/2012

  dit is zijn goede daad 😉

 • Reageer Saskia 26/07/2012

  Haha ik heb dus een vent die ALTIJD al kookt 😉

 • Reageer Foodloveandhappiness 30/07/2012

  Ja hoor, ik zal de waarheid niet verklappen!

 • Reageer Vivian 31/07/2012

  Aaahh, lieve LOYL! Ja, dat moet je er absoluut in houden, ik beloof dat ik het spelletje mee zal spelen! Sssstttt…

 • Laat een reactie achter