Issues

20/07/2012 - 15 reacties

Ik weet niet waar ik meer een hekel aan heb: vrouwen die met hun vingertje wijzen terwijl ze praten, vrouwen die de hele tijd aan hun haar zitten terwijl ze praten (zo, met 2 vingertjes de lokjes uit het gezicht halen) of arrogante vrouwen. En met arrogante vrouwen bedoel ik eigenlijk vrouwen die Echt Super Arrogant zijn.

Bij mij op werk is er zo’n eentje. Op een andere afdeling. Ik kom haar tegen bij de kopieermachines, bij de liften of bij de koffieautomaat. En er kan niet 1x een hoi van af. Of een vriendelijk “goedemorgen”. Of in ieder geval een “zo, nog even een cafeïne vrije cappuccino zonder suiker en dan mag jij hoor!”. Niets van dit alles.

Nou Des, hoor ik u denken. Dan zeg JIJ toch eens hoi, daar is ook geen kunst aan hoor.

Klopt, lieve menschen. Echt. Ik zei ook een keer hoi. Ik maakte de fout om een keer hoi te zeggen. Of goedemorgen, ik weet niet meer wat ik tegen de heks zei. In ieder geval kwam er geen antwoord terug. Wel een blik. Een blik  die iets zei als “waar haal JIJ het LEF vandaan om mij hoi te groeten”
(LOML zegt dat ik ook zo keek toen we elkaar voor het eerst ontmoeten, ik zei toen dat we nu al getrouwd waren en dat het te laat is om daar nu over te zeuren).

Uit pure schrik (of misschien wel angst) keek ik meteen weg. Naar beneden. Er ging nog niet een sorry uit. Ik dacht; misschien heeft ze haar dag niet. Kan gebeuren. Ik groette haar de keer daarna weer. Het enige wat ze deed was omhoog kijken. En toen ze klaar was met haar kopieetjes…

duwde ze me.

Ik maak geen grap, ik voelde een duwtje in m’n rug. Het voelde een beetje zo van Ga. Aan. De. Kant.
(LOML zegt dat ik hem ook zo weg kan duwen als hij z’n tanden zit te poetsen en ik de gootsteen nodig heb om m’n mond af te spoelen. Ik vraag me vooral af hoelang iemand in hemelsnaam erover kan doen om zijn tanden te poetsen).

Ik was een beetje flabbergasted. Een klein beetje maar. Ik besloot om mijn dag er niet door te verpesten.

Tot ik haar een x voorbij zag fietsen in de stad.  Met haar telefoon aan haar hand. Ze huilde. Heel erg. Ik Ik hoorde haar nog iets zeggen als in “nee, ja, ok. Maar ik bedoelde het niet zo”.

Issues. Elke vrouw heeft ze.
(LOML zegt dat ik ze ook heb. Ik snap niet hoe hij daar bij komt).

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Anouk 20/07/2012

  Tja, zelfs de vervelende mensen hebben een hart. 😉

 • Reageer Ninensa 20/07/2012

  Mensen die naar doen wanneer ze werken, hebben vaak iets te compenseren.

  Heb je haar opnieuw gegroet toen je haar zag fietsen?

 • Reageer Naomi 20/07/2012

  Issues. Iedereen heeft ze indeed. 😉

 • Reageer Anke 20/07/2012

  Friends <3 En ja, meestal zit er (soms zelfs onbewust) wel iets achter. En sommige mensen realiseren zich gewoon niet hoe ze soms overkomen, die heb je ook nog.

 • Reageer Saskia 20/07/2012

  De mensen die zo naar doe zitten meestal met zichzelf in de knoop…
  Maar wel altijd errug vervelend zulke types.

 • Reageer Rianne 20/07/2012

  Waar zouden we zijn zonder issues… ;-p

 • Reageer Tam 20/07/2012

  Ohw niet zo gezellig dus als je de ice queen langs ziet komen. Issues ja, denk dat ze er wel 1 of 2 meer heeft.

 • Reageer Shanti 20/07/2012

  Wat raar dat iemand niet eens het fatsoen heeft om hoi te zeggen :S Maar inderdaad zelfs dat soort mensen hebben problemen.

 • Reageer Jennifer 20/07/2012

  Echt raar dat ze je niet eens terug groet en dat ze je dan ook nog duwde?! Onbegrijpelijk.

 • Reageer Ayla 20/07/2012

  Toch is ze stom!

 • Reageer Flaviena 20/07/2012

  Iedereen heeft zo zijn eigen issues 🙂 maar dat doorhebben en zien is een ander verhaal 🙂 Haha

 • Reageer Riz 20/07/2012

  Zucht.. vrouwen… soms he… heeel soms denk ik echt.. wat heb je er nou aan..?
  Ja nou ik val ons soort heus niet af, en ik zal altijd voor ons vrouw opkomen en steunen en strijden en de regeltjes die ongeschreven zijn niet verklappen. Maar oooo wat kunnen wij vrouwen soms zoooo zeiken… en gemeen zijn en achterbaks en vijandig en jaloers en aaarghh.. vrouwenissues denk ik

 • Reageer Maris 22/07/2012

  Ik denk dan altijd maar weer het goede: “Ze is vast heel erg gekwetst en klein van binnen, dat ze zich zo moet gedragen nu”. Maar ik moet wel toevoegen dat ik vrouwen een moeilijk volk vind (ik ben er zelf ook een, maar ik heb dat soort dingen natuurlijk niet ;-))

 • Reageer Lnnk 22/07/2012

  Herkenbaar, heel herkenbaar.

 • Reageer Vivian 31/07/2012

  Ach ja, zo’n type kennen we allemaal wel denk ik… ik heb altijd zoiets van: nou oké, maar dan doe ik ook niet meer aardig tegen jou!

 • Laat een reactie achter