Ook ik heb bepaalde levensmotto’s

01/07/2012 - 20 reacties

Wat mijn levensmotto is, werd er gevraagd. Toevallig, want op aanraden van SHH kreeg ik het boek The Fire Starter Sessions als tip voor vakantieboek.
(Overigens een heerlijk boek. Houd je van Galadarling, geloof je in the Secret, en vind je SHH ook een hot sexy selfhelp lady? Dan moet je dit boek ook zeker gaan lezen).

In het boek zijn ook “worksheets” te vinden. Soort van huiswerk cq oefeningen (hihi. Ik gebruik cq. voor het eerst. Geen flauw idee waar het op staat, maar mijn manager zegt het altijd. Ik dacht: gooi ik er ook eens in).

In een van de worksheets was de vraag: wat is jouw “brand”, jouw “life quote”, jouw “merk”?

Nou moet u weten dat ik, maar dat had u ook vast wel door, niet een heel erg diepzinnig persoon ben. Er zijn echter wel quotes waar ik altijd aan moet denken in Moeilijke Situaties (variërend van welk subway-broodje moet ik kiezen tot moet ik wel of niet verder met deze baan?):

Je wordt niet geboren om je leven voor te bereiden, maar om te leven.
Ik heb dus een abonnement op Dagelijkse Gedachte. Elke dag krijg je dan een dagelijkse gedachte in je mailbox. Soms slaat het nergens op (“als je nooit weent, kan je nooit mooie ogen”, WTF??), maar heel vaak komen er goede quotes voorbij die, toevallig of niet, ook net slaan op de momenten dat ik het nodig heb. Toen ik deze quote in mijn mailbox kreeg dacht ik meteen al: ja Des, dit ben jij. Dit doe jij. Als klein kind al was ik bezig met het moment erna. “Als ik dan dit of dat doe, dan ben ik klaar, en kan ik dit en dat doen”. Nooit was ik aan genieten van het nu, het moment waar ik nu in leef. Zelfs nu nog kan ik op de maandag me al druk maken wat ik vrijdag allemaal ga doen. En toen ik laatst 7 km aan het hardlopen was, was ik al bezig met mijn volgende doel: de 10 km.  Ik was me op dat moment totaal niet aan het realiseren dat ik al bezig was met hardlopen, dat die 7 km al een doel op zich was.
Het is soms dus net alsof ik mijn leven voorbereid voor….wat eigenlijk? Voor niets dus, want dit is het leven, dit is het, en daar moet ik het (gelukkig) mee doen.

Andere mensen zijn niet beter dan jij.
Ik kan me heel vaak onzeker voelen om mijn eigen kunnen. Mijn eigen dingen. Mijn eigen “talenten”. Zo durf ik heel vaak niet te solliciteren op een baan, omdat ik denk dat er “toch betere mensen zijn”. Ook raak ik soms onzeker als ik bij mensen ben die een “hoge” baan hebben, of een belangrijke functie hebben. Zoiets. Iemand zei een keer tegen mij “ze zijn niet beter dan jij, Des”.  Als ik daaraan denk dan besef ik opeens weer wat hij bedoeld. Niemand is beter dan jij, voel je niet onzeker bij mensen die misschien meer hebben bereikt. Ook jij hebt iets bereikt, ook al is het in je eigen ogen iets heel simpels.

Wat is het ergste wat je kan gebeuren?
Ok, misschien pas ik deze quote wel iets te snel toe (nog een paar schoenen Des? Ach joh, dan maar geen eten in huis, wat is nou het ergste wat er kan gebeuren?), maar het zorgt er bij mij wel voor dat ik kan loslaten en alles beter in perspectief zie. Zo had ik vorig jaar veel onzekerheid mbt werk. Ik wist maar niet of mijn contract verlengd zou worden, en als het verlengd zou worden was het maar voor een paar maanden. Ik heb me daar heel erg druk om gemaakt, tot ik dacht: ok wat is het ergste wat mij kan gebeuren? Goed, ik verlies misschien m’n baan, en dan? In het allerergste geval kom ik in de WW. En dan nog heb ik eten in de koelkast & een dak boven mijn hoofd. What’s the big deal?

En verder nog een paar Belangrijke Lessen: een knot in je haren + grote oorbellen = sexy en het belangrijkste: zit als vrouw altijd met je benen bij elkaar, zelfs als je een broek aan hebt (doe het, alsjeblieft).

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Naomi 01/07/2012

  Leuke wijsheden. Ik ga even kijken op de site.

 • Reageer Saskia 02/07/2012

  Dit zijn zeker mooie wijsheden! 🙂

 • Reageer Sophie 02/07/2012

  Inspirerend stukje! Heel herkenbaar dat vooruitdenken, dat doe ik ook heel erg. Het gekke is dat ik begin dit jaar net op een punt kwam dat mijn leven even helemaal níet gepland was en alle kanten op kon gaan, heel raar om je dat te realiseren als je jarenlang bepaalde doelen voor ogen hebt gehad.

 • Reageer Ilse 02/07/2012

  Mooie woorden, maar mijn motto blijft toch: You can’t buy happiness, but you can buy cupcakes and that is kind of the same thing.

  • Reageer Charlaine 02/07/2012

   Hahaha die vind ik leuk!

 • Reageer Mirthe 02/07/2012

  Vooral die eerste herken ik, mooi stuk!

 • Reageer Charlaine 02/07/2012

  Heel. Erg. Herkenbaar.
  Allemaal.

 • Reageer Vivian 02/07/2012

  Wat een leuk stukje, Des! Vooral die eerste vind ik erg herkenbaar, dat je gewoon moet genieten van het hier en nu. Van het typen van een blog tot het eten van een avondmaaltijd, gewoon genieten. Ik heb me nu trouwens ook geabonneerd op Dagelijkse Gedachte, leuk initiatief!

 • Reageer Rosanneke 02/07/2012

  Goede quotes, vooral die over dat andere mensen niet beter zijn dan jij, heb ik ook chronisch last van 🙂
  Oh, en cq staat voor casu quo wat zoveel betekent als ‘in welk geval’. Is toch heel waardevol om te weten. 😉

 • Reageer Maris 02/07/2012

  “Je wordt niet geboren om je leven voor te bereiden, maar om te leven”. Prachtige quote, precies zoals ik erover denk! Mijn levensmotto is nog altijd: “Na regen komt zonneschijn”. Simpel, maar toch zo’n grote hulp op minder mooie dagen!

 • Reageer Rianne 02/07/2012

  Herkenbare quotes.. en verhalen…

 • Reageer Annemijn 02/07/2012

  Mooie quotes! Vooral die eerste is best wel ’n goed idee.
  En die laatste haha, schoenen gaan voor eten uiteraard. Altijd.

 • Reageer Foodloveandhappiness 02/07/2012

  Kijk dat zijn de wijsheden waar we wat mee kunnen;)

 • Reageer Anke 02/07/2012

  “Don’t be scared of what you cannot see, your only fear is possibility.”
  Aan deze quote moest ik denken tijdens het lezen, uit het liedje Opportunity van Pete Murray. Kan niet zeggen dat het mijn life quote is, want dan zou ik hem ook echt moeten naleven, maar een mooie (en ware) gedachte vind ik het wel!

 • Reageer T 03/07/2012

  mooie wijze woorden

 • Reageer Eva 03/07/2012

  Ah die eerste en die laatste, heel herkenbaar. Het is echt een gave, om altijd maar bezig te zijn met “wat hierna” en me bij alles af te vragen “wat is hiervan het doel?” Alsof alles een doel moet hebben. Alsof dat iets nu gewoon even heel leuk en fijn is, niet goed genoeg is.

  En dat laatste werkt echt. Want als je het vaag houdt “Dan gebeurt er Iets Heel Ergs” is het altijd groter dan het in werkelijkheid is. Vaak is het allerallerallerergste dat ik kan bedenken wel daadwerkelijk heel naar, dat wel, maar het is nooit onoverkomelijk.

  Oh en wat betreft het eerste punt, een artikel van Sarah Wilson: http://www.sarahwilson.com.au/2012/03/are-you-all-dress-rehearsal-no-play/

  “When I got to one milestone, I used it to prepare for the next. Everything was a run-up to the next thing. I didn’t have to think too much about whether it’s what I wanted.”

  • Reageer Des 03/07/2012

   ow men, thank u voor dat artikel. het is zoooo wat ik bedoel

   • Reageer Eva 03/07/2012

    Aaanytime for joe Dessie.

 • Reageer Jennn 03/07/2012

  Mooie quotes!

 • Reageer tam 06/07/2012

  Ik ben ook altijd de partner in mijn relatie .ik pep mijzelf op,geef advies en antwoord ook. Zonder wijsheden van anderen ,zou het leven pittiger zijn. Oh jee …

 • Laat een reactie achter