Witte legging-dragers; jullie verdienen gewoon beter

31/07/2012 - 31 reacties

Ik heb echt heel lang getwijfeld of ik nou echt de moeite zou nemen om er een stujke over te schrijven, maar ik doe het toch. Want 1. het moet gewoon, en 2. ik heb verder geen inspiratie, en 3. het is mijn blog, dus.

De witte legging. Ja, daar is al een FB pagina over.  En gisteren las ik een stukje van beautyblogger Sereentje die een dappere poging doet om de witte legging nog een beetje hip&happening te maken.

Toegegeven; dat doet ze goed. De combinaties die ze weet te maken zijn niet helemaal mijn stijl, maar zeker niet verkeerd en/of lelijk.  DESondanks zie ik nog steeds geen witte skinny jeans, maar de witte legging.

Wat er dan echt mis mee is, vraagt Serena zich af. De witte legging. En als iemand zich er nou echt gelukkig bij voelt, dan kan de witte legging toch gewoon gedragen worden?

True. Helemaal mee eens. Uiteindelijk, at the end, mag iedereen dragen waar die zich gelukkig bij voelt. Is dat een huidskleurige legging; waarom niet. Is dat een legging met kant; goed. Is dat een Oililly jurkje terwijl je 30+ bent; lekker doen.  

Maar helaas zie ik bijna nooit de combi’s van Serena op straat.  Nee, op straat zie je de witte legging, soms met een kanten randje, in combinatie met een kort spijkerrokje. Of een (vaak wel leuk) jurkje tot over de knie, en daar dan nog eens een witte legging onder. Driekwart. Met Birckenstocks erbij. Of ballerina’s. En om het af te maken: een lekker kort pittig, en vooral gemakkelijk, kapsel erbij.

Ik vind het allemaal zo….veilig. Gewoon. Niet sexy. Niet vrouwelijk. Er is geen man die het mooi vindt, en nee natuurlijk moeten we ons vooral niet kleden hoe een man dat wilt. Maar ik kan maar niet geloven dat vrouwen zich daadwerkelijk…mooi voelen in die combinatie.

Als je toch een jurkje tot de knie aan hebt, doe die legging dan uit, en laat zien die benen. Als je toch een spijkerrokje aandoet, doe er dan een lichte zwarte panty eronder. Met ballerina’s, voor mijn part.

Maar de witte legging, lieve vrouwen-die-het-dragen, jullie verdienen allemaal beter. Echt.

Vorige post Volgende post

31 reacties

 • Reageer franske 31/07/2012

  ooh de horror

 • Reageer PJ 31/07/2012

  Hear hear!

 • Reageer Maris 31/07/2012

  Hihi goed geschreven, zonder mensen echt voor het hoofd te stoten. Ik vind het ook verre van sexy, een witte legging (zeker onder een spijkerrokje). Het maakt je benen niet sierlijk, vaak zie je zelfs nog cellulitis er doorheen, yak. Ik trek bij mijn kinderen wel vaak een witte legging aan onder een jurkje, maar daarbij staat het super schattig (zijn ook nog maar anderhalf en nul jaar, dus dan mag het nog!).

 • Reageer forrthira 31/07/2012

  Ik heb onlangs een witte driekwarts legging gekocht. Voor onder zo’n jurkje. En ik heb mijn haar afgeknipt. En ik wil nu huilen omdat ik heel niet-hip blijk te zijn. Boehoehoeeeeeee :'(

 • Reageer Indira 31/07/2012

  Ik denk dat ik in mijn leven nooit een witte legging zal kopen, haha! Een witte broek, sure, maar een witte legging…

 • Reageer Chezzelia 31/07/2012

  Nah, nee.. nee dankje.. Met carnaval misschien..

 • Reageer Melissa 31/07/2012

  Goddank heb ik er ook geen een van in mijn kast! Zwart vind ik ook veel mooier.

 • Reageer Amine 31/07/2012

  Als moslima draag ik vaak een witte legging maar dan onder een witte lange rok omdat mijn benen anders toch nog gezein worden. Ik zie soms wel moslima’s met een hoofddoek lang t-shirt met lange mouwen of tuniek en dan daaronder een legging vind ik ook nergens op slaan maar ach ik ben niet degene om hen te beoordelen. Vinden zij het mooi en vinden zij het kunnen vooral doen dan. ik heb er geen last van. ik kijk wel de andere kant uit. Net als met witte leggings vind het meestal echt niet mooi maar ach ik kijk gewoon de andere kant op

 • Reageer Annemijn 31/07/2012

  Witte leggings worden nooit mooi. Nooit.

 • Reageer ioon 31/07/2012

  Misschien hebben die mensen net zo’n hekel aan panty’s als ik. Niet dat ik witte leggings draag maar wel zwarte. Panty’s zitten gewoon kut. 😉

  • Reageer Des 01/08/2012

   niets mis met zwarte leggings. Maar kleren hoeven ook niet altijd gemakkelijk te zitten he. Het moet maar allemaal makkelijk en comfortabel zitten. Terwijl ik dan denk: het oog wil ook wat, toch?

 • Reageer Vivian 31/07/2012

  Ik heb een witte legging in mijn kast liggen en ik draag hem wel eens, vaak onder een rokje – geen spijkerrok, dat vind ik kinderachtig – of een jurkje. Ik draag sowieso graag leggings, omdat ik me met blote benen vaak niet prettig voel. Ik ben het wel met je eens: het moet echt gewoon goed gecombineerd worden, anders is het lelijk en enorm onvrouwelijk!

  • Reageer Des 01/08/2012

   je zegt dat je met blote benen niet prettig voel. Ik denk dat er met jou heel veel vrouwen zijn. En dat vind ik dus jammer, want volgens mij is dat nergens voor nodig! Waarom niet een licht zwarte panty? Staat echt een stuk mooier dan een witte legging (vind ik persoonlijk )

 • Reageer Anni 31/07/2012

  Hihi, dit vind ik eigenlijk van alle leggings. Ik hou er helemaal niet van.

 • Reageer Lnnk 31/07/2012

  Hear hear!!

 • Reageer Saskia 31/07/2012

  Amen!

 • Reageer Riz 31/07/2012

  ik zie voornamelijk vrouwen met iets te veel bovenbeen (in omvang) met putten waar een golfbaan en balletje jaloers op zullen zijn, iets te korte rokjes, of te korte tunieken.. te witte harige benen en van die slippertjes met een goud randje…

 • Reageer Liliane 31/07/2012

  Ik moet zeggen dat het straatbeeld hier in Nederland sowieso wel wat pittiger mag!

  • Reageer Des 01/08/2012

   high five!

 • Reageer Tam 01/08/2012

  whihihih de 3/4 witte legging onder rokjes bij 30+. Ik wilde het ook al aanschaffen. Whahha no way. En die vrouwen hebben niet eens lange benen en dan hakkerdepak 3/4 iets eronder, rokje erboven, ermm dit begrijp ik zelfs niet.
  Ik ben niet vd legging want dan moet ik zelf beetje overgeven in mijn mond wanneer ik mijn spiegelbeeld zie.
  Ik denk wel dat een legging super fijn draagt en daarom ga ik er een paar aanschaffen. Hahah voor in bed want daar is het swinters te koud en hoef ik niet met een vreemde man in bed te snurken.
  Enough gespamd

 • Reageer Madelon 01/08/2012

  Doe mij de zwarte legging dan maar. Maar wit? Krijg dan gelijk zo’n moeke beeld voor me. No thanks.

 • Reageer Danielle 01/08/2012

  Bij de witte legging denk ik altijd aan jou, en dat is dus best vaak als ik ver straat loop 😉

 • Reageer Eva 01/08/2012

  Dat is het een beetje.. Die vrouwen verdienen gewoon beter dus is het zonde! Als die hele haat jegens de witte legging er nou voor zorgt dat de vrouwen ze gewoon niet meer dragen en overstappen op zwart (of gewoon een panty) dan helpt t al een beetje 🙂

 • Reageer Marieke 01/08/2012

  Ik snap ‘m ook echt niet. Al die jurkjes en rokjes zijn lang zat. Waarom dan nog die legging?! In de winter is daar de zwarte legging voor, tegen de kou, en die kleedt ook nog af. Maar die witte? Brrr…

 • Reageer T 01/08/2012

  en dat je alles erdoorheen ziet … nee.nee.nee.nee

 • Reageer Naomi 02/08/2012

  De witte legging trend is er een die ik werkelijk gewoon niet snap. Ik kan er niet over uit dat iemand zo’n witte legging aantrekt, een rokje erover heen gooit en denkt: Dit is echt werkelijk een juweeltje!

  Maar ja. Ik draag weer rare printjes die de rest van de wereld niet snapt. ; )

  P.S. Het is de beautyblogger aardig gelukt hem een beetje stylish te dragen.

 • Reageer Emily 04/08/2012

  Voor zover ik weet vinden mannen de witte legging geweldig 🙁

 • Reageer Foodloveandhappiness 05/08/2012

  De combinaties die Serena maakt zijn inderdaad niet allemaal lelijk, maar ook mij zul je er nooit in zien! En niet alleen zijn alle 3 de hierboven genoemde redenen om dit stuk te schrijven helemaal geldig, het resultaat mag er zijn;)

 • Reageer Online zelfmoord » forrthira 10/08/2012

  […] Serena ging me voor met haar poging om van de witte legging een fashionable kledingstuk te maken, Des wenste de witte-legging-drager beterschap toe. En wat is mijn aandeel? Ik ga online zelfmoord […]

 • Reageer Shanti 13/08/2012

  Iedereen moet het zelf weten inderdaad, maar ik vind het zeker onder knielange jurkjes geen gezicht. Sowieso als een jurkje al tot net boven je knie komt vind ik een legging die er dan nog net een paar cm onder uitpiept raar. Maar dat is mijn bescheiden mening 😉

 • Reageer Sophie 17/08/2012

  UGHHHH JA HALLELUJAH. Op de brandstapel die ondingen.

 • Laat een reactie achter