Des heeft overal een oplossing voor (behalve voor de economische crisis)

27/08/2012 - 33 reacties

Hebben jullie ditook weleens:

je hebt iets in je handen (tweezerman/sleutel/armbandjes) en je legt het ergens in huis neer. Terwijl je het neerlegt denk je nog zo: ok, Des (maar hier denken jullie dan jullie eigen naam), je legt het nu hier neer, onthoud dit even voor de volgende keer ja?

Maar!! De eerstvolgende keer dat ik mijn tweezerman/sleutel/armbandjes zoek, kan ikhet nergens vinden. Nergens!! Terwijl ik dan nog wel heel goed weet dat ik de laatste keer dacht: ok Des, je hebt het ergens neergelegd, en je wist dat je het moest onthouden voor de volgende keer.

Ik heb dat dus altijd. En het stomme is: voor mijn gevoel leg ik het dan ook op een hele logische plek neer. Bij nieuwe kleding bijvoorbeeld; dat plastic zakje met die reserve knoopjes. Elke keer denk ik: nou Des, leg het maar even in dit bakje neer, dat is pas echt een logische plek!! De volgende keer kan jij het echt wel terugvinden, wedden!!!

En ik kan het weer niet vinden. En dat niet alleen; ik vind ook nergens een “logisch bakje”  met allemaal reserveknoopjes erin. Of een tweezerman. Of armbandjes.

Maar goed. Wat ik eigenlijk wou zeggen; ik zou Des niet zijn als ik daar nu een ultieme oplossing voor heb bedacht. Namelijk: een troepkastje.

Bij alles wat ik in mijn handen heb en denk: ok, hier moet ik even een logische plek voor vinden; leg ik nu in dit kastje. En zoals je kunt zien ziet er ondertussen van alles in.

Ben ik niet geweldig?

ps. ik ben een beetje aan het lurken de hele tijd. Maar ik vind het wel lief dat jullie altijd trouw reacties achterlaten. Jullie lieve knuffelbeessies

Vorige post Volgende post

33 reacties

 • Reageer Sophie 27/08/2012

  Ideaal! Ik heb zelf een paar troepbakjes waar alles in gaat: sleutels, kaartjes, parkeerboetes, opladers, lipbalsems…

 • Reageer Marahschrijft 27/08/2012

  Ja, zo’n kastje hebben wij ook ingesteld – nadat een lege kamer op een gegeven moment een troepkamer werd. “Oh, dit moeten we even wegleggen op een handige plek” – dat werd ons lege kantoor. Tot we de deur niet meer open konden doen en mijn vriend zich een weg moest banen door alle dozen en spullen om bij de printer te komen. Oeps.

 • Reageer Mirthe 27/08/2012

  Superslim!

 • Reageer Jennn 27/08/2012

  haha, herkenbaar! Ik heb het zelfs een keer gepresteerd om spullen terug te vinden omdat ik dacht dat ik een goed idee had voor een opbergplaats. Ik raakte nl. altijd mijn naald en draad spullen kwijt, en toen ik aan het opruimen was bedacht ik dat ik van een oud beautycaseje wat ik niet meer gebruikte wel een naaicaseje kon maken. Dus ik wilde mijn spullen er in stoppen, vind ik daar de andere naalden en draadjes terug… Bleek dat k dat idee dus al eerder had gehad

  • Reageer Des 29/08/2012

   hahaha kijk, dat is goed gedacht!

 • Reageer T 27/08/2012

  zo heb ik een plekje voor mijn buitenlands geld, maar laat de 45 pond daar nou niet bij zitten 🙁

 • Reageer Maris 27/08/2012

  Hihi goed bedacht! Ik heb eigenlijk voor alles in huis wel een vaste plek, waar ik het ook iedere keer weer netjes terugleg (ja ik had net zo goed blind kunnen zijn, dan zou ik alles met gemak terug kunnen vinden). En voor spullen waar ik nog geen plekje voor heb bedacht (of gewoonweg niet heb) flikker ik in de bovenste la van onze ladekast. Beetje hetzelfde idee als jouw kast!

 • Reageer Myrthe 27/08/2012

  Hahaha zo herkenbaar, ik vind je oplossing behoorlijk geniaal. Vooral die uien bovenop de kast maken het helemaal af.

  • Reageer Des 29/08/2012

   hahaha ja he!

 • Reageer Blauwe sokken 27/08/2012

  jaaaa zo’n troepkastje heb ik ook! Alleen de mijne is dicht, voor ieders veiligheid. (Als in geen glas dus)
  Eigenlijk wel slim dat jouw troepkastje glas heeft want dan zie je veel beter waar wat ligt.

 • Reageer Lnnk 27/08/2012

  Ontzettend herkenbaar. Bij mij eindigt alles in mijn nachtkastje.

 • Reageer Sabine 27/08/2012

  Haha, heldin.

 • Reageer Leonella 27/08/2012

  Wij hebben ook twee troeplaatjes. En toch vond ik mijn pincet pas terug toen ik de bovenkant van de afzuigkap eens ging ontvetten. Soms snap ik niks van mezelf.

  • Reageer Des 29/08/2012

   och ja, dat heb ik dus ook! dan vind ik dingen ergens terug datik denk: waarom ligt het hier in hemelsnaam??

 • Reageer Anouk 27/08/2012

  Gewoon alles op een vaste plek bewaren. 🙂

 • Reageer Tam 27/08/2012

  Troepkastje is een goed idee en volgens mij kan de economische crisis ook wel in een troepkastje, maar niet bij sommige partijen want die zullen nog veel meer troep maken, lijkt mij.

 • Reageer Anke 27/08/2012

  Geniaal. Ik heb ook zoiets, alleen noem ik het mijn bureau… 😉

 • Reageer Anni 27/08/2012

  Ha! Ik vind het ontzettend slim!

 • Reageer Danielle 27/08/2012

  Nee, ik heb hier zelf natuurlijk nooooooooooit last van, stel je voor! 😉

 • Reageer Kim 27/08/2012

  Ik heb dus datzelfde probleem en diezelfde oplossing en wonderbaarlijk genoeg raak ik nog steeds dingen kwijt. Want dan verwacht ik dat iets in mijn rommelkastje ligt en daar ligt het dus eigenlijk nooit. Er ligt daar alleen maar zooi die ik nooit nodig heb, heb je daar toevallig ook een oplossing voor?

 • Reageer Esmay 27/08/2012

  Herkenbaar. En stiekem vind ik je kastje dan ook geniaal haha!

 • Reageer Lisa 27/08/2012

  Nou, bij gewone dingen heb ik dat al, maar nu ik allemaal dingen in koffers moet doen merk ik dat ik een aantal Geheime Dingen niet meer kan vinden. Dat is wel een beetje eh, balen.

  (En ik ben ook aan het lurken als een gek – en ok, ik lees ook nog minder – maar dat laatste neem ik op als dwang!)

 • Reageer Shanti 27/08/2012

  Zo herkenbaar! Ik had dat met mijn paspoort.. ik had dat altijd in een bakje op mijn bureau onder een stapel papieren liggen. Tot ik ging verhuizen, toen heb ik het ergens neergelegd waar ik het heel handig vond. Gevolg: ik was het kwijt. Heb echt héél mijn huis overhoop gehaald. Toen ik aan het einde van de maand mijn kasboek bij ging werken kwam ik het tegen..ik had het in mijn kas gelegd! Zo’n kastje is wel handig, ik heb zo’n soort la.

 • Reageer Indira 27/08/2012

  Zoiets moet ik ook hebben, want ik raak ook altijd alles kwijt!

 • Reageer Linda 27/08/2012

  Ik heb een bakje voor alle kleine, belangrijke dingen zoals sleutels. Ik heb niet zoveel dingen die ik kwijtraak dat ik er een kast voor nodig heb :p

 • Reageer Daan 27/08/2012

  Ik heb een ‘schaal’, waar ik altijd mijn sleutels neerleg als ik thuis ben.

 • Reageer Foodloveandhappiness 28/08/2012

  Dit heb ik nou echt nooit, serieus (niet om op te scheppen). Ik onthoud altijd waar ik alles laat, heb ook een bakje voor die reserveknoopjes én als ik dan iets kwijt ben (wat echt bijna bijna bijna nooit gebeurd) dan weet ik ook gelijk dat ik het echt kwijt ben, omdat ik het maar op 1 of 2 plekken kan vinden.
  Dat troepkastje lijkt me voor jou een geschikte oplossing! Nu alleen niet iets heel kleins helemaal achterin neerleggen he;)

 • Reageer Deirdre 28/08/2012

  Ik ben precies hetzelfde! :’)

 • Reageer Wen. 29/08/2012

  Noooooo! Troepjes moeten in een dicht kastje! 0_o Dit kan ik echt niet aan.. ik zie rommeligheid! Aaargh! Maar ben blij dat t werkt 😉 Toch? ^_^

 • Reageer Amine 29/08/2012

  Is dat jouw troepkastje zo ja is dat een zelfgehaakt mandjeenne mag ik het patroon pretty plz

 • Reageer emily 30/08/2012

  hahaha geweldig! Je wist ook dat daar een briefje van 10 ligt? *heeft vast iemand al opgemerkt maar ik ben te lui om te kijken.

 • Reageer Saskia 31/08/2012

  Oh geweldig ben je zeker.

 • Reageer Marieke 01/09/2012

  Lang leve rommelkasjes- en laatjes. 😀

 • Laat een reactie achter