Smilenotes

22/08/2012 - 24 reacties

Een flink aantal jaartjes terug,  lag ik met een dekentje op de bank. Een grote bak ijs naast mij, tig tissues op de grond. Ik was echt ziek van de liefdesverdriet,nooit gedacht dat het zou kunnen, maar zij die het hebben meegemaakt weten het: het kan. Ik mailde met Wen. Die zei; wacht even, smilenotes.nl zet ik over een paar dagen weer online. Smilenotes.nl? Ja, een afstudeerproject van mij, zei Wen. Het is een soort online dankbaarheidsdagboekje. Waar je kunt opschrijven waar je dankbaar voor bent. Of als je mooie smile-momentjes hebt. Het hoeft niet uitgebreid, zei ze, gewoon korte zinnen. Misschien gaat het je wel helpen.

Een aantal dagen terug was ik weer eens door mijn archief van Smilenotes aan het scrollen. Ik had nooit geweten dat ik zoveel had opgeschreven. Van de jaren 2006 tot maar liefst tot 2011. Vijf jaar aan kleine korte smilenotes. En terwijl ik het hele archief doorlas kwamen er ook flink wat herinneringen terug. Hoe blij ik was met mijn kamer was in Amsterdam. Heel veel smilenotes over dat de zon schijnt, jezus, kennelijk kan ik daar heel blij van worden. Toen ik eindelijk was afgestudeerd. Dat ik mezelf flink heb leren kennen toen ik single was. Flink geflirt in de metro, sjans momenten op straat, oh wat een goede tijden waren dat.
En ik begreep opeens waar Smilenotes zo goed voor was. Die kleine momentjes die je weet te waarderen, en die je, jaren later, nog een flinke glimlach op je gezicht kunnen bezorgen. Daarom, een kleine samenvatting:

18-06-2008: Afgestudeerd!! Jawel, met een 7! Mijn adviesrapport van een 5,6 naar een 7 verhoogd! Ben zo trots, en zo fijn dat ik nu eindelijk klaar ben (doe nu geen reet met mijn diploma, maar he, ik was afgestudeerd!)

20-07-2008 Maar ik hou van je, steeds meer en meer, boven alles (een heerlijk smsje van LOML)

20-12-2006: Werk eerst aan je eigen zelfbeeld voordat je aan een nieuwe relatie begint. Als je zelfvertrouwen hebt, heb je die bevestiging niet van anderen nodig (oh, als dit niet een waarheid als een koe is)

24-01-2007: Ik begin steeds meer de voordelen in te zien van het ‘single’ zijn. Sterker nog: voorlopig NO BOYFRIEND FOR ME  (hahahaha, jammer dat single ladies van Beyonce er toen nog niet was).

22-03-2007 goed, nou komt weer de I-LOVE-OPRAH geneuzel langs maar ik was vandaag oprah aan het zien en het was gewoon zo’n goede show! Het was echt heel verhelderend, meteen had ik zoiets van: OHHH!! Dus degenen die dit nu nog lezen ( donderdag ) kijk vanavond naar de herhaling! (dit was de Oprah aflevering over The Secret weet ik nog wel, een van de shows waarvan ik echt een aha moment van kreeg)

19-03-2008 collega van mij is half nederlands half surinaams. Ze heeft daardor als kind veel vooroordelen gehad en is veel gepest. Ook werd ze in Suriname gezien als een “blanke” in Nederland werd ze gezien als een Surinamer. Ze voelde zich nergens echt thuis. Nu heeft ze een klein dochtertje. Ze wil haar kind zo opvoeden dat mensen geen vooroordelen heeft tegen haar dochtertje en haar dochtertje geen vooroordelen tegen andere culturen. Ik zei haar dat ik daar als vol Indonesische nooit last van gehad en me nooit (echt) gediscrimineerd voelde. Toen zei ze:ja ik wil wel dat mijn dochter zoals jij wordt, jij doet het wel goed (ik vond dit een heel groot compliment. Ik woonde toen nog in Amsterdam, en ik heb pas daar meegemaakt hoe mensen je anders kunnen behandelen als je een kleurtje hebt. terwijl ik me niet perse Indonesisch of Nederlands voel. Misschien komt het omdat ik het noorden ben opgegroeid, waar ik daardoor met verschillende mensen omging).

11-01-2007 Waar ik ook altijd blij van kan worden: als ik in m’n volle tas meteen kan vinden wat ik zoek (zoals ik al eerder zei ja)

10-11-2011 Ik heb op de nacht van maandag op dinsdag zo mooi gedroomd,Ik droomde dus dat ik naar de AH ging, er liepen allemaal katten daar. Lieve zachte zwarte katten. En ze zaten of lagen overal! Bij het brood. In een doos, bij de paprika’s. Ze liepen door de schappen heen. Oh ik werd zo leuk wakker <3 (once a grazy cat lady, always a grazy cat lady)

14-10-2010 wat zie jeer mooi uit vandaag. Jammer dat je al zo vroeg weg moet (complimentje van LOML in de ochtend)

21-09-2010, LOML is echt een luie tanker. Hij tankt echt wanneer de tank he-le-maal leeg is.  Behalve als hij weet dat ik de auto nodig heb. Dan zie ik opeens een volle tank. (ik zeg je, ik ben met de juiste man getrouwd)

15-09-2010  besloten om liever te zijn voor mezelf. Van mezelf te houden (ja!!)

26-08-2010 Ik vind het zo leuk om mailtjes te krijgen van mensen die blij worden van mijn blog. Zo ook vandaag, een heel lief mailtje van Pruh gekregen, dat ze na een lange dag werken helemaal blij wordt van stukjes die ik haar toestuur voor de Airmagazine (dit lieve mensen, is een hint)

 13-12-2009  Elkaar en stevig knuffelen op de bank, onder een dekentje (ik weet alleen niet meer met wie. Maar ik ga er even vanuit dat het LOML is)

01-12-2009 smsje van vriendin R: ik ben zo blij voor je! Dit verdien je, dit verdien jij echt! Geniet van dit moment!  (wat een topper is die vriendin R. he)

Vorige post Volgende post

24 reacties

 • Reageer Roxanne 22/08/2012

  Aah Des ik word hier helemaal blij van!! Dat ga ik ook proberen 🙂

 • Reageer Linda 22/08/2012

  Ik moest een beetje lachen om je kattendroom. Ik zie het helemaal voor me :p Fijn stukje in ieder geval!

 • Reageer Blauwe sokken 22/08/2012

  Heel leuk zo’n hier-wordt-iedereen-blij-van stukje! 🙂

 • Reageer Foodloveandhappiness 22/08/2012

  Wat leuk is dit zeg! Dat is hardop lachen volgens mij als je sommige dingen van jezelf terug leest;)

 • Reageer Lyanne 22/08/2012

  Oh wat word ik hier blij van zeg! Dit is ook een goede site voor ons maandelijkse probleempje als vrouw. 😉 Ik ben dan echt een jankerd haha.

 • Reageer Wen. 22/08/2012

  Oh, jij bent zo heerlijk he ^_^ Spread the joy! > Ik ook dikke glimlach op mn gezicht hier en door jou was ik laatst ook mn SNs aan het lezen.. verslavend 😉

 • Reageer Rianne 22/08/2012

  Ik heb smilenotes ook al jaaren niet meer gebruikt! Wel leuk om weer eens terug te kijken..

 • Reageer Myrthe 22/08/2012

  Jaaaaa maakt me blij!

 • Reageer Maris 22/08/2012

  Wat een heerlijk lijstje 🙂

 • Reageer Flaviena 22/08/2012

  Aahh lief stukje!

 • Reageer Pippi 22/08/2012

  Wat een goed idee!
  Vandaag ben ik extra blij omdat ik weer eens mazzel had toen ik veel te laat een bestelling voor sportkleding voor het kind deed. En ooit ben ik blij dat ik ben gestopt met het op de lange baan schuiven klusjes die niet eens vervelend zijn:)

 • Reageer Jennn 22/08/2012

  Wat leuk, ik heb ook een account op smilenotes, maar ik doe er (veel te) weinig mee. Leuk om te lezen, ik ga er ook eens actiever mee worden 🙂

 • Reageer Tam 22/08/2012

  Ohhh wat lief, ze zeggen wel eens, wie het kleine niet eert is het grote niet weerd.
  you have proven right 🙂

 • Reageer Marieke 22/08/2012

  Wat tof dat je dat zo lang hebt bijgehouden. Geweldig archief moet dat zijn!

 • Reageer Sophie 22/08/2012

  Wat een lieve berichtjes zeg! Ik word hier helemaal blij van! Doet me eraan denken dat ik zelf ook wel eens wat dankbaarder mag zijn!

 • Reageer Lnnk 22/08/2012

  Jaaa smilenotes! Daarom hou ik ze ook nog steeds bij. Weliswaar op mijn eigen site en niet meer op die van Wen. Maar het blijft een geniaal idee van haar. Binnenkort weer eens mijn boekje op smilenotes opzoeken haha

 • Reageer Marcella 22/08/2012

  Leuk om terug te lezen!

 • Reageer Saskia 22/08/2012

  Mijn smilenote: Zulke leuke posten van Des!

 • Reageer Anke 22/08/2012

  Wat een geweldig concept! Misschien moet ik het ook eens gaan proberen, lijkt mij toch ook wel erg leuk en opvrolijkend om later eens terug te kunnen lezen.

 • Reageer Ann 23/08/2012

  Wat een leuke zinnetjes allemaal Des :-)!

  *meldt zich aan bij Smilenotes*

 • Reageer Indira 23/08/2012

  Zulke dingetjes opschrijven is zeker niet voor niets! Ga je na lange tijd weer van smilen 🙂

 • Reageer Mirthe 23/08/2012

  Jeetje, ik word hier spontaan heel vrolijk van en dat terwijl het niet eens mijn eigen herinneringen zijn 🙂 Wat een mooi compliment inderdaad, dat uit 2008. En Des, je lijkt me echt een heel erg leuk mens!

 • Reageer Danielle 26/08/2012

  Hoe leuk is dat! Daar zou ik ook eens mee moeten beginnen, maar ik vergeet dat dan weer zo snel om in te vullen!

 • Reageer Vivian 04/09/2012

  Wat ongelofelijk leuk dit! Toevallig heb ik net vandaag drie nieuwe notitieboekjes gekocht en ik denk dat eentje daarvan een smilenotes-boekje wordt, want je hebt me echt geïnspireerd!

 • Laat een reactie achter