Liever lui op de bank dan hardlopen

26/09/2012 - 15 reacties

Oja. Hardlopen en zwanger zijn. Ook nog zoiets.

Zal ik jullie eens een geheimpje verklappen? Maar dan moeten jullie mij niet uitlachen ok, beloofd. Toen ik nog niet zwanger was en ging hardlopen deed ik weleens net alsof ik met babybump over de finish ging.
Ja, echt.
Oh, ik zag mezelf wel zo rennen, met buikje. Zodat iedereen die mij zag rennen zou denken:nou kijk eens. Wat een sportieve vrouw. Zwanger en nog hardlopen. Poe poe, petje af.

Maarja. Dat was toen. Wist ik veel dat als je zwanger bent er van alles met je lichaam gebeurt. Wist ik veel dat al je hormonen op hol springen, je smaakpuapillen anders worden, je niets meer kan verdragen qua geur, je het liefst de hele dag op bed wilt liggen en oja; je borsten.

Ik wist dus niet dat ook die krengen gingen opzetten. Groeien, van formaat sinasappel naar meloen. Iets met melkklieren die opzetten. Ja, onze lieve Heer zal het allemaal best bedoelen toen hij ons creëerde, maar ik had het fijn gevonden als hij de man ook een beetje van die bijwerkingen had gegeven.

Enfin. Dat met die pijnlijke borsten, dat merk je als je gaat hardlopen. Daar kan geen sportbh tegenop. Om maar niet te spreken over die vermoeidheid. De keuze om na werk eerst te gaan hardlopen of op de bank te liggen is heel snel gemaakt, kan ik u zeggen.

Dus heb ik ondertussen alweer langer dan 1 maand niet hardgelopen. Ik denk met weemoed terug aan deze tijden, ochja. En toch heb ik me nog niet afgemeld voor de 4 mijl in Groningen. Ik heb nog steeds hoop om met babybump over de finish te gaan.  Jullie ook?

PS. je kunt nog steeds meedoen met de winactie!!

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Elise 26/09/2012

  Respect dat je er überhaupt aan dénkt om dit te doen, ik trek het niet eens zonder zwanger te zijn :’)
  Wel stoer, heeft die kleine al meegedaan aan een hardloopwedstrijd zonder zelfs maar geboren te zijn.

 • Reageer Natalina 26/09/2012

  Nou als ik er nu al aan denk trek ik het niet eens…dus, ik bedoel maar! Ik zou het wel leuk vinden hoor, maar met zo een afgepeigerde heup als die van mij ziet hardlopen er niet in. Gewoon genieten wat er te genieten valt tijdens je zwangerschap en daarna gewoon weer hardlopen 🙂

 • Reageer Indira 26/09/2012

  Zo leuk om dit te lezen, haha! Echt rot dat je nu niet lekker een rondje kunt rennen. Maar rustige wandelingen zijn ook leuk toch? 🙂

 • Reageer Ayla 26/09/2012

  Het klinkt zo eng, hardlopen en zwanger zijn! Het idee gewoon, straks valt de baby eruit (kan niet zomaar weet ik toch maar toch!) of wordt de baby misselijk van dat op en neer bouncen. Ik zou er niet eens aan denken!

 • Reageer Lisa 26/09/2012

  Dat krijg je hè, van al die ijdele fantasieën! 😉 Aah nee, ik vind het ook een leuk idee om zwanger over de finishlijn te springen, maar als het niet gaat… hopelijk voel je je snel fysiek wat beter! 🙂

 • Reageer Sigrid 26/09/2012

  ik heb ook echt geen idee tot wanneer dat dan eigenlijk ook verantwoord zou moeten zijn?

  wat zielig dat je zo moe bent. maar geef er maar een beetje aan toe ;). ben benieuwd of jij en je +1 nog gaan finishen met de 4 mijl!

 • Reageer Daan 26/09/2012

  Smaakpupillen. Dat zijn de ogen op je tong? 😉

 • Reageer Eline 26/09/2012

  Je moet gewoon goed naar je lichaam luisteren. Als dat op het moment zegt dat je het even niet moet doen, dan komt het wel weer!

 • Reageer Foodloveandhappiness 26/09/2012

  Heb er geen ervaring mee, maar geloof je gelijk, hoe zwaar het is. Zou knap zijn als je je er toe kan zetten, maar ik snap de verleiding van op de bank blijven!

 • Reageer Saskia 26/09/2012

  Toch petje af dat je het hebt geprobeerd!

 • Reageer Leila 26/09/2012

  Och arme! I know how you feel. Ik kwam thuis van werk, dook mn bed en werd pas de volgende dag weer wakker. Maar het gaat over! Geleidelijk aan krijg je weer energie!

 • Reageer Anke 26/09/2012

  Ik zit ook liever lui op de bank dan hardlopen en ik ben niet eens zwanger… Echt respect dat je het nog wel geprobeerd hebt! En ik hoop met je mee 🙂

 • Reageer Madelon 27/09/2012

  Dat je uberhaupt nog aan hardlopen denkt haha.

 • Reageer Kinga 27/09/2012

  Jeetje, dat je het uberhaupt probeert. De meeste mensen lukt hardlopen niet eens als ze niet zwanger zijn, dus voel je vooral niet slecht. Maar het zou wel echt geweldig zijn als die 4km je zou lukken…

 • Reageer Marieke 03/10/2012

  Ik denk dat je gewoon even moet luisteren naar je lichaam… Andere sport wellicht? Zwemmen schijnt fijn te zijn!

 • Laat een reactie achter