4 o’clock / Calm / In Your Town / The view from here / en meervanditsoortongein

23/10/2012 - 19 reacties

Fieuw. Jullie waren het allemaal met mij eens bij onderstaande stukje. Gelukkig. Ik was even bang dat ik reacties zou krijgen als: nou ehh Des, je bent zelf nog niet eens moeder, dus waarom hou je je bek niet es.
Maar dat zeiden jullie niet.

Omdat ik nogal achterloop met Ocotober Photo A Day : wat foto’s van de afgelopen dagen:

Ik werk bijna elke dag van 7 tot half 4.  Rond 4 uur zit ik meestal op de fiets. Deze foto is met gevaar voor eigen leven gemaakt. Een foto van jezelf maken terwijl je op de fiets zit is best moeilijk. Voor je het weet fiets je iemand aan. Heb je weer een wandelstok van een oudje tussen je spaken. Maar toch; ik moest een foto van 4 uur ’s middags maken (om 4 uur ’s nacht slaap ik, snappen jullie). Dus alsjeblieft.

Twee jaar geleden bezocht ik voor het eerst het musee d’Orsay in Parijs. Er hangen daar prachtige schilderijen van Renoir, Monet, en Manet. In het bijzonder 1 heel groot schilderij van Renoir. Ik weet helaas niet meer welke, maar ik heb serieus een traantje gelaten bij het zien van dat schilderij, zo mooi vond ik het. Nou vind ik het kopen van dingetjes bij een museum altijd flinke flauwekul (veel te duur), maar ik moest en zou wat kalenders meenemen. Nu heb ik 3 kalenders thuis van Renoir, Monet en Manet, en ik kocht wat lijstjes bij de Ikea. Zie hier: mijn eigen “prive collectie” thuis. Daar word ik nou kalm van.

Herfst. Mijn derde favoriete seizoen (of mijn op 1 na minst leukste seizoen, maar ik formuleer graag positief). Ik ben er laatst achter gekomen dat ik moet wennen bij het wisselen van de seizoenen. Zodra het vroeger donker wordt (of juist later licht), moet ik een beetje wennen. Dan krijg ik een raar gevoel in mijn buik, een beetje nostalgisch gevoel. Het afscheid nemen van het ene seizoen en het andere seizoen verwelkomen. Herfst is koud, nat, en bereid mij voor op de winter; het seizoen wat ik echt haat.
Het enige wat ik echt mooi vind van de herfst zijn deze kleuren. En het fietsen door knisperende blaadjes. Door het Noorderplantsoen: het mooiste stuk van de stad Groningen.

Dank lieve Here in de hemel, het moment is dan eindelijk daar gekomen: LOML en ik hebben een klerenkast!!!!!! (Kijk, zolang heeft het geduurd, zoveel stukjes erover geschreven!!). Het uitzicht van ons bed: een mooie grote klerenkast. Ik hoef u denk ik niet uit te leggen welk gedeelte van hem is, en welke van mij.
Oh jongens, ik ben zo blij met mijn klerenkast. Op een gegeven moment lagen onze kleren overal op de grond in 1 kamer. Ik had geen zin meer om het op te hangen, om het te sorteren, of om het netjes op te vouwen, want elke ochtend was het weer een ramp om het terug te vinden. Dus op een gegeven moment dacht ik: weet je wat. Ik word gewoon zwanger van hem. Dan moet de kledingkamer wel een babykamer worden, en moeten we wel een kledingkast aanschaffen.
Ik zeg het u: zwanger worden lost zoveel problemen op*.

 

 

 

*oh wacht, ik heb toch geen lezertjes van een jaartje of 14,15, 16? Dit was een grapje hoor meisjes. Niet zwanger worden, eerst netjes jullie school afmaken.

 

Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reageer Vlienelien 23/10/2012

  Hahahaha. Dat van die klerenkast is herkenbaar. Heb nog geen kinderen en ben ook nog niet zwanger, maar bij ons gaat de kledingkamer ook de babykamer worden en zit nu al te kijken voor passende katen in de slaapkamer 🙂 hihi.

 • Reageer Dina 23/10/2012

  Jeetje. Ein-de-lijk de klerenkast! 🙂

 • Reageer Indira 23/10/2012

  Hoe lang is het geleden dat je voor het laatst een kledingkast hebt gehad?

 • Reageer LailaZ 23/10/2012

  Super weer sis!

 • Reageer Maris 23/10/2012

  Hahaha heb je al last van nesteldrang? Heerlijk! Ziet er goed uit die kast!

 • Reageer Mirthe 23/10/2012

  Ik stort mezelf meteen in een tienerzwangerschap hoor!

 • Reageer Leonella 23/10/2012

  Een klerenkast, heerlijk! Ik herken de Ikea, wij hebben ook zo’n logge Zweedse lomperik waar alles lekker in kan.

 • Reageer t 23/10/2012

  wijze woorden van tante Des

 • Reageer Sas 24/10/2012

  leuk leuk leuk!

 • Reageer Lin 24/10/2012

  Haha Des <3

  En mooi wanneer je zo ontroerd raakt van een schilderij. Ik had dat bij de Madonna van Edvard Munch.

 • Reageer Dionne 24/10/2012

  Dat heb ik ook altijd, dat gevoel van nostalgie. En melancholie. En tegelijk ook wel weer blij omdat er een nieuw seizoen komt, maar ook sip omdat het oude voorbij is en nou ja hetzelfde als jij denk ik dus.

 • Reageer José 24/10/2012

  Helpt zwanger worden ook tegen andere klussen die zijn blijven liggen?
  De plinten in de huiskamer is bij ons zo’n heikel punt…

  (Wees gerust, 27 jaartjes oud en getrouwd :))

 • Reageer Myrthe 24/10/2012

  Hahahahhaahha die positieve hoek van kijken over dat herfst je 3e favoriete seizoen is… LUV dat idee (het is anders wel mijn 2e favoriete hoor, lekker puh)

 • Reageer Kinga 24/10/2012

  Haha, oei. Nu voel ik me met mijn 16 jaar ineens wel heel jong. Maar ik kan je gerust stellen, ik was totaal niet van plan op de ‘sixteen and pregnant’-tour te gaan. En geweldig geformuleerd, over de herfst als je 3e favoriete seizoen!

 • Reageer Foodloveandhappiness 24/10/2012

  Hahaha ik sla die oplossing ook maar even over;) Heerlijk of niet, dat opgeruimde gevoel en weer ruimte in de kamer 🙂

 • Reageer Lnnk 24/10/2012

  En de kast is prachtig! Het is het helemaal waar dus 😉

 • Reageer Daan 26/10/2012

  Mooie kast!

 • Reageer Madelon 26/10/2012

  Herkenbaar XD. Wij delen nog steeds een kast met alle hangende kleding. Maar de rest…2 gescheiden ladenkasten. Kunnen we beiden onze eigen rommellades maken hihi.

 • Reageer Tam 27/10/2012

  Hihiih wat fijn die kledingkast, maar goed dat je zwanger werd dan 😉

 • Laat een reactie achter