Emotion

10/10/2012 - 22 reacties

Dit, lieve kipjes, is mijn “hmmmfffpppsfff” gezicht. Zo’n gezicht heb ik als ik het niet meer allemaal snap. Als ik een beetje in de war ben. Als ik bijvoorbeeld met iemand praat die het continue over zichzelf heeft. Dan kijk ik zo. Dan lijkt het alsof ik heel geïnteresseerd ben maar feitelijk denk ik: what.ever.
Ik kijk ook zo als iemand het over iets heeft en ik geen idee heb waar het over gaat. Als mijn vader het over politiek heeft bijvoorbeeld. Of toen we een keuken gingen kopen. Of als het financiële mannetje lang komt en het over de verschillende aftrekposten heeft. Ik hoor alleen maar “aftrek” en denk dan stiekem: hihihhihi.
Enfin. Ik kijk de laatste tijd ook zo omdat ik zwanger ben. Ja, want als je zwanger bent krijg je heel vaak advies. Gevraagd, maar oh jongens; ook heel vaak ongevraagd advies.  Zie hieronder een lijstje van adviezen danwel uitspraken die ik de laatste tijd allemaal heb gehoord. Van vrouwen die al kinderen hebben, van vrouwen die nog geen kinderen hebben en jawel: van 1 man. Lees en…huiver:

 •  je geeft toch wel borstvoeding? Borstvoeding is echt veel beter;
 • geef je borstvoeding? Maar er is ook niets mis met flesvoeding hoor;
 • thuis bevallen? Dat je zo’n groot risico neemt;  je kunt het toch beter in het ziekenhuis doen?
 • in het ziekenhuis bevallen? Maar waarom niet thuis, kan je niets gebeuren hoor;
 • drop is niet goed als je zwanger bent hoor; ik las namelijk op internet dat…(dit laatste is het meest gehoorde argument. “Ik las laatst iets op internet”)
 • je gaat toch niet alles nieuw kopen? Je bent gek dat je zoveel geld uitgeeft;
 • je gaat toch niet alles op Marktplaats kopen? Het is wel je eerste kind he, daar mag je best iets aan uitgeven;
 • hardlopen is niet goed;
 • hardlopen is wel goed;
 • ik zou de Bugaboo nemen;
 • Ik zou de Quinny nemen;
 • Nou, niets mis met de Mitsy hoor;
 • je moet nu echt beginnen met smeren hoor, anders krijg je striae ;
 • joh, dat smeren met creme op je buik helpt echt niets hoor;
 • veel peulen eten, dat is echt goed voor de baby;
 • veel wortels eten, dat is echt goed voor de baby;
 • weet je wat goed is voor de baby? Tauge eten;
Komt dan nu nog de topper die ik heb gehoord: “misselijkheid zit tussen de oren, je moet gewoon meegaan met het dagelijks leven”.
En dit werd gezegd door…jawel…een man.
Oktober Photo A Day, doe jij ook mee ? (He dat rijmt).

 

Vorige post Volgende post

22 reacties

 • Reageer Wan 10/10/2012

  Owowow. Die man! Wat een lef. Haha. Heb je hem laten leven? 🙂

 • Reageer Marike - LIVWOW.nl 10/10/2012

  Haha, belachelijk zulke adviezen! Gewoon lekker zelf ervaren wat jij wel en niet wilt! 🙂

 • Reageer Saskia 10/10/2012

  BELACHELIJK allemaal zeg. Vooral die man he. Laat hem maar eerst een kind krijgen, daarna mag hij verder praten. ^^

 • Reageer Tam 10/10/2012

  je moet, als ik, je zou, beter, niet,waarschijnlijk, zeer waarschijnlijk,man man man man . Als ik het lees word ik al moe.
  the road to hell is paved with good intentions, hihihi
  hmmpf gezicht: toepasselijk!

 • Reageer Ankie 10/10/2012

  Jeetje al die adviezen! Ik zou er knettergek van worden denk ik.

 • Reageer Foodloveandhappiness 10/10/2012

  hahahahaha die man, wie was dat dan wel niet!? Nou gelukkig weet hij hoe het moet…;)

 • Reageer Dina 10/10/2012

  Die man snapt er de ballen van 🙂

 • Reageer Sophie 11/10/2012

  DIE MAN. Wat een lef, ongelofelijk. Leuk stukje en best herkenbaar, nu ben ik niet zwanger maar wel op zoek naar een baan én zijn mijn vriend en ik aan het nadenken over een koophuis met hypotheek. Nou en geloof me, ook iedereen in mijn omgeving weet PRECIES wat ik allemaal moet doen. Jaja….

  • Reageer Des 11/10/2012

   hahahaha, ja dat is ook best herkenbaar. wacht maar tot je het huis gaat inrichten. dan komt ook iedereen met adviezen

 • Reageer Lin 11/10/2012

  Je moet die man lekker over zijn voeten kotsen. En ik vrees voor de dag dat ik ooit zwanger ben en adviezen van mijn schoonmoeder ga krijgen. Ik weet niet of ik het aankan.

 • Reageer Indira 11/10/2012

  Lijkt me heeeel frustrerend haha

 • Reageer Femke 11/10/2012

  Hahaha pfff dat lijkt me waarschijnlijk wel het irritantste van een hele zwangerschap, ‘goedbedoelde’ adviezen. Nu was mijn moeder vroeger kraamverzorgster en zal dat wel ooit gaan botsen met de adviezen van de schoonmoeder :’) Ik blijf nog even lekker met mijn kat als baby.

 • Reageer Lyanne 11/10/2012

  Weet wat jij eens zou moeten doen… niet luisteren! 😉

 • Reageer Natalina 11/10/2012

  Hahaha nou van je man moet je het maar hebben zeg!
  Ja wat is het toch met mensen die niet weten hoe ze zich moeten gedragen als vrouwen zwanger zijn? Niet dat ik er wat van af weet ofzo, ben zelf nooit zwanger geweest. Maar ik bedoel, je ziet en hoort zo vaal van die stomme opmerkingen… Volgens mij stelt de bevalling niks voor tegenover al die uitspraken 😉 haha.

  • Reageer Des 11/10/2012

   oh niet mijn man had dat gezegd hoor (een man van mijn werk). Als mijn man het had gezegd waren de scheidingspapieren a la minute getekend

 • Reageer Nadine 11/10/2012

  Sjees daar zou ik zo moe van worden! Ik kan sowieso slecht tegen advies dat wordt gebracht alsof het de enige optie is en als je het niet volgt dan ben je gek. Lekker doen waar je zelf zin in hebt en je ‘ik luister maar het interesseert me geen hol’ kop op blijven zetten!

 • Reageer Maris 11/10/2012

  O dat ongevraagde advies herken ik echt. Ik heb er ook over geschreven toen ik net zwanger was van Emily. Kon het echt niet hebben. Maar welkom in de wereld van moeder zijn, want dit advies blijf je krijgen, zelfs als je kinderen ouder worden. Iedereen weet het wel beter en heeft wel een mening. Mijn advies (hihi): Luister ernaar, kink gewoon mee en smijt het direct weer naar ze terug als ze weglopen. Lekker je eigen ding doen!

 • Reageer Maris 11/10/2012

  *knik

 • Reageer Daan 11/10/2012

  Ongevraagd advies moet je onthouden, totdat je zeker weet dat het onzin is en dan met bewijs keihard in hun gezicht teruggooien en zeggen dat ze zichzelf maar moeten gaan adviseren 😛

 • Reageer Ikram 11/10/2012

  Phihihiihihi 🙂 Tja het is goedbedoeld zeker? 🙂

 • Reageer Miss Moneypenny 13/10/2012

  Hahaha! Heerlijk. En herkenbaar, al dit k*tadviezen. Maar over die laatste wind ik me toch wel enigszins op hoor. Ik ben twee keer negen maanden lang hartstikke misselijk geweest, drie keer per dag overgeven ondanks de Emesafene, bijna aan de sondevoeding gelegen in het ziekenhuis en dan beweert iemand (nota bene een man) dat het tussen de oren zit? TUSSEN DE OREN?! Jezus man. Respectloos. Als je hem nog eens tegen komt geef hem dan s.v.p. een klap voor zijn smoel. Met de groeten van Miss Moneypenny.
  Is de misselijkheid inmiddels over, trouwens? Of ben jij ook zo’n 9 maanden pechvogel? Ik hoop echt van niet!

 • Reageer J 13/10/2012

  Als geneeskundestudent/bijna-dokter moet ik toch even iets over die drop zeggen (want het is een beetje waar): als zwangere heb je kans op een aandoening die pre-eclampsie heet (niet google-en! stuur maar een mail als je iets wil weten ;-)), waarbij je bloeddruk te hoog wordt. Nog geen ramp, maar dan moet je wat meer in de gaten gehouden worden. In drop zit een stofje dat op een lichaamseigen stofje lijkt, dat je bloeddruk verhoogt. Stel je hebt risicofactoren voor pre-eclampsie (dat weet je niet van jezelf) + je eet veel drop –> dan heb je meer kans dat de pre-eclampsie ‘zich openbaart’.

  That’s all. Het is net als vet eten en de kans op een hartinfarct. Als je al meer risicofactoren hebt, wordt de kans groter. Maar een absoluut verbod is het niet.

  Verder hoop ik ook dat je niet al te misselijk meer bent 🙂

 • Laat een reactie achter