Lunchtime

02/10/2012 - 18 reacties

Weten jullie nog dit stukje?
Voor de mensen die het doorhadden: ik was inderdaad al zwanger tijdens de ramadan en deed daarom dit jaar niet mee. Nee, dit stukje schreef ik dus niet omdat ik zo’n trek had omdat ik niet mocht eten, dit stukje schreef ik omdat ik kotsmisselijk was tijdens de eerste trimester.

Oh jongens, ik was zo gezond bezig he. Met eten en hardlopen en alles. Ik had bijvoorbeeld superfoods helemaal ontdekt. Een duur bakje spirulina gekocht. En een zakje goji bessen. Rauwe cacao. Lijnzaad. Chiazaad. Mijn keukenkastje veranderde in no-time in een ehh..gezond keukenkastje.

Maar goed, toen werd ik zwanger en vooral: misselijk. Ik kon geen gezond sapje meer zien. Spinazie kon ik niet door m’n keel krijgen. Nee, ik kon alleen maar ongezond en vet voedsel eten. Mckroket. Cheeseburger. Quarter Pounder.  Het was alsof mijn lichaam erom schreeuwde (nee maar echt)*.
Ik snap opeens waarom zwangere vrouwen zich zo heerlijk kunnen laten gaan.

Ik ben inmiddels over de beruchte eerste trimester heen. Niet meer misselijk, vind onze koelkast weer lekker ruiken, en ik kan weer een beetje normaal eten. Vandaag op het menu: 4 broodjes met kipfilet en hagelslag, 2 crackers met kaas, druiven, kiwi’s, en een zelfgemaakt sapje van spinazie, sinasappel, gojibessen en melk (wat ik overigens nog steeds niet te zuipen vind. Waarom is alles wat gezond is zo smerig??!)

*ik heb LOML eens gesommeerd om een potje appelmoes te halen. Potje was direct op.
*ik heb LOML ook eens gesommeerd om poffertjes te maken. Dat we geen poffertjespan hadden was voor mij geen reden “dat het nou eenmaal niet mogelijk is, Des”. Gelukkig was er toen Noorderzon, een groot festival hier in Groningen. Daar was ook een poffertjeskraam. Daar ging hij dan, op vrijdagavond om 2300 uur ’s nachts. Wat een topper he.

Geschreven in het kader van October Photo A Day challenge

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Wen. 02/10/2012

  Awwww <3 @ poffertjesverhaal!!

 • Reageer Natalina 02/10/2012

  Gezonde dingen zouden juist nog lekkerder moeten smaken zodat we er meer van eten, maar nee… Ik zit al bijna een jaar elke ochtend naar mn green smoothie te staren en denk ik, kom op, 1,2,3…gaan met die banaan! Maar ik merk het wel wanneer ik niet gezond eet!

  LOML is the best ;)! Ik wil ook poffertjes, bezorgd hij ook naar Oslo?

 • Reageer Foodloveandhappiness 02/10/2012

  Die man van jou….is een topper!

 • Reageer Elise 02/10/2012

  Pffffff, gezond eten is niet lekker én heel duur. Ja joe waarom zou je het eten 😉

 • Reageer Anke 02/10/2012

  Ik durf de koelkast hier ook niet meer op te trekken vanwege de geur… Alleen is het hier omdat er een bol mozzarella uit z’n verpakking is geknapt, ik wist niet dat dat spul zó kon ruiken zeg!

 • Reageer Lisa 02/10/2012

  Ik vraag me wel af, hoe heb je dat dan gedaan op je werk? Heb je het je collega’s vanaf de allereerste moment moeten vertellen? Of heb je stiekem op de wc gegeten?

 • Reageer Saar 02/10/2012

  Lieverd, melk is niet gezond hoor. Dus dat hoef je lekker NIET te drinken!

 • Reageer Tam 02/10/2012

  Fijn dat je weer lekker kan eten 😀

 • Reageer Daan 02/10/2012

  Gesommeerd ook echt xD

 • Reageer Nadine 02/10/2012

  Wat lief van jou LOML. Dat zou die van mij ook zo doen als ik zwanger was. Dat sapje klinkt inderdaad niet zo lekker maar dat komt misschien door de melk :S ieuw. Heb gister ook chaizaad gekocht, leuk om over die dingen te leren via alle blogs die ik volg! Rauwe cacao kon ik nog niet, dat zoek ik ff op!

 • Reageer Maris 02/10/2012

  O jaaaaa HERKENBAAR! Ik wilde heeeeel veeeeeel M&M’s en tompoucen. Ik ben er zelfs een keer voor ’s nachts uit bed gegaan. Heerlijk he?

 • Reageer Maris 02/10/2012

  Btw. ondanks al mijn gesnaai ben ik maar 8 kg aangekomen bij beiden zwangerschappen en was ik de dag van de bevalling alweer m’n oude gewicht. Niet te druk om maken hoor, je lichaam vraagt er niet zomaar om. Gewoon lekker naar luisteren!

 • Reageer Sharmayne 03/10/2012

  Fijn dat je de misselijkheid voorbij bent!

  Zelf heb ik Hyperemesis gehad 9 maanden lang spugen en misselijk.

  Geniet van je zwangerschap

 • Reageer Saskia 03/10/2012

  Fijn dat de misselijkheid voorbij is.
  En die LOML is zeker een topperTTT!

 • Reageer Marieke 03/10/2012

  Ohh wat een lieverd is het! Maar zo’n steun en toeverlaat heb je als zwangere vrouw ook wel echt nodig denk ik. 😉

  Fijn dat de misselijkheid voorbij is!

 • Reageer Marieke 03/10/2012

  Leestipje voor je zodat je je minder schuldig voelt: http://www.nrcnext.nl/columnisten/2012/10/02/lekker-gezond-maar-waar-ben-ik-mee-bezig/

 • Reageer Indira 06/10/2012

  Ik wou bijna dat ik ook zwanger was, haha! Kan mijn vriend ook lekker eten voor me halen!

 • Reageer Miss Moneypenny 07/10/2012

  Lieve Des, ben door drukte een paar weken niet meer op je blog geweest en nu lees ik me hier toch dat je zwanger bent! Sjongejongejonge, wat een geweldig nieuws! Van harte gefeliciteerd. Des wordt MOEDER! En vast een hele, hele goede en leuke en vooral: grappige en lieve! Fijn dat je niet meer misselijk bent. Ik ga mijn drukke leven beteren en meer lezen hier. Ik wil alles, ja ALLES weten van je baby-in-wording! 🙂

 • Laat een reactie achter