Made You Smile Today

18/10/2012 - 18 reacties

Laatst sprak ik een vriendinnetje van mij. Die ziet haar vriendje 1 of 2 keer in de week. Ze kan niet wachten om met hem samen te wonen. Zij woont helemaal in het noorden, hij in Amsterdam. “De laatste uren dat ik nog bij hem ben, die zijn het ergst. Dat je echt nog de minuten bijna zit af te tellen en twijfelt..nou als ik over 10 minuten wegga, dan ben ik rond een uur of elf thuis. Maar dan zijn die 10 minuten voorbij, en wil je eigenlijk nog niet weggaan”.

Ow,  die kriebeltjes. Ik herken het nog zo, van de tijd toen LOML en ik elkaar alleen in het weekend zagen. Maandagochtend vroeg reed ik terug naar Amsterdam. Soms werd ik wakker voor de wekker, en toen durfde ik bijna niet op mijn telefoon te kijken. Bang om te kijken hoe laat het is, hoeveel weinige uurtjes ik nog bij hem kon blijven. De weekenden waren heilig.

En toen gingen we samenwonen. Nu, 2 jaar later, kan ik nog oprecht blij zijn als ik de sleutel hoor, daarna heel veel gestommel, zijn voetstappen op de trap naar boven en een “hallo?” hoor.

LOML is nu op zakenreis. Dat gebeurt wel vaker; een paar dagen, soms een weekje, soms 2 weken. Ik zal niet liegen dat ik het ergens wel fijn vind.  Niemand die ’s nachts “geef mij ook eens wat deken” mompelt. Een schoon huis. Geen tig overhemden op de strijkplank. Niet te hoeven onderhandelen over de afstandsbediening.  Geen natte handdoeken in de badkamer. Niemand die lacht om mijn bucketlist op het krijtbord. Ik kan naaktlopen, ik kan dansjes doen op Britney Spears, wat een vrijheid menschen.

Maar dat is leuk, voor een paar daagjes. Zelfs I’m a slave4u gaat mij op ten duur vervelen.
Ik wil dus weer natte handdoeken in de badkamer zien. Ik wil tig sokken in de slaapkamer. Ik wil een verwarming naast me in bed. Ik wil een boer horen nadat hij Cola heeft gedronken en dat hij mij dan quasi onschuldig aankijkt “oeps sorry”. Ik wil iemand mijn verse kringloop aankoopjes laten zien ook al weet ik dat ik dan een”waar hebben we dit nou eigenlijk voor nodig, Des” krijg te horen.
Ik wil eigenlijk vooral de sleutel in de deur horen.

Gelukkig kreeg ik bovenstaand berichtje vanochtend. Dat made me very smile today.

ps. gisteren was, in het kader van October Photo A Day fruit. Ik kan jullie wel een leuke foto laten zien van een banaan en 2 druifjes (ff doordenken), maar kom op; zijn jullie daar nou echt geïnteresseerd in?
ps2. kijk eens, ik schreef ook een stukje voor Nadelunch.

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Indira 18/10/2012

  Aw! 🙂

 • Reageer Sophie 18/10/2012

  Heel herkenbaar! Ik vind het heerlijk als mijn vriend heel af en toe weg is maar ik vind het niet fijn als hij niet thuis slaapt. Dan mis ik hem. Andersom wel hoor: in januari ga ik een weekend weg met twee vriendinnen, en hij heeft meteen een groots gameweekend in ons huisje gepland met vrienden. Typisch…

 • Reageer Aïsha 18/10/2012

  Hier ook nog altijd die kriebels bij het geluid van zijn sleutels in de deur!! Ik smelt van je stukje, Des. Hij is echt je LOML he?

 • Reageer Femke 18/10/2012

  Wat een ontzettend lief stuk! That made me ook smile.

 • Reageer Anneke 18/10/2012

  Ik zie mijn vriend aardig vaak, meestal op woensdagavond en zaterdag, soms zondag. Ik ben graag op mezelf, dus ik vind het niet erg om elkaar een keer niet te zien. Dat klinkt alleen meteen zo liefdeloos!

 • Reageer manja 18/10/2012

  Zeg october photo a day moet dan ook wel echt october photo A DAY zijn hoor! Kom op met die banaan en druifjes 😉
  Mijn vriendje is ook nog eens mijn collega, dus we zijn blij als we elkaar eens niet zien 😉 Nee zo erg is het niet, ben juist heel blij als ik lekker bij hem kan zijn zonder collega’s om ons heen

 • Reageer Lnnk 18/10/2012

  Heel herkenbaar. Mijn LOML is momenteel ook op zakenreis.. ja ik kan lekker schuin in bed liggen, de badkamer is netjes, ik kan lekker een SATC-marathon houden, maar ik vind het toch fijner wanneer hij thuis is 🙂

 • Reageer Annagreet 18/10/2012

  Erg herkenbaar! Tijd voor jezelf is heerlijk, maar tijd met je vent is vaak nog beter! 😉

 • Reageer Foodloveandhappiness 18/10/2012

  Lief stukje! Helemaal niet erg, dat kunnen genieten van de momenten op jezelf. Heerlijk vind ik het! En dan na een tijdje lekker weer samen op de bank 🙂

 • Reageer Saskia 18/10/2012

  Awww super lief! <3

 • Reageer ioon 18/10/2012

  Ik wou dat ik er zo goed mee om kon gaan als er weer een zakenreis is. Ik ben echt zo’n verloren schaap die rondjes loopt door het huis en niet weet wat te doen.

 • Reageer Myrthe 19/10/2012

  Ahw wat een liefdevol stukje! Ik wil dit ook later (of nu). Met iemand anders, dat wel.

 • Reageer Marahschrijft 19/10/2012

  Heel herkenbaar! Ik word ook altijd nog heel blij als ik de sleutel in de deur hoor en weet dat hij bijna thuis is 🙂

 • Reageer Daan 19/10/2012

  Mooi geschreven!

 • Reageer Madelon 19/10/2012

  Herkenbaar. Ik ben blij dat meneer nu maar 2 nachten per week weg is. In plaats van 5 achter elkaar.

 • Reageer Natalina 19/10/2012

  Doet me denken aan deze oude post van mij (http://www.natalinaland.net/search/label/Nederlands?updated-max=2011-05-09T14:00:00%2B02:00&max-results=20&start=20&by-date=false) Soms is het idd even fijn om alle tijd en het huis voor jezelf te hebben (zoals dit weekend) maar is het ook echt wel weer fijn als hij thuis is!!

 • Reageer Marieke 24/10/2012

  Liefff! En ik ben zo blij dat ik dit ook heb! 😀

 • Reageer Marcella 08/11/2012

  Vorig weekend was mijn lief weg. Ik vond het niets en miste hem. Maar het was ook het weekend waarin ik 30 werd, dus miste hem ook bij die speciale mijlpaal. Ik denk dat het op een ander moment minder gemis is.

 • Laat een reactie achter