Red | Des schrijft er hier op los
22

Red

oktober 9th, 2012

Iets roods vandaag. Zie hierboven: mijn maatje. Mijn stalen ros. Mijn redder in nood. Mijn grote vriend. Mijn held die mij overal naar toe brengt. Mijn maatje die zonder zeuren zware boodschappen meebrengt. Oh, waar moest ik toch zijn zonder mijn fiets. Nou helemaal nergens kan ik u zeggen. Zodra het begint te sneeuwen en glad wordt is het eerste wat ik denk: HOE KOM IK IN HEMELSNAAM DE BEWOONDE WERELD IN!!  Maar zolang is het (gelukkig) nog lang niet.
Voor jullie nog even een lijstje met mijn grootste fiets-ergernissen:

  • mensen die geen hand uitsteken;
  • mensen die snel inhalen en vervolgens gaan afslaan;
  • mensen die midden op de weg gaan fietsen;
  • mensen die slingeren op de fiets;
  • puberjochies die een “wielie” gaan doen (ik weet niet of ik het spel, maar dat is dus als je op je achterband fietst, en je stuur hoog in de lucht. Ik durf het bijna niet te zeggen maar LOML wilt dit ook nog weleens doen. Ja, I know.
  • in dezelfde categorie: pubermeisjes die met z’n vieren naast elkaar fietsen. En als ik er dan woest langs fiets ik en ze zo’n vervelend “hihihihihihi”  hoor lachen. Ow men, stok tussen de spaken zeg ik je.
  • Chinezen op de fiets. Indonesiërs op de fiets. Echt; deze lui kunnen gewoon niet fietsen. In Groningen heb je veel buitenlandse studenten en dan zie ik ze fietsen hoor. Op zo’n klein fietsje, ontzettend traag, rustig om hun heen kijkend, niet opletten en vooral niet aan de kant gaan als ik met m’n fietsbel tring. Ooit fietste ik eens langs een Indonesische studente en mompelde ik “ga eens aan de kant ja trage Indonesische chick”.
  • (oude) mensen die gaan oversteken terwijl ik  aan kom fietsen. Spelen met je leven noem ik dat.
  • Zoals jullie wel merken: ik verander in een woest agressief ongeduldig sekreet op de fiets. Laat dat meteen een waarschuwing voor jullie allen zijn.

October Photo A Day

 

Tagged with: , , , , ,

Ankie

9 oktober 2012

Hahahaha hilarisch des om te lezen wat voor ‘Nederlandse’ fietser jij bent! :’D

Reply


t

9 oktober 2012

ze zeggen dat verdwijnen van humor een van de zwangerschapsklachten is… ik ben blij dat jij die van jouw (nog) niet kwijt bent

Reply


Shanti

9 oktober 2012

Haha, heerlijk om te lezen weer, je schrijft echt leuke stukjes :)

Reply


Foodloveandhappiness

10 oktober 2012

hahaha waarschuwing genoteerd! Maar allemaal erg herkenbaar en wat ik mis: rijgedrag van automobilisten die geen rekening houden met fietsers. Ik noem zomaar even, uit het blote hoofdje, wat op:
– aan komen scheuren bij een rotonde omdat ze denken dat ze nog even voor je langs kunnen. Resultaat: allebei keihard op de rem moeten.
– auto’s die rechtsaf slaan en zowat met de banden aan de stoep staan, op het fietspad, dus waar moet ik dan langs?
– auto’s die lijken te stoppen, maar dit niet doen (je niet zien?). Resultaat: al 2 maal aangereden door een auto!

grrrrrr ik ben ook altijd erg, hoe zeg ik het netjes, prikkelbaar op de fiets….;)

Reply

Des


11 oktober 2012

oja!! hou op!! Dit had ik erbij moeten schrijven eigenlijk!!
Mijn toppunt: automobilisten die hun bochtje veelstestrak nemen en bijna mij aanrijden. Echt haaaat!!

Reply


Sophie

10 oktober 2012

Ik ben precies zoals jij op de fiets, een enorm intolerant, gefrustreerd mens!~Wat gelukkig over is als ik van de fiets af stap. Ik moet hier iedere dag langs een punt waar ik rechtsaf moet en de meeste mensen voor het stoplicht moeten stoppen en dus rechtdoor gaan. HOE VAAK heb ik wel niet dat iemand, terwijl ik al aangeef dat ik naar rechts moet, me nog snel gaat afsnijden en vervolgens recht voor mijn neus stopt voor het stoplicht? En dan kan ik er niet meer langs! Iedere dag word ik hier weer boos om want serieus, de helft van de fietsende mensheid kan niet fietsen!!!

Reply

Des


11 oktober 2012

OH JWAAAAA!! ik moet soms gewoon over de stoeprand om bijv rechts af te kunnen

Reply


Natalina

10 oktober 2012

Hahahahaha!! Niks is minder waar! Maar toch mis ik de fiets. Hier in Noorwegen gebruiken die gekken de fiets alleen maar als sport, en s’winters ook..met 4 meter sneeuw…gek zeg ik je!

Reply


Lyske

10 oktober 2012

Herkenbaar! Nog eentje, zo’n groot kruispunt waar alle fietsers ineen keer oversteken. Terwijl jij al bijna aan de overkant bent, komt er nog zo’n slome sukkel aan fietsen. Jij wacht netjes, met gevaar voor eigen leven, want de auto’s mogen bijna weer rijden… Slaat die fietser af!!!! Grrr oftewel voor niets staan wachten.

Reply


Lin

10 oktober 2012

Wat een MOOIE fiets.

Reply


PSbyDila.com

10 oktober 2012

Haha, leuk geschreven! Waar ik me nog het meest aan erger zijn voetgangers die op fietspaden (in de stad) gaan lopen en niet opzij willen gaan.

Reply


Indira

10 oktober 2012

“Spelen met je leven noem ik dat.” hahahaha!

Reply


Fanne

10 oktober 2012

JA! JA! Ik ben precies hetzelfde. Woon wel in Amsterdam, daar heb je (jeeeeeej..) ook nog MacBikes met toeristen die niet eens de trappers kunnen vinden. Ik zeg: fietsdiploma, dan pas door de stad laveren.

Reply


blauwesokken

10 oktober 2012

Jep jep, heel herkenbaar. En dan doet mijn rem het ook nog eens niet, snappen die mensen dan niet dat ze aan de kant moeten gaan als mijn rem het niet doet!?!

Reply

Des


11 oktober 2012

belachelijk

Reply


Saskia

10 oktober 2012

Haha leuk stukje over je mooie fiets!

Reply


Milou

10 oktober 2012

AARGH die irritaties komen me ZO bekend voor! Ik ben het he-le-maal met je eens!

Reply


Marieke

10 oktober 2012

Ik heb sinds ik in Rotterdam woon ook weer een fiets. Heerlijk, kan echt niet meer zonder. Maar die ergernissen… Oh my! Ik heb ze vooral bij het parkeren van mijn fiets bij het station… *vloekt en tiert*

Reply


Daan

11 oktober 2012

Toch is fietsen 100 keer beter dan lopen!

Reply


Roxanne

12 oktober 2012

Ik hoor het al, perfect voor het Amsterdamse verkeer.

Mijn bestie en ik namen een keer internationale studenten mee en ik geloof dat we veertig minuten deden over een stukje wat normaal een minuut of acht duurt. Aarrgghh.

Reply


Madelon

14 oktober 2012

Ik haat fietsen. Simpelweg omdat de rest van de wereld me dan in de weg rijdt XD

Reply


Marcella

15 oktober 2012

Ik had net een man die midden op het fietspad opeens stil stond. Uh…?

Reply


Laat een reactie achter


Schrijf een reactie