Weather&People

25/10/2012 - 16 reacties

Dit was het weer van woensdag. Behoorlijk deprimerend he. Dat bedoel ik. En bij deprimerend hoort ook een stom! lijstje. Daarom de dingen die stom waren van afgelopen woensdag: collega’s die hardop nu.nl voorlezen / collega’s die zomaar tegen mij praten (serieus; waarom?? Het is niet dat ik nou vroeg “he hoe was je dag nou gisteren?” / dat de kinderopvang zo duur is / dat ik geen leuke kleren kan kopen, want ik pas er toch niet in en over een half jaar zijn het al geen leuke kleren meer / dat ik Uggs lekkerder vind zitten dan dat ze eruit zien / dat de Kruidvat treinkaartjes alleen in het weekend geldig zijn / dat Totoro de hele tijd in de lamp wil klimmen / dat Badu zo zielig kijkt en mij niet wil zeggen wat er met hem aan de hand is / dat Revenge maar 1x in de week komt / dat onze Apple tv het nog steeds niet doet / dat ik geen inspiratie voor Nadelunch heb / mensen die het “apart ” vinden dat ik goed Indonesisch spreek/ mensen die tegen mij zeggen “oh, wat spreek je goed Nederlands!” / dat ik dacht nu ik zwanger ben geen rare vragen meer zou krijgen, maar dat mensen nu doodleuk vragen “hoelang waren jullie aan het proberen?” / dat ik de Linda zo snel uit heb / 845 euro uitgegeven bij de Ikea / mensen die langzaam typen of langzaam zijn met de muis (zoals mijn vader. Die doet er EEUWEN over om iets aan te klikken. Ik ruk de muis het liefst uit zijn handen als ik samen met hem achter de computer zit. Of ik roep: KLIK DAN PA, KLIKKEN! ER GAAT NIETS ERGS GEBEUREN, GEWOON KLIKKEN!!”.

Goed. Genoeg gezeikt/gezeken. Nu dan een stukje over important People:

Ik krijg vele complimenten (natuurlijk). “Wat zie je er leuk uit, vandaag”, bijvoorbeeld. Of “wow, wat kan jij goed in dat pannetje roeren”. Of “jouw tosti’s zijn echt heel lekker”. Het zijn allemaal fijne complimenten maar 1 van de echte pareltjes vond ik toch wel “je kunt wel merken dat jij uit een warm gezin komt”.

Die kreeg ik eens te horen van een ex-collega. Die zei dat ik altijd zo leuk over mijn familie praat. Over mijn ouders, mijn zusje, mijn neefjes&nichtjes.

Het is waar. Ik kom uit een zeer warm nest. En hoe ouder ik word, hoe meer ik besef hoe belangrijk een goede thuisbasis is.

Het vormt je als persoon.  Je weet dat je altijd terug naar huis kan. Er is een thuis. Een huis waar ik ben opgegroeid. Er zullen altijd mensen zijn op wie ik kan terugvallen. Als ik val; vangen zij mij op. Mijn thuisbasis, mijn familie, zullen altijd achter mij staan.
Als ik als moeder nog maar de helft van dit gevoel aan Baltazar kan geven, dan heb ik al een goede daad verricht, lijkt mij.

Ik ken en zie soms mensen om mij heen die dit niet hebben. Die daardoor extra harder moeten werken in het leven want zij weten; ik ben alleen. Ik heb niet een basis. Ik vind dat oprecht zielig. Ik zou zo graag die mensen laten weten hoe fijn het is, een stabiele factor achter je.

Mijn ouders gaan nu wederom 3 maanden naar Indonesië. En er komt een dag dat mijn ouders met pensioen gaan. Dan gaan ze voorgoed terug. Dat moment komt steeds sneller voorbij dan ik zelf denk. Mijn warme nest aan de andere kant van de wereld.
Het wordt tijd dat ik zelf een warm nestje ga bouwen. Inclusief lekkere tosti’s.

Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer Foodloveandhappiness 25/10/2012

  Dat is zeker een mooi compliment! En niet alleen dat, het is super dat dit ook echt zo is. Ik ben één van die mensen die het niet heeft: waardeer het maar extra hard! =) En straks inderdaad je eigen gezinnetje en thuisbasis creeeren:)

 • Reageer Lin 25/10/2012

  Wat een super mooi stukje lieve Des!

 • Reageer Naomi 25/10/2012

  Absoluut niet die tosti’s vergeten!

 • Reageer dina 26/10/2012

  Lief stukje!!

 • Reageer Anke 26/10/2012

  Dat stukje over je familie is inderdaad zo lief en mooi! Ik zie en merk het soms ook, als ik mijn nest met andere vergelijk. Met zo’n basis komt het met jouw eigen warme nestje ook wel goed 🙂

 • Reageer Sas 26/10/2012

  Super mooi stukje!

 • Reageer Ikram 26/10/2012

  Ik krijg het helemaal warm vanbinnen 🙂 Nu met die koude dag zeker handig! Echt een mooi artikel ^-^

 • Reageer Lyanne 26/10/2012

  Hahaha het verhaal over de muis en je vader: ik ken het! Maar verder is hij super lief en kom i net als jij uit een warm nest. Super mooi geschreven!

 • Reageer Miss Moneypenny 26/10/2012

  Jee, wat lijk je veel op je vader! Geweldige foto ook (hoewel vaag…). 😉
  En jij gaat straks natuurlijk net zo’n warm nestje creëren als je zelf vroeger hebt gehad!!! Want jij doet dat gewoon, Des! 🙂

 • Reageer Daan 26/10/2012

  Mooi stuk!

 • Reageer Tam 27/10/2012

  Jij gaat zeker een warm nestje bouwen en ik vind het erg super voor jou 🙂

 • Reageer Eline 29/10/2012

  Wat schrijf je vreselijk mooie dingen over je familie <3

 • Reageer Anna 29/10/2012

  Mooi! 🙂

  En dit is zo waar, hahaha: “zoals mijn vader. Die doet er EEUWEN over om iets aan te klikken. Ik ruk de muis het liefst uit zijn handen als ik samen met hem achter de computer zit.”

 • Reageer t 30/10/2012

  aah Des! Het stukje over je ouders is zo lief

 • Reageer Natalina 31/10/2012

  La familia is la familia, altijd!! No matter of ze ver weg of dichtbij wonen! 🙂

  Als ik pasta kook voor jou, mag ik dan een tosti?

 • Reageer Marieke 08/11/2012

  Zeiken is af en toe gewoon zo lekker! Haha…
  En wat een mooi stukje over je familie. Zo fijn! Optimaal van genieten!

 • Laat een reactie achter