Een leuk geboortekaartje

20/11/2012 - 12 reacties

Jongens, vergeet het in elkaar zetten van de Billy boekenkast (of de Pax kledingkast, wat u wilt, beiden zijn krengen) als relatietest.
Word zwanger. Dat is pas een test.

Kijk, over die boekenkast, daar kun je nog over zeggen: ach weet je wat schat. Als jij echt denkt dat dit schroefje bij die plank hoort, dan zoek je het toch lekker zelf even uit. Je pakt vervolgens je jas, doet je schoenen aan, en je fietst lekker naar de stad om een lekkere warme kop chocolademelk te drinken.

Dat kan je niet doen als je zwanger bent. Want 1, zo snel gaan die schoenen niet meer aan, en 2. die jas gaat ook niet meer helemaal dicht en 3. zo snel kun je ook al niet meer fietsen. Maar vooral: het gaat om jouw kind. Sorry: jullie kind. Ons kind, bedoel ik. En wat je er nog van kunt herinneren waren daar toch echt 2 mensen bij om zo’n kindje te maken. Dat betekent dus dat je niet de enige bent die mag beslissen. Nee, je bent getrouwd en je beslist dus samen.
Helaas.

De laatste discussie waar we in beland zijn is het geboortekaartje. Ik heb namelijk een “heel leuk” idee. Zo begin ik altijd mijn argumenten: ik heb iets “heel leuks” bedacht! Het is echt gewoon “vet leuk!”.
Dus zei ik tegen LOML; op Pinterest (waarbij ik natuurlijk weer eerst moet uitleggen wat Pinterest is) heb ik een heel “leuk” ideetje gezien, en het is echt “gewoon leuk”, en ik dacht “leuk voor het geboortekaartje?!”. Ik legde het LOML mijn “leuk ideetje” uit, en LOML hoorde mijn verhaal aan met een blik waarvan ik al dacht “nou wat kijk je nou he he, wat kijk je nou”, en toen ik dus klaar was met vertellen vroeg ik hem “wat vind jij ervan? Helemaal niets zeker”, zei hij: nou nee. Ik vind dat helemaal niets.

We kunnen het onderwerp “geboortekaartje” nu toevoegen in de categorie “de-onderwerpen-met-betrekking-tot-Baltazar-waar-we-discussies-over-hebben. Waar overigens ook al de onderwerpen welke kinderopvang is het beste voor Baltazar /Hoe gaan we Baltazar nou echt noemen en mag Baltazar wel of geen Uggs aan, bij zitten.
Zo gaat dat dus, als je samen een baby krijgt. En je kunt niet weglopen. Je kunt niet gaan denken “ach mwah, we zien wel hoe het gaat”. Want het gaat om een kindje waar je beide het allerbeste voor wilt.

Dus doen we samen elke keer een beetje water bij de wijn. Ik moet nog even bedenken hoe ik mijn idee voor het geboortekaartje kan uitdrukken. Ik denk dat ik LOML maar een extra rondje tv kijken geef. Of z’n lievelingsmaal kook.
Want echt; het geboortekaartje wordt “heel leuk”.

ps! Ik heb een nieuw schrijfprojectje. Met de meiden van de #clubcake (wat?? Kennen jullie die niet eens?? Tssss) zijn we begonnen met Isditlekker. 2 vliegjes in 1 klap: jullie sturen ons een lekker recept door, en wij testen uit of het echt zo lekker is. Vervolgens schrijven we daar als Culinaire Recensenten een uiterst Professionele Recensie over.
En zoals jullie van mij weten: ZEER professioneel, al zeg ik het zelf. Stuur ons dus vooral  je recepten. Vinden wij LEUK!

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Sharmayne 20/11/2012

  Oh zo herkenbaar wij hadden de naam pas met 37 weken ik ben met 39 bevallen dat is al wat krap haha

 • Reageer Ann 20/11/2012

  Hahahaha, ik kan het me helemaal voorstellen! Ik houd mijn hart al vast voor de dag dat mijn vriend en ik beslissingen over een baby gaan moeten maken.

 • Reageer Daan 20/11/2012

  Ik zou ‘m ‘Edelachtbare’ noemen. Als ‘ie dan zit te kutten in de klas kan de juf/meester niets anders zeggen dan ‘Eh.. Edelachtbare, wil je daar ‘ns mee ophouden?’

 • Reageer Indira 20/11/2012

  Ik wist niet dat mannen geboortekaartjes boeiend vonden…

 • Reageer Shanti 20/11/2012

  Lijkt me zo lastig kiezen een geboortekaartje

 • Reageer Foodloveandhappiness 20/11/2012

  Och man wat een frustratie dan soms (of vaak) ofniet! Succes met de strijd, moge het geboortekaartje maar heel erg leuk worden!
  En wat leuk, van die clubcake! Ik ga de site binnenkort eens goed bekijken en vast en zeker een recept opsturen!

 • Reageer Ankie 20/11/2012

  Hahahahhahahaa laffit des! Ben heel benieuwd naar je leuke idee 🙂

 • Reageer Marahschrijft 21/11/2012

  Ik kan me daar wel iets bij voorstellen inderdaad. Alleen zijn mijn vriend en ik dan weer zo saai, dat we nu al weten wat de namen worden en hoe de kamer eruit gaat zien. En ik ben bij lange na nog niet zwanger.

 • Reageer Sas 21/11/2012

  Ik ben benieuwd naar je leuke idee…

 • Reageer Maris 21/11/2012

  Wij hebben beide geboortekaartjes zelf gemaakt, samen. Hadden we soms ook wel wat meningsverschillen over, maar heel eerlijk gezegd kon zo’n stom kaartje mij niet zo interesseren. Succes ermee!

 • Reageer Myrthe 21/11/2012

  Haha gut lees ik heel even je blog eventjes niet (SLA ME NIET, NEE NEE DES NIET WEER NEE), duikt er opeens de naam Baltazar op. Moest even slikken.

  Ben erg benieuwd naar het uiteindelijke kaartje of currus

 • Reageer Marieke 22/11/2012

  Haha joh, wat boeit een man zo’n kaartje nou. Gewoon even een lekker maaltje koken en deze battle is voor jou!

 • Laat een reactie achter