“He maar Des, hoe gaat het nou met jou?!”

28/11/2012 - 22 reacties
Mijn lievelingsplekje deze dagen

Mijn lievelingsplekje deze dagen

 

Goed, je wordt zwanger, leuk&aardig natuurlijk, en je krijgt vervolgens last van alle bijwerkingen die erbij horen. Misselijkheid, moeheid, die goddamn hormonen, niet alles kunnen eten/ruiken enz, maar na 12 weken gaat het over.
Als je geluk hebt.

Na die eerste 12 weken ontwaakte ik weer een beetje. Ik begon me weer wat op te maken, ik vond leuke zwangerschapsjurkjes op Marktplaats en ik pakte mijn sociale leven weer op.
Dat laatste deed ik een beetje te snel, denk ik.

Na die 12 weken tot nu (24 weken) had ik elk weekend wel “iets”. Een weekendje naar een vriendin. Een etentje hier. Een drankje (muntthee, natuurlijk) daar. Een babyshower, een verjaardagsfeestje, en nog een bruiloft; kom maar op. Ook doordeweeks had ik genoeg afspraken staan. Weer er even uit, dacht ik. Ik had tenslotte 12 weken genoeg thuis gezeten.

Maar goed. Ik was dus een beetje vergeten dat die misselijkheid wellicht weg was, maar dat het daarmee niet afgelopen was. Mijn buik bijvoorbeeld, die begon te groeien. Ik denk dat ik met 9 weken zwanger al een collega hoorde zeggen “zo, jij hebt al een flink buikje”. En waar een andere collega van mij 2 weken verder is met haar zwangerschap, groeit mijn buik harder. Naar voren. Een groot mooi rond bolletje. Dat is niet erg, ik loop er te pas en (vooral) te onpas mee te pronken, maar zo’n buik gaat soms in de weg zitten.

Fietsen bijvoorbeeld, dat gaat niet meer zo snel. Boodschappen halen na werk, ook niet meer. Om maar niet te spreken over zware boodschappen. En die vermoeidheid komt weer opzetten, vooral ’s avonds. Daarnaast was ik de afgelopen weken veel alleen; een man die veel op zakenreis is, en ouders die je moederziel alleen hebben gelaten *kuch*. Dus moest ik ook dingen alleen doen: die zware boodschappen, een tafel naar buiten sjouwen voor het grofvuil, katten die opeens naar de dierenarts moesten, enz.
Ik besefte opeens dat ik de nummer 1 les die ik van alle (zwangere)vrouwen gehoord heb “luister naar je lichaam” een beetje uit het oog ben verloren.

Dus heb ik, na heel lang twijfelen want ik ben ook zo slecht in niets-doen, een paar weken vrij gevraagd. Zelfs op zondagavond whatsappte ik met mijn BF: dat ik me schuldig voelde omdat ik vrij had gevraagd, en of ik toch niet maandag naar werk moest.

“Jij mag ook een keertje niets doen he. Dat mag gewoon in dit land”, zei ze.

Dus nu heb ik heerlijk vrij. Wat ik doe? Een paar stukjes schrijven. Koekjes bakken. Vooral heel veel 24 kitchen kijken.  Ik ben me niet meer aan het haasten en stressen en ik merk het aan mijn lichaam; geen harde buiken, geen vermoeidheid in mijn benen.

Maar vooral: ik besef me dat ik nu pas echt voor het eerst geniet van mijn zwangerschap. Van het gefladder (dan is hij zich aan het omdraaien, heb ik net geleerd) en van de schopjes in mijn buik. Van het idee dat er een klein mensje in mij groeit.

Deze weekjes vrij vragen is de beste beslissing die ik gemaakt heb.

Zo af en toe schrijf ik ook weleens serieuze stukjes. Ja, dat kan ik ook heust wel hoor. Serieuze stukjes waarin ik vertel hoe het mij gaat.  Heel vaak gaat het goed, soms iets minder, maar erover schrijven lucht altijd op. Eerdere stukjes: hier en hier  .

ps. wat vinden jullie van deze boots? Zeg dat ze mooi zijn (of niet, dan hoef ik ze niet te kopen, ik wou eigenlijk dit jaar niets meer kopen)(maar ik wil ze wel kopen). 

Vorige post Volgende post

22 reacties

 • Reageer Annagreet 28/11/2012

  Inderdaad. Soms even niets doen mag ook!
  En leuke boots! 😉

 • Reageer Foodloveandhappiness 28/11/2012

  Goed van je Des! Lekker een beetje rust pakken en genieten van de zwangerschap =) ( en de laarsjes zijn leuk, lekker stoer!)

 • Reageer Kelly 28/11/2012

  Inderdaad gewoon genieten van je zwangerschap, deze tijd krijg je niet meer terug he!

  Enneh die schoenen heb ik ook! Ze zitten zooo mega lekker. Sorry 🙂

 • Reageer Tam 28/11/2012

  Super boots, de mooiste die ik tot nu toe waar dan ook voorbij heb zien komen in deze stijl en die neus , gaaf!

 • Reageer jorinde 29/11/2012

  de boots zijn leuk, maar vandaag HOORDE ik er iemand mee lopen, Texas Tanger style. Dusseh ik weet het niet 😛

 • Reageer Maris 29/11/2012

  Goed zo meid. Ik vond het bij mijn eerste zwangerschap ook heel moeilijk om te ontspannen. Je leven verandert heel erg ineens en je moet nu wel naar je lichaam luisteren. Maar wen er maar vast aan, want straks met je kleine heb je ook geen tijd meer om elk weekend iets te kunnen doen en zal je ook zo nu en dan dingen moeten afzeggen om aan jezelf en je kindje te denken. Helemaal niet erg, hoef je je niet schuldig over te leven. Je leeft niet meer alleen voor jezelf en dat merk je nu al! 🙂

 • Reageer Marieke 29/11/2012

  Heel verstandig!! Je moet echt goed op jezelf passen hoor. Lekker genieten nu!

 • Reageer Djoeke 29/11/2012

  Hey Des,
  Stoer dat je vrij hebt genomen, niet schuldig over voelen hoor! Ik las net het blogje over schuldig voelen op nadelunch en dat was pijnlijk herkenbaar. Maar in dit geval doe je het niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kleine, dus schuldig voelen is niet nodig.
  Overigens zegt een collega van mij dat schuldgevoel niet bestaat: je bént ergens schuldig aan (als je echt iets FOUT hebt gedaan, en dan bied je dus je excuses aan en leer je ervan) of je bent het niet, en dan kun je je dus ook niet schuldig VOELEN. Het heeft mij geen fluit verder geholpen maar ik vond het een interessant inzicht 😉

  Oh, over je boots! Ik heb vrijwel dezelfde boots hier staan en wil ze eigenlijk verkopen (ik ben meer van de natuurtinten dus ik weet eigenlijk niet waarom ik ze ooit kocht). Twee keer gedragen gok ik, maat 38. Dit zijn ze: https://www.sacha.nl/shop_images/2.5357_1.jpg

  Interesse toevallig? Mailen mag!

  Liefs en zorg goed voor jezelf!
  Djoeke (nog vrij nieuw op je blog, maar ik vermaak me prima!)

 • Reageer Kinga 29/11/2012

  Goedzo, verstandige keus. Ik ben dan wel nog nooit zwanger geweest, maar ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om naar je eigen lichaam te luisteren: anders stort je vanzelf wel in. Geniet van je zwangerschap!

 • Reageer Indira 29/11/2012

  Goed van je dat je dat hebt gedaan!

 • Reageer Jolien 29/11/2012

  Geniet van je vrije week en je zwangerschap!

 • Reageer dina 29/11/2012

  Gelukkig dat het goed met je gaat Des!! X

 • Reageer Judith 29/11/2012

  Om jezelf denken! Geniet van je vrije dagen!:) XO
  The wine of fashion

 • Reageer Marah 30/11/2012

  Heel goed je naar je lichaam luisterde, geniet van je vrije dagen! En die schoenen zijn zooooo gaaf!

 • Reageer Ayla 30/11/2012

  Goed dat je even voor jezelf kiest! Dan kan je even lekker genieten van het zwanger zijn. En heel goed dat je nog fietst trouwens terwijl je zwanger bent, want je weet dat je een pregzilla mag zijn en iedereen rond mag commanderen om je ergens heen te brengen 😉

 • Reageer Femke 30/11/2012

  Heuj! Lang leve tijd voor jezelf!
  Geniet er lekker van, heel belangrijk. 🙂

 • Reageer Wen. 01/12/2012

  Boots niet mijn smaak dus NEE.
  En heerlijk dat je vrij hebt gevraagd en er bewust van geniet! <3

 • Reageer Danielle 02/12/2012

  Geniet er maar lekker van Des, dan genieten wij van jouw stukjes!

 • Reageer Marcella 02/12/2012

  En nu ben je op vakantie, relaxze! En die schoenen zijn tof!

 • Reageer Nicole 03/12/2012

  Ik weet hoe je je voelt, hihi. Ben nu zelf 25 (+1) weken zwanger. Ik hoor ook de mensen om mij heen zeggen dat ik snel groei en dat ik al een beste buik heb voor een eerste kindje. Tja, ik geloof ze meteen, want ik heb inderdaad al een beste buik, haha. Pronken doe ik ook zeker, maar het zit ook zeker in de weg!

  Inderdaad naar je lichaam luisteren. Ook al vergeet ik dit zelf ook weleens. Weleens vaak. Misschien te vaak?

 • Reageer Natalina 14/12/2012

  Tijd voor jezelf is heilig, of je nou zwanger bent of niet. Maar als je zwanger bent nog meer natuurlijk! Volgens mij is het eerste zwangerschap iets speciaals,geniet!

 • Reageer elise 20/12/2012

  Hey herkenbaar hoor je verhaal. Ben momenteel 20 weken zwanger van een zoon. Heb ne tot week 16 thuis opgesloten vanwege moeheid en misselijkheid. En toen opeens kwam de energie en werd te druk. Ook harde buikjes en nu dus weer stapjes teruggedaan. Geniet van de schopjes in je buik ,heerlijk he 🙂 liefs elise

 • Laat een reactie achter