Nadelunch-Slavery is over, my girl

02/11/2012 - 6 reacties

Herinner je je nog de ‘Rihanna niggastyle’-rel van Jackies hoofdredactrice Eva Hoeke? Of het woord negerzoenen? En dan is er natuurlijk de discussie rond Zwarte Piet die elk jaar weer oplaait.

Het feit dat deze onderwerpen nog steeds een rol spelen, toont aan dat zaken als racisme en het n-woord nog altijd taboe zijn in onze samenleving. “Helaas”, voeg ik daaraan toe – je zou toch denken dat dat anno 2012 niet meer nodig hoeft te zijn.

hier klikken om verder te lezen!!!! (Dit komt wellicht dwingend over, maar echt dat bedoel ik niet zo).
ps: missen jullie mij al een beetje?

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Lin 02/11/2012

  Goed stuk Des!

 • Reageer Maris 02/11/2012

  Waarom blog je zo weinig? Ik mis je wel 🙂

 • Reageer Maris 02/11/2012

  Aangezien ik op die site mijn reactie maar niet achter kon laten plaats ik hem wel hier:

  Heel goed blogje Des. Ik denk dat ‘de donkere mensen’, om het maar even zo te noemen, het ook daadwerkelijk wel in stand houden (samen met de media), want alles wat je zegt vatten ze op als racisme, terwijl het vaak lang niet zo bedoeld is. Ik vind dat het nu gewoon eens klaar moet zijn, zelfde als vrouwen die nog steeds proberen te bewijzen dat ze net zo goed zijn als mannen op werkgebied. Dat weten we nu wel.

  Daarnaast word ik er ook niet goed van als je merkt in een film/serie/boek dat er bewust zoveel rekening mee gehouden is. Zelfde als op het consultatiebureau, dat er geen blanke pop ligt, maar een donkere pop. Weet je.. overal moet maar rekening mee gehouden worden, dat je merkt dat het niet eens meer gaat omdat we het willen, maar omdat we bang zijn dat het weer verkeerd opgevat wordt.

 • Reageer Foodloveandhappiness 02/11/2012

  Ja het is wel wat te stil hier hoor! maar je hebt natuurlijk allerlei belangrijke mama in spe dingen te doen;) Dus we vergeven het je;)

 • Reageer Daan 02/11/2012

  Het was toch niggabitch, als ik het mij goed herinner?

 • Reageer Anke 07/11/2012

  Jaa ik mis je ook :(. Mijn vreugd’ op lange werkdagen ;p.
  Maar ik snap stiekem best wel dat je het heel druk hebt.

 • Laat een reactie achter