Of je nog natuurrampen spaart

14/11/2012 - 19 reacties

Ik kwam er dus laatst achter dat ik alweer 3 maanden met een verlopen rijbewijs reed. Ja, wist ik veel. Het is nou niet dat ik dagelijks op dat roze papiertje (ja jonge kienders, die kreeg je vroeger) kijk. Als ik hem überhaupt kan vinden. Ik ben em namelijk altijd kwijt. De laatste keer vond ik het terug in de fietstas van mijn vader.

Voordat ik op mijn kop zou krijgen van alles-doen-we-volgens-de-regeltjes-LOML besloot ik om snel een afspraak te maken met de gemeente om mijn rijbewijs te verlengen.

Daar heb je dus ook een pasfoto voor nodig. Die had ik niet. Ik keek naar de pasfoto op het roze papiertje. Toen was ik 18 en vond ik dunne wenkbrauwen en hele donkere lippenstift  kennelijk erg hip. Aangezien zo’n rijbewijs 10 jaar geldig is en je dus 10 jaar naar dezelfde kop op het pasje moet kijken besloot ik het pasfoto’s maken dit keer goed aan te pakken.

Zo nam ik strikte voorzorgmaatregelen. Heel langzaam naar de stad fietsen bijvoorbeeld. Voorkomt zweethoofd en zweetlip. Thuis al een lichte doch opvallende eyeliner streepje zetten. Niet al teveel zodat het niet zou uitlopen, onderweg.  Even met de tandenborstel over mijn lippen heen rossen, voorkomt velletjes. En dan een mooi glansje erop. Voor de zekerheid nam ik mijn 23 euro Mac lippenstift mee om later nog bij te werken.

Rustig fietsend naar de stad, kwam ik aan bij de pasfotowinkel. Ik kom voor pasfoto’s zei ik. Ik mocht mijn jas uitdoen en keek nog even in de spiegel. Kneep nog even in mijn wangen voor instant blush effect, wieberde nog even met mijn haren voor een  instant ikhebnethevigesexgehad-kapsel , pakte mijn lippenstift uit mijn tas voor een instant..…

Dat mocht dus niet.
Ik mocht geen lippenstift op. Anders zou er een glansje op mijn lippen komen. En dat mocht niet. Kennelijk zijn er landen waar je niet binnenkomt omdat je teveel glans op je lippen hebt.
Ik moest ook mijn haren wat strakker achter mijn oren doen, want mijn oorlellen moesten te zien zijn. Mijn oorlellen ja, ik was ook bijna vergeten dat ik die had. Kennelijk zijn er dus ook weleens mensen teruggestuurd naar Nederland. “Nee sorry, u komt hier niet in, want wij weten niet zeker of u deze persoon bent, uw oorlellen zijn namelijk niet te zien”.
Daarnaast mocht ik niet breed glimlachen. Alleen een “klein glimlachje”.

Ik kan niet “klein glimlachen”. Ik lach namelijk zo———>>> 😀
Een kleine glimlach word bij mij zo:——–>>>:|

Die strikte voorzorgmaatregelen waren dus helemaal niet nodig. Geen lippenstift, een stom kapsel en geen glimlach.
Ik ging maar zitten en deed een dappere poging om te “smizen”.  Een paar minuten later keek ik naar de pasfoto’s.

Zelfs de dunne wenkbrauwen en donkere lippenstift zijn zowat nog mooier.

Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reageer Lin 14/11/2012

  LOL!

 • Reageer taaltje 14/11/2012

  Graag een kiekje van de ‘Smizing’ pasfoto porfavor! Nice 🙂

 • Reageer Indira 14/11/2012

  Hihihihi

 • Reageer Anke 14/11/2012

  Och ja, de pasfotohel. Ik ben blij dat ik voorlopig nog eventjes niet hoef…

 • Reageer Tam 14/11/2012

  hahahha goede poging!Mijn oorlellen zijn altijd zichtbaar en angry kijken ben ik een kei in. Door de jaren heen is mijn kapsel niet veranderd, de elasticiteit van mijn huid daarentegen wel

 • Reageer Naomi 14/11/2012

  Om te huilen die regels!

 • Reageer Foodloveandhappiness 14/11/2012

  Hahaha ja vreselijk ofniet. Pasfoto’s worden ALTIJD lelijk! ALTIJD!

 • Reageer Shanti 14/11/2012

  Verschrikkelijk he die foto’s. Ik besloot die voor mn chinavisum na een lange werkdag te maken , haren nog in knot. Gevolg; verlopen moe hoofd en rare sprieten bij mn oren. Echt wel dak voor mn rijbewijs verlening straks nieuwe laat maken 😉

 • Reageer Maris 14/11/2012

  Nou wil ik die foto zien natuurlijk ook 🙂

 • Reageer Sharmayne 15/11/2012

  Ik ben ook wel nieuwsgierig naar de oude en nieuwe foto eigelijk!

 • Reageer Eline 15/11/2012

  Tenzij je heel aparte oorlellen hebt natuurlijk http://www.oneworld.nl/sites/oneworld.nl/files/bas7156-199×300.jpg 😉

 • Reageer Sas 15/11/2012

  Ja ook echt vreselijke regels inderdaad.
  en nu: FOTO FOTO FOTO! posten.

 • Reageer Anneke 15/11/2012

  Pasfoto’s maken is echt een hel (tegenwoordig). Ik vind het zo raar dat je niet echt mag lachen en dat je haar achter je oren moet.

 • Reageer Wen. 15/11/2012

  WHAHAHA heerlijk. Fotooooooooooooo!
  Grijnzen mag idd, ik deed een grijns 😛 Zo’n halve.
  EN IK MOEST ZONDER BRIL! Zelfde principe als jouw glanslippen 😉

 • Reageer Daan 15/11/2012

  Ik spaar wel natuurrampen ja. Liefst in gebieden waar alles zo omver ligt. Waar houten huisjes binnen no time veranderen in wrakhout en waar een oud mannetje in een oud sloepje naar de kant roeit om haar boodschappen te halen. Vergezeld door een intens vermagerde geit.

 • Reageer Femke 16/11/2012

  Ik krijg zo’n enorm dikke plofkop als ik mijn bos haar achter mijn oren duw en emotieloos de camera in moet kijken.

  Ik hou ook altijd mijn duim op de foto van mijn ID en OV-kaart.

 • Reageer Ikram 16/11/2012

  Hah! Bij ons mag je niet eens lachen :/ Haar naar achter en zuur kijken dan maar >:/

 • Reageer emily 17/11/2012

  Dezelfde reactie van mij, 3 jaar terug!

 • Reageer Elise 19/11/2012

  Het leed wat pasfoto’s heet..

  Leuke titel 😉

 • Laat een reactie achter