Over dat ik altijd te laat bij mijn controle afspraken kom

25/11/2012 - 14 reacties

Mijn verloskundige is een hele toffe en stoere vrouw. Gelukkig.
Ze is tenslotte degene met de kennis&kunde (daar ga je even vanuit) en zij is ook degene die ehhh ook echt alles van mij gaat zien.

Zo zegt mijn verloskundige (zwangerentaal: vk) altijd dat ik een prachtige bloeddruk heb. Jaja, niet een goede, of een hele mooie, maar kennelijk zo goed en mooi dat het gewoon een prachtige bloeddruk is. Ik glunder elke keer van trots als ze dat zegt. Niemand heeft mij ooit verteld dat ik een prachtige bloeddruk heb.

Ze zei ook heel enthousiast “you bloody fucking kidding me”, toen ik haar vertelde dat ik de 4 mijl had hardgelopen. Zeg nou eerlijk; waar vind je tegenwoordig nog een vk die bloody fucking in 1 zin zegt.
Ik bedoel maar.

Ook glimlacht ze zo lief, als ze het hartje van Baltazar laat horen.  Ik kan me ergens voorstellen dat het zoveelste babyhartje niet meer speciaal is, maar voor haar wel. Ik denk dat ze het stiekem zelfs wat langer aan mij laat horen, omdat ik met een ontzettend grote grijns op de bank lig te genieten.

Ze waarschuwt ook elke keer dat ze wat koude handen heeft, als aan mijn buik voelt. Dan zet ze haar handen heel voorzichtig op mijn buik en dan zegt ze “wel een beetje koud hoor”, en dan zeg ik “mwahh, dat valt wel mee hoor”.

Ze geeft me tips als ik op vakantie ga, en ze zegt dat “seks gewoon heel goed is als je zwanger bent, want als jij het fijn hebt, heeft de baby het ook fijn”.
Ik weet niet waar ik blijer van werd; dat ze gewoon over seks met mij praat (daar ben ik altijd voor in) of dat ze het gewoon seks noemt ipv dat rare woordje “geslachtsgemeenschap”.

Kortom, ik ben blij met mijn vk. Je zou dus denken dat ik haar dat op z’n minst ook even kan laten weten. Om de 4 weken zie ik mijn vk. En die plan ik altijd op de vrijdagmiddag in. Dan ben ik namelijk vrij.  Maar vrijdag is ook mijn luie dag, waar ik ’s middags een dutje doe. En altijd word ik vrijdag wakker rond half 2 ’s middags, om te laat beseffen dat ik naar de vk moet.  Dus kom ik ook altijd te laat aan, in mijn Uggs, met mijn zwangerschapsbroek vol met kattenharen, mijn Hello Kitty trui (de enige trui die een beetje warm is), mijn eyeliner uitgelopen, en mijn haren in de war.

Terwijl ik de rest van de week, echt waar, er heel goed uitzie. Al zeg ik het zelf. Inclusief zwangerschapsgloed en alles. Behalve dus die vrijdagen dat ik een afspraak met mijn toffe vk heb.

De eerst volgende vrijdag doe ik gewoon een middagdutje in een jurkje. En zet ik ruim op tijd een wekker. Zodat ik verzorgd en prachtig bij de vk kom.
Net zo prachtig als mijn bloeddruk.

ps1. mijn vk lijkt een beetje op Paulien Cornelisse. Toen ik wat vragen had over vaccinaties als je op vakantie gaat, durfde ik die dus niet te stellen. Want ik weet nooit hoe je vaccinaties uitspreekt. Vaginaties? Of vakkinaties? Of vassinaties? Of vaksinaties? Ik dacht alleen maar: straks schrijft Paulien hier een column over.  Ik vroeg dus maar”of ik ook prikken nodig had voor ziektes als ik op vakantie ga naar Indonesië”.
PS2. soms schrijf ik ook een stukje voor isditlekker. Kijk maar. 

 

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Lenneke 25/11/2012

  Hahaha, ik ben dol op jouw stukjes. En nu ook op je vk.

 • Reageer Foodloveandhappiness 25/11/2012

  En vooral ook heel netjes gaan slapen dan he, zodat alles goed blijft zitten;)

 • Reageer Maris 25/11/2012

  Ik had ook al zo’n geweldige VK. Ze heeft beiden kindjes op de wereld gebracht en smeekte me of ik nog eens terug kwam. Lief mens! Ennuh.. vaksinaties 🙂

 • Reageer Niya 25/11/2012

  Ik zeg ook vaksinaties! En ik vind het echt leuk dat je ons op de hoogte houd! Ik krijg er (bijna) zin in om zelf ook zwanger te worden (maar ik ben 22. Dus nog even niet!).

 • Reageer Laura 25/11/2012

  Heerlijk geschreven en doe mij ook maar die vk als ik over X jaar zwanger ben 😉

 • Reageer MindOfMine 25/11/2012

  Oh wat fijn zeg! Wat is haar naam? Kan ik dit alvast onthouden voor als ik ooit ook nog zwanger wordt 🙂

 • Reageer Sas 26/11/2012

  Heerlijk geschreven weer…
  Ik wil een foto van Des slapend in een jurkje…

 • Reageer theselfhelphipster 26/11/2012

  Je VK klinkt echt vet leuk.

 • Reageer Elise 26/11/2012

  Doe mij ook zo’n vk als ik ooit zwanger wordt!

 • Reageer Jolien 26/11/2012

  Haha wat een leuke vk heb jij!

 • Reageer Eline 26/11/2012

  Wat klinkt ze als een heerlijk mens!

 • Reageer Lyanne 27/11/2012

  Hahaha wat heb ik je stukjes gemist op vakantie! En wat een toffe vk heb je! (Jaja, ik ken de taal ook al en ben niet eens zwanger!)

 • Reageer Roxanne 27/11/2012

  Wat een superfijn stukje, lieve Des! Mijn zus is ook verloskundige en ondanks dat je situaties natuurlijk vaker tegenkomt, blijft elk babyhartje speciaal denk ik hoor. Bij mijn zus in ieder geval wel. Het is echt een vak apart, tuurlijk heb je een werkattitude maar je moet er toch lief en zacht voor zijn. Ik heb haar alleen nooit gevraagd of ze over seks praat hahaha

 • Reageer Indira 29/11/2012

  Gelukkig maar dat je vk zo’n tof wijf is, moet je je voorstellen als je iemand hebt waar je een bloedhekel aan ontwikkelt! :p

 • Laat een reactie achter