Waar is het vertrouwen dan!!

11/11/2012 - 25 reacties

Laatst kwam ik erachter dat er 2 stelletjes in mijn omgeving met aparte dekens slapen. Ja, ik schrok daar ook een beetje van. Met aparte dekens slapen; het lijkt mij het toppunt van de niet-romantiek. De stelletjes hadden echter goede argumenten. Een stel gaf aan het veel te warm vinden met z’n tweeën onder een deken. Het andere stelletje gaf aan ieder zich helemaal te willen binnenkruipen in 1 deken. Een deken ja. Dat kan dus niet, als je 2 dekens hebt.

Hmm. Ik vind het juist heerlijk met z’n tweeën onder een deken.  Zo fijn, dat ik gewoon niet alleen kan slapen. Als LOML op zakenreis is bestook ik mijn zusje met berichtjes of ze aub svp bij mij wilt slapen. En als mijn zusje niet wilt; mijn moeder. En in een hele wanhopige bui heb ik eens een oproepje op Twitter geplaatst; wieohwie wilt er met mij slapen? Raar genoeg; weinig gegadigden.

Ik heb dat gewoon nodig. Iemand die naast mij ligt; heel dichtbij. Ik slaap nachten door als ik met z’n tweeën slaap. Zodra LOML er niet is, kom ik met wallen op werk. Dus zei ik tegen LOML: nou met gescheiden dekens slapen, dat gaan wij nooit doen he schat, veel te fijn onder 1 deken.

LOML was een beetje stil en keek weg. Ik had die hint al moeten oppikken. Ik kan nu wel een heel betoog houden waarom LOML stil was en wegkeek, maar u kunt ook dit stukje lezen. Volgens LOML schijn ik erg wild in bed te zijn (tijdens het slapen dan) en ok ik ben inderdaad 2x uit bed gevallen. Ik zou hem continue ellebogen te geven, de deken in te pikken en op “zijn deel” van het bed te komen. En dan hebben we het nog niet over mijn nachtelijke gesprekken die ik hou tijdens mijn slaap of Totoro die soms als een Jehova Getuige hevig aan de deur zit te krabben om binnen te komen.

LOML krijgt dus, volgens hemzelf, niet genoeg slaap. Dus zei LOML op een dag: “ik ehh..heb dus wat onderzoek gedaan. Op internet. En wel meer stelletjes hebben er last van hoor. Van samen slapen. Nachtrust onderschat jij gewoon heel erg. Het is volgens onderzoekers helemaal niet erg om met gescheiden dekens te slapen”.

Yep. That’s right. Mijn bloedeigen man heeft achter mijn rug onderzoek gedaan. Onderzoek. Naar met gescheiden dekens slapen. Waar is het vertrouwen dan, vraag ik je. Als je man dit gewoon flikt.

Mijn zusje sliep de dag erna bij ons. Samen met mij in bed, LOML in de logeerkamer. Ik hoorde hem door maar liefst 2 muren snurken. Hard snurken. Zaag snurken. En LOML snurkt alleen als hij in een hele diepe slaap is. Met andere woorden: hij sliep goed. Met andere woorden: hij sliep daar heerlijk. In zijn eentje. Met zijn eigen  deken.  De schat.

Misschien ontkom ik er dus toch niet aan. Ooit.

Vorige post Volgende post

25 reacties

 • Reageer no 11/11/2012

  Onthoud 1 ding: slapen met aparte dekens is de opmaat naar slapen in aparte bedden!

 • Reageer Sharmayne 11/11/2012

  Wij slapen ook met aparte dekens. Heerlijk ieder zn eigen plekje. Maar je kruipt net zo makkelijk bij de ander onder de deken!

 • Reageer Anni 11/11/2012

  Haha, doe me een beetje denken aan mijn ouders. Zij hebben 1 grote deken en 1 kleine. Die kleine is natuurlijk voor mijn vader, voor als hij niet lekker ligt onder de grote. Een soort van compromis.

 • Reageer Madelon 11/11/2012

  2 dekens verschrikkelijk haha. Hier gewoon een kingsize deken. Lekker warm en groot zat. Ik ben ook zo’n wildslaper maar hier werkt t prima hihi.

 • Reageer Rianne 11/11/2012

  Oh wij slapen ook met aparte dekens!! Ik draai ontzettend veel in mijn slaap en stal dus elke nacht weer de dekens om mezelf erin te begraven, waardoor mijn vriend zonder dekens zat. Hij kreeg ze ook niet van me afgepakt! hahahaha Sindsdien slapen we met elk een eigen deken. En als we tegen elkaar aan willen liggen dan schuiven we gewoon wat opzij.

 • Reageer Sylvia 11/11/2012

  Ik ben absoluut een voorstander van aparte dekens, ik ben gehecht een mijn stuk van het bed 😛

 • Reageer Tam 11/11/2012

  Ik heb beide manieren toegepast, ooit. Samen slapen onder 1 deken is fijner, maar de man kan het heel warm krijgen en voor mij is het niet snel warm genoeg. Eerder koud,twee aparte dekens, dan blijf ik onder de mijne liggen en dat bevordert niet de romantiek.
  Als de ander echt zou willen apart slapen dan zou ik investeren in twee twee-persoonsdekens. Zodat wanneer je gezelligheid zoekt lekker daar onder kan liggen zonder een koud stuitje of knietje. En dat je in je eentje ruimte genoeg hebt onder 1 dekbed. 1 persoonsdek is koud!!!( je stuitje en knietje zullen het niet waarderen )

 • Reageer Naomi 11/11/2012

  Haha wauw, die arme LOML van jou. Ik schijn ook heel wild te slapen. En ik praat. Hele verhalen. Ook duidelijk verstaanbaar. Schoppen, praten, alles. Leuk.

 • Reageer Anneke 11/11/2012

  Ik zou later liever ook gescheiden slapen. Slapen = slapen. Dat kan ik ook wel alleen. Maar mijn vriend vindt het juist enorm fijn om samen te slapen. Dus vooruit dan.

 • Reageer Christel 11/11/2012

  Wij sliepen eerst ook ieder met een eigen deken. Ik vond het eigenlijk wel prettig, aangezien mijn vriend altijd de deken afpakt. Nu hebben we toch maar weer één deken, en dat goed nu ook wel goed (al lig ik nu wel vaak in de kou zonder deken).

 • Reageer t 11/11/2012

  <3 liefde

 • Reageer Foodloveandhappiness 11/11/2012

  Haha herkenbaar! En ik ben voor de groep ‘wel 2 aparte dekens’! 😉

 • Reageer Olga 11/11/2012

  Ik MOET apart kunnen slapen, maar dat zit er op dit moment niet in. Heerlijk zo’n eigen dekbed. Niks ruzie over wie het dekbed terugslaat wegens hitte en dat jij het dekbed net zo hard over je heenslaat. Ik moet me kunnen verstoppen in een dekbed, liefde.

 • Reageer Nathalie 11/11/2012

  Nou, ik moet je hubbie gelijk geven… een goede nachtrust is niet te onderschatten. Ik woon nu precies een half jaar samen met mijn vriend. Ik ben al heel mijn leven een moeilijke en zeer lichte slaper. Mijn vriend daarentegen valt al na 5 minuten in een diepe comateuze slaap en snurkt daarbij hele bossen om in zijn slaap. Ik dacht dat het wel zou wennen maar na een half jaar is het nog niet veel verbeterd. Ik lig vaak wakker, geraak zwaar gefrustreerd en smeed plannen om vriendje te vermoorden in zijn slaap *ja, dat doet een nacht van 2u slaap met je*. Toen hij ziek was – ik zweer het, de geluiden die hij toen maakte waren onmenselijk – ben ik om 4u ’s nachts van ellende op de bank gaan slapen.
  En het hele deken verhaal: Hij beseft totaal niet wat hij in zijn slaap allemaal doet, ik wel, want ik ben meestal wakker. Ik krijg dan ’s ochtens het verwijt dat mr geen deken had terwijl hij dus de dekenhogger is… Irritaties!

 • Reageer Sigrid 11/11/2012

  Ik vind het echt nier gezellig, met twee dekens. Twee losse matrassen ook niet. Ik word wel eens wakker van een snurk en ik heb ook vriendinnen die echt minder goed slapen met z’n tweeën maar ik ben gewoon een kroel, vind het fijner samen. En als ik eenmaal slaap lig ik toch in coma.

  (Ik moet wel bekennen dat ik om niet wakker te worden van Hard Geadem en Snurks oordoppen in heb… Heerlijk rustig.)

 • Reageer Amine 11/11/2012

  Nou ik vind het leuk een beetje te kroelen voor het slapen dicht bij elkaar maar als ik slaap slaap ik toch het liefste onder mijn eigen deken of op mijn deken nuja in ieder geval zonder mijn man aan me geplakt. Ik heb als compromis gevonden dat we kroelen voor het slapen en dat we dan in slaap vallen terwijl we handje vasthouden. Voor mij werkt het goed man is minder blij want die is een plakpot net als jij 😉

 • Reageer Wen. 11/11/2012

  Team-2-dekbedden *steekt hand op*
  Wel fijn dat je m toch zn nachtrust gunt.. uiteindelijk.. ooit 😛
  Misschien kan je m even wat bij laten slapen voordat de baby er is 😉

 • Reageer Indira 11/11/2012

  Haha arme jij!

 • Reageer Maris 11/11/2012

  Haha Rick sliep met zijn ex ook met twee aparte dekens. Ik vond dat zo afstandelijk, dus hier houden we het bij een deken, ook al trekken we er allebei heel de nacht aan. Genieten doe ik dus ook echt als Rick ’s morgens eerder uit bed moet en ik het hele bed, inc deken, voor mezelf heb 🙂 Maar nee… geen aparte dekens!

 • Reageer Daan 11/11/2012

  Ik zou ook een eigen deken willen, ipv een grote te delen.

 • Reageer Sas 12/11/2012

  Hoewel dit te erg voor woorden is (;)) moest ik toch lachen om hoe je het hebt geschreven.

  Nog onderzoek gedaan ook…
  Ik zeg een verbod op internet.

 • Reageer Wendy 12/11/2012

  haha ook wij slapen met 2 aparte dekens.. we begonnen wel met 1 deken, maar ik rol me in m’n slaap helemaal in de deken waardoor hij steeds zonder lag. en die van mij wegtrekken is echt onmogelijk. Eerst hebben we nog een extra deken aan zijn kant van het bed gelegd zodat hij die kan pakken als ik weer alles ingepikt had.. maar tegenwoordig liggen we gewoon onder 2 aparte dekbedden, hoeft hij niet meer wakker te worden van de kou en slapen we allebei lekker de hele nacht door.. heerlijk! 🙂
  *team-2-dekbedden*

 • Reageer Roxanne 12/11/2012

  Ja doei, hij zoekt het maar uit 😉 haha nee hoor Des, gewoon oefenen met aparte dekens zodat jij het ook kunt ;p

 • Reageer Shanti 13/11/2012

  Er schijnen ook stelletjes te zijn die zelfs in aparte kamers slapen en dat schijnt dus beter te zijn voor je nachtrust want je stoort elkaar niet..ik geloof er niks van slaap zelf het allerlekkerste als vriendlief naast me ligt (onder één deken, hebben een keer ergens anders onder aparte dekens geslapen en dat is niet fijn. Kruip je tegen elkaar aan lig je ineens niet meer onder de deken..grrr..) dus ik zou gewoon nog even bij je punt blijven 😉

 • Reageer Marah 15/11/2012

  Wij slapen ook gewoon onder een deken, ik zou niet anders willen Het dekenworstelen neem ik maar voor lief.

 • Laat een reactie achter