Wat nou als

10/11/2012 - 20 reacties

ik mijn kindje lelijk ga vinden (praktisch onmogelijk met mijn genen, maar je weet het nooit)? Ik het niet aankan? De baby verkeerd  op ga tillen (de nek laat hangen?!!!) Zo’n hele strenge moeder ga worden? Of zo’n softe, zo’n een die ik hier beschreef? Ik een over beschermde moeder word? Het alleen maar over mijn kind wil hebben? Geen zin meer in sex ga krijgen*? Mijn kind alleen maar gezonde biologische dingen wil geven? Mijn kind geen cola mag drinken? Of chocola? Of pizza??? Ik continue in strijd ben met LOML over de opvoeding “nee we doen de tactiek van Pardre!!”? Ik andere moeders ga afkraken?  Ik mezelf ga verslonzen? Ik mezelf vergeet als vrouw zijnde, en mijn hele leven alleen maar uit mijn kind gaat bestaan? Ik voortaan op vakantie ga naar zo’n groot resort waar alles al zit en waar je continue met een gekleurd bandje om je pols loopt? Mijn haar in zo’n pittig kort en vooral makkelijk kapsel ga knippen? Ik in babytaal ga praten? Ik niet meer ga vloeken omdat de baby erbij zal zijn? Ik nooit meer mijn tenen zal zien vanwege een uitgelubberde buik? Mijn kind ga vergeten op de creche/in de supermarkt/in de maxicosi ?  Ik alle liedjes van K3 kan meezingen (of nog erger: ze leuk ga vinden??) Ik in het weekend niet meer kan doen dan slapen, slapen en nog eens slapen? Ik mijn kindje een keer ga laten vallen? Of tegen het plafond aan ga gooien (per ongeluk dan, niet expres)? Ik zo’n tuttige moeder word? Of zo’n moeder die heel graag hip&stoer wil zijn? Ik mijn vriendinnen nooit meer zal zien? Of nog erger: tijdens een telefoongesprek continue moeten roepen “nee Baltazar, niet doen, NIET AANKOMEN!” Ik nooit meer wil werken?
Samenvattend: wat nou als ik gewoon geen goede moeder word?**

*Saskia Noort schijnt 1 jaar na de bevalling nog geen zin in sex te willen hebben. Een FOKKING JAAR??
** nou niet met z’n allen roepen dat ik wel een goede moeder zal zijn: ik heb Badu een keer bijna opgehangen in een boom (lang verhaal) Totoro heb ik al 3x opgesloten en Badu ben ik een keer vergeten op het dakterras (ik vond hem op de reling, naar beneden kijkend)

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Wen. 10/11/2012

  Worrying doesn’t empty tomorrow of its troubles it empties today of its strength

 • Reageer Aïsha 10/11/2012

  Lafjoe Des! Alle vragen die ook in mijn hoofd rond spoken!

 • Reageer Anneke 10/11/2012

  Ach ja, wat is een goede moeder he… 😉

 • Reageer Anni 10/11/2012

  ah joh. Een perfecte moeder is ook niet alles.

 • Reageer Elise 10/11/2012

  Die babytaal is in ieder geval niet erg. Mensen doen dat instinctief en het helpt baby’s ook om hun moedertaal te leren spreken. Het wordt juist ‘gemaakt’ als je dat probeert te onderdrukken, denk ik. Alsin, je weet vast nog wel hoe jijzelf en iedereen die toen op bezoek kwam tegen Badu en Totoro praatte toen ze nog kittens waren. Dat is natuurlijk.

 • Reageer Merel 10/11/2012

  Babe, een aantal van die dingen doe ik al en ik ben nog bij lange naaaaa geen moeder. DUS!

 • Reageer Sharmayne 10/11/2012

  Het komt zoals het komt! Valt allemaal heus mee zegt een moeder van een 13 maanden oud kindje.

 • Reageer Daan 10/11/2012

  Haha je HOEFT je kind niet te verpesten met K3! ER zijn nog enorm veel andere kinderliedjes, versjes en dingen. Annie M.G. Schmidt of zo.
  Enig risico is dat die K3-onzin van buitenaf wordt opgedrongen, maar dan heb je er zelf in ieder geval geen hand in! 😀

 • Reageer Maris 10/11/2012

  Ahhh die angst krijgt elke moeder tijdens haar zwangerschap. Ik had het zelfs bij mijn tweede zwangerschap nog. Maaruh, komt allemaal goed 🙂 Instinct.

 • Reageer Madelon 10/11/2012

  Moederinstinct failt niet 😉

 • Reageer Sas 10/11/2012

  Ach niemand is perfect. En denk dat het straks allemaal meer dan goed gaat komen.

 • Reageer Femke 10/11/2012

  Niet dat ik er ervaring mee heb, maar ik geloof dat het wel goed moet komen!
  En anders moet je ‘101 dingen te doen voor je vijf wordt’ lezen van Sally Norton, dan ben je op de ergste dingen vast een beetje voorbereid! (Echt een aanrader trouwens. Ik heb zooo hard gelachen om dat boekje.)

 • Reageer mille pagine 10/11/2012

  Een tip tegen de K3-twijfels: voed je kind op met sesamstraatliedjes! 😀 Die zijn namelijk ook écht grappig voor ‘volwassenen’, en niet zo half fout als de Gert-Verhulst-K3-liedjes…

  (Ik besef me wel dat ik je nu nog een extra ongevraagd advies heb gegeven, sorry)

 • Reageer Sabrina 10/11/2012

  Ik lees hier al jaren mee, reageer nooit maar op deze post wil ik toch wel iets zeggen: maak je geen zorgen. Echt. Het lijkt heel erg eng nu en dat is het ook. Maar het komt allemaal goed. In het begin is het even zoeken, maar het is jullie kindje, jullie zullen hem/haar beter kennen dan wie dan ook.

  En geloof me, over deze dingen heb ik me ook zorgen gemaakt. En sommige dingen zijn ook gebeurd. Maar dat is toch helemaal niet erg? Het is een heel andere levensfase en als bovenstaande dingen gebeuren, zal dat heel normaal worden in je leven. (ohja en om je even uit 1 illusie te halen: als je moeder bent, zal je niet meer het hele weekend slapen. Geloof me. WILLEN slapen, dat wel ja! :p)

  Toen ik bijna moest bevallen maakte ik me ook zorgen. Wat als ik mijn baby zou laten vallen (Het fantastische antwoord van mijn moeder: ‘Ach nee, je laat toch ook nooit je laptop vallen?’ Uuuuhhm jawel! Al 100 keer! Niet zo’n geruststelling dus haha!) En wonder boven wonder: ik heb hem nooit laten vallen!
  En je zal je kindje heus niet lelijk vinden, jouw kind is voor jou het mooiste wat er op de aarde bestaat (heel cliche maar echt HEEL ERG waar!)

  Kortom: het komt allemaal goed. Neem het maar aan van een objectieve ervaringsdeskundige 🙂

 • Reageer Foodloveandhappiness 11/11/2012

  hahahhaa op de reling naar beneden kijkend…. Don’t worry, volgens mij gaat dat kind van jou heel wat lol beleven met zijn/haar moeder (was nog niet bekend toch of het een jongen of meisje word?)

 • Reageer Amine 11/11/2012

  Lieve des Je zal waarschijnlijk fouten maken en je zal dingen doen waarvan je denk oma (oh my Allah)wat doe ik nu zit ik echt mee te dansen met kabouter plop maar weet je meis iedere moeder maakt fouten en iedere moeder doet wel eens gek. Geen nood het komt allemaal wel goed.

 • Reageer Indira 11/11/2012

  Niet aan denken!

 • Reageer Ikram 16/11/2012

  Voor alles een eerste keer 🙂 Dus ook voor moeder-zijn! Je bent alvast al voorbereid op de meest extreme ‘wat als’-vragen dus ik ben zeker dat je het goed gaat doen 😉

 • Reageer Elise 19/11/2012

  Dat stukje van Badu en de reling is heel beeldend, ik lag dubbel :’)

 • Reageer Olga 24/12/2012

  Ik moest even lachen om dat Badu-ophang-stukje :’)

 • Laat een reactie achter