Liever een tosti dan schoonmaken

21/12/2012 - 17 reacties

LOML en ik hebben altijd volop plannen.
Als we op vakantie zijn, welteverstaan.

Dan liggen we in het zwembad, in het zonnetje, op ons strandbedje, en dan beloven we elkaar plechtig dit keer echt gezonder te gaan eten, te stoppen met roken, minder te drinken en dit keer het echt vol te houden met sporten. “Ok, dan moet jij mij ook niet afsnauwen als er geen chocola in huis is”, en “Ok ik zal dan niet dreigen met mijn vader als je nog steeds geen schilderijtje hebt opgehangen”.
Dit keer hebben we elkaar beloofd om echt eens ons huis beter schoon te houden.

LOML en ik zijn namelijk beiden geen ster in het huishouden. En dan druk ik het nog zachtjes uit. Ik kan nu best wel een venijnige opmerking richting LOML maken dat hij eigenlijk bijna niets doet thuis, maar ik moet eerlijk zeggen dat dat ook wel meevalt. Vooral sinds ik zwanger ben (en dit vaak en vooral als ultieme excuus gebruik) pakt LOML wat vaker de stofzuiger, hangt hij de was op en natuurlijk het leukste taakje van het huis: verschoont hij de kattenbak.

Ik heb met mezelf de afspraak gemaakt elke week te stofzuigen, de badkamer & wc schoon te maken en een stofdoekje door het huis te halen. Ik haat het het alleen zo, dat schoonmaken. Omdat ik gek word van het stof dat overal maar blijft hangen en ik het nooit goed weg kan halen. Om maar niet te spreken over dweilen. Dat is maar 1x gebeurd sinds we in dit huis wonen, en ook nog eens door LOML omdat ik “plotseling een afspraak had”. Dus dacht ik slim te zijn en het elke dag een beetje bij te houden. Maar nee. Stof blijft. Kruimeltjes ook. En verdorie het is gewoon nooit schoon. Dus kijk ik om me heen, zucht ik even diep, en besluit ik om vervolgens maar een tosti te gaan maken.

Kortom; ik ben een beetje gemakzuchtig, en LOML is een man dus ziet het stof niet. Maar dat kan zo niet door gaan, zeiden we stellig tegen elkaar. Want straks komt Balthazar, en die moet in een schoon huis komen, zonder stof, of in ieder geval weinig stof, en we moeten natuurlijk wel het goede voorbeeld geven.

Maar goed. We zijn nu een paar dagen thuis. Op de koffietafel hebben we het kerstpakket van LOML opengebroken. Overal zitten kruimeltjes van de toastjes, de koekjes, en de Vechter’s rolletjes. Vandaag is eigenlijk mijn schoonmaakdag. Maar ik denk dat ik toch maar een tosti ga maken.

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer Roxanne 21/12/2012

  Heerlijk Des! Je leeft 🙂

 • Reageer Sophie 21/12/2012

  Heel herkenbaar…al moet ik wel regelmatig goed wassen en stofzuigen omdat ik huisstofmijtallergie heb. Maar Des, eet gewoon lekker een tosti, je bent zwanger en Balthazar vraagt er om!

 • Reageer Raghenie 21/12/2012

  Tip: maak playlist met Backstreet Boys en Spice Girls (in ieder geval liedjes die je kan meebleren). Noem die playlist: “So you think you can clean”. Doe je glitterjurk aan en lipgloss op. Gebruik de stang van de stofzuiger, bezemsteel (anything) als microfoon. Ga al dansend en zingend door je huis. Laat LOML als hij thuis komt jureren. De regels zijn: jij wint altijd. Je prijs: schoon huis en LOML mag voortaan de tosties maken.

 • Reageer manja 21/12/2012

  Ow zo ben ik ook… mensen moeten bij mij hun schoenen uit doen omdat 1) ik het vies vind en 2) ik dan weer moet gaan poetsen waar ik dus TOTAAL geen zin in heb….

 • Reageer Ankie 21/12/2012

  Hahahaha alleen maar goed voor de weerstand van Balthazar :’)

 • Reageer José 21/12/2012

  Oh Herkenbaar met een hoofdletter! Ik ben echt een vreselijke sloddervos. En mijn man is niet veel beter. Net twee weekenden achter elkaar loge’s gehad; de badkamer weet niet wat ‘m overkwam.. Zomaar twee weken achterelkaar grondig schoon! 🙂

 • Reageer Mylène 21/12/2012

  Haha, jij hebt zeker al heel wat tosti’s gegeten. 😉

 • Reageer Anke 21/12/2012

  Ja maar, goede voornemens gaan toch ook pas in 2013 van start? 😉

 • Reageer Madelon 22/12/2012

  Statische doekjes (blauwe doosje) van de action. Ook geschikt voor onder de swiffer maar ideaal voor stof weghalen. En t kost geen klap Xd. Hier moet elke dag gepoetst worden heb een torenhoge huisstofmijtallergie. Die doekjes zijn liefde hihi.

 • Reageer Daan 22/12/2012

  Zin in een tosti krijg ik ook altijd nét op het moment dat ik moet schoonmaken!

 • Reageer Sas 22/12/2012

  Haha en ik ben weer een ECHTE clean-freak…

 • Reageer Jolien 22/12/2012

  Ik woon nog thuis, maar schoonmaken lijkt me echt niet fijn!

 • Reageer Foodloveandhappiness 22/12/2012

  hahaha vreselijk he dat schoonmaken. Er komt geen eind aan, en ik ben zo erg dat ik altijd (ja ALTIJD) flink knoei wanneer ik net het hele huis heb gedweild…aarghh!

 • Reageer Marah 23/12/2012

  Heel erg herkenbaar!

 • Reageer Tam 23/12/2012

  Een tosti eten is beter… hahahha schoonmaken kan altijd nog

 • Reageer Marieke 27/12/2012

  Amen. Ik heb ook zo’n ongelofelijke hekel aan schoonmaken. Vriendje is netter dan ik. 😉
  Succes!

 • Reageer Madelon 07/01/2013

  Joh, een huis is om te leven 😉 Zolang je geen huisstofmijtallergie hebt zoals moi is er geen vuiltje aan de lucht XD

 • Laat een reactie achter