Luxepoes Des geeft ook maar meteen tips

19/12/2012 - 14 reacties

Ik ben dit jaar, ik durf het bijna niet te zeggen, 4x op vakantie geweest. Te schandalig voor woorden, ik weet het.
Vorig jaar ben ik 3x op vakantie geweest (het jaar daarvoor “maar” 2x hoor). Dit jaar was het zelfs zo erg dat ik rond september zei: ik ben echt zo wel toe aan vakantie. Terwijl ik in juni nog was geweest..een paar maanden ervoor ja.
Ik was zelfs vergeten dat ik begin dit jaar in het warme Costa Rica zat. Ik zou me diep moeten schamen.

Enfin. Dat vele vakantie vieren zorgt er wel voor dat ik toch maar even wat fijne tips voor jullie heb:

 • neem bij lange vliegreizen koekjes mee. Ja, of je moet met Singapore Airlines vliegen, het enige vliegtuigmaatschappij waar ik het eten “best wel ok”  vond. En geloof mij maar: dat is het grootste compliment wat ik over vliegtuigeten kan geven. Sultana, gevulde koeken of maak desnoods zelf brownies (ja, dat mag dus gewoon he);
 • vergis je niet in de boeken die je meeneemt. Zo is het mij weleens overkomen dat ik de Flow, de Linda en een dikke thriller van Karin Slaughter al uit had in het vliegtuig. Op de heenweg, welteverstaan;
 • hoewel ik vind dat ik als vrouw weinig kleren meeneem (mijn vriendin M. neemt gerust 4 paar schoenen mee op vakantie), kom ik er toch elke keer achter dat ik teveel meeneem.  Zo had ik deze vakantie 2 jurkjes niet 1x aan. Zonde van de ruimte in je koffer. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk waar je heen gaat, maar op een zonnige bestemming ziet iedereen er sexy uit in shorts en een simpel katoenen hempje;
 • als je nog geen creditcard hebt; neem er een. Nu. Meteen. Altijd handig op vakantie;
 • ik vind het echt onwijs knap dat er vrouwen zijn die hele make up stashes meenemen. Op vakantie heb ik simpelweg geen zin om make up op te doen. Niets. Geen eyeliner, geen mascara, ok, vooruit; een beetje lipgloss, hoogstens.
 • eenmaal aangekomen op plaats van bestemming; ga meteen naar de lokale supermarkt. Sla ruim in voor koekjes/snoep/pinda’s en frisdrank voor de nachtelijke trek. Vergeet die goddamn minibar waar hetzelfde blikje Cola opeens 4 euro kost;
 • neem slippers mee. ALTIJD.
 • souveniertjes? Koop een koelkastmageneetje. Geen gedoe bij de douane, goedkoop en maak je elke thuisblijver blij mee. Of is er echt iemand die blij wordt van die kitcherige gekleurde schildpadjes?

geen dank, geen dank. Als jullie mij toch niet hadden he.

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer t 19/12/2012

  awesome Des! En welkom terug op Hollandse bodem!

 • Reageer Marit 19/12/2012

  Neeeee die gekleurde schildpadjes zijn juist super leuk!!!

 • Reageer Rachel 19/12/2012

  Heerlijk geschreven en goede tips! 🙂

 • Reageer Femke Blogt 19/12/2012

  Precies daarom is een Kindle ook zo handig, als ik er een had..geen gezeul met 10 kilo aan boeken. En warme dikke sokken vind ik ook heerlijk om mee te nemen, omdat ik het altijd koud krijg in het vliegtuig 🙂

 • Reageer bianca 19/12/2012

  Herkenbaar! (ja zelfs het aantal vakanties, het is nooit genoeg ;-))
  Een tip voor het inpakken, als je je kleding hebt uitgezocht, haal er dan nog zeker 25% vanaf, je trekt het echt niet allemaal aan…
  Neem ook altijd een sjaal of sarong mee, handig voor in het vliegtuig, voor als het koud is, om op te zitten in een park of op het strand, etc.

  Nog tips voor costa rica trouwens? Daar ga ik volgend jaar naartoe heb ik bedacht..

 • Reageer Desi 19/12/2012

  Pfoe.. ik ben ook wel weer toe aan vakantie, terwijl ik afgelopen zomer drie keer ben geweest. Super grappig geschreven weer en bedankt voor de tips!
  Wat ik trouwens meestal doe als ik op vakantie ga, is per dag uitzoeken wat ik aan doe (gewoon zeven setje in je tas pleuren), een extra dikke trui erbij, paar bikinis, ondergoed, sokken en klaar. Eventueel nog wat extra party outfits voor ’s avonds, maar echt veel meer heb je niet nodig. Als je een flesje handwasmiddel meeneemt, kan je het altijd nog wassen.

 • Reageer Marcella 19/12/2012

  Haha, toffe tips! En gaaf dat je zoveel reist. Costa Rica lijkt mij super!

 • Reageer Shanti 19/12/2012

  Haha, ik vind et eten bij Air France ook wel redelijk goed te doen! Dat bij China Southern was echt..wow. Het was niet heel smerig ofzo maar er zat gewoon géén smaak aan en het zag er ook vies uit.

 • Reageer Mirthe 19/12/2012

  Mijn gouden tip: eerste levensbehoeften zoals je tandenborstel en schoon ondergoed in je handbagage. Altijd, al helemaal als je naar een niet-westers land gaat waar je niet alles kunt kopen of als je veel overstapt. I learned it the hard way. Oh, en je bankpas activeren voor buitenlandgebruik en het liefst nog 3x controleren ook.

 • Reageer Indira 19/12/2012

  Ik wou dat ik iets met die tips kon gaan doen… Mijn vakantie is sinds deze week onwaarschijnlijk geworden :'(

 • Reageer Sas 20/12/2012

  Goede tips 😉

 • Reageer Daan 20/12/2012

  Leuk stukje! Ik krijg er weer zin in een verre vakantie van!

 • Reageer Olga 21/12/2012

  Ik word wel blij van leuke schildpadjes!

 • Reageer Marah 23/12/2012

  Haha ik geef mijn ooit reislustige maar inmiddels minder avontuurlijke opa en oma altijd een koelkastmagneet van alle plekken waar ik op vakantie ben geweest sinds mijn 14e. Ze hebben inmiddels niet veel plek meer over! 😀

 • Laat een reactie achter