Luxepoes Des is weer terug

18/12/2012 - 36 reacties

547036_10151189564862684_1741686704_n

Hoi, hier spreekt Des, uw luxepoes-blogger. Ik ben weer terug in het koude land. Afgelopen weken vertoefde ik namelijk in het prachtige Indonesie. Eerst een paar dagen in Pontianak, waar het gros van mijn familie woont. Die hadden LOML nog niet ontmoet, en dat moest natuurlijk ook nog gebeuren.  Ze vonden LOML allemaal erg “blank” en “goh, wat apart haar”, maar voor de rest is hij *fieuw* gelukkig helemaal goedgekeurd.

Mijn ouders besloten om er nog maar eens een feestje tegenaan te gooien, waardoor er weer eens 100 man bij ons thuis rondliepen, maar supergezellig was het wel. Ook heb ik mijn lieve oma weer gezien. Mijn lieve oma die elke ochtend een teiltje warm water voor mij klaarmaakte (in ons huis in Pontianak is er geen warm water) waardoor ik niet koud hoefde te douchen.  Ze kookte elke avond zoals vanouds overheerlijk voor ons, en ze heeft haar, inmiddels vijfde, aankomende achterkleinkind voelen schoppen.

Daarna zijn we een paar dagen naar het prachtige Gili air gegaan. Waarbij ik meteen even een tipje wil geven: als je nog niet naar Indonesie bent geweest, ga dan niet naar het overdrukke Bali, maar naar Gili air. Prachtige witte stranden, ongerepte natuur, en weinig toerisme. Na een paar dagen Gili Air gingen we naar het eiland Lombok, waar we in Kuta verbleven; zoals u hierboven kunt zien ook niet een lelijk plekje.

Kortom; met een zonnige gloed op m’n kop en een duidelijke pigmentstreep op mijn buik zeg ik trots: ik ben er weer schatjes!

Ps.  Hoewel ik normaal gesproken een hekel heb aan “verdedigings-blogjes”, je schrijft tenslotte op je eigen blog, heb ik toch even nagedacht  over mijn blog en de stukjes die ik de laatste tijd schrijf. Ik kan me voorstellen dat mijn zwangerschapstukjes niet voor iedereen interessant is. Ik denk dat het aantal moeders die mijn blog leest op 1 hand te tellen is. Maar tegelijktijd is dit ook mijn blog. Mijn uitlaatklep.  Dingen die door mijn hoofd gaan; schrijf ik hier op.  Als ik dus heel verliefd ben op LOML (en dat ben ik), wil ik daar stukjes over schrijven. Als ik getrouwd ben (en ik ben dit jaar maar liefst 3x getrouwd) schrijf ik daar stukjes over. Mijn katten; ook daar schrijf ik stukjes over. En ja; ik ben volop zwanger en vind dat reuze spannend allemaaal; en ook daar schrijf ik dus stukjes over. Zoals mijn personal online coach SHH hier al schreef: je beslist zelf welke websites je bezoekt. Als je mijn zwangerschapsstukjes niet leuk vindt (wat ik me nauwelijks kan voorstellen, want ik schrijf mijn zwangerschapsstukjes met veel humor. Als ik het even zo bescheiden mag zeggen), kun je het, heel simpel, wegklikken. Gewoon, huppa met 1 muisklik, en foetsie is mijn blog. En oja; mailtjes, comments, tweets of priveberichten waarin je zegt “dat je niets met babies, trouwen of zwangerschap hebt” zijn niet nodig. Echt niet.

Vorige post Volgende post

36 reacties

 • Reageer Elise 18/12/2012

  Ik vind het allang leuk dat je weer schrijft 😀 jij schrijft over elk onderwerp leuk Des

 • Reageer Sas 18/12/2012

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa je bent weer terug.

 • Reageer Chezzelia 18/12/2012

  Ik vind het ook al lang leuk dat je weer schrijft! Maakt niet uit waarover je schrijft, ik lees het toch wel!

 • Reageer Sylvia 18/12/2012

  Jeej, weer een blogje! 😀 Goed om te horen dat je het zo goed naar je zin hebt gehad in Indonesië 🙂 En ach, zeurende mensen heb je altijd, lekker blijven schrijven over wat je wil 😉

 • Reageer Leonella 18/12/2012

  Mijn vriend houdt van Indonesië, volgens hem is het jammer dat het geen kolonie meer is want dan zou het makkelijker zijn om er vaker heen te gaan (haha). Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar ooit neemt hij me zeker mee dus ik ben benieuwd.

  En wat betreft die zeikerds: dit is een persoonlijke blog, dus ze hebben geen moer te maken met jouw beslissing over wat je er wel of niet op zet.

 • Reageer Femke 18/12/2012

  Leeeuk, weer een nieuw stukje om te lezen!!

  En ik ben nog geen moeder en ik ben nog niet getrouwd, maar ik lees je stukjes altijd graag! Misschien juist wel daarom. Komt ook vooral door je leuke schrijfstijl! 🙂 En inderdaad, het is JOUW blog en je bepaalt toch zeker zelf wel waar je over wil schrijven. Pfoe.

 • Reageer Pippi 18/12/2012

  Toevallig ben ik ook getrouwd geweest, heb ik een kind en nog een fijne hond ook. Maar ik lees je stukjes omdat ik jou leuk vind- en jou alle fijne dingen waarover je schrijft gun.
  Maar ik snap je verdedigings PS wel hoor. Heb zelf zoveel gekke dingen meegemaakt met lezers van mijn blog:)

 • Reageer Marieke 18/12/2012

  Ik kom even uit lurkstand om te zeggen: Jeeeee! Je bent er weer 😀

  En ik hou van je stukjes, juist ook over liefde, trouwen, baby’s en zwanger zijn. Wie droomt daar nou niet van haha?! Ik in ieder geval wel en je beschrijft t allemaal zo leuk.

  En dit is zo iets belangrijks in je leven, toch logisch dat je daar nu over schrijft! Als je dat niet snapt en gaat mailen dat je daar niks mee hebt, ben je gewoon echt raar. Dus, punt :

  Jee, je bent er weer! Laat de zwangerschapsstukjes maar komen 😛

 • Reageer Nicole 18/12/2012

  Welkom terug! Klinkt goed allemaal. Wat een lieve oma heb jij zeg.

  Over je laatste alinea, en dan voornamelijk de laatste regel over de berichtjes op twitter en dergelijke: are you kiddin’ me? Wat ongepast.

 • Reageer Sophie 18/12/2012

  Fijn dat je terug bent Des! En ik lees juist graag over je zwangerschap en je trouwstukjes vond ik ook heel leuk. Sterker nog, die ga ik allemaal teruglezen omdat ik zelf verloofd ben sinds een week. Geniet nog van je zwangerschap!

 • Reageer Jennn 18/12/2012

  Blijf vooral lekker schrijven over je zwangerschap hoor, ook al ben ik zelf (nog) geen moeder en ook nog niet zwanger, ik vind het heerlijk om te lezen 🙂

  Enneh, welkom terug! Je hebt helaas geen mooi weer meegebracht 🙁

 • Reageer linda 18/12/2012

  Wat een stomme mensen die zeuren over jouw onderwerpen! Onzin hoor! Wat is er nou leuker dan (grappige stukjes over) een Des-baby? Inderdaad, heel goed, niks van aantrekken en doen wat je leuk vindt! 🙂

 • Reageer Daan 18/12/2012

  Indonesië, daar wil ik ook ooit nog een keer heen!

 • Reageer Lin 18/12/2012

  Al schrijf je over het leggen van een tapijt, dan nog vind ik het leuk.

 • Reageer Nicole 18/12/2012

  Heeee Des,

  Wat fijn dat je het zo leuk hebt gehad. En wat een heeerlijke vakantie. De combinatie van familie zien en op prachtige stranden luieren, top! En wat is je Oma lief ^_^ Dat deed mijn Oma ook voor mij in Marokko ^_^ Oma’s rock!

  Je hebt een persoonlijke blog. Dat betekent dat het om de persoon gaat en wat diegene meemaakt en over wil schrijven. Als ik een persoonlijke blog besluit te volgen doe ik dat omdat ik de persoon leuk vind en dus wil lezen wat diegene meemaakt en vind van dingen. -Wat- dat dan daadwerkelijk is maakt 95% van de tijd niet uit, want ik vind die persoon leuk. Snap je?
  I love lezen over je vader, je huwelijk, je katjes, je zwangerschap, je werk, je verdriet en je geluk.
  Want het is allemaal menselijk en we zijn allemaal mensen. En je schrijft leuk. En je bent leuk.
  Dus, dat.

 • Reageer Valerie 18/12/2012

  Ciao bella!

  Leuk dat je weer terugbent. Mijn vriend en ik gaan deze zomer ook naar het mooie indonesie. Ben erg benieuwd. Heb je nog tips?

 • Reageer Amine 18/12/2012

  welkom terug en je schrijft inderdaad heel leuk over je zwangerschap gewoon blijven doen hoor en wie het niet leuk vindt tja boeiend…

 • Reageer Tess 18/12/2012

  Hè? Wie doet dat dan? En wat raar. Ik zie op jouw blog eigenlijk altijd positieve reacties. Fijn dat je weer terug bent.

 • Reageer evelien 18/12/2012

  ik hou juist van je stukjes over balthasar, LOML en je katten! (en ik ben 15..) gewoon doorgaan want ik vind alles wat je schrijft geweldig 🙂

 • Reageer Maris 18/12/2012

  Hee vakantieganger, heerlijk Indonesie. Was het vliegen met zo’n buikje nog wel te doen? Ennuh.. ik lees je zwangerschapsblogs heel graag hoor, dus mij maak je er heel blij mee 🙂 Ben trouwens ook wel benieuwd hoe je over dit onderwerp denkt: http://www.mcdid.nl/2012/12/15/bungelende-borsten/

 • Reageer Dewi 18/12/2012

  Aaah, lekker dat je even weg bent geweest. Ik vind babies niet leuk, maar vind jouw stukjes wel fantastischgrappig. Want ik vind jou leuk! Ik ben oprecht heel blij voor je dat je leven zo loopt en dat je ervan geniet <3

 • Reageer Anke 18/12/2012

  Heerlijk dat jullie even naar Indonesië konden! En ook hier iemand die het niet uitmaakt waarover je schrijft, want je schrijft over alles gewoon leuk!

 • Reageer Marcella 18/12/2012

  Jouw blog is leuk, blijf schrijven wat bij jou past! En fijn dat je heeeeerlijk van de warmte hebt kunnen samen met je lieve familie <3

 • Reageer Ayla 18/12/2012

  Sturen mensen je daar echt berichten over? Dat kan ik niet begrijpen, daar hebben ze ook helemaal niks mee te maken. Lekker schrijven wat je wil, dat maakt jou net zo leuk! 🙂

  En wauw! Je vakantie! Klinkt heerlijk en als ik ooit naar Indonesië ga, ga ik je tips opvolgen 🙂

 • Reageer Eline 18/12/2012

  Wat een belachelijke actie om daar berichtjes over te gaan sturen. Are you kidding me, hoe haal je het in je hoofd? Des, je blog is super! En ik geniet juist het meest van de stukjes die gaan over LOMl, de katten, je huwelijk en aankomende baby!

  En nu wil ik ook naar Indonesië.

 • Reageer Foodloveandhappiness 19/12/2012

  Heee welcome back dame! Zo te lezen heb je een goede vakantie gehad, fijn!

  En over die opmerking: Mijn god, waar mensen al de tijd voor nemen (jou mailen hierover?). Lekker schrijven waarover je wil, ik moet er altijd wel om lachen! =)

 • Reageer Simone 19/12/2012

  Ik ben maar een stiekeme meelezer hoor, maar ik wilde toch even kwijt dat je je echt niet hoeft te verdedigen! Wat een stomme mensen heb je toch he..

  Ik vind de stukjes over de liefde, trouwen, katten en babies juist heerlijk! Ga er vooral mee door!

  En jeeeeej, je bent er weer!!

 • Reageer Luve 19/12/2012

  heeel fijn dat je terug bent 🙂

  en vermits ik een klein maandje voor jou ga bevallen, zijn je zwangerschapsstukjes my favorite!!!

 • Reageer Noa 19/12/2012

  Ik heb niets met babyies, trouwen of zwangerschap maar lees jouw stukjes met plezier. Het is een ver van mijn bed show waar ik nog lang niet aan wil beginnen, maar je schrijft het met humor en zonder gezeik. Je geeft een kijkje in je persoonlijke leven en ik ben gek op gluren dus wees vooral jezelf!

 • Reageer theselfhelphipster 19/12/2012

  Laf je website en al je stukjes.

 • Reageer Linda 19/12/2012

  Blijf maar gewoon schrijven over de onderwerpen waar jij over wilt schrijven. Ik wel zelf nog laaaang geen baby’s, maar ik vind je stukjes wel heel leuk om te lezen. Zolang je maar je humor blijft houden vind ik alles prima 🙂

 • Reageer Jessi 19/12/2012

  Ik heb geen baby’s, en ik zal die nog lang niet hebben, maar ik lees je stukjes me VEEL plezier! En waaah, ik ben jaloers op al dat reizen zeg! (ook al ga ik binnenkort voor 2,5 maanden naar Suriname)

 • Reageer Olga 21/12/2012

  Gewoon lekker blijven schrijven hoor!

 • Reageer Marah 23/12/2012

  Welkom terug! Ik vind al je stukjes leuk 🙂

 • Reageer Indira 27/12/2012

  Lekker zeg, naar Indonesië als het hier zo koud is! *Jaloers*

 • Reageer Anniek 31/12/2012

  je moet gewoon doen wat je zelf leuk vindt

 • Laat een reactie achter