Dit blogje is alleen voor moeders en/of toekomstige moeders (sorry voor de rest, jullie komen morgen weer aan de beurt)

22/01/2013 - 17 reacties

(maar @ de rest: jullie mogen op zich ook wel verder lezen hoor. Doe ik verder ook niet moeilijk over).

Hadden jullie vorige week ook Proefkonijnen gezien met de schatjes Dennis&Valerio? Vast wel. Zij ondervonden, een beetje, hoe pijnlijk weeën kunnen zijn. Hand opsteken als je ook vindt dat elke man in de wereld dit een keer moet meemaken.

Nu ik nog bijna 2 maanden moet vraagt iedereen of ik het ook spannend vind, zo’n bevalling. En of ik niet bang ben voor de pijn. Ik vind het erg spannend, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet bang ben voor de pijn. Ja, heel eventjes, toen ik bij MTV’s 16 and pregnant een meisje zag kreunen en janken van de pijn. Ze was ondertussen alweer 12 uren bezig.
Kut, dacht ik (ja grappig dat ik uitgerekend dat dacht). Ik moet straks ook. Ik heb straks ook pijn.

Maar dat dacht ik heel eventjes. Verder ben ik er niet bang voor. Misschien komt het ook wel door het boek “Mama Glow” (ja sorry dat ik er weer over begin, maar echt dit boek ben ik gewoon aan het VERSLINDEN). Mama Glow geeft je bijvoorbeeld tips hoe je met yoga, ademhalingstechnieken en “affirmations”  je je weeën aankunt.
Ik ben me nu dus vooral aan het voorbereiden door verschillende affirmations op te schrijven en hier en daar op mijn ademhaling te letten. Goed, ik besef me dat ik nu wellicht wel wat zweverig over kan komen, maar echt; het geeft mij heel veel rust.

Nou denk ik wel ongeveer te weten wie van mijn lezeressen allemaal moeder is of moeder gaat worden. En de laatste tijd ben ik gewoon erg nieuwsgierig naar De Bevalling. Hoe gaat dat nou? Wat moet je doen?  Hoe weet je wat je moet doen? Hoe moet je liggen? Wat doe je aan (en echt; dat vraag ik niet uit puur fashionminded (ok; een klein beetje dan), maar vooral qua handigheid). Hadden jullie een ruggenprik? Thuis? In het ziekenhuis? Of in het vliegtuig?! Schreeuwden jullie het uit van de pijn en hielp dat, of waren jullie juist stille persers? Wat is jullie gouden tip? Maar vooral: hoe voelen weeën? Hoe voelt de pijn? Waar is het mee te vergelijken (als je een bikiniwax laat doen? Of als je door je enkel gaat?)

Vertel het mij! Ik snak naar bevallingsverhalen! Ik wil alle details horen, hoe klein en/of smerig dan ook. Daarom, moeders; deel met mij uw verhalen. En dat mag zelfs per mail als u het per comment te intiem vindt.

Ik hoop van u allen te horen 🙂

ps. beloofd, ik zal over uw bevallingsverhaal geen stukje schrijven. Echt niet.

 

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer Elise 22/01/2013

  Ik ben geen mama, ik wórd geen mama en toch vind ik het leuk mama-stukjes te lezen. Dus deze lezer vermaakt zich wel.

 • Reageer Sylvia 22/01/2013

  Ik was voorlopig niet van plan om moeder te worden, maar wat gouden tips zijn nooit verkeerd. Ik lees dus lekker mee 😉

 • Reageer Mieke 22/01/2013

  Hier een mama. Van twee. Dus ook twee keer bevallen. Een keer natuurlijk (zonder ruggenprik of andere pijnbestrijding) en een keer via een keizersnee (met ruggenprik). Beide hebben voordelen. En nadelen. 🙂
  Een wee voelt als een aanzwellende vreselijke menstruatiepijn. Maar dan echt een heel extreme menstruatiepijn. En een perswee voelt alsof je moet poepen.
  En hoe het verder gaat? Tsja, mijn ervaring wil ik wel delen, maar is op zich niet echt een super goede ervaring. En ik weet dan weer uit ervaring dat je niet veel hebt aan alle (al dan niet) horror verhalen, want elke bevalling is anders.
  Daar heb je lekker veel aan hè? 🙂 Mocht je het toch willen weten, dan wil ik je wel mailen.

 • Reageer Rosanneke 22/01/2013

  Ik heb me laten vertellen dat weeen van een miskraam een klein beetje te vergelijken vallen met de weeen van een bevalling. Nou Des, ik heb 4 uur van die miskraam-weeen gehad, en dat was niet grappig en inderdaad te vergelijken met een heel extreme menstruatiepijn.
  Ik moet nog ff, dus ik ben nog vrolijk aan het verdringen, maar ik ga me zeker uitgebreid laten voorlichten over pijnbestrijding, want ik geloof er niet in dat een bevalling persé helse pijn moet doen. Maargoed, ieder zn ding 🙂

 • Reageer Sette 22/01/2013

  Ik heb 2 mooie meisjes (toekomstige schoondochters?) en beide zijn thuis geboren zonder pijnbestrijding! Bevallen doet niet pijn, maar de weeën wel.. Het doet zo verschrikkelijk pijn dat je knippen of scheuren daar beneden niet voelt… Maar tijdens weeën denk je van ‘men dit doet echt vet pijn’ en 10 minuten later heb je zoiets van ‘die weeën 10 minuten geleden stelden echt niets voor’… En dat gaat eigenlijk de hele tijd zo! Ik vond onder de douche staan en op een baarkruk zitten erg fijn.. Ach en je kan je er niet op voorbereiden en die dag zelf zit je in zo’n roes dat de tijd ook snel gaat en hoe cliché het ook is: als Balthazar er is vergeet je de pijn die je had binnen no time!

  En gouden tip tijdens de bevalling; doen waar jij je prettig bij voelt!

  • Reageer Des 22/01/2013

   dat is 1 ding wat elke moeder zegt: dat je de pijn zo bent vergeten zodra de baby er is. ik ben benieuwd!

   • Reageer Sette 22/01/2013

    Ooooh men zodra de bibi op je buik wordt gelegd is dat zo’n mooi gevoel!

    Ach en als bevalen zo erg was zou niemand een 2e, 3e etc kind nemen…

 • Reageer Nadine 22/01/2013

  Ik ben zelf geen moeder maar ik kan je misschien wel een verhaal vertellen over mijn collega dat voor wat geruststelling kan zorgen. Zij vertelde vandaag dat ze haar eerste wee kreeg en binnen 15 minuten haar kindje was geboren. Ze hoefde maar een keer te drukken en toen was haar prachtige baby geboren.

  En toen dacht ik dat zal vast een uitzondering zijn maar de poetsvrouw die stiekem aan het meeluisteren was zei dat het bij haar ook zo ging. Zij was ook in het ziekenhuis en had het gevoel alsof ze naar de wc moest (number 2) en wat bleek eenmaal op het toilet kwam ze erachter dat het kindje al met zijn kopje eruit kwam. Ondanks dat ik dat way to much info vond van onze poetsmevrouw vond ik zulke verhalen wel een geruststelling.

  • Reageer Des 22/01/2013

   omg, OMG. zoiets wil ik ook!!

 • Reageer nine|tree 22/01/2013

  Hé, en wat als ik (als niet-moeder en niet-aanstaande-moeder) diezelfde vragen heb inclusief smachtende blik naar de sappige details?

 • Reageer anna 22/01/2013

  Hoi des,

  Supergoed dat je je van te voren niet druk maakt. Voelt idd als heftige menstruatiepijn. Beide jongens zijn zonder pijnbestrijdin ter wereld gekomen. Ik vond de laatste drie centimeter heftig qua pijn, maar dat is dan ook wel weer snel voorbij. Zodra je mag persen is het ergste wel voorbij. Om eerlijk te zijn viel het mij mee en waren het, achteraf bezien, de twee mooiste dagen van mijn leven. Succes en geniet nog lekker van je zwangerschap!

  Gr anna

 • Reageer Sanne 23/01/2013

  Ik ben geen mama en word ik binnenkort ook niet maar ik heb wel vergelijkbare pijn gehad bij plaatsing van een spiraaltje bij de gynaecoloog. Mijn lichaam ging volledig in verzet en dus kreeg ik een soort weeën. Ik wist niet wat me overkwam en de pijn was serieus hels. Ergens ben ik nu bijna dankbaar omdat ik weet wat me (een beetje?) te wachten staat ooit. Ik probeerde me te verzetten tegen de pijn, dat lukt niet, dus dat is (niet) mijn tip. Ik ben uiteindelijk die dag opgenomen in het ziekenhuis en heb nog dagen pijnbestrijding moeten nemen. Ik zeg, als je niks tegen pijnbestrijding hebt, doen als je zélf denkt dat je dit nodig hebt.

  En mij verveel je absoluut niet met je stukjes!

 • Reageer Merel 23/01/2013

  Ik ben nu ruim een jaar mama en ben er eindelijk weer eens aan toe om meer ‘voor mezelf’ te gaan doen, dan alleen maar in babypraat te blijven hangen. Dus ging ik op zoek naar nieuwe blogs om te volgen (ook iets wat ik verwaarloosde…) en kwam bij jou (en daar ga ik zeker vaker terugkomen!) en tja, dan ook nog over de bevalling…
  Goed dat je je voorbereidt. Ik had het maar een beetje gedaan, want had gehoord dat dat oerinstinct in jezelf je daar wel doorheen helpt. Toen de duidelijk ervaren verloskundige (het type ‘niet lullen maar poetsen’) tegen mij riep ‘Puffen!’ en ik een beetje schaapachtig keek wat ze van mij verwachtte, ging het natuurlijk al mis… Enfin, als je interesse hebt in het hele verhaal, dan is dat zo te vinden op mijn blog (zoek op bevalling, et voila!) maar ik weet niet of het heel slim is (het loopt goed af, maar de uitspraak, dat je de pijn daarna zo vergeten bent, nou nee… je krijgt er inderdaad heel veel voor terug, maar die !#$%$#%!!! pijn die blijft je toch echt wel bij…)

 • Reageer Marieke 23/01/2013

  Ik heb er geen ervaring mee, maar het lijkt me dus echt VERSCHRIKKELIJK. Sorry. 😉
  Veel sterkte met de voorpret!

 • Reageer Sharmayne 24/01/2013

  Bevallen .. Tja dat doet pijn, Maar ik vond de weeen in de weeenstorm die ik kreeg veel pijnlijker. Ik ben bevallen zonder pijnbestrijding flinke knip en de vacuumpomp. Maar het is echt waar zodra de baby op je borst ligt is het weg over en kwijt.

  Neemt niet weg dat je de week of in mijn geval 2 weken daarna geen flinke pijn kan hebben down under. Maar ook dat komt weer goed!

 • Reageer Des 24/01/2013

  Schatjes zijn jullie! Bedankt voor het delen van jullie mooier verhaaltjes 🙂

 • Reageer Marieke 31/01/2013

  Hier ook geen ervaring maar ik wil je wel alvast succes wensen! Ken allerlei verhalen; mijn moeder is 3x thuisbevallen zonder inknippen of uitscheuren en vond het nog net geen eitje. Maar mijn tante heeft weer 24 uur weeen gehad en vond het de horror. Of een collega die na het inscheuren niet goed was gehecht waardoor de boel is gaan ontsteken met hard littekenweefsel als gevolg en dus altijd pijn tijdens de seks.. Heel naar. Ik zou zelf liever thuis willen bevallen bij een verloskundige ipv in het ziekenhuis bij een gyn want verloskundigen proberen je lichaam het zelf te laten doen en in het ziekenhuis knippen ze vaak veel te snel in. Ik weet niet of jij thuis wil bevallen of in het ziekenhuis?

 • Laat een reactie achter