Een niet zo’n sport gerelateerd stukje

26/01/2013 - 6 reacties

In mijn Instagram zie ik regelmatig foto’s voorbij komen van fanatieke joggers. 5 km, 8 km, goddamn, zelfs een paar die 25 km hardlopen. In dit weer (kijkt u maar even naar buiten), met deze temperatuur (kijkt u maar even op de thermostaat hoe koud het buiten is). En als het niet op Instagram is, dan zie ik het wel op Facebook. Of lees ik het op hun blogs.

En nu komt het..
Jawel..
Een zin die ik nu voor het eerst in mijn hele leven ga zeggen..
Komt ie..

Ik mis het hardlopen.
Ja.
Ik mis…sporten.

OMG, ZEI DES DAT NOU ECHT?? SCHREEF DES NOU ECHT VOOR HET EERST DAT ZE SPORTEN MIST?
NA AL HAAR ZWEM/YOGA/ZUMBA AVONTUURTJES??//???

Welja! Ik zei dat net echt! En er is ook nog eens geen woord van gelogen. Ik mis het hardlopen gewoon echt. Als ik na werk door het Noorderplantsoen fiets en al die joggers zie, kijk ik met kleine jaloezie toe. Soms zie ik ze zelfs in de ochtend, die fanatiekelingen. En dan wil ik ook. Ik wil ook mijn wekker zo vroeg opzetten, en bezweet weer thuis aankomen. En toen we de 3d pretecho deden was het zo’n mooi helder weer, perfect jogweer. En toen zei het 3d pretecho mevrouwtje ook nog eens doodleuk “sorry dat ik iets later ben, maar het is vandaag zo’n mooi weer om te joggen dat ik even een rondje heb gedaan”. Oh, de mes in mijn rug die ik voelde.

Ik heb voor het laatst hardgelopen toen ik 17 weken zwanger was, en ik ben nu 32 weken. Dat is dus 15 weken geleden. Ik wil zo graag, maar het lukt gewoon niet door die toeter van een buik die ik nu heb incl Balti die tegen mijn blaas aan loopt te schoppen en er ook maar eens voor zorgt dat mijn onderrug pijn gaat doen.

Nog eventjes. Nog 8 weken. Nog 2 maanden. En dan kan ik weer. Ikย heb me alvast aangemeld voor een 5 km hardlooptocht in juni. Als stokje achter de deur.
En tot die tijd is de enige afstand die ik loop van de bank naar de keuken.

Al mijn hardloopstukjes op een rijtje.

 

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Lin 26/01/2013

  Oh men Des, dankzij het hardlopen ben je straks weer net zo snel straks als Heidi Klum.

  Ps; ga je met je kinderwagen hardlopen? Ik vind dat er altijd zo leuk uitzien maar volgens mijn schoonmoeder is dat levensgevaarlijk?!

 • Reageer Elise 26/01/2013

  Handig om binnen no-time weer op je oude gewicht/figuur te zitten!

 • Reageer Indira 26/01/2013

  Je bent binnen no time weer een rondje aan het rennen!

 • Reageer Wendy 26/01/2013

  Kop op! Voor je het weet is het inderdaad zo ver. ๐Ÿ™‚ Lekker rondjes rennen achter de kinderwagen! Of dat dan weer niet? ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Femke 26/01/2013

  Wauw, respect voor die aanmelding. En inderdaad, binnen no-time ren je weer rond!

 • Reageer Marieke 27/01/2013

  Snap ik! Ik ben niet eens zwanger en mis het hardlopen ook, door die stomme kou. ๐Ÿ˜‰
  Goed dat je je ingeschreven hebt voor de 5 km, is een mooie stok achter de deur.

 • Laat een reactie achter