[ Een wijs stukje (ook die moeten zo af en toe geschreven worden) ]

08/01/2013 - 17 reacties

Weet u namelijk nog dit stukje? Ik schreef over de schoenen die ik wou kopen. Stoere bikerboots. Ik zag ze bij de Sacha voor 110 euro, vond die net te duur dus zocht een goedkopere variant die ik online vond. Ik twijfelde nog of ik ze zou kopen. Uiteindelijk heb ik toch niet gehaald omdat ik een comment kreeg van een lieve lezeres die toevallig de Sacha boots had gekocht, maar ze toch niet mooi vond. En ik kon ze van haar overnemen, oleee!

Waar gaat dit wijze stukje nou echt over hoor ik u denken, want een stukje over schoenen is helemaal niet wijs. Klopt. Ik had de schoenen voor 60 euro overgenomen. Dat vind ik niet duur, voor schoenen die in de winkel 110 euro kosten. Waar ik wel aan dacht vandaag was het volgende:

ik lees nu het boek Mama Glow. Gaat, uiteraard  over de zwangerschap, maar ook over hoe gezond je kunt eten tijdens en voor de zwangerschap (lesje: niet alleen het eten wat je tijdens je zwangerschap eet heeft invloed op je bibi, maar ook voor je zwangerschap. Nooit aan gedacht, maar klinkt wel logisch).

Enfin. In een hoofdstuk stond dat het raar is dat vrouwen wel geld willen uitgeven aan schoenen, kleren en make up om er van de buitenkant goed uit te zien, maar dit niet zo snel zouden doen aan groente, fruit, superfoods en andere vitaminen.

Iets met de spijker en op z’n kop slaan, want oh men wat herkende ik mijzelf daarin. Wel gerust schoenen van 60 euro kopen, maar te lopen miepen dat soyamelk duurder is dan gewone melk, of dat een zakje goji bessen rond de 4 euro kost. Wel een winterjas kopen van 100 euro, maar miepen dat 2 advocado’s 1,50 kost op de markt.

Dus heb ik vanaf vandaag besloten om niet meer  te bezuinigen op gezond en goed eten. En hoewel ik van mezelf gerust durf te zeggen dat ik al niet heel veel uitgaf aan fesjon of meek up, wil ik dit toch nog minder doen.
Want laten we eerlijk zijn: ik zie er in die winterjas van een jaar geleden net zo goed uit, als in een nieuwe winterjas van dit jaar.

Wat zeg ik: een stuk beter zelfs nog, met al die superfoods en vitaminen waar ik vanaf nu meer geld in ga steken.

[/einde wijs stukje]

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer theselfhelphipster 08/01/2013

  Smart cookie. <3

 • Reageer Lenneke 08/01/2013

  Ik ben diep onder de indruk. Jij goeroe!

 • Reageer Marcella 08/01/2013

  Goed streven, ik doe lekker gezond met je mee!

 • Reageer Lieke 08/01/2013

  Haha jou blogje waren mijn gedachten ongeveer 3 jaar geleden.. Ik gaf bizar veel geld uit aan dure haarspulletjes vooral.. En stond in de natuurwinkel (deels mee opgegroeid) te schelden waarom m’n favo bio pindakaas gewoon 3 x zo duur was dan Calve .. En waarom als ik een lekker kipfiletje wou eten die zo idioot duur waren.. (Vlees eet ik biologisch, zover dat gaat) and so on..

  Het is zoveel beter om goed voor je gezondheid te zorgen dan je haren te wassen met shampoo ter waarde van 5 potten bio pindakaas.. (In mijn geval toen haha)

  Leuk dat je hier over blogt! 😀

 • Reageer blauwesokken 08/01/2013

  Helemaal waar! Mijn goede voornemen is ook om meer te investeren in gezonde groenten en fruit en biologisch eten. Dat laatste deed ik ook al zo veel mogelijk, maar over dure groenten en fruit wilde ik ook nog wel eens miepen. Heb inmiddels zo’n negen paar goede, draagbare schoenen, en dat vind ik meer dan genoeg. Toch wel.
  Goed stukje Des!

 • Reageer Wendy 08/01/2013

  Zo. Dat is inderdaad wel een goed punt. Hmmm. *denkt eens diep na*

 • Reageer Femke 08/01/2013

  Goed van je. 🙂 En het klinkt inderdaad best een beetje logisch. En gek ook, zo had ik er serieus nog nooit over nagedacht.

 • Reageer Lin 08/01/2013

  Ik ga zo lekker een kokoswater op je drinken. En ik besluit bij deze pas nieuwe hardloopschoenen te kopen als ze echt op zijn. En niet omdat ik die nieuwe met panterprint wil. (Al kan je met panterprintschoenen wel harder lopen, toch?)

 • Reageer Mirthe 08/01/2013

  Jaaaaa helemaal mee eens! Ik had nooit de link gelegd tussen make-up/kleding.
  Mijn moeder zegt altijd dat het onzin is dat je wel bereid bent benzine te kopen zodat je auto goed loopt, maar niet om duurder eten te kopen waarop je zelf goed loopt. En dat het zonde is als je dat aantal calorieën dat je mag eten verspilt aan viezige Aldi-plakcake als er zoveel lekkerder en gezonder dingen zijn. Dus zijn er hier altijd biologisch fruit en zelfgebakken koekjes in huis. En dat is bepaald niet onaardig.
  Het is maar goed dat ik met zo’n moeder opgroei en af en toe dit soort stukjes lees, want anders zou ik 100% zeker huismerkplofkip eten. En Febopatat. In mooie dure schoenen en een supernieuwe jas.

 • Reageer Olga 09/01/2013

  Het heeft er waarschijnlijk een beetje mee te maken dat je een jas als tastbaar voorwerp om je heen hebt, maar die ene kiwi of banaan na een tijdje ziet verdwijnen. We geven volgens mij liever geld uit aan iets dat je aan kunt blijven raken. Maar aan de andere kant heb jij nu een kindje in je groeien en tastbaarder kun je het bijna niet maken. Dus die extra gezonde melk en dat stukje fruit zijn in ieder geval deze laatste maanden echt nuttige uitgaven, in jouw geval 🙂

 • Reageer Foodloveandhappiness 09/01/2013

  Goed bezig Des!

 • Reageer Sas 09/01/2013

  Zeker een wijs (en herkenbaar) stukje!

 • Reageer Elise 09/01/2013

  Helemaal mee eens 🙂 dit geldt ook als je niet zwanger bent. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk.

  En yay, ik ben eindelijk over het schuldgevoel heen. Ik voelde me soms heel schuldig dat ik bijv. leen bij DUO en dan wel veel geld uitgeef aan boodschappen / yoga, maar dat is gewoon investeren in dat ik me goed voel, als ik moet werken naast mijn studie raak ik overspannen. Hetzelfde met tijd voor mezelf nemen, geen afspraken willen maken omdat ik een avond voor mezelf wil hebben. Voel ik me nu ook veel zekerder over omdat ik merk wat voor positieve effecten het op me heeft.

 • Reageer Maris 09/01/2013

  Haha leuk blogje, maar ik bespaar op beiden. Ik wil er leuk uitzien, maar voor weinig geld (primark, new yorker). Ik wil lekker eten, maar voor weinig geld (geen bio eten enzo dus). Goed in balans denk ik zo 😛

 • Reageer Indira 09/01/2013

  Gelukkig hoef ik zelf nog geen boodschappen te halen… 😛

 • Reageer Fatima 09/01/2013

  HElemaal waar… en já ik voel me echt beter (zit waarschijnlijk ook een beetje tussen je oren) na het eten van goed&gezond spul.

  maar ach.. als je het geld ervoor hebt hoeft het niet en/of te zijn maar kan het gerust en/en zijn hahah

 • Reageer Nadelunch.com » Suus – Prioriteiten 27/01/2013

  […] denk ik dan, “ik zou zo veel geld kunnen sparen als ik goedkoper at!” Maar nee. Een treffend stukje van Des schudde me weer wakker. “Het is eigenlijk raar dat vrouwen wel geld willen uitgeven […]

 • Laat een reactie achter