En ze doet ook nog eens het huishouden!!!!

07/01/2013 - 22 reacties

In mijn directe omgeving zijn er nog 5 andere chickies (ik noem ze milfies) die ook zwanger zijn. Uitgerekend in februari en maart. We kunnen dus gerust vaststellen dat juni 2012 een vruchtbare maand was.

Van ons zessen ben ik de laatste die uitgerekend is. En ook een ehh..beetje de domsteย ontwetende. Ik had bijvoorbeeld geen idee wat ik wel of niet mocht eten. Of wat het beste helpt tegen misselijkheid. Of wat een stuitligging is. Of welke kinderwagens je allemaal hebt, wie Sophie the giraffe is of welk kinderstoeltje het beste pedagogisch verantwoord is. Maar goed, tegelijkertijd is dat ergens ook wel handig, dat ik als laatste ben uitgerekend.
Zo word ik gewoon gewaarschuwd welke zwangerschapskwaaltjes in welke week komen, en anders app ik gewoon vriendin A: “hoi, ik heb nu last van schopjes tegen mij rib, is dat normaal: A: ja, B: nee, C: Des, val me niet lastig.
Antwoord c werd bijna nooit gekozen.

Ik wist bijvoorbeeld ook niets van kraamzorg. Ik dacht: daar moet je voor betalen oid. En ik dacht: ik heb mijn moeder en schoonmoeder en zusje en schoonzusje en vriendin R. en als het echt moet is daar zelfs LOML.

Kraamzorg blijkt dus gewoon verplicht voor iedereen; joepie. En vandaag had ik daarom een intakegesprek met de kraamzorg. Alles werd uitgelegd: waar ik recht op heb, hoeveel uur zorg, wat ik allemaal moet aanschaffen (klossen? zeil?? PO??? Ik had echt geen flauw idee menschen), en tenslotte zei het aardige kraamzorgmevrouwtje ook nog eens wat de kraamhulp allemaal mag doen. Natuurlijk de zorg voor mijzelf en Baltazar maar dus ook:

20130107_175817

 

OW YEAH!! GEEN HUISHOUDEN!!!! EN ZE GAAT HET SANITAIR OOK BIJHOUDEN!! Ik ga dit zwanger zijn steeds leuker vinden.

Vorige post Volgende post

22 reacties

 • Reageer Lenneke 07/01/2013

  En ik maar denken dat het beste voordeel was dat je 9 maanden lang niet ongesteld wordt! Dit is hemels!

 • Reageer Lin 07/01/2013

  IK WIL OOK KRAAMZORG. NU.

 • Reageer Jolien 07/01/2013

  hahaha Des, mooie reden om non stop zwanger te zijn ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Sette 07/01/2013

  En wel duidelijk zijn wat je wil, want sommige hulpen ‘vergeten’ wel eens wat ze moeten doen en voor je het weet zitten ze bij je visite te koffieleuten en durf jij door je hormonen daar niets van te zeggen ๐Ÿ˜ฎ

 • Reageer Sanne 07/01/2013

  Haha was er een uren durende stroomstoring in juni ofzo? ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Foodloveandhappiness 07/01/2013

  hahaha dat lijkt mij ook zeker een HEEL GROOT voordeel!

 • Reageer Maris 07/01/2013

  Haha ik zag er juist altijd heel erg tegenop. Ze zetten altijd je spullen terug op andere plekken, ze maken niet super veel schoon en ze lopen continu om je heen. Ik hou niet zo van continu vreemde mensen in huis. Ik was iig steeds blij als ze weer weg waren.

 • Reageer Wendy 07/01/2013

  “Schat, we moeten aan de slag! Weet je wel wat zo’n kraamzorgmevrouw allemaal wel niet voor je doet?”

 • Reageer MiekeLu 07/01/2013

  Ja joh, ze doen je huishouden, verschonen je bed en doen de was. Als het goed is word je gewoon je hele kraamweek in de watten gelegd. Maar dat heb je dan ook verdiend. ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Femke 07/01/2013

  Ik verheug me er nu al op, serieus. En ik ben nog lang niet zwanger. Maar ik kan me nu al op dat soort dingen verheugen, lijkt me fantastisch. (Maakt ze ook tosti’s?)

 • Reageer Madelon 08/01/2013

  Ik hoop voor je dat je een hele leuke kraamhulp krijgt. Vriendinnetje van mij had zo’n lief mens, ik wilde haar bijna inpakken en mee naar huis nemen hahaha.

 • Reageer Sas 08/01/2013

  Hahaha dat zijn nog eens voordelen!

 • Reageer Aleida 08/01/2013

  Lekker! Geniet ervan zou ik zeggen ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Marcella 08/01/2013

  Dat wordt genieten!

 • Reageer Dina 08/01/2013

  Heerlijk!

 • Reageer Marieke 08/01/2013

  Haha, handig he? En het wordt ook allemaal vergoed toch? Ideaal!

 • Reageer Miss Moneypenny 08/01/2013

  Moest al lachen bij de titel. Haha, Des toch. Vergeet niet om het huishouden een beetje te verslonzen hรจ? Heel belangrijk (gratis tip, niet vallend onder categorie C).
  Ik, stomkop, had mijn was netjes bijgehouden tot aan de dag dat ik ging bevallen. Vloer gestofzuigd, keukentje zag er piekfijn uit. Ik wilde namelijk niet zo’n aso zijn die alles expres liet liggen voor de kraamhulp, snappie. Zo ben ik niet. *trekt schijnheilige smoel*. Was dat kraammens bijna beledigd joh. Met zo’n beteuterd smoeltje zei ze: ‘Dit is het eerste gezin in jaren waar het huishouden zo goed op orde is als ik kom’. En even later hoorde ik haar allerlei kastjes optrekken en mompelen: ‘Nee, hier kan ik echt niets doen.’ ‘Zal ik het toilet nog maar een keer schoonmaken dan?’ zei ze op een gegeven moment. Ze kneep nog net niet in haar handen van geluk.

  Maar goed, gratisch tip dus. ๐Ÿ˜›

 • Reageer Indira 08/01/2013

  Hahaha! Super fijn ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Rosanneke 08/01/2013

  Haha, hoe herkenbaar…Wij hebben de kraamzorg net aangevraagd en ik dacht alleen maar: ik ga vanaf nu echt niet meer poetsen, dat doet dat vrouwke wel in juni!!! ๐Ÿ™‚

 • Reageer Daan 09/01/2013

  Hhahaha lekker dat je zelf dan niets hoeft te doen, behalve beschuit met muizen naar binnen schuiven ๐Ÿ˜€

 • Reageer Marah 12/01/2013

  Verschrikkelijk van genieten straks! Bij een vriendin van me zaten ze alleen maar aan de koffie omdat er niks te doen was haha.

 • Reageer Ikram 13/01/2013

  Hihi dat het maar geen gewoonte wordt ๐Ÿ˜€ Maar geniet ervan zolang het kan hรฉ ๐Ÿ˜‰

 • Laat een reactie achter