Hij dacht waarschijnlijk “daaag mensen, ik zie jullie over een paar maanden wel”

15/01/2013 - 14 reacties

Afgelopen zaterdag hadden we een 3D pretecho. Ook zoiets wat ik niet wist: er is verschil tussen een echo en een pretecho.

Ik dacht dus dat elke keer als je voor controle naar de verloskundige gaat, je een echo krijgt. En je dan samen gezellig naar een beeldscherm naar je baby gaat kijken. Helaas. Dat gebeurt tijdens die 40 weken zwangerschap maar 3 keer. Misschien 4 keer. Dus als je je baby vaker wilt zien, dan google je even op “pretecho en je woonplaats” en dan zoek je een pretecho bureau uit.  Vervolgens betaal je rond de 80,90 euro voor een half uurtje naar je baby kijken want het wordt dus niet vergoed (wat een “pret” he, hahahaha).

Je kan een pretecho doen als je bijvoorbeeld het geslacht wilt weten, of als je je baby in 3D wilt zien. Dan kun je de kleine spruit zien met handjes en wangetjes en als je geluk hebt lacht ie misschien zelfs wel of gaat ie zwaaien.

De eerste pretecho hadden we toen ik 16 weken zwanger was, omdat ik natuurlijk het geduld niet heb om 9 maanden te wachten om te weten wat het geslacht is van de baby. Dit was een “gewone” 2D echo. Nou weet ik niet of u die scene kent uit Friends, waar Rachel maar niet haar eigen baby kan zien op de echo? Wacht, ik zoek het wel even voor u op….moment…

deze is het. Nou, ik ben dus Rachel. Terwijl mijn zusje, vriendin R. en LOML meteen zeiden “ahh kijk, daar is het hoofdje”, zag ik alleen maar een grote witte vlek. Toen later zogenaamd overduidelijk zijn handjes te zien waren, zag ik alleen maar een donkere schaduw.
Leuk is dat, ik kan als moeder niet eens mijn eigen kind herkennen op de echo.

Gelukkig was dat anders bij de 3D pretecho. Ik zag een prachtig koppie, met bolle wangetjes, en een navelstreng die de hele tijd voor z’n mondje zat.  Even later deed Baltazar (speciaal voor ons? Zou het?) de navelstreng aan de kant en toen zag ik het mooiste mondje ooit ( ik zeg je: hij gaat later net zo lekker kunnen zoenen als zijn moeder. Wat een lucky girl gaat z’n vriendin zijn).
Ik zag zijn handjes, als 2 kleine vuistjes voor zijn gezichtje. Ik zag zijn beentjes en z’n kontje en een fronsje in z’n voorhoofd.

Na ongeveer 20 minuten vond Baltazar het kennelijk genoeg geweest. Hij draaide zich resoluut om en was niet meer goed te zien op de echo. Ik probeerde hem nog wat om te draaien maar helaas.

De show was over. Geen lach, geen zwaai, maar wel een prachtig mondje.

 

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Femke 15/01/2013

  Hahahaha ik ben dus SUPERgroot Friends-fan en dát stukje is een van mijn favoriete afleveringen uit de hele serie. (Op ’t eind: “Ross, I lost it again.”. Ik pies in mijn broek, no kidding.)

  En die 3D-echo lijkt me zó bijzonder! Bizar, maar ook bijzonder! Geniet ervan. 🙂

 • Reageer Wendy 15/01/2013

  Gelukkig heb je wel iets gezien. Hoor soms verhalen dat het kindje helemaal denkt: bekijk het maar! Heb je daar die toch aardige smak met geld voor betaald…

 • Reageer Madelon 15/01/2013

  Lief!

 • Reageer Sanne 15/01/2013

  Haha dat lijkt me inderdaad een nachtmerrie: je kind niet kunnen onderscheiden op de echo. Zo te horen is Balthazar ook net zo eigengereid als zijn moeder 😉

 • Reageer theselfhelphipster 15/01/2013

  Leuk!!

 • Reageer Sas 15/01/2013

  ‘Dan kun je de kleine spruit zien met handjes en wangetjes en als je geluk hebt lacht ie misschien zelfs wel of gaat ie zwaaien.’

  Hahahahaha ik zie het al zwaaien ^^
  En dat moment van Rachel… geweldig!

 • Reageer Mirthe 15/01/2013

  Des, je bent fantastisch. Wat een genot jou te lezen.

 • Reageer Rosanneke 16/01/2013

  Je krijgt het geslacht sowiezo te horen als je voor de medische 20-weken-echo gaat, toch? Tenminste; als je dat wilt. Wij gaan over 2 weken voor die echo, dus ik ben ook erg benieuwd…Klinkt goed, die Baltazahar 🙂

 • Reageer Lenneke 16/01/2013

  Ik ben verliefd op jullie.

  • Reageer Des 16/01/2013

   WIJ OOK OP JOU LENS! WIJ OOK OP JOU!!

 • Reageer Indira 16/01/2013

  Ik wil ook zo’n 3D echo als ik zwanger ben, lijkt me zo mooi!

 • Reageer Lisa 16/01/2013

  Aaaaw ik vind dit echt heel! erg! leuk! 😀

 • Reageer Marcella 20/01/2013

  Lijkt me prachtig zo’n 3D echo. En nu maar wachten tot je de kleine in me armen kunt houden!

 • Laat een reactie achter