Ik kan dat nu ook eindelijk: in bad gaan.

10/01/2013 - 14 reacties

We wonen nu langer dan een jaar in ons nieuwe huis, en ik ben nog steeds niet in bad geweest.  Elke vrijdag doe ik een verwoede poging om het bad schoon te maken, en elke keer denk ik: oja; ik zou ook eens in bad kunnen gaan.

Terwijl ik dus  in het begin heel graag een bad wou. “Perse”, zou LOML zeggen. Want tijdens het uitzoeken van de badkamer dacht ik: ja, ik zie mezelf al helemaal liggen zo. Elke week een keertje, of misschien wel 2, een heerlijk lang bad avond houden. Met badschuim, en bruisballen en kalmerende badolie, en kaarsjes, en m’n telefoon weg, en een boekje, en wellicht een..

kijk, daar gaat het dus al mis he. De verwachting van een bad nemen. Want zo ging dat altijd bij mij. Ik liet het bad vol lopen, deed er wat badschuim bij, wachtte een paar minuten (en daar gaat het al mis. Ik wil helemaal niet wachten. Ik wil er perse meteen in. Ik wil niet nog tv kijken, en er dan achterkomen dat datgene wat ik kijk toch wel leuk vind, maarja, het bad is al bijna vol, dus moet ik ook wel in bad, en shit), kleren uit, lampje uit, kaarsjes aan, in bad, en tja.
Dan wat.

Dat is altijd wat ik denk. Ik lig in bad en denk: ok. En nu…
Goed, een paar minuutjes naar het gebruis van de ballen luisteren. Wat schuim als baard op mijn gezicht doen en LOML erbij roepen, ok. Een sexy pose in bad aannemen waarbij ik mijn private parts bedek met het schuim, leuk.  Maar al snel heb ik het gezien. En wil ik eruit. En dat is weer zonde. Je hebt tenslotte niet voor niets zoveel water verspild. Dus lig ik vervolgens 1 uur lang in bad te rimpelen en terwijl ik eigenlijk denk: ik wil eruit! Nu!

Tot gisteren dus. ’s Ochtends zei ik al: ik ga vanavond eens lekker in bad. En dat deed ik. Het was heerlijk. Wel 2 uur heb ik gelegen. Ik denk dat ik vanavond weer een badavondje ga houden.Inclusief een handdoekje waarbij ik mijn handen droog kan vegen als ik een boek wil lezen. En geen telefoon. Lavendel badolie. Geurkaarsen.  Bruisballen.
En zelfs badschuim om heel sexy mijn private parts mee te bedekken.

ps. wil je weten hoe ik denk over de juiste studierichting kiezen? Ik schreef er een stukje over op Nadelunch. Kijk maar!

 

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Ann 10/01/2013

  Ik ben gruwelijk jaloers op alle mensen die een bad hebben, dat mis ik vreselijk hard (vroeger hadden we er één, nu een douche, mehh).

  Profiteer (en geniet!) ervan :-).

 • Reageer Sylvia 10/01/2013

  Haha, we hebben in het ouderlijk huis ook een bad, wordt zelden gebruikt 😉

 • Reageer Chezzelia 10/01/2013

  Ik wil ZOOO graag een bad maar dat gaat een beetje moeilijk, we hebben een soort van kastje als badkamer met alleen een douch en wastafel..

 • Reageer Daan 10/01/2013

  Ik heb nooit het geduld voor een bad. Vind douchen veel fijner 😀

 • Reageer Wendy 10/01/2013

  Thuis, bij mijn ouders, hadden we een bad. Ik deed ook wel eens een poging. Met schuim, maar zonder alle andere spullen (die misschien wel een must zijn om echt te relaxen). En dan zat ik, lag ik. Ging ik kopje onder. Tja, en nu? Euhm.. ik ben er weer klaar mee denk ik. Nee, geef mij maar een douche. Daar kan ik uren onder zitten. En laten we nou net de luxe hebben van een douchecabine met opklapbaar stoeltje. Heerlijk.

 • Reageer blauwesokken 10/01/2013

  ik vind badderen iets als in de sauna; veel te benauwd enzo! (dat heb ik ook als ik langer dan 10 minuten douche)
  What’s wrong with me???

  geniet van je baddermomenten en bruisballen! (ik vind bruisballen dus heel cool maarja om daar nou een bad voor vol te laten lopen)

 • Reageer Linda 10/01/2013

  Ik heb geen bad, maar ik vind gewoon douchen wel prima. Heel lang en heel warm 🙂

 • Reageer Femke 10/01/2013

  Oooooh zo jaloers he. Ik wil ook een bad. En dat soort avondjes houden. Met een hele stapel tijdschriften ernaast. En bruisballen van de Lush (die zijn fantástisch). En badeendjes (want misschien ontdek ik dan eindelijk het nut van die dingen). Lijkt me vooral fijn na hele lange winterse dagen.

  Afijn.

  Veel plezier in bad! Misschien kun je er nu wat meer van genieten omdat je lichaam om meer ontspanning vraagt ofzoiets? Weetikveel?

 • Reageer Olga 10/01/2013

  Ik ga liever in bad zitten terwijl de douche loopt. Heerlijk onder dat stromende water filosoferen 🙂

 • Reageer Sas 11/01/2013

  Ons huis heeft geen bad, op vakantie vind ik het wel lekker er eens in te gaan. Die man van mij zou er zo elke avond in kunnen liggen maar ik heb hetzelfde probleem als hierboven hihi ^^

 • Reageer Marcella 11/01/2013

  Ik wil ook een bad!

 • Reageer Indira 11/01/2013

  Ahh, dat vind ik zo lekker juist, in bad gaan en niks doen en niks hoeven! iPod op, wel voorzichtig, of gewoon half slapen 😀

 • Reageer Marah 12/01/2013

  Haha ik heb dus précies hetzelfde, ik word onrustig als ik langer dan 10 minuten stil lig te dobberen maar dan MOET ik van mezelf blijven liggen en ARGH. Gelukkig hebben we nu alleen een douche.

 • Reageer Sanderijn 13/01/2013

  Heel herkenbaar!!

  Ik wil mijn badkamer eigenlijk verbouwen en zou graag een inloopdouche willen, maar dan moet wel het bad eruit. En dat wil ik dus niet! Want ookal ga ik niet wekelijks of maandelijks in bad, stel nou dat ik m niet meer heb en er dan toch in wil?
  Het is eigenlijk net zoals met sporten (voor mij dan…) je ziet er tegenop om eraan te beginnen, maar als je eenmaal bezig bent is het heerlijk en neem je je voor om het vaker te doen.

 • Laat een reactie achter