Nog drie punten. Drie Belangrijke Punten.

24/01/2013 - 17 reacties

Tot eergisteren waren er nog 3 Grote Dingen die LOML en ik nog moesten afhandelen:

1. de Naam
We waren er snel over uit: we willen een islamitische naam. Maar geen Mo, Fatima, Abdul of iets in die trant. Voordat ik me nu wat fanatiekelingen op me afroep: geen problemen met onze Profeet, maar kom op zeg. De naam Mohammed is de meest voorkomende naam in de hele wereld.  Laten we als moslims in ieder geval nog even laten zien hoe origineel we kunnen zijn.
Goed, een islamitische naam. Voor een meisje waren we er al snel uit. Maar, we krijgen geen meisje. Dus moesten we een jongensnaam bedenken. Nou is er 1 naam die ik Al Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren mooi vind (en nee aasgieren; ik vertel de naam lekker niet). Ik vertelde het aan LOML, die zei: das inderdaad wel een mooie naam, ik dacht; yes! We hebben een naam, ik vertelde dat tijdens een feestje en op de terugweg zei LOML verontwaardigd: “ik heb nog helemaal niet gezegd dat dat de naam gaat worden”. Diepe zucht. We moesten dus op zoek naar een nieuwe naam. Elke dag voor het slapengaan, tijdens het koken, onder de douche, in de auto legden we elkaar wat namen voor. Dat ging zo:

ik: wat vind je van deze naam?
LOML: nee.

LOML: ok, en deze naam dan?
Ik: nee.

Ik: is deze naam misschien wel mooi?
LOML: mwah. Maar nee.

LOML: ok, deze naam vind je zeker weten wel leuk
Ik: ja! Maar niet voor dit kind.

Ik had de hoop al bijna opgegeven en was al bang dat ie toch echt Baltazar (afkorting: Balti) ging heten, tot we samen een naam hoorden. En heel voorzichtig vroeg LOML later: wat vond je van die naam? En ik zei heel voorzichtig: nou die vind ik toch wel heel mooi.
We besloten om het nog een paar dagen te laten hangen, maar gisteren hebben we er toch een Definitief van gemaakt. Eindelijk.

Volgende punt:

2. De Babykamer
Ik ben er inmiddels achter; de babykamer is een typisch vrouwen-ding. Dat was zeker een beetje naïef van mij he? Kijk; ik dacht qua inrichting huis, dat is een vrouwen-ding. Maar ik dacht: dit gaat over een baby, die we samen gemaakt hebben, en dan vind hij het ook vast wel leuk samen om uit te zoeken welke kleur gordijntjes er moeten hangen en of we de babykamer blauw moeten verven of toch lekker tegendraads groen. U raadt het al; ik sta er alleen voor in deze kwestie. Geen probleem, dan kan ik helemaal losgaan. En of ik dat heb gedaan. Ik heb zelfs een plattegrond gemaakt, kunt u nagaan. Nu moeten mijn ideetjes alleen nog uitgevoerd worden. Maar goed; LOML en klussen he.  Gelukkig is mijn vader al thuis.

3. Het geboortekaartje
Ook zo’n typisch vrouwen-ding. Ik wil iets origineels, LOML wil iets waar niet te lang over nagedacht is. Ik wil er een persoonlijke tekst erop, LOML vindt het niet nodig. Ik wil mooie foto’s, LOML wil gewoon iets simpels. Kortom; we komen er niet uit. Dus heb ik LOML de deadline gegeven tot 31 januari 2013 om dan zelf met een leuk idee te komen. En nee, daarmee bedoelde ik niet een geluidskaart met het themesong van de film Rocky (dit wou hij echt. En dat we dan een tekst gingen inspreken “hierrrrrrrrrrrrrrrrrrrr is Baltazarrrrrrrrrrrrr!!!”. Oh, de ideeën van LOML, ik zou er een boek over kunnen schrijven).
Als hij de 31ste nog niets weet, dan doen we gewoon mijn idee.

Kortom, we zijn er nog niet.
Nog lang niet.

En oja; ik schreef nog een stukje voor Nadelunch. Is het echt allemaal zo goed geregeld in Nederland voor de zwangere vrouw?

 

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer Lenneke 24/01/2013

  Ik ben heuuuuul benieuwd naar jullie baby met naam.

 • Reageer Kauthar 24/01/2013

  Ik moest gewoon hardop lachen bij het lezen van LOMLs idee voor een geboortekaartje, zag het al helemaal voor me ;).

  Succes met de babykamer, Baltazar vindt appeltjesgroen mét blauw vast leuk.

 • Reageer Foodloveandhappiness 24/01/2013

  Leuk geschreven Des! Fijn dat de naam nu vast staat, dat kan in ieder geval weer van het lijstje;) En toch best belangrijk he:)

 • Reageer Marlous 24/01/2013

  ooh wat spannend! ben zo benieuwd naar de naam.

 • Reageer Nadia 24/01/2013

  Ik ga lachen als het kindje Nadia gaat heten. 🙂

 • Reageer Dina 24/01/2013

  Nou ik vind zo’n geboortekaartje met geluid wel heel origineel hoor Des.

 • Reageer Sas 25/01/2013

  Benieuwddddddd
  (en succes)

 • Reageer Rosanneke 25/01/2013

  Ik ben echt enorm benieuwd naar de naam! Wij hebben gelukkig nog even want wij hebben echt per minuut andere namen in ons hoofd…En duimen dat het een meisje wordt, want jongensnamen lukken al helemaal niet 🙂

 • Reageer Elise 25/01/2013

  Oohh namen uitzoeken lijkt me inderdaad vreselijk, wat een mazzel dat jullie er nog op tijd uitkwamen.

 • Reageer Fatima 25/01/2013

  Whahwahawhawawh,

  okeeh jullie zijn grappig!
  Namen uitzoeken is zóóóó leuk al heb ik wel medelijden met de toekomstige vader van mijn kinderen… ik heb mijn namen al klaar en ben van de 9maandengedragendoessIKkies-namenbrigade

  • Reageer Des 25/01/2013

   hahahahahaha. Ik zat ook bij die brigade. Waarom ben ik daar eigenlijk weg??

 • Reageer Wendy 25/01/2013

  Namen uitzoeken, dat lijkt me nog één van de moeilijkste dingen. Je wilt het zelf leuk vinden, je partner moet het leuk vinden en het moet ook nog eens wat zijn wat het kindje in kwestie zelf ook leuk gaat vinden. Moeilijk hoor. Ben benieuwd wat jullie uitgezocht hebben.

 • Reageer Indira 25/01/2013

  Gelukkig ben je nog een tijdje zwanger hihi.

 • Reageer Laura 25/01/2013

  Oooh nu ben ik benieuwd naar de naam!
  Grappig, ik vraag me wel eens af ‘Hoe het nou met Des gaat’ en of ‘Des nog werkt of met verlof is’ en wat je dan doet tijdens je verlof. Blijf je dan eigenlijk als een soort walvis de hele dag voor Pampus liggen of zou je nog wel wat kunnen doen? (Niet dat jij op een walvis lijkt, FYI). En dat vraag ik me af terwijl ik je niet eens persoonlijk ken en jij mij al helemaal niet..
  Maar weer een leuk stukje en hopen dat ‘ie er straks snel uit zwemt zonder pijn bij jou.

  • Reageer Des 25/01/2013

   Ahh wat lief! Ik ben nog niet met verlof hoor, nog eventjes. 8 februari ga ik. En ik heb al allemaal to do lists gemaakt. Goed he (of slecht?). Ik ga in ieder geval met mijn boek bezig, de babykamer inrichten en ehh ja tv kijken.
   Ps. ik ben wel een beetje een walvis nu hoor.

 • Reageer LNNK 25/01/2013

  Oh een jongensnaam verzinnen lijkt me zo lastig! Maar die heb je iig al in de pocket. Succes met de rest.

 • Reageer Miss Moneypenny 02/02/2013

  “En nee, daarmee bedoelde ik niet een geluidskaart met het themesong van de film Rocky (dit wou hij echt. En dat we dan een tekst gingen inspreken “hierrrrrrrrrrrrrrrrrrrr is Baltazarrrrrrrrrrrrr!!!”. Oh, de ideeën van LOML, ik zou er een boek over kunnen schrijven).”Whahaha *hikt nog na van het lachen*

 • Laat een reactie achter