Snel met de muis werken, ook iets wat niet iedereen kan.

12/01/2013 - 20 reacties

Er zijn veel dingen waar ik de kriebels van kan krijgen. De stem van Meredith Grey bijvoorbeeld, hoewel ik dan wel weer fan ben van Grey’s anatomy. De reclames van Zalando, serieus welk reclamebureau zit daar in hemelsnaam achter???!! Fietsen in de stad, maar goed dat wist u al. Als mijn tas van mijn schouder valt terwijl ik mijn fiets op slot wil doen, ook zoiets verschrikkelijk irritant.

Verder vind ik langzaam-met-de-muis-werkende-mensen ook ontzettend%$#%^^$$#. Misschien dat het met mijn ongeduld te maken heeft (goh..).
Zodra ik met iemand achter 1 computer zit en de andere persoon heeft de muis
1. al heel onhandig vast (het is een muis, je hele hand kan er omheen, KOM OP),
2. weet totaal niet hoe hij/zij internet moet openen en
3. ontzettend twijfelt of  hij/zij ergens op moet klikken (lees: denkt er langer dan 5 seconden over) dan heb ik zin in een paar dingen:

1. weg te lopen (maar dat vind ik dan sneu&onbeschoft)
2. de muis uit haar/zijn handen te trekken en zelf te bedienen (vind ik niet sneu, wel onbeschoft)
3. te schreeuwen: DAAR LINKS! BENEDEN! PICTOGRAM LINKS! KLIKKEN! KLIK DAN!! (vind ik ook niet sneu, wel onbeschoft)

Nou zijn er in mijn omgeving een paar mensen die langzaam met de muis werken. Vreemd genoeg (of gewoon logisch) zijn dit allemaal mannen:

1. LOML: goed, hij is weliswaar niet zo langzaam met de muis als persoon 2&3, maar denkt wel Ontzettend Lang Na of hij wel of niet ergens op moet klikken. Terwijl ik zoiets heb van: wat is nou het ERGSTE wat er kan gebeuren als je ergens op klikt. Dat je VERKEERD klikt, nou en dan??? Dus zucht ik heel diep, rol ik met mijn ogen, kijk ik weg, en sta ik ondertussen op omdat ik gewoon simpelweg nog ons 1 jarig huwelijk mee wil maken (en ok; tenslotte is hij ook de vader van mijn kind).
2. Collega W. Collega W. is een schat van een man, die al zo lang op de afdeling werkt dat hij praktisch bij het meubilair hoort. Hij gaat ook redelijk met de tijd mee maar kan NIET met de muis werken. Aangezien collega W. heel veel van mij kan hebben houd ik me bij W. ook niet in. Zodra hij met de muis zit te stuntelen (draad zit verkeerd), of hij surft te langzaam, pak ik de muis van hem af. Of zeg ik simpelweg: alsjeblieft, dit is te zonde van mij tijd, mag ik alsjeblieft de muis overnemen?
3. Mijn vader. Mijn vader…..tja mijn vader. Eigenlijk moet mijn vader op nummer 1 staan, want wat.is.hij.traag.met.de.muis. En dat voor iemand die gek is gadgets, niet te geloven. Om een voorbeeld te noemen: hij opent internet, gaat ALTIJD eerst naar Google, en TYPT DAAR DE WEBSITE IN WAT HIJ WIL BEZOEKEN!!!!  Zijn mappen zoekt hij op door eerst naar start te gaan, en dan op rechtermuisknop te klikken, en vervolgens op ZOEKEN!! En als hij de muis in zijn handen heeft, gaat hij heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel langzaam naar een document en dan blijft hij daar MINIMAAL 10 SECONDEN!!!! op staan. Met de muis. Met het pijltje op het document.  En dan staan mijn zusje en ik achter hem (of eigenlijk alleen ik, mijn zusje is uit pure ongeduld al weggelopen) te wachten. En dan kijk ik hem en zeg ik: pa? Joehoe? Waar wacht je nou op? En dan zegt hij….

……….

“Ja, wacht even”.

HIJ ZEGT WACHT EVEN!! OM ERGENS OP TE KLIKKEN!!

OMG!!!

Dus wat ik dan meestal doe is hem simpelweg aan de kant te duwen (mijn geduld is gewoon OP), de muis af te pakken en te klikken.

Zo.

Gelukkig komt hij over een week thuis en kan ik hem dit allemaal zelf nog even zeggen hoe IRRITANT ik dit vind.

FIJNE ZATERDAG DAN NOG MENSCHEN!

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Alyssa 12/01/2013

  Oooh ik kan me ook zoo ergeren aan mensen die langzaam met de muis werken! Ik raak zelfs een beetje geïrriteerd door het lezen erover haha!

 • Reageer Femke 12/01/2013

  Ik heb hardop gelachen en dat overkomt me niet vaak.
  Want het is zo herkenbaar. Dat je gewoon wil zeggen:
  “Weet je, ik ga wel achter de computer zitten, zeg jij maar wat er moet gebeuren.”

  Maar het zijn wel altijd lieve mensen bij wie je niet helemaal wil flippen.

  Fijn weekend nog!

 • Reageer Anke 12/01/2013

  Of als men vraagt “1 keer klikken of 2 keer?” Of gewoon maar een beetje klikt, maar dan juist (natuurlijk) net voor het verkeerde aantal kiest. Zucht, haha 😉

  • Reageer Des 13/01/2013

   OMG! Dat doet mijn vader dus ook ALTIJD he!

 • Reageer Sanne 12/01/2013

  De tas die van je schouder valt als je je fiets op slot zet. AMEN. Grootste ergernis. Over mensen die langzaam met de muis zijn, maak ik me niet meer druk. Die heb ik inmiddels verbannen uit mijn leven.

 • Reageer jorinde 12/01/2013

  haha leuk stukje. Kijkt jou vader als hij gebeld wordt ook heeeeul lang op het scherm van zijn mobiel voor hij opneemt? Daar wordt ik nou kriegel van. Met de muis kan hij gelukkig goed overweg 🙂

 • Reageer Niya 13/01/2013

  Haha ik ga altijd stuk om hoe jij je vader beschrijft!

 • Reageer Miss Moneypenny 13/01/2013

  Heel herkenbaar die ssslome ssslakjes, Des.
  Maar wat ook irritant is: Een collega die achter je komt staan als je iets voor haar opzoekt op je pc en JOU dan gaat vertellen waar het staat, omdat zij de bewuste directory (hoe weet zij dat het daarin staat?! Nou? NOU?!) toevallig net één nanoseconde eerder ziet dan jij. ‘Daar, rechtsboven’ (Jahaa, ik was er al met mijn muis naar toe aan het gaan, ik kan niet heksen’) Het is goddomme MIJN pc, MIJN directory. TRUT! Maar goed, dat doe je dan niet vanwege de eerder door jou genoemde sneu & onbeschoft regel…
  Computers, waren we eigenlijk niet gewoon beter af zonder die dingen? 😉

 • Reageer Miss Moneypenny 13/01/2013

  Heel herkenbaar die ssslome ssslakjes.
  Maar wat ook irritant is: Een collega die achter je komt staan als je iets voor haar opzoekt op je pc en JOU dan gaat vertellen waar het staat, omdat zij de bewuste directory (hoe weet zij dat het daarin staat?! Nou? NOU?!) toevallig net één nanoseconde eerder ziet dan jij. ‘Daar, rechtsboven’ (Jahaa, ik was er al met mijn muis naar toe aan het gaan, ik kan niet heksen’) Het is goddomme MIJN pc, MIJN directory. TRUT! Maar goed, dat doe je dan niet vanwege de eerder door jou genoemde sneu & onbeschoft regel…
  Computers, waren we eigenlijk niet gewoon beter af zonder die dingen? 😉

 • Reageer Jolien 13/01/2013

  Haha, geweldig stukje! En idd vreselijk irritant!

 • Reageer Indira 13/01/2013

  Herkenbaar! Of mensen die iets willen opzoeken en dan echt een onnozele zoekopdracht intypen bij Google. ZOOO IRRITANT!

 • Reageer Madelon 13/01/2013

  Hahahah dat herken ik zo! Ik heb hubby al geleerd om snel met de computers te werken en nu irriteert hij zich ook aan ‘langzame computeraars’ hihi.

 • Reageer LNNK 13/01/2013

  Geweldig en zo herkenbaar! Ik kan daar dus ook absoluut niet tegen.

 • Reageer Michelle 13/01/2013

  Hahahaha, normaal ben ik te lui om te reageren op je leuke blogjes, maar deze kan ik niet negeren!!
  Mijn vriend is PRECIES zo, alles gaat zo langzaam. Als hij naast me zit, en ik scroll, dan snapt hij niet hoe ik alles kan zien. En als hij dan degene is die achter mijn lieftallige laptop zit en een filmpje moet aanzetten… dan heb ik al thee gezet, chips in bakjes gedaan, een kruikje gemaakt en een dekentje gepakt. MEEN JE DAT NOU?
  Hoe moeilijk is het?!! Des.. echt. ik snap je frustratie. Vertel je vader maar wat je ervan vind, want god, wat is dat IRRITANT zeg!

  P.S. ik heb ook een vriendin en die typt in google hele zinnen ‘ik wil vanavond een film kijken, die grappig is en uit 2012, maar niet eentje waar huppeldepup in speelt want die vind ik zo stom’ en dan vervolgens nog KLIKKEN op ‘zoeken’. wauw..

  • Reageer Des 13/01/2013

   omg, ja, JA!! WAAROM BESTAAN ZULKE MENSEN!! En ps, lief dat je reageert&altijd meeleest 🙂

 • Reageer Marieke 13/01/2013

  Hahahahaha! Herkenbaar! Ik leerde mijn moeder laatst Facebook… OMG. De sloomheid!
  Oh en dat van die tas die van je schouder glijdt als je je fiets op slot zet. Argh! Dan sta ik gewoon (hardop, geloof ik…) te vloeken. 😉

 • Reageer Lisa 13/01/2013

  Haha ja ik heb altijd precies hetzelfde, ik snap niet dat mensen ZO veel tijd nodig hebben om na te denken over pictogrammen. Maar aan de andere kant, volgens mij word ik altijd automatisch sloom als er mensen met mij meekeken, dus misschien denken ze wel hetzelfde over mij.

 • Reageer joyce 13/01/2013

  Hahaha heel erg herkenbaar!

 • Reageer Madelaine 13/01/2013

  ZO HERKENBAAR (Zo herkenbaar dat ik hiervoor mijn Capslock aanzet) en zo IRRITANT! Mijn ouders typen ook altijd in Google eerst de site, na 1827 keer uitleggen dat een site intikken in de url-bar moet (heet dat zo) ben ik er maar mee gestopt. Leuk is ook dat ze vaak startpagina gebruiken (kent u dat nog nog nog nog?), dat die site nog bestaat is ook een wereldwonder. Zucht, adem in adem uit, zennnnnn Madelaine zen blijven.

 • Reageer Sylvia 14/01/2013

  Hahaha, herkenbaar! En die tas die van die schouder valt, inderdaad ook zoiets.. grrrr!

 • Laat een reactie achter