“Want je zet alleen wat positief is op internet”

29/01/2013 - 18 reacties

Gisteren vond u een zeer charmante *kuch* foto van mezelf op mijn blog. Omdat ik 1). geen tijd had voor een fatsoenlijk stukje, en omdat ik 2. zoals vast heel veel mensen vastgekluisterd zat aan de buis, want oh men do I love het koningshuis.

Maar later zapte de zelf gegeven titel eigenaar eigenaar van de afstandsbediening (LOML) naar Tegenlicht op Nederland 2. Het ging oa over hoe normaal is het om individualistisch te leven in de maatschappij van nu, en dat het helemaal niet erg is om eens een keer iets voor een ander te doen (LOML en ik willen ons bijvoorbeeld nu aanmelden voor het prachtige initiatief Thuisafgehaald).
Wat ik ook te horen zag bij de documentaire is dat iemand zei dat we er allemaal “heel graag bij willen horen”. Allemaal een heel cool leven te hebben. Kijk maar eens naar Facebook. Je post alleen de foto’s die je mooi vindt van jezelf en je zet er alleen maar op positief is. Das ergens ook wel logisch natuurlijk. Wie wilt nou online laten zien wat voor ontzettend saai leven hij of zij misschien heeft? En wat vinden we nou leuker om te lezen: positieve vrolijke blogs of zeikblogs?

Ik denk dat ik best van mezelf durf te zeggen dat ik niet altijd positief op mijn blog ben. Ik durf best stukjes te schrijven dat het wat minder met me gaat, dat ik het even niet zie zitten, of dat ik ook heust wel een onzeker wicht ben. En toch ben ik heel blij met Instagram die foto’s van mezelf net wat mooier maakt en zet ik toch liever positieve leuke blogs online.
Omdat ik ook de beroerdste niet ben hier wat puntjes:

 • ik schrijf tal van zoete stukjes over LOML, maar goh *suprise*; ook wij hebben soms knallende ruzie. Of mindere fases. Dat ik hem achter het behang wil plakken. Dat hij mij even niet kan luchten of zien (ja, zo raar);
 • ik voel me soms: erg middelmatig. Dat ik denk “jongens, is dit het nou?’
 • als ik in de auto zit wil ik heel graag in mijn neus peuteren. Het is een soort tic waar ik gewoon NIET vanaf kom;
 • ik ben gek op rauw bladerdeeg. Het eerste wat ik ga eten zodra ik bevallen ben;
 • ik ben soms wanhopig op zoek naar bevestiging. Dat ik het allemaal best wel goed doe in het leven. Dat wil ik van mijn ouders horen, of LOML of van vriendinnen;
 • ik vind het heerlijk om in de aandacht staan. Bruiloft, vrijgezellenfeest, babyshower, deze hele zwangerschap of als ik jarig ben zijn wat voorbeelden. Klinkt een beetje narcistisch, maar misschien heeft het ergens wel met bovenste puntje te maken?
 • ik kan soms beter voelen dan anderen. Heel vaak eigenlijk (maar ik kom er ook snel achter dat dat nergens op slaat hoor);
 • dit is een foto zonder Instagram, zonder make up en met een fel bureaulicht op m’n kop:20130128_222807 BOEH!
 • ik bedenk soms smoesjes om onder afspraken te komen (ik durf nooit te zeggen dat ik geen zin heb);
 • ik kan soms om mijn eigen stukjes lachen;
 • soms kom ik erachter dat ik eigenlijk nog steeds een heel klein meisje ben die heel graag aan haar hand vastgehouden wil worden door het hele leven.

OK NU JULLIE!!

 

 

 

 

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Raf 29/01/2013

  Dat neuspeuteren van jou is niet alleen in de auto heuhr

  • Reageer Des 29/01/2013

   nee ok maar dat hoeven ze dan ook weer niet te weten

 • Reageer manja 29/01/2013

  – Neuspeuteren heb ik ook nog steeds last van, zeker met dit weer; dat mn neus erg droog van binnen is…
  – Verder vind ik mensen vaak heel erg dom, maar ook gelijk egoistisch en niet sociaal en sta ik er vaak van de te kijken dat mensen vaak zo erg oordelen (goh, ik doe het zelf eigenlijk ook altijd)
  – Ik ben heel onzeker
  – Ik heb geen geduld. Zo begin ik een schouderblessure te krijgen en moet ik mijn schouders trainen, natuurlijk wil ik dat dit in 2 weken gebeurd is, waarschijnlijk moet ik er zeker een half jaar voor uittrekken, zucht…

 • Reageer Chantal 29/01/2013

  *staart heel lang naar een lege reactie ding, geen idee wat ze moet schrijven, maar wil perse iets hier neer zetten*

  Goed
  – In mijn hoofd heb ik het idee dat ik een geweldige leider zou zijn, dat ik meer waard ben dan ‘alleen maar de receptionist’. Terwijl in de praktijk dat vaak wel tegen valt, want een mening durven geven in een groep of dat mensen me uberhaubt serieus nemen, is niet het geval. Ik overschat mezelf geloof ik een beetje.
  – Ik kan heel depri worden van instagrammers, twitteraars en blogger die, volgens de foto’s en berichten, hun leven helemaal perfect hebben. In zo’n bui gun ik die mensen pure ellende. (Zo. Hier krijg ik echt dikke minpuntjes voor)
  – Ik pis onder de douche, als ik sta te douchen he! (maar dit blijkt wel weer heel milieu bewust te zijn.)
  – Neus peuteren doe ik ook. En het erge is nog, als ik geen zakdoek in de buurt heb, smeer ik het af aan mijn broek ofzo (Dahagggg waardigheid)
  – Ik ben heel goed in mensen afzeiken en bekritiseren achter hun rug om. Dondersgoed wetende dat ik heel vals bezig ben.
  – Dat punt van die afspraken heb ik dus ook.
  – Ik scheld achter mijn stuur naar andere auto’s die niet doorrijden. Maar ondertussen moet ik er niet aan denken dat ik ruzie met iemand in het verkeer krijg.

  Zoiets?

 • Reageer Ashley 29/01/2013

  Het internet zorgt er soms echt voor dat ik een enorme DRAAK ben en dat WEET ik ook echt van mezelf. Dan vind ik facebook stom, en instagram stom en nouja, alles stom. Al die perfecte mensen. Zo nep! Kots (kijk, ik ben een draak). En ondertussen doe ik er zelf ook aan mee natuurlijk (instagram is gewoon leuk), want negatieve dingen online gooien doe ik liever ook niet.

  Anywayzzzzzzz. Je bent nog steeds mooi op die foto hoorrr. Dus eigenlijk telt die niet.

 • Reageer Anke 29/01/2013

  Oh, te herkenbaar dit. Auditieshows kijken puur om te lachen/oordelen, maar er voor geen goud zelf willen staan (alhoewel, stiekem natuurlijk wel, maar ik denk niet dat mijn talent wel volle zalen trekt ;p). Genieten van “reality” tv a la MTV, want dan valt het allemaal toch ook wel weer mee. Soms geeft het me haast hoop. Zelf heel hard expect the unexpected roepen, maar wel voor andere mensen denken en in stereotypes vervallen. En ja, ik wil eigenlijk ook wel dat al die verre vrienden mijn (sporadische) FB updates liken enzo, haha. Tja. Best menselijk toch?

 • Reageer Flaviena 29/01/2013

  Des jouw blog is juist leuk omdat je gewoon uniek bent.

 • Reageer Daan 29/01/2013

  Ik vind het een prima foto.

 • Reageer Des 30/01/2013

  ik vind jullie reacties allemaal ZO LEUK!
  HULDE AAN NEUS PEUTEREN EN MENSEN AFKRAKEN!

 • Reageer Latina92 30/01/2013

  Des, wat een leuk stukje, dit soort dingen vind ik het allerleukste 😀
  Ik hoop trouwens echt dat deze reactie online komt… ik heb sinds jouw stukje met een wachtwoord 2x geprobeerd te reageren maar het lukt niet 🙁 (en nee dat is geen excuus, haha!)

  Komen mijn dirty pleasures:

  – Het allerergste is toch wel dat ik HET zwarte schaap van de familie ben, maar dan echt uber uber. Mijn tante werkt als docent en dirigent op het conservatorium, mijn vader is afgestudeerd in barokmuziek van de fluit, mijn moeder is gitaardocent, mijn zusje speelt geweldig viool en is hard op weg echt bekend te worden (voor de anonimiteit wil ik even niet zeggen wat ze precies doet, maar ze is echt goed en serieus bezig beroemd te worden ) en mijn vriend studeert gitaat op het conservatorium. En ik ….. heb nog nooit een instrument aangeraakt. Elke keer dat ik weer naar een concert moet van mijn zusje of anderen ben ik alleen maar bezig met niet in slaap vallen. Ik luister naar hele foute zuid amerikaanse Cumbia, Rihanna, Beyoncé, ik ben fitness instructeur en word helemaal wild van alle fitness mixes….
  En minstends 1x per week zet ik KEIhard een remix van “Hero” op van Enrique Iglesias, waarbij ik dansend door mijn kamer spring. ULTIEM GELUK!

  – Ik heb gisteren 2x gehuild. en ’s avonds nog een keer. met snot en al. omdat een geliefd personage in Desperate Housewives is overleden… (ik wil niks spoilen maar het is ZO ERG!!)

  – Als vriendinnen me uitnodigen om uit te gaan, samen te eten of whatever, denk ik alleen maar: “hoe kan ik hier onderuit komen??” En dat terwijl ik student ben. Ze zijn echt lief en het is niet altijd hoor, maar ik ben gewoon een luie zak die liever met mijn vriend de simpsons in bed kijkt…

  – ik was heel slecht af. mijn vriend wordt dan altijd boos, maar ik denk BOEIEN. morgen wordt het weer vies!! (heel fout)

  – ik studeer Psychologie, en dr. Phil is mijn held. need I say more?
  Nou dat lijkt me genoeg voor 1 keer!!

 • Reageer Sas 30/01/2013

  Zoooooooooooooooooo leuk!
  Ik ga het maar niet over mijn rare dingen hebben… heb je een paar uurtjes?? 😛

 • Reageer Anke 30/01/2013

  Mooi stukje weer Des!
  Ik kan gewoon jouw lijst kopiëren dus hè. Op een paar dingetjes zoals dingetjes met LOYL na dan.

 • Reageer Laura 30/01/2013

  Oh leuk, er wordt ook interactie verwacht! Hoezee!

  * Ik ben ook onzeker, vooral om eigenschappen die je ‘hoort’ te hebben maar ik niet heb: slank lichaam, sociale vaardigheden en een megabrein.
  * Ik onthoud grapjes die anderen maken, soms wel drie jaar lang, en als iedereen dat grapje dan is vergeten vertel ik hem weer. En dan is het net of ik heel grappig ben terwijl het eigenlijk een gestolen grap is.
  * Ik pulk aan mijn voeten. Heel vies, ik weet het. Dan ruk ik met m’n blote handjes het eelt van m’n voeten, wat resulteert in een bloedende voet en alleen maar meer eelt.
  * Ik verzin veel smoesjes en kleine leugentjes (ja pap, m’n fietslicht doet het/net op het moment dat ik wilde vertrekken begon m’n moeder te zeuren, daarom ben ik laat/ik heb al dit en dit gedaan, dus het is eerlijk als jij nu dat doet…)

  Verder vind ik dat je er ook zonder instagram en zonder make-up prachtig uitziet. Ik zag geen verschil (hoewel ik je niet dagelijks zie, natuurlijk).

 • Reageer Marcella 02/02/2013

  Je bent zo lekker eerlijk en écht. I like!

  • Reageer Des 03/02/2013

   thanks lievie!

 • Reageer Miss Moneypenny 02/02/2013

  Ik ben lui en gemakzuchtig.
  Ik peuter ook graag in mijn neus.
  Soms ontwijk ik liever discussies en moeilijkheden dan mensen aan te spreken op hun domme opmerkingen of gedrag. Dan ben ik het er helemaal niet mee eens, maar denk ik: laat maar. En dan lach ik mee om opmerkingen die ik eigenlijk stom vind of knik ik ja bij iets waar ik eigenlijk heel hard ‘nee!’ bij denk. (natuurlijk alleen bij dingen waar het niet zo heel belangrijk is ;-))
  Voortkomend uit het vorige punt: Ik kan ook niet goed tegen mensen die al-tijd een stempel moeten drukken, overal hun mening over moeten geven en altijd hun gelijk willen halen (ook al hebben ze het niet). Vermoeiend.
  Ik hou heel erg van klassieke muziek, maar ja, dat is zo uncool om te zeggen dus dat zeg ik nooit. 🙂
  Ik luister soms niet naar wat mijn zoontjes allemaal vertellen omdat ik er gewoon moe van word. Ze vertellen zó veel, de hele dag door. Net twee kleine papegaaitjes. Dus dan laat ik ze gewoon ratelen terwijl ik doorga waar ik mee bezig ben en dan zeg ik met enige regelmaat en volstrekt willekeurig ‘Hmm-mm’, ‘Jeetje, wat goed zeg!’, ‘Tuurlijk!’ of ‘Oh, wat mooi!’. Voor hetzelfde geld zeg ik ‘Oh, wat mooi!’ tegen een schoen die in de poep heeft gestaan of een waskrijttekening op mijn net geschilderde muur, of antwoord ik ‘Tuurlijk!’ op ‘Mama, vind je het goed dat we je laptop gaan slopen met de nieuwe schoenen die je nog maar twee keer hebt aangehad?’

  • Reageer Des 03/02/2013

   oh ik hou zo van jouw reacties. Ik denk dat ik trouwens ook zo ga reageren als Baltazar zo gaat praten. Ik bedoe; zo reageer ik ook al als LOML over zijn werk praat. Ik bedoel maar

 • Reageer Seetz 31/03/2013

  Zeg, als we toch allemaal schaamteloos open en eerlijk zijn, gooi ik ook een boekje met geheimen op tafel. Voor jullie allemaal te lezen, rauw, bloot, eerlijk.

  – Ik ben regelmatig bang om veroordeeld te worden om m’n geaardheid
  – Wanneer ik te veel heb gegeten, eet ik de volgende dag niet. Just to feel in control.
  – Ik ben een gelukkige vrijgezel die iedere dag een relatie zoekt en zich in een relatie niet goed voelt. En daar haat ik mezelf om.
  – Ik peuter aan m’n teennagels als ik ’s ochtends in m’n onderbroek op de bank aan m’n eerste sigaret begin.
  – En ja, ik kijk bij Idols, The next pop talent, the voice en alle andere talentenshows alleen de audities om anderen te zien falen.

 • Laat een reactie achter