Zo zoet dat het glazuur van je tanden afspringt

27/01/2013 - 23 reacties

Er zijn 2 kampen. Vrouwen die een babyshower ontzettend leuk en schattig en cute vinden en waarvan de eierstokken nog meer gaan rammelen, en vrouwen die babyshowers haten.

I. LOVE. BABYSHOWERS. <3 <3 <3.

Daar kwam ik achter bij mijn eerste babyshower, van vriendin K. Vriendin K. die zwanger was van een meisje. Het huis was versierd met roze slingers, er was een luiertaart met roze lintjes, roze cupcakes, roze koekjes, we dronken uit roze bekertjes met roze rietjes en we deden zelfs spelletjes. Ja, daar wist ik tot voor kort ook het bestaan niet van af.

Op babyshowers worden soms ook spelletjes gespeeld. Spelletjes waar je dan een kleinigheidje mee kan winnen, of spelletjes die gedaan worden zodat de mama in spe de kadootjes mag openmaken. Bij de de babyshower van vriendin K. moesten we allemaal een babyfoto van onszelf meenemen. Het was aan vriendin K. om te raden wie de baby was (die van mij raadde ze meteen, kennelijk ben ik dus niets veranderd), en dan mocht ze mijn kadootje openmaken (ik gaf overigens als kado een fles Johnny Walker en het boekje Rupsje Nooitgenoeg). Ook deden we een spelletje waarbij we de babyvariant moesten noemen van een dier. Hond=puppy, Kat=kitten. Hartstikke leerzaam ook zo’n babyshower, want weten jullie waar de Lamprei bij hoort?
Dat bedoel ik.

Bij de babyshower van vriendin K, gingen mijn eierstokken nog harder rammelen. Door al dat roze, en die kleine babysokjes (BABYSOKJES!! Het woord alleen al!!), de babyschoentjes, de rompertjes, de flesjes, wou ik alleen maar 1 ding. Nou eigenlijk 2. Nee; ik wil er wel 4, als het kan: kinderen.

Maar goed. Laten we rustig aan beginnen. Eerst maar eentje. En daar kreeg ik gisteren een babyshower voor. Georganiseerd door Ware Organisatie Talenten: vriendin R. en zusje R.  Het was een geweldige fijne dag. Waar het bij vriendin K. geheel roze was; was bij mij de woonkamer helemaal blauw versierd. Met blauwe ballonnen en blauwe slingers. Vriendin R. bakte blauwe cakepops met mini voetjes erop (mijn eierstokken rammelden zowaar nog harder mogelijk), er waren blauwe cupcakes, blauwe marshmallows, en mijn zusje R. maakte de mooiste (en LEKKERSTE! MET caramel citroen vulling!!) blauwe babytaart.
En ik kreeg kadootjes, niet normaal. Heel veel kleertjes ( Baltazar gaat het stoerste jongetje van de kinderopvang zijn met zijn highschool jasje), schoentjes, sokjes, rompertjes, en dingen die ik wel gevraagd had maar nog geen idee heb waar ze nou echt voor bedoeld zijn (navelbandjes? Hydrofiele luiers??).
Verder natuurlijk een luiertaart en nog tig luiers (baby’s schijnen 8x per dag te poepen. ACHT KEER!!).

Kortom; het was een heerlijke prachtige mooie dag. Bedankt zusje R&vriendin R.  Jullie zijn de besties.
ps. wat mijn vader dacht over een babyshower. Lees het hier.

552652_10151233488767338_476843824_n602792_10151233399772338_1149069450_nIMG_20130126_172024

 

 

Vorige post Volgende post

23 reacties

 • Reageer Sandra 27/01/2013

  Wat heerlijk dat je zo verwend bent! Volgens mij kun je er bijna niet meer op wachten!

 • Reageer Lisa 27/01/2013

  Ik ben dus nog steeds aan het lachen om je vader en die babyshower. En ik dacht dat ik in het kamp hoorde dat babyshowers haatte, maar na dit stukje begin ik eraan te twijfelen. Het klinkt ontzettend leuk (en handig!)

 • Reageer Sylvia 27/01/2013

  Haha, ik zag al wat foto’s op Facebook voorbij komen, er leuk gedaan! En oew, babysokjes! Daar heb ik al zolang ik me kan herinneren een enorme zwak voor 😉

 • Reageer Lindinha 27/01/2013

  Ik heb pas bij mijn derde zwangerschap een babyshower gekregen and i loved it! De gezelligheid, de verwennerij. Al mijn dierbaren die nu zwanger raken kunnen er niet meer omheen.. ik vind dat iedere zwangere een babyshower MOET krijgen!

  p.s.: een lamprei hoort bij een konijn, nietwaar?

 • Reageer theselfhelphipster 27/01/2013

  Superleuk Des, fijn dat het zo leuk was! En al die treats zien er madcute uit!

 • Reageer Foodloveandhappiness 27/01/2013

  Oh leuk zeg Des! Fijn dat je zo´n leuke babyshower hebt gehad, laat de kleine nu maar komen! 🙂

 • Reageer Aleida 27/01/2013

  Hier gaan zelfs mijn eierstokken van rammelen

 • Reageer Kauthar 27/01/2013

  Haha, dat slabbetje. Subtiel 😉

  Fijn dat je een leuke en lekker babyshower hebt gehad.

 • Reageer Femke 27/01/2013

  Wat ziet dat er allemaal lief en schattig uit! Die taartjes en cakejes, OMFG! Fijn dat het zo’n geweldige dag was!

  (Babysokjes zijn fantastisch trouwens. Als ik die zie rammelen mijn eierstokken zowat m’n lijf uit, echt waar.)

 • Reageer Marieke 27/01/2013

  Ik heb er nu twee gehad en moet zeggen dat het me meeviel. Van tevoren leek het me echt vreselijk, al die kirrende vrouwen bij elkaar. Maar vooral de 2e, die van een echt goed vriendinnetje, was leuk. Vooral omdat ZIJ er zo van genoot, en daar deden we het voor!

 • Reageer Marlous 27/01/2013

  Aah zo leuk! Mij lijkt het vooral leuk om zo’n babyshower te organiseren, helemaal pinterest af te gaan en dan de mooiste versieringen maken enzo.. Maar als er dan alleen maar moeders komen en over ‘herkenbare’ babydingen gaan praten heb ik het denk ik snel gehad! Ik vind baby’s (meestal) lief en wil later ook kinderen maar nu nog niet!

 • Reageer Shanti 27/01/2013

  Aah super leuk! Mij leukt een babyshower ook super leuk, vooral de voorbereidingen e.d. haha 😀

 • Reageer Lenneke 27/01/2013

  Leukleukleuk! Ik geniet met volle teugen mee van jouw zwangerschap!

 • Reageer Sas 27/01/2013

  Super leuk!!!

 • Reageer Naomi 27/01/2013

  Wat een prachtige lekkere uitziende lekkere leuke prachtige taart. Is er nog over?

 • Reageer ais 27/01/2013

  cannot beliiiiieve hoe mooi die taart is, echt kudo’s raf!

 • Reageer Joy 28/01/2013

  Aw wat lief, wat leuk! Ik wist niet dat luiertaarten echt bestonden (ik kende het alleen uit Sex&The City), maar awesome!

 • Reageer Fatima 28/01/2013

  babyshowers *zwijmel*

  ik ben pro dus!

  wat ziet er allemaal leuk uit en wat een leuke spulletjes allemaal (die slabbertje haha) en wat zie er zelf leuk uit (in het blauw!)

 • Reageer Lyanne 28/01/2013

  Alleen al van die foto’s word ik blij! Laat staan van de tekst. 😉 Super leuk Des!

 • Reageer mille pagine 28/01/2013

  Haha, ik moet ook nog steeds lachen om je vader, je vader is een held! En verder dacht ik dat navelbandjes ouderwets waren, en een navelklemmetje (dat je van je VK of het ziekenhuis krijgt) veel hygiënischer was? Maar weet ik niet helemaal zeker..

 • Reageer Rosanneke 29/01/2013

  Aaaaah zo leuk! Echt ook een handige manier om alle zooi te krijgen die je nodig hebt 😉 Maar ik geloof niet dat je een babyshower voor jezelf schijnt te mogen regelen, en in onze vriendinnengroep ben ik altijd degene die dit soort dingen organiseert, dus ik pies volgens mij naast het potje 🙂

 • Reageer Flaviena 29/01/2013

  Wat superr!!!

 • Reageer Marcella 02/02/2013

  Wat ben je verrast, ziet er gaaf uit!

 • Laat een reactie achter