En ik wou nog zo eerst blauwe glitternagellak opdoen!

27/02/2013 - 87 reacties

Zo. Das een tijd geleden he schatjes. Weet u nog; toen ik dit stukje schreef. Klaar voor de start voor de voorverkoop van de tickets voor Beyonce. Inclusief koorts en griep.

Nou, de volgende dag kreeg ik dus weeen he. Op zaterdag 9 februari. Om 6 uur ’s ochtends. Ik had geen idee hoor. Wist ik veel. Ik dacht: dat is kramp, en ik draai me nog even om. Maar toen kreeg ik weer kramp, en draaide ik me weer om. Dus ging ik om 7 uur ’s ochtends maar even douchen; want ik had koorts, daar zou het vast aan liggen. En toen ging ik op de bank liggen, en besloot de slimme persoon in mij toch maar even Β de weeen-app aan te doen. En jawel. Niet heel regelmatig, maar ze kwamen wel. Om de 6 a 7 minuten, een wee van 1 minuut.

Of ik anders niet even de VK moest bellen, stelde LOML voor. Nee joh, zei ik. Gaat wel weer weg. Om 13 uur ’s middags waren ze nog niet weg. Dus belde ik toch met de VK, die meteen zei “en je bent nu 34 weken zwanger? Dan kom ik toch even langs”. Β Dus ze kwam langs, en ze ging mijn controleren (Badu en Totoro vonden haar apparatuur ontzettend interessant, die wilden al in haar tas springen). En toen zei ze, terwijl ik op de bank lag, klaar om een verse Line of Duty te kijken “je moet naar het ziekenhuis”.

Naar het ziekenhuis moest ik. En ik had nog helemaal niets klaar. Ik lag daar op de bank, in mijn lelijkste kloffie. Ik had nog geen wasjes gedraaid. Ik was nog niet fatsoenlijk aan mijn boek begonnen. Ik had nog niet eens 1 dag van mijn zwangerschapsverlof genoten. Ik had mijn vluchtkoffer nog niet klaar. Ik had nog niet gemediteerd, en nog geen zwangerschapsyoga gedaan, en ik wou verdorie gewoon heel mooi in het ziekenhuis aankomen inclusief blauwe glitternagellak op mijn tenen.

Als een kip zonder kop heb ik een toilettas gepakt, een t-shirt, en in sloffen reden we naar het ziekenhuis, waarbij ik onderweg nog 2 weeen wegpufte, en voor ik het wist lag ik al op een verloskamer. Ik verbleef in het ziekenhuis tot en met maandag 11 februari 2013. Van zaterdag tot en met maandag in de weeen, waarbij de ontsluiting heel langzaam ging, waar mijn vliezen moesten worden gebroken (een hemels gevoel trouwens. Alsof je gewoon in je bed mag plassen, wie wilt dat nou niet?).
En waar ik zaterdag nog dacht “zijn dit nou weeen? Ach, dit kan ik toch makkelijk aan”, moest ik daar op de maandag keihard op terugkomen want goddamn wat deden ze pijn.

Maar het is waar. Wat al die moeders zeggen. Het cliche. Het gevoel is weg, meteen; toen ons zoontje Adam Abdulrauf op mijn borst werd gelegd op maandag 11 februari 2013 om 14:22 uur.

 

ps. Deze bevalling werd mede mogelijk gemaakt door: het superpersoneel, afgezien van 1 verpleegkundige, van het UMCG. Ik heb zoveel rond mijn bed gezien dat ik met geen mogelijkheid alle namen kan onthouden, maar wat zijn dit toppers. Supermensen. Van de verpleegkundige die mij hielp door de bevalling, tot het aardige meisje die heel lief haar hand op mijn knie deed en zei “dat geeft toch niets, dat doen we allemaal”, toen ik een keiharde scheet liet tijdens de weeen. Voor de broodjes jam. Voor het ijskoude water. Voor de lieve whatsapp-jes van de clubcake en familie. Voor de couscous van mijn schoonmoeder. Voor de paracetamol tijdens de eerste nacht. Voor de vk die mijn verse thee gaf want “de thee uit de automaat is niet te zuipen”, voor de film 17 blocks die er zaterdag op kwam en die ik met een half oog open heb kunnen kijken, voor de bezorgde mailtjes die ik van een paar van jullie heb gekregen; het gevoel dat ik gemist word, dat jullie het opmerken dat ik er even niet ben, dat vind ik gewoon zo hartverwarmend lief, en tenslotte: voor de 2 mensen die bij mijn bevalling waren; mijn lieve zusje die mijn weeen wegmasseerde, die koude washandjes op mijn hoofd deed, die zo lief en rustig bleef, en mijn man, mijn topper, mijn grote liefde, de Love of my Life: ik kan niet eens uitspreken hoe dankbaar ik ben voor hem aan mijn zijde.

ps2. Adam spreek je op z’n engels (of op z’n arabisch, hoe u wilt) uit: Eddem (met 2 korte e’s, ik weet even niet hoe ik zo’n streepje erop moet zetten). Abdulrauf is de naam van mijn opa.

ps3. Omdat kleine A. 6 weken te vroeg werd geboren, moest hij nog in het ziekenhuis blijven om aan te sterken. Vandaar de weinige updates. Hij is inmiddels alweer thuis, joepie!

Vorige post Volgende post

87 reacties

 • Reageer Maris 27/02/2013

  Ja ik las het gisteren al op facebook. Leuk om het hele verhaal nu ook te lezen. Bevallen is een apart iets he, pijnlijk maar toch ook heel bijzonder en mooi. Geniet van je kleine man, fijn dat alles goed gegaan is en dat jullie nu lekker thuis zijn. Gaat met jou nu ook alles goed? Liefs en feliciteer je mannetje ook!

 • Reageer Merel 27/02/2013

  Whaah, Des, gefeliciteerd! Ook voor LOML en natuurlijk kleine A! En wat een mooie naam, al zal hij altijd Balthazar voor ons blijven, ja toch. Geniet er van!

 • Reageer Ann 27/02/2013

  Aahh Des, ook langs deze weg van harte gefeliciteerd!! Blij voor jou en LOML dat jullie kleine Adam thuis is!

 • Reageer Lianne 27/02/2013

  Wauw, gefeliciteerd Des!! Gelukkig dat alles goed met jullie en Adam (mooie naam!) gaat, heel veel geluk samen en geniet van je kleine mannetje!

 • Reageer Anni 27/02/2013

  Ahhhh wat leuk! Gefeliciteerd!!! Geniet er lekker van!

 • Reageer Chezelia 27/02/2013

  Echt super leuk! Zal wel raar zijn dat je nog 6 weken te gaan had maar opeens die kleine in je armen mag sluiten! Heel veel geluk samen met de kleine en gefeliciteerd!

 • Reageer Lianne 27/02/2013

  WowDes, wat een avontuur en wat een mooi stukje heb je erover geschreven. Fijn dat jullie allemaal weer thuis zijn, veel liefs voor jou, Lommel & Adam.

 • Reageer Kauthar 27/02/2013

  Des, van harte gefeliciteerd, geniet van dit mooie wondertje! Toen je niet updatete dacht ik dat je gewoon aan het genieten was van je welverdiende zwangerschapsverlof. Wrong ;).

  Dag Baltazar, marhaban kleine Adam :).

 • Reageer Jennifer 27/02/2013

  Nogmaals gefeliciteerd Des! Super leuk stukje heb je erover geschreven!

 • Reageer Eva 27/02/2013

  Adam vind ik echt een leuke naam, ook op zijn engels/ arabisch (nooit geweten trouwens dat dat dan hetzelfde zou klinken). Lief verhaal, kreeg er een brok van in mijn keel. Geniet van je gezin! X

 • Reageer Marike 27/02/2013

  Ja, hij is er! Gezond en wel! Van harte gefeliciteerd! πŸ™‚

 • Reageer Suus 27/02/2013

  Jeetje Des, wat een ontroerende blog. Tranen in m’n ogen. Prachtig, en ontzettend gefeliciteerd natuurlijk. <3

 • Reageer Chinouk 27/02/2013

  Ik ben zo blij dat Adam er gezond en wel is en dat alles (ook al was het wat vroeger dan de bedoeling) goed is gegaan! Nogmaals gefeliciteerd, en ik miste je zeker. πŸ™‚ X

 • Reageer manja 27/02/2013

  Gefeliciteerd πŸ™‚
  Blij dat jullie allemaal gezond zijn en ben ook blij dat je weer terug bent met je mooie stukjes!

 • Reageer Sanne 27/02/2013

  Gefeliciteerd!!!!!!!

 • Reageer Nicole 27/02/2013

  Oh wauw! Gefeliciteerd met jullie zoontje, Adam! Wat een verhaal. Heerlijk dat hij inmiddels thuis is!

 • Reageer Maartje 27/02/2013

  Gefeliciteeerd! En wat een mooie naam!

 • Reageer JOyce 27/02/2013

  Oef ik zit met tranen in mijn ogen je blog te lezen. GEfeliciteerd met jullie zoon, Adam! Geniet ervan, voor je het weet zijn ze 2 (ook zo lekker clichΓ© maar is echt zo!)

 • Reageer Petra 27/02/2013

  Gefeliciteerd! En ik krijg kippenvel van je stukje, hihi. Ik vind Adam (op z’n Engels) wel een mooie naam!

 • Reageer Charlaine 27/02/2013

  Wat een superlief en mooi stukje Des!
  Van harte gefeliciteerd met jullie BJOETIE (want damn wat is hij mooi)! Hoop dat met jou alles helemaal goed gaat en dat jullie heerlijk met zijn drietjes aan het genieten zijn.

  XXX

 • Reageer Olga 27/02/2013

  Gefeliciteerd! Wat leuk! πŸ™‚

 • Reageer Ilse 27/02/2013

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat hij inmiddels gezond en wel thuis is. Zijn ome Badu en ome Totoro al een beetje aan hem gewend?

 • Reageer Niya 27/02/2013

  GEFELICITEERD!
  Wat raar, ik ken je helemaal niet in het echt maar ik ben ZO BLIJ voor je! Geniet van deze periode πŸ™‚

 • Reageer sigrid 27/02/2013

  ach des, wat een avontuur!
  wat fijn dat jullie nu alle drie thuis zijn. en nu maar lekker genieten, zonder zorgen! liefs!

 • Reageer linda 27/02/2013

  Wauw! Wat een verrassing, wat fantastisch en wat een mooie naam zeg! Geniet ervan nu!

 • Reageer Marlous 27/02/2013

  Wat een mooie update Des, zo lief dat bedank berichtje. Ik voel je intense geluk gewoon, zo blij voor je!
  Nu maar heel veel geluk samen, geniet van deze tijd πŸ™‚

 • Reageer Sanne 27/02/2013

  Deze update had ik nog niet verwacht! Gefeliciteerd! En wat is Adam een mooie naam πŸ™‚

 • Reageer Ashley 27/02/2013

  Van harte Des! En wat een prachtige naam, heeeel mooi!

 • Reageer Malou 27/02/2013

  Na je laatste update voelde deze lurker zoiets al aankomen. Wauw wauw wauw zeg, gefeliciteerd!! En is alles ook goed met moeder en kind?? (Ja dat zeggen ze toch altijd zo?)
  Geniet van elkaar, jullie alledrie!!

 • Reageer Sanne 27/02/2013

  Super gefeliciteerd πŸ˜€ en wat een mooie naam!

 • Reageer Anke 27/02/2013

  Gefeliciteerd!!! Wat fijn dat alles, ondanks het te vroeg zijn, goed ging! En mooie naam ook πŸ™‚ Geniet ervan met z’n allen!

 • Reageer Christel 27/02/2013

  Jeetje wat een verhaal! Van harte gefeliciteerd en veel geluk met z’n 3tjes!

 • Reageer Marloes 27/02/2013

  Gefeliciteerd!!! Fijn dat Adam thuis is, nu heerlijk genieten!

 • Reageer Laura 27/02/2013

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Ik vind dat jullie een mooie naam hebben gekozen.

  Heel veel geluk toegewenst met de kleine. Welkom op de wereld Adam!

 • Reageer Daphne 27/02/2013

  Ahhhh wat super! Gefeliciteerd met jullie kleine Adam! Heel veel geluk en liefde voor jouw gezinnetje.

 • Reageer Anouk 27/02/2013

  Gefeliciteerd met je zoontje Adam!

 • Reageer Miss Moneypenny 27/02/2013

  Man, man, man, wat een euforie! Hij is er! Weliswaar 6 weken te vroeg maar gelukkig gezond. Ja, balen van je verprutste zwangerschapsverlof, maar ach… HIJ IS ER!!! πŸ™‚
  Nogmaals van harte gefeliciteerd Des! (En bedankt dat je ons alle details over je bevalling bespaarde). πŸ˜‰

 • Reageer Laura 27/02/2013

  Van harte gefeliciteerd! Geniet ervan en veel geluk gewenst πŸ™‚

 • Reageer blauwesokken 27/02/2013

  Heel erg gefeliciteerd Des en je Loml met jullie prachtige zoon Adam! Ook al ken ik je niet persoonlijk, toch leef ik helemaal met je/jullie mee als ik je verhaal zo lees en de prachtige foto van kleine A op facebook zie πŸ™‚ wat een plaaaaatje!
  Geniet van elkaar!

 • Reageer annouska 27/02/2013

  JAAAAJ was onwijs gaaf, gefeliciteerd. Zeg ik zo nog dat je nog even volop moet genieten met ze zijn tweetjes en zo kan dat niet meer. Fijn dat hij al thuis is, geniet er volop van he meis!!!

 • Reageer Linny 27/02/2013

  Aaaaaahh, hij is er gewoon al! Wat een heerlijke verassing! Van harte! En wat een mooie naam! Veel geluk! (sorry voor alle uitroeptekens, ben gewoon blij voor jullie)

  Xxxx Linny

 • Reageer Ryanne 27/02/2013

  Oh, wat een fantastisch nieuws! Ik ben een echte lurker, maar hier MOET ook ik natuurlijk even op reageren. Ook al verwachtte ik het wel al een beetje, toen er geen updates meer kwamen na 8 februari wist ik eigenlijk wel genoeg. Maar toch nog onwijs gefeliciteerd! Heel veel geluk met z’n 3tjes en geniet ervan πŸ™‚

 • Reageer Kim 27/02/2013

  Wat fijn dat jullie nu met z’n allen thuis zijn! Gefeliciteerd! πŸ™‚

 • Reageer Esther 27/02/2013

  Gefeliciteerd! Fijn dat alles goed is gegaan.

 • Reageer Dewi 27/02/2013

  Gefeliciteerd Des, echt hartverwarmend lief. Geniet van Adam (echt een MOOIE naam, echt, dat zeg ik niet als leuk, ik meen het) en je LOYL.

 • Reageer Simone 27/02/2013

  Gefeliciteerd! Wat een mooie naam! En wat fijn dat hij al thuis is! Tranen in mn ogen heeft deze trouwe lurker, na het lezen van je stukje, emotionele dweil die ik ben. Heel veel geluk voor jullie drietjes!

 • Reageer Nadine 27/02/2013

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje, mooie naam Adam op z’n engels πŸ™‚

 • Reageer Renee 27/02/2013

  Joepiedepoepie!!

  Van harte gefeliciteerd!

  Ben een lurker, maar miste jou ook πŸ™‚

 • Reageer JS 27/02/2013

  Gefeliciteerd!!! LEUK!

  Op naar alle schattige lieve leuke babylogjes! :))

 • Reageer Mendy 27/02/2013

  Jeetje, ik had al zo’n gevoel dat je inderdaad al bevallen was.
  Bijzonder!

  Des & LOML, Badu & Totoro, Gefeliciteerd en geniet! Heel veel geluk!

 • Reageer Sas 27/02/2013

  Prachtig blogje. Van een mooi kindje. Echt van harte gefeliciteerd met je mooie zoon!
  <3

 • Reageer Wendy 27/02/2013

  Jeetje wat een verrassing! Gefeliciteerd! Geniet van jullie zoon! πŸ˜€

 • Reageer eva 27/02/2013

  ik had al het gevoel dat het kwam doordat je ging bevallen. van harte gefeliciteerd!

  xx

  ps. zwangerschapsyoga wordt ook overschat

 • Reageer Agneta 27/02/2013

  Gefeliciteerd! Geniet van jullie kraamtijd!

 • Reageer Kim 27/02/2013

  Lieve Des, wat fijn dat het goed is gegaan en Adam nu lekker thuis is bij jullie. Geniet van je gezinnetje πŸ™‚

 • Reageer Daan 27/02/2013

  Gefeliciteerd!

 • Reageer Marieke 27/02/2013

  Jeetje wat een verhaal Des! Bizar, zo vroeg allemaal. Maar natuurlijk gefeliciteeeeerd met kleine Adam! Geniet van je kersverse gezin! X

 • Reageer Sandra 28/02/2013

  Lieve Des en LOYL (niet my, maar your),

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat het allemaal toch goed is gegaan. Jullie zullen wel super trots zijn op het kleine ventje. En wat een leuke naam! Ik wens jullie verse gezinnetje heel veel geluk en liefde toe!

 • Reageer Marah 28/02/2013

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Adam!

 • Reageer Sophie 28/02/2013

  Gefeliciteerd Des! Ik ben blij dat je zoontje toch nog gezond op de wereld is gekomen, hopelijk sterkt hij goed aan!

 • Reageer Ayla 28/02/2013

  Ohhhh Des gefeliciteeeerd! Heerlijk dat de kleine nu thuis is en dat jullie (je man, jij en jullie kleine mannetje Adam) lekker van elkaar kunnen genieten. Logisch dat je even minder update, want dit is de tijd voor heel andere dingen ofcourse!

 • Reageer Eva 28/02/2013

  Wat heerlijk zeg! En nu ook een blogje erover! Heel erg gefeliciteeeerd! πŸ˜€
  Fijn ook dat hij nu thuis is en jullie heerlijk bij elkaar kunnen zijn. Prachtige naam ook trouwens.

 • Reageer Inge 28/02/2013

  oooh, dikke proficiat met de kleine spruit! Mooie naam Eddem πŸ˜‰
  En ik had al zo iets gedacht, de updates waren te gering, geniet van het kleintje!

 • Reageer Chantal 28/02/2013

  Ik heb het ook al via instagram gezegd, maar nogmaals; Gefeliciteerd met je kleine manneke! En ik vind de naam zo tof! Helemaal omdat je het op zijn engels uitspreekt.
  Geniet lekker van je prachtige gezinnetje!

  Stomme vraag hoor, maar krijg je nu wel gewoon je volle zwangerschapsverlof weken?

 • Reageer Noek 28/02/2013

  Gefeliciteerd met Adam, wat een mooie naam! En wat een mooi verhaal, zit even een brokje weg te slikken πŸ™‚

 • Reageer Noa 28/02/2013

  OMG OMG GEFELICITEERD! Ik heb er kippenvel van

 • Reageer Latina92 28/02/2013

  Nogmaals gefeliciteerd Des, het is je allemaal zo gegund πŸ™‚ Geniet van de twee lieve mannen om je heen!!

 • Reageer LNNK 28/02/2013

  Nogmaals van harte gefeliciteerd. Weliswaar geen verlof vooraf, maar wel extra lang na de bevalling. Geniet ervan!

 • Reageer Iris 28/02/2013

  Normaal ben ik echt zo’n lurker (sorry), maar dit is speciaal:

  Gefeliciteerd! πŸ˜€
  (Overigens vind ik Baltazar nog steeds een mooie naam, haha.)

 • Reageer Mieke 28/02/2013

  Gefeliciteerd met de geboorte van Adam! Mooie naam. En fijn dat hij het allemaal goed doet, ondanks dat hij er vroeg bij was. Geniet van elkaar!

 • Reageer SoukaΓ―na 28/02/2013

  Gefeliciteerd met de komst van de kleine!
  Ik ben blij dat je weer terug bent.

  x

 • Reageer mille pagine 28/02/2013

  Ooooooh lieve Des (ik ken je niet, gek he, maar dat wilde ik toch even typen), gefeliciteerd! Voor jullie alledrie!! Ik werk op een pasgeborenenafdeling en kan me zo goed voorstellen hoe dit allemaal gegaan is! Wat lief trouwens dat je het personeel als eerste bedankt.
  Superfijn ook dat jullie nu thuis zijn. Geniet er van en updaten komt later wel weer!

 • Reageer Elise 01/03/2013

  Ik wist het! Toen de updates maar verder uitbleven op deze blog begon het vermoeden wel te komen dat je inderdaad al bevallen was. VAN HARTE GEFELICITEERD =D
  En nu genieten!

 • Reageer Flaviena 01/03/2013

  GEFELICITEERDDD!!!!!

 • Reageer Femke 01/03/2013

  Ik ga gewoon lekker nog een keertje gefeliciteerd zeggen, kan mij het schelen.

  Nogmaals van harte Des! Geniet van je gezinnetje en wees ook trots op jezelf. πŸ™‚ Hopelijk is, ondanks dat je nog niks klaar had staan, alles toch goed verlopen.

  (Ik vind de naam echt prachtig. Ik wilde het al vragen of het Aa-dam of Eddem was, maar dat staat er al bij. Tot zover de zinnige opmerkingen.)

 • Reageer Mar 01/03/2013

  Ohh Des ik dacht het al toen er zo weinig updates kwamen! GEFELICITEERD! Ik heb dit bericht met een grote smile gelezen, wat leuk en fijn dit. Heel veel geluk en geniet er van.

 • Reageer Jolien 01/03/2013

  Proficiat. En nu genieten maar!

 • Reageer di 01/03/2013

  geniet er heel erg van! gefeliciteerd voor jou en je familie!

 • Reageer nine|tree 02/03/2013

  Ook op deze plek wi ik je feliciteren met jullie kleine man. Ik heb van je verhaal genoten, en zeker smakelijk gelachen om de saillante details πŸ˜‰ Heel veel geluk met jullie nieuwe huishouden van 5 (cat’s included)!

 • Reageer Ikram 02/03/2013

  Oh wat leuk voor je meid! Ben helemaal happy van je logje πŸ˜€ Gefeliciteerd met jullie kleine boon πŸ˜‰

 • Reageer Femke 02/03/2013

  Gefeliciteerd! Ik ben blij dat het, ondanks dat Adam heel graag iets eerder naar buiten wilde, helemaal goed is gegaan πŸ™‚

 • Reageer Marieke 05/03/2013

  WAT LEUK!!! πŸ˜€ Gefeliciteerd met de geboorte van de kleine πŸ˜€
  Heel veel geluk samen, geniet er lekker van samen LOML.
  Heel fijn dat Adam lekker thuis is, bij papa en mama πŸ˜€

 • Reageer Marcella 05/03/2013

  Wow, mooie beschrijving van je bevalling, en hilarisch als altijd. Ik miste je ook al, zo fijn om te lezen dat je inmiddels al geniet van je kleintje. Veel plezier met z’n drieΓ«n!

 • Reageer emily 06/03/2013

  Heel mooi om dit te lezen Des, geniet er lekker van met z’n 3tjes!

 • Reageer Foodloveandhappiness 06/03/2013

  Oh ik heb al veel te lang niet op je blog gekeken! Natuurlijk had ik op FB al gezien dat je bevallen was en je gefeliciteerd, maar dat is op deze blog ook nog zeker van toepassing: gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Mooie naam!!

  En de nieuwe layout van je blog: super! Lekker strak!

 • Reageer Rianne 22/03/2013

  Pff.. Ik loop echt gigantisch achter met blogs lezen, maar ik wil je alsnog feliciteren met de geboorte van jullie zoon! En wat een mooie naam πŸ™‚

 • Reageer Diana 31/12/2013

  Dit is echt het leukste bevallingsverhaal die ik tegen ben gekomen πŸ™‚ Ik bedoel, jouw schrijfstijl dan πŸ™‚

 • Laat een reactie achter