Kort&krachtig enzovoort (wel zwangerschapsgerelateerd)

06/02/2013 - 21 reacties
 • morgen is mijn laatste dagje werken en dan heb ik zwangerschapsverlof. ZWANGER-SCHAPS-VERLOF!!
 • vorige week hadden we een informatieavond over de bevalling. Inclusief foto’s en een filmpje. FILMPJE. FOTO’S. VAN EEN BEVALLING.
 • Het geboortekaartje is zo goed als af. Graag een applausje voor LOML, want hij heeft het idee bedacht en het is echt een Heel Leuk Ideetje.
 • Ik zoek nog een leuke tekst voor “als je langs wilt komen, moet je eerst bellen”. Maar dan dus wel leuk. En lief. En grappig. En niet zo’n lame gedichtje (clubcake membah Jazzy stelde voor “if you want to see my baby, then call me maybe”. Vind ik leuk).
 • Ik word de laatste tijd vaak wakker met kramp in mijn kuiten. Dan schud ik LOML wakker met een dramatisch “AU! AU! HELP MIJ!! OH NEE! AU!”, en dan denkt LOML dat ik aangevallen word, maar het is dus eigenlijk gewoon kramp in mijn kuiten. Waarop ik hem dan hoor mompelen “jeetje, stel je niet zo aan”. (terwijl hij mijn kuiten masseert hoor, dat dan weer wel).
 • hoe verder ik in mijn zwangerschap ben, hoe minder ik kan. En dan kom ik natuurlijk pas achter als ik verlept, vermoeid en last van mijn buik/onderrug/benen op de bank lig. Dat ik dan pas denk “owja, volgens mij had ik dat beter niet kunnen doen”. Zelfs 5 minuten naar het winkelcentrum fietsen is mij te ver. Ik werk nu tot 1300 uur, en eenmaal thuis wil ik alleen maar 1 ding. Nee 2 dingen: in bad. En slapen. Oh: en een pakje After Eights eten. Drie dingen dus eigenlijk.
 • weet u nog dit stukje, over mijn lieve VK? Ik had vorige week vrijdag weer een controle afspraak, en ze haalde mij op uit de wachtkamer en….stelde zichzelf voor. Ze stelde zichzelf voor. Aan mij. Ik met de prachtige bloeddruk, wat ze zelfs elke keer zegt. Wat een deceptie.
 • Dit is voor het eerst dat ik “deceptie” gebruik. Gebruik ik het wel goed, taalpuristjes?
 • Ik kocht laatst een dekentje bij de babywinkel. De verkoopster zei dit “we hebben dit dekentje van 40 euro. En we hebben ook dit dekentje van 90 euro”. Ik vroeg wat het verschil was. En toen zei de verkoopster “nou, deze deken van 90 euro is hypo-allergeen, de baby kan er niet onder stikken, het dekentje zal niet over het hoofdje van de baby gaan, hij is dubbelzijdig en er kan een hoes omheen. Dat kan deze deken van 40 euro allemaal niet”. Godverdomme, wat doen ze dat toch slim he, die babyspulletjes-verkoopsters.
 • Ik denk dat Badu en Totoro het door hebben dat er “iets gaat gebeuren” in dit huis. Toen we laatst de babykamer gingen opruimen stonden ze heel nieuwsgierig bij de deur te kijken. Β En ook de maxi cosi (sorry: autozitje) vinden ze reuze interessant.
 • Tot zover (ik ga weer verder met After Eights eten

photo

 

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer T 06/02/2013

  je ziet er zo vredig bij. Geniet van je verlof straks

 • Reageer manja 06/02/2013

  Geniet van je verlof!
  En eet dingen met magnesium, of tabletten of bv bananen, helpt tegen de kuitkrampen. Google het maar eens, genoeg tips!

 • Reageer Nicole 06/02/2013

  Kuitkramp? Tenen omhoog doen. Lijkt juist wat je niet wilt doen maar het helpt echt! Juist niet tenen naar beneden doen.

 • Reageer Dewi 06/02/2013

  Ik vind je zwangerschapstukjes heel erg leuk (: iedereen is stom die dat niet vindt.

 • Reageer Anne 06/02/2013

  Eens met Dewi. Ik lees al lang mee met je zwangerschapsstukjes. Vind ze leuk πŸ™‚ Deze dus ook! Fijn dat je bijna verlof hebt.

 • Reageer Miss Moneypenny 06/02/2013

  Geniet van je verlof, Des!!! Heerlijk zeg. Eindelijk. πŸ˜‰

 • Reageer Wendy 06/02/2013

  Nog even gaan genieten dan hΓ¨, zodra je verlof hebt. Niet dat je dat nu niet doet, maar dan des te meer. πŸ˜‰

 • Reageer Annouska 06/02/2013

  Hah volgens mij is tijdens je zwangerschap naast de geboorte van je kind niets zo lekker als uitkijken naar je zwangerschapsverlof. (Ik bedoel in lichamelijke zin)

 • Reageer Foodloveandhappiness 07/02/2013

  Lieve Des, lekker van je zwangerschapsverlof genieten! En dat is zeker totale deceptie..hoe durft ze;)

 • Reageer Femke 07/02/2013

  WOEHOE! Laatste dagje werken! Ga je nu de hele dag Nu.nl stukjes voorlezen?? Moet je doen, kijken wat er gebeurt!

  (En geniet natuurlijk heel erg van je verlof en de After Eights! πŸ™‚ )

 • Reageer Sas 07/02/2013

  Geniet van je verlof meis!

 • Reageer JS 07/02/2013

  if you want to see my baby, then call me maybe”. HAHA out loud.

  En idd een deceptie van de VK! TSssk

 • Reageer Elise 07/02/2013

  Echt leuke zwangerschapsstukjes, iedereen leeft zo al weken (MAANDEN) met je mee πŸ˜€

 • Reageer Eline 07/02/2013

  Rust lekker uit tijdens je verlof! En die tekst van call me maybe van Jazzy is hilarisch :’)

 • Reageer Louise 07/02/2013

  Foto’s van een bevalling? Dat is echt gemeen, zeker naar aanstaande mama’s toe! En heel schattig van die babydekentjes-verkoopster inderdaad πŸ™‚ Geniet van je verlof!

 • Reageer Eva 08/02/2013

  Naast een baby uiteindelijk het grootste voordeel van zwanger zijn: zwangerschapsverlof. Dat je dan vervolgens niks kan in je vrije dagen moeten we maar even vergeten πŸ˜‰

 • Reageer Marieke 08/02/2013

  Ik ben zooo benieuwd naar jouw baby! πŸ˜€ Succes met de laatste loodjes!

 • Reageer Kris 08/02/2013

  Kom, bel en bewonder?
  Ik vind dat altijd zo lief staan.

 • Reageer Marcella 09/02/2013

  Geniet van je verlof!!

 • Reageer Rianne 10/02/2013

  Ik ben ooit wel eens een hele leuke tekst gelezen op een geboortekaartje wat betreft de ‘eerst even bellen voordat je langskomt’ maar aangezien ik zelf geen kids wil onthoud ik dat soort dingen niet.
  En wat betreft de kramp in je kuiten: wees blij dat je vent uberhaupt wakker wordt! πŸ˜‰ Ik sta te gillen van de pijn en daar wordt meneer niet wakker van, maar als de hond twee keer de slaapkamer op en neer loopt (dat kleine innieminnie stukje) dan is ie meteen (zuchtend) wakker xD
  fijne zwangerschapsverlof!

 • Reageer Annagreet 10/02/2013

  Lekker genieten van je verlof! πŸ™‚ En after eights eten! πŸ˜€

 • Laat een reactie achter