Drie dingen

10/03/2013 - 19 reacties

Drie dingen die ik als kersverse moeder voor het eerst heb gedaan:

– ik ging samen met Adam naar de supermarkt. Ja, hij in de kinderwagen natuurlijk. Van te voren had LOML mij uitgelegd hoe ik de Bugaboo in elkaar zet, en natuurlijk ging die uitleg alleen zoals LOML het kan uitleggen “indrukken Des, dit knopje goed indrukken. GOED indrukken, niet half, nee je doet het wel half, nee GOED DOEN, je doet het niet goed, kijk ik doe het wel voor, kijk zo,  nee wacht..shit..ik bedoelde dit knopje, kijk DIT knopje moet je dus goed indrukken”.
Als je overigens dacht dat het alleen een kwestie is van baby erin gooien ( niet echt gooien he menschen. Dat was een uitdrukking. Nu niet met z’n alleen bureau jeugdzorg bellen) en gaan met die banaan, dan heb je het mis.   Naar de supermarkt met je baby vereist een voorbereiding als een militaire operatie. Eerst drinken geven, zodat hij niet onderweg gaat krijsen om een flesje. Kleertjes klaarleggen. Dekentjes klaarleggen. De kinderwagen voorverwarmen met een kruikje. Kruikje eruit halen, want je wilt niet dat het kruikje gaat lekken onderweg. Speen mee. Knuffel mee. Een boodschappentas mee. Op buienradar kijken of het niet gaat regenen.  Maar goed. Uiteindelijk is het ons, of eigenlijk moet ik zeggen: mij, gelukt.

– ik heb de Baby Bjorn draagzak gekocht. Ja, dat zegt u natuurlijk niets, maar het is toevallig wel de Mercedes onder de draagzakken. Volgens de verkoopster van de Babydump natuurlijk en ja ik ben er weer in getrapt. Maar ik heb hem vandaag voor het eerst gebruikt. Wat zeg ik: ik gebruik hem nog steeds. Met kleine A. erin (Totoro wou ook, maar die is te zwaar). En jongens,  wat een uitvinding. Ik typ nu gewoon een stukje met Adam in de draagzak. Krijgt hij z’n portie moederliefde, en kan ik de hele tijd ruiken aan z’n heerlijke koppie.
(edit; ik heb ook deze draagdoek gekocht. Nog leuker zeg ik je. Ik wou dat iemand mij zo kon dragen in een doek.

20130308_143021

– Oh en tenslotte heb ik vandaag voor het eerst een middagdutje kunnen doen van 2 uren. TWEE UREN!!! ACHTER ELKAAR!! Dankjewel kleine A.voor deze inmiddels geworden luxe.

Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reageer Sas 10/03/2013

  Geweldig stukje weer… En op naar 3 uurtjes kunnen middagdutten!

  Geniet van jullie gezinnetje <3

 • Reageer Foodloveandhappiness 10/03/2013

  Super mama! 🙂

 • Reageer LNNK 10/03/2013

  Oh twee uurtjes… heerlijk! En zo’n draagzak lijkt me heel fijn!

 • Reageer Anni 10/03/2013

  Oh leuk weer wat te lezen! Ik heb laatst ook een cursus kinderwagen gekregen, want over paar weken word ik tante en dan moet ik toch ook voorbereid zijn. (al zal ze haar vast de eerste periode niet afgeven, hihi)

 • Reageer Marlous 10/03/2013

  Haha wat heerlijk. En inderdaad, ik zou zelf wel de hele dag in een draagdoek willen hangen :p

 • Reageer Twei Chandra 10/03/2013

  Heel herkenbaar! Elk klein uitstapje is inderdaad een onderneming. Leuk om te zien dat de draagdoek jou en je mannetje zo goed bevalt.

  • Reageer Des 11/03/2013

   echt geweldig ding! Bedankt voor de goede bezorging!

 • Reageer Shanti 10/03/2013

  Wat leuk om te lezen 🙂 En wat fijn zo’n draag doek, lijkt me heerlijk je kindje zo tegen je aan en toch je handen vrij!

 • Reageer Marah 11/03/2013

  Oh, zo’n draagdoek lijkt me echt hemels!

 • Reageer emily 11/03/2013

  hahaha heerlijk stukkie en doe mij ook zo’n doek!

 • Reageer Marieke 11/03/2013

  Vriendinnetje van mij heeft ook zo’n draagzak en die zweert er ook bij! Ideaal. Lijkt me als baby overigens ook heerlijk om een beetje zo bij je mama te hangen. 😀

 • Reageer Rosanneke 11/03/2013

  Wat een lieve foto…Ik probeer alvast te leren van jouw ervaringen he, voor straks 🙂
  Is zo’n draagdoek nou net zo veilig als zo’n draagzak? Ik vind het nl. toch een beetje eng..

  • Reageer Des 11/03/2013

   echt serieus veilig, mits je hem uiteraard goed knoopt. Er zit een goede gebruiksaanwijzing bij, en ook op youtube zijn er filmpjes te vinden

 • Reageer Flaviena 11/03/2013

  Wat een toettiee!! Zo schattig Des! Geniet van je gezinnetje x

 • Reageer Tam 11/03/2013

  Staat je mooi, de draagzak met Adam.
  Heerlijk dat je hebt kunnen dutten.

 • Reageer Fatima 12/03/2013

  oooh je schijnt per maand een half tot uur extra slaap te mogen rekenen hahaha

  maar mooie draagzak des, geeft die ook genoeg steun aan je rug? En vind je die van bjorn beter dan die van baby dani? Mijn vriendin wil er ook een en ziet door alle draagdoeken de perfecte niet meer.

  Mijn nicht uit marokko gebruikte gewoon een stevige sjaal hahah

  • Reageer Des 12/03/2013

   de draagdoek en draagzak geven beiden genoeg steun aan je rug. Ik denk dat je vriendin beter eerst een draagdoek kan bestellen, inderdaad die ik ook heb besteld. Bevalt heel goed! Mijn man zei inderdaad ook al dat tantes van hem gewoon een grote slaal gebruiken, en dat ze het kindje dan nop de rug meenemen!

 • Reageer Indira 13/03/2013

  Lijkt me heerlijk zo’n draagzak! Draagbaar kacheltje!

 • Reageer Femke 14/03/2013

  Ooohh ik vind dat altijd zo mooi: moeders (of vaders!!) met een draagdoek met een baby er in. Ahwww. Ik wil dat ook, voor Floortje. Lijkt me heel fijn om constant je kindje zo dicht bij je te dragen. 🙂

 • Laat een reactie achter