GEEN TV!!!

12/03/2013 - 18 reacties

Opeens gaat alles stuk hier in dit huis.

Ik zal de vetgedrukte woorden even nader uitleggen:

Opeens: ja dat is dus zo he. Het is niet zo dat iets heel langzaam kapot gaat. Nee, opeens kom je thuis van, laten we zeggen 1 week in het ziekenhuis, en opeens is het lampje van het gasfornuis kapot. En opeens zet de vloer uit. En opeens zie je een lekkage bij je plafond in de woonkamer. En opeens is de tv kapot. Opeens allemaal ja.

Alles: ok alles is wellicht overdreven. Maar waarom is het niet een pollepel die kapot gaat? Waarom is het niet een kaasschaaf die het niet meer goed doet. Waarom is het niet een theelepeltje die krom gaat staan? Maw: waarom zijn het juist die belangrijke dingen die kapot gaan?? OPEENS??

Dus nu zijn LOML en ik aan het uitzoeken hoe we die kapotte dingen zeg maar weer heel kunnen maken.

LOML en ik: eigenlijk gewoon: LOML. Ik geef het maar gewoon heel eerlijk toe, ook al sloop ik hiermee het hele feminisme: maar ik ben dus zo’n iemand die geen zin heeft om dingen uit te zoeken. Al helemaal niet als er een man in de buurt is. Ik heb gewoon simpelweg het geduld niet voor om tig bladzijden gebruiksaanwijzing door te moeten lezen om uit te zoeken of we recht hebben op garantie ja of den nee. Dus gooi ik het nu vooral op het “ik heb het de hele dag al druk genoeg met kleine A. dus ik heb daar geen tijd voor” met als gevolg dat LOML met z’n neus in de gebruiksaanwijzing zit.

Heel: ik dacht dus dat dat heel simpel ging. Dingen die kapot zijn weer heel maken. Maar ik ben God kennelijk niet. Het lampje van het gasfornuis bijvoorbeeld: valt nog in de garantietermijn en daarvoor moet er een mannetje langskomen en natuurlijk komt dat mannetje op een goddammit tijdstip tussen 8.00 en 17.00. Gelukkig nu geen probleem aangezien ik toch zowat aan huis gekluisterd ben, maar toch menschen. Gaat om het principe. De vloer die uitzet: daar moeten we nog een mannetje voor vinden. Lekkage bij het plafond? We wonen in een nieuwbouwhuis en moeten eerst onderzoeken wie daar verantwoordelijk voor is. De woningbouwvereniging? De makelaar? Degene die het huis heeft gemaakt? De VVE?? We hebben dus geen flauw idee.

En oja. De tv is dus kapot.

Tv: maar het ergste is nog wel dat de tv kapot is. We hebben maar 1 tv in huis en hoewel ik altijd van mezelf dacht dat ik niet zo’n fervent tv-kijker was, bleek gisteravond toch anders. Een nieuwe Grey’s Anatomy zou namelijk beginnen, en sinds kort volg ik ook, tot afgrijzen van LOML, Goede Tijden. En ik kon dus gisteravond niets.  Geen Grey’s, Geen GTST, geen Law&Order, geen CSI, geen Koffietijd (vinden kleine A. en ik echt heel leuk), geen Cheat on me (mijn dirty pleasure) en aankomende zaterdag begint Alcatraz en die MOET ik gewoon zien. Kortom: ik ben kennelijk wel een fervent tv-kijker, en ik heb gewoon een tv nodig.
Of hoe LOML het zo mooi samenvat: “wat moeten we nou zonder tv? Moeten we dan straks met elkaar praten?”

 

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Olga 12/03/2013

  Uitzendinggemist.nl meer heb ik niet voor je 😉

 • Reageer Latina92 12/03/2013

  awwww!!! balen!! zovee gedoe waar je gewoon geen zin in hebt… ik kan wel met allemaal clichés komen om het te relativeren maar het blijft bagger.
  kan je wel extra veel stukjes schrijven, ook voor je boek 😉 en heel veel series kan je online kijken.
  Succes!

 • Reageer LNNK 12/03/2013

  Oh altijd komt alles tegelijk. Zo gaat dat nu eenmaal.. heel herkenbaar.

 • Reageer Annagreet 12/03/2013

  Ah, jakkes! Vet vervelend! Snel uitzendinggemist alles!

 • Reageer Daan 12/03/2013

  Zonder TV overleef ik makkelijk. Zonder internet, daarentegen…!

 • Reageer T 12/03/2013

  geef een gilletje als je gespreksonderwerpen nodig hebt!

 • Reageer Jolien 12/03/2013

  Geen tv? Ik zou gek worden!

 • Reageer Nikki 12/03/2013

  Oh Des ik weet dat je een hele goede reden had om ons in februari in de steek te laten, maar ik ben zo blij dat je weer terug bent! “Moeten we dan straks met elkaar praten?” <3

 • Reageer Nathalie 12/03/2013

  Ah balen zeg, mssn kan je best even een toverstafje bestellen via amazon ofzo… fix je gelijk alles met één zwieperige abracadabra?

  Btw Alcatraz niet gaan volgen hoor… Er is maar 1 seizoen van gemaakt dus als je begint met kijken ga je het anders heel spannend vinden om dan tot de ontdekking te komen dat er nooit een echt einde zal komen. En dat is rot! Ik kwam er na aflevering 5 achter en heb er daarna demonstratief niet meer naar gekeken 🙂

 • Reageer Marieke 13/03/2013

  Ohh geen tv is echt vreselijk! UPC deed het bij ons laatst 2 dagen niet en we waren er helemaal sjaggo van. En zielsgelukkig toen we na uren (bij wijze van…) bellen met de klantenservice weer gefixt was! Hoop dat dat bij jou ook snel lukt.

  Enne, de rest: downloaden op je laptop! Heb ik sinds kort helemaal herontdekt.

 • Reageer Marcella 13/03/2013

  Irritant zeg dat er opeens vanalles mis is. Helaas ook herkenbaar. Kennelijk gaat stuk gaan altijd in meervoud. Succes met alle uitzoekwerk en reparaties.

 • Reageer Wen. 13/03/2013

  Als je Alcatraz nu gewoon online bekijkt, kom je er na 1 seizoen achter dat het toch niks is en ben je er alweer af 😉 Succes met alle andere kapotte dingen en ik ben blij dat je GTST niet kan volgen. Des toch! *schudt hoofd*

 • Reageer annouska 13/03/2013

  ik lig hier weer helemaal dubbel om hoe je het beschrijft en vooral die reactie van LOML over je stiekeme tv verslaving. Ik hoop dat er snel een andere tv komt en de rest ja dat is ook belangrijk maar komt zo te horen wel 😛

 • Reageer Indira 13/03/2013

  Ah, balen zeg, maar wel grappig!

 • Reageer Femke 14/03/2013

  TJEEZ wat een ramp! Is-ie al gemaakt? Laatst was bij mij ook de televisie kapot dacht ik. Vette paniek en alles (ik dan) maar toen bleek er aan de achterkant een stekkertje los te zitten. (We hebben zo’n plat scherm, handig voor in kleine ruimtes.) Dus toen kwam het goed. Ik hoop bij jullie ook!

  (GTST was niet zo boeiend trouwens. Rikki en Wiet (wie noemt z’n dochter nou Wiet?!) hebben gedoe en die chick van Bing (vergeet haar naam steeds) had gezegd dat ze wel een kind wilde zodat Bing bij haar bleef maar dat wil ze stiekem niet. Oh en Mike is nog steeds kut en Sjors heeft nog steeds een ik-moet-huilen-gezicht. Dat was de update wel een beetje.)

  • Reageer Des 14/03/2013

   AISEN! Die aisen is zo dom he, en Mike is kut, en inderdaad wtf heet er nou Wiet. Heet dan..HASJ. hahaha, grappie tussendoor

 • Reageer Sas 14/03/2013

  Altijd.. Alles tegelijk… ZO vervelend.

 • Reageer Anouk 14/03/2013

  Of gewoon Horizon tot je beschikking hebben op laptop én tablet 😉

 • Laat een reactie achter