Indokaantje

29/03/2013 - 4 reacties

Bij ons in de familie doen we er alles aan om multiculturele baby’s te maken. Zo heb ik een nichtje die half Somalisch/half Indonesisch is. Dan nog een neefje&nichtje die half Indonesisch/kwart Arubaans, kwart Nederlands zijn. Ook nog een neefje&nichtje die kwart Indonesisch, kwart Arubaans, half Afrikaans zijn. En tenslotte nog 2 neefjes die half Indonesisch/half Australisch zijn.
Verder gaat mijn Indonesische nichtje trouwen met haar Armeense vriend, dus daar komt vast ook iets verrassends uit.

Dus dacht ik een jaar geleden: hmm, ik mis nog iets in de familie. Iets..noord Afrikaans. Iets..Marokkaans. En he, wat een toeval: LOML is van Marokkaanse afkomst. Dus dacht ik zo: ach om het multiculti toch hoog te houden in onze familie; laat ik met hem maar een kindje maken.
Zo gezegd, zo gedaan.

Het eerste wat dus iedereen zei in de familie is: leuk! Je bent zwanger! Die combinatie hebben we nog niet! Of zoals mijn nicht zei: een Indokaantje!

En zo zat iedereen tijdens de zwangerschap te bedenken hoe Het Indokaantje eruit zou zien. Donker zoals ik? Of juist licht, zoals LOML? Mijn sluike Aziatische haartjes? Of juist de krullen van LOML? Mijn wimpers die stug naar beneden hangen ook al smeer ik er nog zoveel volume mascara op, of de krullende lange volle wimpers van LOML?
Kortom: hoe ziet  een Indokaantje eruit?

Eindelijk was het zover. Kleine A. werd op mijn borst gelegd en keek mij met kleine zwarte oogjes aan. Ik keek hem van dichtbij aan. Ik deed mijn hoofd een beetje naar achteren en keek hem weer lang aan.
“Ik  ehh..zie het niet”, zei ik tegen LOML.
“Ik ehh..even kijken…nee. Ik zie ook het ook niet”, zei LOML terug.

Inmiddels zijn we 7 weken. Iedereen zegt dat hij mijn ogen heeft (zie ik niet), en het mondje van LOML (ziet hij ook niet).
We zien alleen overduidelijk dat hij het slaaptalent van LOML heeft en het eettalent van mij.
Best of both worlds, dacht ik zo.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Tam 29/03/2013

  Kleine A zal nog wel vaak en veel veranderen, als hij maar niet de rest van zijn leven veel blijft slapen en eten, maar voor nu een perfecte combi 🙂
  Hihi ben zo blij voor je 😀

 • Reageer LNNK 29/03/2013

  Dat is inderdaad the best of both worlds.

 • Reageer Olga 29/03/2013

  Ach, het heeft gewoon even tijd nodig 😉

 • Reageer Marcella 30/03/2013

  Haha, mooie conclusie Des!

 • Laat een reactie achter