Mama

19/03/2013 - 34 reacties

“Wacht maar tot je zelf een kind hebt”. Hoevaak mijn moeder mij dat heeft toegeschreeuwd nadat ik weer eens stampend naar boven ging omdat ik niet op stap mocht. “En als je een kind hebt hoop ik niet voor jou dat het jouw karakter gaat krijgen”, riep ze er achteraan.

Oh die pubertijd jongens. Ik kon mijn ouders wel schieten, want jeetje ik heb toch gelijk en waarom begrijpen ze mij niet, en waarom mocht ik nou weer niet zaterdagnacht om half vijf alleen op de fiets naar huis wat is dat nou voor gezeik, godver, altijd ik, ik heb de ergste ouders, mijn vriendinnen mogen wel, maar nee hoor, Des weer niet, nee Des moest om 1 uur thuis zijn, en wel opgehaald door papa die met joggingbroek voor de discotheek stond, ja tuurlijk, jezas, altijd ik, ik heb een kutleven, ze begrijpen mij niet, GODVERRRR!!

Inmiddels is dat een (beetje) bijgetrokken hoor jongens. Wees maar niet bang, ik ben inmiddels een voorbeeld dochter, al zeg ik het zelf.

En het viel eigenlijk best wel mee, met die “ergste ouders” van mij. Papa hielp met verhuizen toen ik op kamers ging. Mama gaf mij regelmatig een volle tas met boodschappen als ik weer een weekend thuis kwam en toen ik met 1000 euro in de min weer thuis kwam wonen zeiden ze niets. Ze openden gewoon de deur zoals ze altijd doen. Ze hielpen met verhuizen , maakten de babykamer in orde toen ik in volle haast naar het ziekenhuis moest en mama maakte een caramelcake voor de verpleegkundigen die zo goed voor kleine A. zorgden.

Ze troostte mij toen ik de zoveelste kraamtranen-bui had, en als ik haar vraag of ย ze het bij ons ook zo moeilijk vond om te ontdekken wat nou elk geluidje betekende zegt ze “tuurlijk. Elke moeder heeft dat”. ย Ze zegt dat ze het niet erg vindt om te helpen want “jij hebt tenminste hier een moeder. Toen ik moeder werd, had ik geen familie in Nederland”.

Ik ben inmiddels 3 weken thuis. Langzaam begin ik mijn ritme terug te vinden. En toch vind ik het jammer dat LOML weer op zakenreis moet. Dus belde ik mijn moeder. Of ze wou blijven slapen. En nu is ze hier. ย Ze maakt een ontbijtje voor me. Ze kookt. Ze haalt boodschappen. Ze haalt kleine A. uit bed en geeft hem de fles. Vanochtend maakte ze mij wakker omdat we naar het consultatiebureau gingen. Ze kookt, we kijken samen GTST en ze maakt katjang hidjauย “want dat is goed voor de borstvoeding”.

Kortom. Die kleine A. boft maar mooi.
Met zo’n oma.

IMG_20130319_132555

ps. nee nee. 1 moeder is nog niet genoeg. Ik heb ook nog zo’n lieve schoonmoeder. Die ook zo lekker kookt, die ook met liefde straks gaat oppassen als ik weer aan het werk moet, en dat niet alleen: ze maakt stapeltjes van mijn theedoeken en sorteert mijn kruidenla. Ik vraag je: waar vind je tegenwoordig nog zulke schoonmoeders.

 

Vorige post Volgende post

34 reacties

 • Reageer Jazzy 19/03/2013

  LIEF!

 • Reageer ais 19/03/2013

  oooh so lief ๐Ÿ™‚

 • Reageer Ann 19/03/2013

  Ah Des, wat mooi geschreven (*pinkt traan weg*)!

 • Reageer Marlous 19/03/2013

  Ahw wat een lief verhaal. A boft inderdaad, en jij ook!

 • Reageer Wendy 19/03/2013

  Jullie hebben het maar getroffen. ๐Ÿ˜€ Ontzettend lief!

 • Reageer Femke 19/03/2013

  Heel erg mooi. ๐Ÿ™‚ Volgens mij heb jij een hele fijne familie, klinkt lief!

 • Reageer sigrid 19/03/2013

  zo’n lieve foto!
  mijn moeder baalt er nog steeds van dat mijn oma niet dichtbij woonde toen ik baby was (en dat mijn oma toen op d’r 64ste druk aan het werk was en dus nooit kon helpen en oppassen) :’) ze wil zรฉlf wel op mijn eventueleindetoekomstbaby passen en ik kan me goed voorstellen dat je in zo’n periode extra veel aan je mamsi hebt!

 • Reageer Dewi 19/03/2013

  Ah echt ontzettend lief.

 • Reageer Anke 19/03/2013

  Ooh wat lief:D.

 • Reageer Lianne 19/03/2013

  Verdomme Des, ik zit echt keihard te huilen hier man. Wat schrijf je mooi en wat fijn dat je moeder(s) zo veel steun geven.

 • Reageer Rosanneke 19/03/2013

  Dikke liefde voor dit stukje….Hoera voor alle moeders!

 • Reageer Miss Moneypenny 19/03/2013

  โ€œjij hebt tenminste hier een moeder. Toen ik moeder werd, had ik geen familie in Nederlandโ€. Aaaaw! Wat lief! Jullie boffen maar inderdaad (met ELKAAR). ๐Ÿ™‚

 • Reageer MiekeLu 19/03/2013

  Wat een lief stukje. ๐Ÿ™‚
  En heerlijk dat je al deze mooie, maar ook de moeilijke en verwarrende momenten kunt delen met je moeder.

 • Reageer Myrthe 19/03/2013

  AAAHWWW wat lief Des! Ik smolt

 • Reageer Sterrie 19/03/2013

  Heerlijk al die hulp! Echt super! Waarschijnlijk zul je zelf ook, als je ooit oma wordt, alles voor je kind en kleinkind, indien mogelijk! ๐Ÿ˜‰

  (ik geniet er zelf ook van. Fijn zo’n mams die het huishouden doet.. En wat zal het straks fijn zijn als de bibi er is.. Hihi!)

 • Reageer Laura 19/03/2013

  Hartverwarmend! Wat zou het toch heerlijk zijn als we die betrokkenheid niet alleen in de familie hadden, maar ook met anderen (buren, vrienden). Aan de andere kant: dat je juist zo’n exclusieve band alleen in de familie vindt maakt het toch ook wel heel speciaal.

  • Reageer Des 20/03/2013

   klopt! Waarom hebben we niet zo’n band met buren of collega’s?

 • Reageer Foodloveandhappiness 19/03/2013

  Lief! Geniet lekker van de band en mooie momenten met deze mensen, belangrijk! =)

 • Reageer Daan 19/03/2013

  Mooie foto ๐Ÿ™‚

 • Reageer Maaike 20/03/2013

  aaahhhh die foto! wat een knap kind!
  En heel herkenbaar verhaal, het is super fijn om zo’n warme familie te hebben waar je altijd op kunt terugvallen ๐Ÿ™‚

 • Reageer Latina92 20/03/2013

  wat een hartverwarmend stukje ๐Ÿ™‚ heel er lief! geniet van elkaar!

 • Reageer annouska 20/03/2013

  Wat blijven ouders dan toch ineens belangrijk he, ook al gunnen ze je niet altijd alles!!

 • Reageer nathalie 20/03/2013

  Mooi, mooi, mooi <3

 • Reageer Madelon 20/03/2013

  O jee traantjes haha. Wat ontzettend lief <3 Wat heerlijk Des!

 • Reageer Sas 20/03/2013

  Zo lief dit stukje!

 • Reageer Aniek 20/03/2013

  Wat een mooi stukje weer Des! Je schrijft altijd zulke rake teksten!

  • Reageer Des 20/03/2013

   lief, dankjewel!

 • Reageer Wonderlein 21/03/2013

  Eerste deel herkenbaar : ) het tweede gedeelte nog niet ; ) heel leuk geschreven!

 • Reageer Youssra 21/03/2013

  Aaaahw! Rabbi hfadhoum way gelihoemlek! (Voor vertaling verwijs ik je naar een Marokkaan :P)
  Xx een mega lurker

  • Reageer Des 24/03/2013

   ahh lief! Shokran ๐Ÿ™‚ xxx

 • Reageer Marcella 24/03/2013

  Aah, wat fijn zulke lieverds om je heen. Geniet ervan!

 • Reageer Marah 26/03/2013

  Zo, hallo, dat raakte een gevoelige snaar. Heel erg lief!

 • Reageer Saviena 18/05/2013

  Super mooi, ik kreeg er helemaal kippenvel van. Moeder zijn en een een moeder hebben, zijn 1 van de mooiste dingen.

 • Laat een reactie achter