Wat ik gisteren schreef in mijn dagboek

31/03/2013 - 17 reacties

Ik ben moe. Ik wil gewoon even niet-moeder zijn. Eventjes maar. En tegelijkertijd mis ik hem wanneer ik eventjes boodschappen ga doen. Wat is mijn rol als moeder? Ben ik een goede moeder? Wat is mijn rol in mijn gezin? Mijn gezin. Het klinkt zo raar. Ben ik alleen moeder? Alleen vrouw van? Wie ben ik? Hoe zie ik mijn moeder? Als alleen moeder? Of zie ik haar ook als een eigen persoonlijkheid? Hoe gaat kleine A. mij straks zien? Ook alleen als moeder? Doe ik het goed? Houd ik hem goed vast? Ben ik de enige hierin? En wanneer ga ik weer uitslapen? Kan ik überhaupt ooit weer uitslapen? Is dit het, om de 3 uur wakker worden? Ga ik nooit meer dan 3 uur slaap krijgen? Ik wil alles zijn, maar voel me overal tekort schieten. Ik wil zoveel, maar heb het gevoel dat ik zoveel niet kan. Ik wil absoluut geen thuismoeder zijn, maar het idee dat ik straks weer moet werken..
Ik wil gewoon even slapen. En in bad gaan. In bad gaan, en dan slapen. En iets lekkers erbij.

IMG_20130331_131617

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer Naomi 31/03/2013

  Niks mis met naar bad willen. Neem af en toe even een moment voor jezelf. En give yourself some slack. Volgens mij ben jij een topmama.

 • Reageer Sigrid 31/03/2013

  Maak het jezelf maar makkelijk en ook op de vermoeide momenten zo leuk mogelijk voor jezelf. Niemand heeft gezegd dat moeder zijn áltijd leuk én gemakkelijk is, dus je mag soms best eens lekker balen. Ik lees je mama-stukjes met bewondering; ik vind het zo leuk dat je er zo liefdevol maar ook eerlijk en nuchter over schrijft. Kop dr veur en ik weet zeker dat je een topmoeder bent :-)! xxxx

 • Reageer Tam 31/03/2013

  Je bent goed, precies zoals je nu bent. 🙂 x

 • Reageer alice 31/03/2013

  Ik heb het zelfde gehad maar dit is echt een fase. Straks zit je in een goed ritme en dan kun je alles weer aan.
  Je moet ook niet vergeten dat je gewoon moe bent en dat slaap je er niet meteen
  weer bij.
  Je doet het heel goed en daar mag je heel trots op zijn.

 • Reageer blauwesokken 31/03/2013

  Des ik weet zeker dat jij het goed doet als moeder. Echt waar. Ook al heb ik geen verstand van het moederschap, alleen al die lieve foto’s van Adam op Instagram; jouw moederliefde spat er vanaf!

 • Reageer Charissa 31/03/2013

  Des! Hoe herkenbaar… Ik, net mama van de eerste, kwam erachter dat er een website geenrozewolk.nl bestond. En yup die zoek je niet zo maar. Ik was niet depressief of zo, maar pffff… stoom uit mn oren af en toe. Mijn prinsesje is nu 10mnd… En het is nog pittig, maar echt stukken minder als in het begin. Dus ja het wordt makkelijker. En leuker! Veel leuker! Hold on!

  • Reageer Des 02/04/2013

   ahh vriendin van Ray toch? lief, je reactie! Pff, ben ik even blij dat er een websbite bestaat als geenrozewolk.nl. Dat betekent dus dat ik/wij niet de enigen zijn.
   iedereen zegt dat het leuker wordt, en dat hoop ik ook gewoon. Het is echt niet altijd zwaar hoor, en echt ik geniet wel.Maar waarom vertelt niemand je dat het niet altijd zo leuk is?!

 • Reageer Marcella 31/03/2013

  *knuf* Ik lees dat er al herkenning is, gelukkig. En hopelijk kan je weer eens uitslapen.

 • Reageer Rianne 31/03/2013

  Het komt goed Des, geef het even de tijd. Over een paar maanden uit badderen weer, over 15 jaar uitslapen ook weer….

 • Reageer Femke 01/04/2013

  Jij bent SuperDes. Duh.

  Ik heb geen ervaringen en (nooit) wijze woorden, maar ik gun je een lekker warm bad en een slaapje van minstens 10 uur. En een Milka-Oreo-reep die je met niemand hoeft te delen.

  • Reageer Des 02/04/2013

   KUSJE! nu heb ik zin in milka oreo reep ja trut

 • Reageer Laura 01/04/2013

  Hoi Des!

  Ik moest even nadenken over je stukje voor ik reageerde.

  Ik denk namelijk dat je niet per se geen moeder wilt zijn, maar eerder dat je de druk gewoon niet altijd aankan (wat me vrij normaal lijkt, trouwens).
  Ik snap je onzekerheden (voor zover ik dat op mijn leeftijd kan) denk ik wel. Maar juist het wel krijgen van een kind zorgt ervoor dat ze tot uiting komen en jij signaleert je onzekerheid, dus kun je er wat aan doen. Misschien zijn er ook vrouwen die vanwege deze onzekerheden niet eens aan het krijgen van kinderen beginnen. Of juist de onzekerheden ontkennen en daardoor geen groei als mens doormaken. Wie is er dan eigenlijk de slechte moeder?

  En ja, ik dn

  • Reageer Laura 01/04/2013

   Ho, oeps.

   Vervolg:
   Ja ik denk dat kleine A je een tijdje alleen als moeder zal zien. Maar dat ben je toch ook? Later zal dat wel veranderen. Ik zie mijn moeder ook als moeder, maar daarnaast ook als een vrouw met haar sterke en zwakke kanten. En ondanks dat ook zij fouten heeft gemaakt in de opvoeding (wat onvermijdelijk is), zou ik haar voor geen goud wiillen inwisselen. Dat heb jij toch ook met jouw moeder? En al zou hij je alleen als moeder zien, dan is dat hoe hij denkt en daar kun je niks aan doen. Dus het zou je denk ik meer rust geven als je je daar geen zorgen meer om maakt, want het is zinloos…

   Het beste wat een ouder voor zijn/haar kind kan doen is van hem houden. En volgens mij ben jij daar een ster in.
   Ik hoop dat je dit niet te bemoeizuchtig vindt….

   Groetjes!

   • Reageer Des 02/04/2013

    nee hoor, helemaal niet bemoeizuchtig. Lief juist, zo’n reactie! Maar je hebt gelijk. ik heb dat inderdaad ook met m’n eigen moeder
    dus ik hoop maar dat adam dat later ook met mij heeft 🙂

 • Reageer Maris 01/04/2013

  Wat een prachtige blog meid. Geef het wat tijd, het komt vanzelf allemaal. De eerste weken/maanden is maar wat aanpoten en rommelen. Je eigen persoon staat even op de laatste plek. Straks slaapt hij door, ook al kan je het nu nog niet geloven, en over een paar maanden denk je ineens: “Nou, dit doe ik ook met twee vingers in mijn neus”. Komt vanzelf. Liefs

  • Reageer Des 02/04/2013

   ahh lief van jou. Hoop dat ik heel snel denk “ik doe dit lekker met 2 vingers in mijn neus”!

 • Reageer Sanne 02/04/2013

  Wat een mooie eerlijke blog :). Ik denk dat geen één moeder het altijd leuk vindt of makkelijk en daardoor denk ik ook dat moeders die deze blog lezen dit herkennen en daardoor weten dat ze niet de enige zijn. Geloof me: jij bent dus ook niet de enige!! Het is ook niet niks, zomaar overschakelen van een ‘werkend leven’ naar een zwanger leven naar een leven met een kind. Het kost altijd en iedereen tijd om hieraan te wennen!!

 • Laat een reactie achter