Iets leuks of iets nieuws, en dat dan elke dag

15/04/2013 - 9 reacties

Goed. Ik kan wel 10x roepen dat ik elke dag iets leuks of iets nieuws wil doen, al is het heel klein, maar dan moet ik me daar ook echt aan houden. En wat is nou een betere stok achter de deur dan je eigen blog?
Dus dacht ik: ik blog er gewoon over. Vang ik meteen 2 vliegjes in 1 klap: ik houd me aan mijn eigen afspraak, en jullie lezen (hopelijk) eens wat anders dan dat baby gezeur. En omdat ik er donderdag 11 april mee ben begonnen, hatsjiekiedee: hieronder een korte samenvatting:

Donderdag 11 april 2013:
Ik had voor het eerst sinds mijn bevalling een skinnyjeans aan. Of nou ja: dat ding kwam niet verder dan mijn knieën.
1 woord: zwangerschapsvetjes.

Vrijdag 12 april 2013:
Voor het eerst sinds de bevalling gingen LOML en ik uiteten. Dat gaf elke ouder ons als advies  “jullie moeten echt leuke dingen met z’n tweeën blijven doen”. We spraken af dat we dat vrijdag zouden doen: uiteten. En dan niet over kleine A. praten. En ook niet elke keer foto’s aan elkaar laten zien “oh, kijk hier had hij dus z’n duimpje in z’n mond zie je dat”, en ook niet elke keer op onze telefoon kijken of mijn moeder niet ondertussen had gebeld omdat kleine A. ons nodig had.
Het ging allemaal gemakkelijker dan gedacht. We zaten eindelijk weer eens tegenover elkaar, in plaats van naast elkaar op de bank waarbij LOML at en ik kleine A. aan het voeden was. We konden elkaar weer eens in de ogen aankijken en wat was dat heerlijk.  We praatten met elkaar zonder al teveel over kleine A. hadden. En toen we klaar waren hebben we nog een rondje extra in de stad gefietst, gewoon zomaar. Met z’n tweetjes, het leek alweer zolang geleden. En het was dit keer extra leuk om thuis te komen.

Zaterdag 13 april 2013:
Vandaag balanceerde ik voor het eerst met twee zware boodschappen aan mijn stuur op de fiets naar huis.
(ok ok, en we gingen voor het eerst met kleine A. naar mijn schoonouders. Maar dan gaat het *zucht* weer over kleine A).

Zondag 14 april 2013:
Een historische dag, al zag ik het zelf. Ik ben namelijk al een tijdje bezig om een eigen “hoekje” in ons huis te creëren. Daarvoor moeten de rode bioscoopstoelen weg. En de rode bioscoopstoelen zijn van LOML. Ik kan wel de venijnige vrouw uithangen en ze gewoon uit het huis mieteren, maar goed. Zo schijnt het niet te werken in een huwelijk (wist ik veel). Dus deed ik al een tijdje verwoede pogingen om dit bespreekbaar te maken met LOML. Dat ging zo: “zeg ehh, die rode bioscoopstoelen he”. “Ja?Die gaan niet weg.”.
Zucht. Dus besloot ik maar het “eigen hoekje” bespreekbaar te maken. Mijn hoekje waar zijn oh zo geliefde maar waar hij nooit zit rode bioscoopstoelen plaats voor moesten maken. Nou eindigen gesprekken over het interieur van ons huis altijd in een flinke woordenwisseling. Ik vind namelijk iets mooi wat LOML niet mooi vindt en als LOML iets mooi vindt dan vind ik  dat op zich wel leuk maar vervolgens gebeurd er toch niets met als gevolg dat ik weer wacht op een zakenreis van LOML zodat ik the one and only klusser aka mijn vader maar weer eens opbel.
Dit keer ging het heel anders. We hebben het heel rustig besproken met als conclusie dat ik een geheel eigen hoekje helemaal zelf mag inrichten en ZELFS mijn vader voor hulp mag vragen en LOML zijn rode bioscoopstoelen mag houden.
Dit jongens; is toch wel het hoogtepuntje van ons huwelijk.

En vandaag is mijn allerbeste vriendin R. jarig.  Als kado wil zij een vijzel. Een fokking vijzel.
Daarom houd ik zoveel van haar.

 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Annagreet 15/04/2013

  Gaat goed zo te horen! 🙂
  Leuk om te lezen!

 • Reageer Lyanne 15/04/2013

  Dat babygezeur vind ik juist ook heeeel leuk om te lezen hoor! 😉

 • Reageer annouska 15/04/2013

  Heerlijk je eigen hoekje, dat heb je volgens mij ook wel hard nodig. 😀

 • Reageer Marcella 15/04/2013

  Mooi lijstje 😉 Fijn dat jullie zo heerlijk samen op pad zijn gegaan!

 • Reageer Sas 16/04/2013

  Fijn om te lezen allemaal!

 • Reageer Maris 16/04/2013

  Tijd voor jullie samen is absoluut belangrijk. Wij doen het ook vaak. Kindjes even logeren bij oma, wij lekker samen eruit. En bij ons geldt dan ook die regel, even niet praten over de kinderen. Heerlijk is dat en absoluut goed voor de relatie.

 • Reageer Indira 16/04/2013

  Ben benieuwd naar de volgende leuke nieuwe dingen 😀

 • Reageer blauwesokken 16/04/2013

  Ik vind die rode bioscoopstoelen dus echt heel leuk!
  En al je verhaaltjes ook, en ook die over kleine A.

  Wat trouwens heeeeeel herkenbaar is (zeker nu we aan het klussen zijn en net samenwonen): alles wat mijn LOML mooi vindt vind ik ehm niet altijd mooi, en alles wat ik mooi vind vindt mijn LOML maar oh zo (en dat snap ik dan weer niet he) Irritant!

 • Reageer Ikram 17/04/2013

  Hé die gaat goed! Leuk leuk 🙂

 • Laat een reactie achter