Ik heb daar nu gewoon begrip voor ja.

23/04/2013 - 12 reacties

Voor dat ik verder ga met mijn boek: een stukje voor jullie.

Ik snap nu namelijk waarom:

– moeder part-time gaan werken. Omdat je kind het allermooisteliefsteleukste is, en logisch dus dat je daar zoveel tijd mee wilt doorbrengen. Bovendien snap ik nu waarom al die moeders ook altijd zeggen “je kunt nog beter part-time werken, dan dat je hele salaris naar de kinderopvang gaat”. Zo betalen wij voor 4 dagen creche..jawel..komtie…meer dan 1000 euro. MEER. DAN. DUIZEND. EURO. Hoeveel Cowboysbags kun je daar van kopen?? Hoeveel caramel salt van Tony Chocolonely kun je daarvan kopen?? Ik bedoel maar.

– moeders hun haren in zo’n lekker kort kek pittig kapsel knippen. Omdat lange haren in de weg zitten tijdens het voeden, luiers verwisselen, badderen en het aankleden van je baby. Om maar niet te spreken van die grijpgrage handjes die zo opeens je haren vast hebben en er keihard aan gaan trekken.

– moeders in shirtjes lopen met witte vlekken. Ok, volgens mij ben ik eigenlijk de enige hierin. Ik was al van mezelf een beetje slonsy typje, maar mijn shirts zitten nu continue onder de spuugvlekken. Er bestaan zoiets als slabbertjes hoor Des, ik hoor het u zeggen. Maar ik ben altijd te laat om die dingen erbij te pakken.

– moeders, afgezien van Vic Beckham,het liefst op platte stappers lopen. Met hoge hakken kan dus echt niet, achter zo’n kinderwagen. Bovendien struikel ik altijd met mijn lompe gedrag tegen de kinderwagen op. “Je kunt ook gerust hardlopen met zo’n Bugaboo”, zei de verkoper. Ook daar ben ik weer ingetrapt.

– moeders altijd zo zitten te zeuren over hun figuur. Niets, maar dan ook NIETS, van je lichaam is nog hetzelfde na een bevalling. En dat komt uit mijn mond met mijn makkelijke bevalling en 2,5 kilo aangekomen tijdens de zwangerschap. Zo dacht ik echt dat je buik meteen plat zou worden zodra je het kind hebt uitgepoept. Wist ik veel.Maar nee dus. Een pudding, beter kan ik het niet omschrijven. Gelukkig ben ik weer wat aan het hardlopen, maakte ik gebruik van de “gurita‘ en geef ik borstvoeding waardoor die slappe pudding een beetje is veranderd naar een ehh..kwarkje, maar meer dan dat is het dus ook (helaas) nog niet.

20130423_210748

En terwijl ik nu weer verder met mijn boek ga, wordt hier een afdeling onder mij driftig naar voetbal gekeken.

 

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Wendy 23/04/2013

  Ja, het is denk ik allemaal beter te begrijpen als je zelf in de situatie zit.

 • Reageer Olga 23/04/2013

  Een personal coach doet wonderen, maar ja.. wie heeft er geld voor een PC 🙁

 • Reageer Alida 24/04/2013

  Het is een mooie stukje om in mijn achterhoofd te houden, ik zal het niet vergeten!!!

 • Reageer Ais 24/04/2013

  Ik snap het nu ook beter.. En tóch… Wil ik never een kort kek kapsel omwille van dat het makkelijker is. Nee nee nee. I want it not!

  Wat betreft je buikie, ik las ergens ooit dat een vrouw erover zei datze er zo trots op was (en op de striae) omdat het stond voor wat zij had ‘gedaan’ namelijk een kind baren, op de wereld zetten. Ik onthou die forever

 • Reageer Inge 24/04/2013

  die buik trekt wel weer weg hoor, je moet het wat tijd geven en ja, sporten helpt natuurlijk ook wel 😀 Maar inderdaad, ik had ook het idee dat die onmiddellijk ging weg zijn tot ik dit zag bij vriendinnen…
  De creche is echt wel heel duur bij jullie, ik denk dat er bij ons (in België dan) een limiet zit op het te betalen bedrag van 28 euro per dag, en daarvan trek je dan nog een stuk terug met de belastingen (hopelijk bij jullie ook!)

 • Reageer Marcella 24/04/2013

  Ik had er om me heen wel wat van meegekregen om moeder te zijn, maar als je het zelf meemaakt zal het ongetwijfeld een en al herkenning zijn. Grappig hoe alles dan op z’n plek valt.

 • Reageer annouska 24/04/2013

  Mijn moeder zei ook altijd dat er veel dingen zijn over ouderschap die je pas gaat begrijpen als je zelf ouder bent. Ik denk dat hier heel veel van waar is. Al moet ik zeggen doordat ik alweer vijf jaar in de kinderopvang werk heb ik inmiddels de nodige kennis en gedachten die veel ouders hebben waar ik mij helemaal in kan vinden.

  O.a dat veel ouders of in elk geval moeders parttime gaan werken vind ik een goed punt, eigenlijk vind ik dat het verplicht moet (Of de vader dat kan natuurlijk ook). Nou ja er zijn natuurlijk financiële uitzonderingen. Want het geld dat je betaald voor de kinderopvang is ook bijzonder en belachelijk veel!!

  Enne dat je niet op hakken loopt, boeiend; ik verbaas mij sowieso altijd over ouders die dat doen achter de kinderwagen haha!! 😉

 • Reageer Food Love and Happiness 24/04/2013

  Leuk omschreven! Zou ideaal zijn he, weer een platte buik na de bevalling, maar helaas is dat niet zo (spreek niet uit eigen ervaring overigens). En kinderopvang is zeker heel erg duur! Zelf heb ik er gewerkt en ik zag wel facturen voorbij komen voor een extra dagdeel…Denk dat je beter maar niet moet nadenken over wat je allemaal met dat geld had kunnen doen;)

 • Reageer Marieke 24/04/2013

  Thanx voor de duiding Des! Daar kunnen we wat mee. 😀

 • Reageer Dina 24/04/2013

  Onlangs je logische uitleg snap ik toch het hippe kekke pittige korte (vaak ook nog pittig rood geverfde) kapsel nog niet helemaal.

 • Reageer Maris 24/04/2013

  Heerlijk blogje. Grappig he, hoe je dat allemaal niet kan voorstellen en nu niet meer kan wegdenken. Voor je het weet is die spuugvlekfase weer over hoor hihi! En dat harentrek enzo ook. Dus komt allemaal weer goed met je 😛

 • Reageer Ikram 27/04/2013

  Ach die foto is zo leuk! Wat een schatjes zo samen naar de voetbal kijken haha 🙂

 • Laat een reactie achter