Ik moet dus helemaal niets he mensen

25/04/2013 - 15 reacties

Het stomste wat je kunt doen is nepwimpers opdoen nadat je pepers hebt gesneden (ik),met je zwarte joggingbroek waar witte spuugvlekken op zitten
(ff doordenken mensen) boodschappen doen (ik), en oja: kersverse moeders advies geven.
Sorry, zei ik advies geven?
Ik bedoelde eigenlijk vooral: ONGEVRAAGD advies geven.

Ik dacht dat het erg was toen ik zwanger was. Des, je moet wel melk drinken, Des, je moet geen melk drinken, Des je moet tauge eten dat zorgt ervoor dat je veel meer borstvoeding kan geven(?), Des, je mag niet hardlopen, Des, hardlopen is hartstikke goed, Des, je moet je moet je hydrofiele luiers bij de Hema, kopen, nee Des, koop je hydrofiele luiers bij de Prenatal, Des, denk om al haren van Totoro en Badu, dat is niet goed straks voor de baby Des, je kan beter, Des, luister eens, Des, ik kan het weten..

zucht. Het wordt nog bijna erger als je kind er eenmaal is.Opeens is iedereen om je heen er heilig van overtuigd dat hij(!) of zij het allerbeste voor je kind weet want “kijk maar eens naar mijn kinderen, daar heb ik het ook bij gedaan, en kijk nou eens, helemaal niets aan de hand hoor”. Ze weten het allemaal het beste, en natuurlijk is het allemaal goed bedoeld, maar stiekem wil je het wel uitschreeuwen: KAN IEDEREEN NOU FF ZE BEK HOUWE, DANKU.

Het eeuwige discussie over je baby teveel dragen bijvoorbeeld. Je hebt de mensen die je streng waarschuwen dat vooral NIET te doen, want voor je het weet ben je helemaal in de greep van je baby. Ja, je baby van 10 weken oud. Die al heel goed in manipuleren is, en door alleen al te huilen weet dat jij alles weg zet om hem op te pakken, te sussen en voor je het weet loop je tig rondjes in huis, alleen omdat je baby dat wilt. Daar gaat je sociale leven, daar gaat je controle over je leven; je baby heeft het allemaal door.
Deze mensen vergeten voor het gemak even dat kleine A. wel 6 weken te vroeg is geboren en in die 2 weken dat hij in het ziekenhuis heeft gelegen helemaal niet de kans heeft gehad om zich te binden aan mij. Ik. Zijn moeder. Weetuwel.

Ook schijnt het “levensgevaarlijk” te zijn als ik met kleine A. ga hardlopen. Ja, hij in de Bugaboo he, ik erachter. Wat er levensgevaarlijk aan is, weet ik ook niet. Maar in plaats dat iedereen even een applausje geeft dat ik juist wil hardlopen, ipv de hele dag op de bank te hangen, krijg ik vooral te horen dat ik “voorzichtig” moet doen. Nee joh, ik was juist van plan om met kleine A. zo hup van een heuvel af te rennen.

Het stomste wat je kunt doen dus, menschen. Een kerverse moeder advies geven. Want die kersverse moeders hebben zelf een heel fijn instinct.Die weten heel goed wanneer ze hun baby moeten oppakken, of juist niet, wanneer ze de baby drinken moeten geven, of laten huilen, en als ze het niet weten…dan leren ze het wel. Want zo hoort het; je leert het moederschap vanzelf aan. En wat bij kleine A. werkt, werkt misschien niet bij mijn volgende kinderen (ik heb LOML inmiddels een elftal beloofd), maar dan kom ik daar nog altijd zelf achter.

Kleine A. vindt het heerlijk om vastgehouden te worden, en als ik even geen tijd heb om hem vast te houden, dan laat ik hem lekker in de box. Van het hardlopen met de Bugaboo valt hij heerlijk in slaap, en die paar kattenharen in zijn mond..nou ja. Hij went er maar aan. Torbad waren er tenslotte eerder dan hij en een beetje bacteriën opbouwen kan geen kwaad.

 

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Marah 25/04/2013

  Och, dat lijkt me echt verschrikkelijk al dat ongevraagde advies, brrr

 • Reageer Sette 25/04/2013

  Het meest irritante is als je ergens bent en bibi gaat huilen en mensen dan boven de kinderwagen gaan hangen, zorgelijk naar de baby kijken en dan naar jou om vervolgens te zeggen; de baby heeft honger hoor! Word ik altijd heel boos van als mensen zich met voedingen, slaapjes en dat spoort fratsen bemoeien!!

  Baby bij je houden is niet alleen goed, maar ook hartstikke fijn! Bovendien ruikt een baby vet lekker dus kan je er de hele tijd aan ruiken!

 • Reageer Nicole 25/04/2013

  Dat gezeik ook altijd! En inderdaad ‘dat laten huilen’. Flikker op! ‘Anders verwen je ‘m teveel’. Een baby kun je nog niet verwennen, en die heeft juist behoefte aan lichamelijk contact! Psycholgen, kinderartsen en noem maar op zeggen juist je baby bij je te houden, te troosten en te knuffelen. De basis is toch het belangrijkste!
  Kaylee is bijna 7 weken en ik pak haar op wanneer ik wil, en dat is lekker vaak! Puh!

 • Reageer Nadine 25/04/2013

  Bah wat ontzettend irritant zeg! Ik heb geen kinderen maar ik herken het wel een beetje in mijn werk. Ik werk met verstandelijk gehandicapte kinderen en die hebben ook gedragsproblemen. Ze hebben vooral duidelijkheid nodig. En als ik met een bewoner op stap ga dan moet ik ze soms aanspreken op hun gedrag. Net zoals bij “normale” kinderen. En dan krijg ik zo vaak afkeurende blikken, vaak zeggen mensen dan ook “laat die kinderen toch, ze hebben al zo weinig” of “oooh hij bedoelt het vast niet zo, hij snapt het ook niet”. Dat vind ik heel vervelend want ik vind het denigrerend naar de bewoner toe, die wordt zwaar onderschat en ook naar mij toe, alsof ik niet het beste met hun voor heb.

  Gewoon lekker blijven doen met kleine A. waar jij je het beste bij voelt! Het allerbelangrijkste zijn een stel liefdevolle ouders en dat zit wel goed volgens mij!!

 • Reageer LNNK 25/04/2013

  Ik geloof dat ik van zulke opmerkingen echt giftig zou worden. Volgens mij leer je dit soort zaken vanzelf aan. Je moet je eigen gevoel volgen, volgens mij is dat altijd het beste.

  En hardlopen! respect! Volgens mij juist heel erg goed om aan conditie te werken.

 • Reageer Maris 25/04/2013

  Toevallig heb ik hier laatst over geschreven. Exact hetzelfde verhaal. Ik vond het ook zo vervelend. Ook mensen in blogland hebben er een handje van als je gewoon leuk wat vertelt. Lekker ene oor in andere uit. Dragen kan je je kind niet mee verwennen hoor, onzin. Lekker doen wat goed voelt hoor mop. Je doet het goed.

 • Reageer Food Love and Happiness 25/04/2013

  hahaha goed zo! Jij bent de mama!

 • Reageer Mieke 25/04/2013

  Amen.

  Maar wat ik ongeveer net zo erg vind: de vragen of hij/zij iets al kan of doet. Lacht hij/zij al? Kruipt hij/zij al? Slaapt hij/zij al door? Loopt hij/zij al? Is hij/zij al zindelijk?
  En als dat dan nog niet zo is? “NEEEE?! Ooh, nou die van mij kan dat al!”
  Grrrrrrmblll…

 • Reageer Iris 25/04/2013

  Amen.

 • Reageer Sas 26/04/2013

  Oh dat lijkt me echt rete irritant… Ik sluit me helemaal aan bij je stukje! Allemaal bek dicht 😉

 • Reageer Marcella 26/04/2013

  Wat knap dat je hardloopt met me kleintje bij me. Respect dat je dat toevoegt in je drukke ritme. En laat iedereen maar zeuren en doe wat jou goed lijkt en doe vooral wat goed voelt!

 • Reageer Roxanne 27/04/2013

  Ik ging laatst kijken bij hardloopwedstrijden in Antwerpen en er waren superveel mensen die achter de kinderwagen meededen dus je MOET daar lekker mee doorgaan 😉

 • Reageer Femke 01/05/2013

  Hahahahaha ik vind jouw mama-Des-blogjes echt geweldig. <3 En men bedoelt het vast allemaal goed en alles, maar aan het eind van het verhaal moet je natuurlijk lekker doen wat je zelf denkt dat goed is. Jij bent ten slotte de mama van jouw kleine A. Niet zij. Puh.

 • Reageer Marieke 01/05/2013

  Ohh ik zou daar ook SLECHT tegen kunnen. Amen voor dit stuk!

 • Reageer Niekje 17/05/2013

  Heerlijk stukje! Lekker bij jezelf blijven en doen wat je goed lijkt!

 • Laat een reactie achter