Nutella Muffins

05/04/2013 - 15 reacties

Laatst vroeg iemand mij, ik zal geen namen noemen, “en Des, wat doe je nou echt de hele dag? Ik bedoel, hij slaapt toch alleen maar?”.
(Hij is in dit geval kleine A, al had het ook net zo makkelijk LOML kunnen zijn btw).
Ik voelde me dus een beetje gepikeerd, dat snapt u misschien wel. Niet eens vanwege haar opmerking, maar ook om mezelf. Tot mijn schrik dacht ik hetzelfde een paar jaar geleden. Ja echt, Lees maar. Sterker nog: ik vraag me aan het eind van de dag nog steeds wat ik nou allemaal echt heb gedaan.
Dus ik dacht; ik schrijf het eens op. Wat doet zo’n kersverse moeder nou echt de hele dag?

22:00 uur, de laatste voeding van de dag.
Je denkt: tiet geven en klaar. Nee dus. Er moet een luier verschoond worden. Er moeten druppels vitamine D en K gegeven worden. En na het voeden meteen in bed  gooien stoppen? Allicht niet. Kleine A. wilt bijvoorbeeld nog even tegen je aanliggen. En als hij dan in slaap is gevallen leg ik hem pas terug. Hoelang ik dan verder ben? Een uur sowieso.

23:00 uur:
De nachtshift kan beginnen (ik krijg er helaas geen 100% loon voor). Spulletjes klaarleggen als (hydrofiele) luiers, luierdoekjes en een warm kruikje.  Oh en de tafel nog opruimen, make up van m’n kop afsmeren  (je dacht toch niet dat ik hier om 2300 uur nog puf voor heb he).

2:30 uur:
Kleine A wakker. Zie 22.00 uur: zelfde riedeltje.

3: 30 uur:
Ik wou heel graag dat ik hier kon schrijven: lekker weer slapen. Alleen, als ik eenmaal wakker ben, kom ik niet meer zo makkelijk in slaap. Dus lig ik nog in bed met m’n ogen wijd open. Ik scroll nog wat door Facebook/Instagram/Nu.nl en maakt wat filmpjes van een luid snurkende LOML.

5:30 uur:
Kleine A. wakker. Zie 22.00 uur: zelfde riedeltje.

7:30 uur:
Kleine A. begint onrustig te jengelen. Kijk, dat kan natuurlijk ook. Dat ze onrustig worden of opeens beginnen te huilen. Ik zou kunnen zeggen: “zeg kleine A, dit staat niet in mijn planning hoor. Slaap eens even door”. Maar helaas. Zo werkt het niet. Dus heb ik kleine A. bij me gehouden, merkte ik dat hij zichzelf helemaal had onder gepiest, dus moest ik hem verschonen, een badje geven, hem weer aankleden, hem weer uitkleden omdat hij dat broekje ook al niet meer past, weer andere kleding enz.

9.00 uur:
Kleine A weer gevoed. Zie 22.00 uur.

9:30 uur:
kleine A. slaapt. YES! Badkamer en slaapkamer opgeruimd (reminder: ik ben dus al vanaf 7:30 wakker maar heb nog niet ontbeten of gedoucht).

10.00 uur:
ontbijt. Tegelijkertijd: mail checken, administratie doen.

10:20 uur:
kleine A. weer beetje onrustig. Hem opgetild en een dansje gedaan (serieus, wordt ie rustig van. Raar kind).

10:30 uur:
verder gegaan met email en administratie.

10:40 uur:
Nutella muffins gemaakt voor bezoek in de middag (wat een top gastvrouw ben ik ook he). Omdat kleine A. nog steeds rustig is, ga ik snel douchen terwijl ik de muffins in de oven zet. Het is ondertussen 11.00 uur.

20130405_145308

11.15 uur:
klaar met douchen, Nutella muffins uit de oven gehaald, stiekem eentje opgegeten, bezig gegaan met mijn boek.

12:00 uur:
Lunch. Een broodje ei. Met extra kaas. En ook gesnoept van wat Marokkaanse koekjes.

12:30 uur:
kleine A. heeft weer honger. Riedeltje 22.00 uur.

13:00 uur:
even rust. Met kleine A. op de bank in slaap gevallen.

13:45 uur:
samen wakker geworden. Wat nette kleding aan gedaan, die jogginbroek gaat ook vervelend.Make up op m’n kop gesmeerd en wachten op visite die om 14:00 uur komt.

14:00 uur:
visite komt met dit taartje. I love visite. Taartje opgegeten en ook een paar Nutella muffins opgegeten.

20130404_141750

16:30 uur:
visite de deur uitgebonjourd (grapje). Woonkamer opgeruimd. Kleine A. weer voeden. Tijdens het voeden met de andere hand een Nutella muffin eten. Multitasking.

17:00 uur:
tv gekeken (My kitchen rules).

17:30 uur:
zoals een echte vrouw betaamd: koken. Kleine A. een beetje onrustig, dus in de draagdoek bij me gehouden.

18:30 uur:
Man des huizes komt thuis. Hem opwachten in sexy lingerie voor het fornuis (nee,dat doen we dus niet he).

En dan is het nu eindelijk dan echt: ME-Time. Als in: eten, stukjes schrijven, wat internetten en tv kijken.

Zo gaat het dus. Heb ik dan echt helemaal geen tijd voor mezelf overdag? Heust wel. Heb ik het echt zo druk dat ik niet eens ff kan eten/drinken/naar de wc gaan of een muziekje luisteren? Heust niet. Maar of ik echt dagen niets te doen heb omdat de baby “alleen maar slaapt”? Nope.
En nu weet ik in ieder geval waarom ik tijd tekort kom. Komt door al dat muffins eten.

 

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Food Love and Happiness 05/04/2013

  Leuk geschreven! En wat een schattig taartje ook:)

 • Reageer Wen. 05/04/2013

  Cutiepie taartje!
  Die laatste zin doet t m weer Des, heerlijk ^_^

 • Reageer Iris 05/04/2013

  Leuk stukje!!!

 • Reageer Nicole 05/04/2013

  Haha, heel bekend schema!

 • Reageer annouska 05/04/2013

  Ja sommige mensen denken echt dat je niks te doen hebt en je baby de hele dag slaapt. Mensen serieus doe eens wat kennis op ofzo!

  Enne psst leuk geschreven 😉

 • Reageer Sas 05/04/2013

  Sommige mensen denken dat het allemaal maar zo makkelijk is… ^^

 • Reageer Maris 05/04/2013

  Ik ken dat. Niet in woorden te vertellen waar je nu zo druk mee bent maar toch zit je geen minuut echt lekker stil. Dat heet ouderschap! 🙂

 • Reageer Laura 05/04/2013

  Leuk geschreven! Een dag uit het leven van Des met de kleine A. Leuk ook dat je naast dit drukke schema nog steeds je blog bijhoudt!

 • Reageer Marieke 06/04/2013

  Zolang je maar tijd overhoudt om dit soort vermakelijke stukjes te schrijven! 😉 Waren de muffins een aanrader?

 • Reageer Daan 06/04/2013

  Zulke nachten heb ik ook wel eens. En dat zonder baby 🙂

 • Reageer LNNK 07/04/2013

  Heerlijk geschreven weer Des, daar had je iig tijd voor 😉

 • Reageer Marcella 07/04/2013

  Je dagen vliegen vast voorbij! Vaak voeding geven neemt al veel tijd in beslag zo op een dag. Daar verbaasde ik me over bij vrienden, had ik jaren geleden nooit verwacht. Wel fijn dat jullie ook even in slaap konden dommelen. Lange dagen zo!

 • Reageer Wendy 07/04/2013

  Tja, je dagen zijn zo snel gevuld. 🙂 En wat een onwijs leuk taartje zeg!

 • Reageer Ikram 15/04/2013

  Haha 😀 Amai ik wist niet dat baytjes zoveel aten! xD Waw respect voro de kersverse mama’s, ik zou het toch niet kunnen!

  Dat taartje is trouwens superleuk gemaakt 😉

 • Reageer Alida 24/04/2013

  Poef eten ze zo veel 🙂 Wat doe je nu eigenlijk? Een hele hoop!

 • Laat een reactie achter