Tijd over

18/04/2013 - 12 reacties

Voordat ik dit stukje verder ga schrijven wil ik nog even wat zeggen. Als u dat niet erg vindt.
I kid u not, maar een paar dagen na het schrijven van dit stukje ging kleine A. opeens langer doorslapen. En het viel mij op dat hij overdag steeds meer wakker is. Dan ligt hij in de box hele gesprekken met zichzelf en knuffel Aap of Dikki Dik te voeren. Hartstikke gezellig voor hem, maar ook voor mij. Ik had namelijk opeens meer tijd over. Ik kon het huis opruimen, koken, ging wat lekkers bakken bijvoorbeeld deze overheerlijke bananencake. Ik had meer tijd voor het schrijven van stukjes, voor het lezen van boeken, en ook naar de supermarkt gaan was niet meer een hele militaire operatie.
Tijd over dus.

Tijd over om…LOML te bellen.
Op zijn werk.

En toen viel mij dus wat op. LOML heeft een telefoonstem. Je weet wel. Zo’n stem die je alleen gebruikt aan de telefoon.
Zo weet ik precies wanneer ik LOML bel en hij alleen in z’n kantoortje zit of als er collega’s bij zijn.

Met collega’s is het : hallo?Ja.Oh.Ok.Ja.Goed.Als jij dat ook wil. Ok. Goed. Ok, Des.Ik vind het goed. Als jij dan boodschappen gaat halen. Ok, Des. Hoi.Ja. Hoi, hoi.

Als LOML  alleen is dan is het: he sayang*. Alles goed? Ja hier prima hoor. Beetje drukjes he. Hoe gaat het met de kleine prins? Ja drinkt hij goed? Hahahahaha. Nee echt?  Hahahahahah. Wat ben je ook grappig (ok grapje, dit zegt hij niet).Wat zullen we vanavond eens eten. Ja wil je dat koken? Ik vind het goed hoor. Ja tuurlijk. Wat jij wilt. Moet ik anders wat halen? Ja? Hahahaha. Natuurlijk mag jij vanavond gewoon tv kijken (ok dit is ook een grapje).Is goed.Ja tuurlijk. Goed, ik zie je vanavond. Ok. Tot vanavond. Love u. Ok. Bye.

Merkt u het verschil? Ik wel, en dan kan ik nog niet uitleggen hoe zakelijk zijn stem bij gesprek 1 klinkt en hoe vriendelijk opeens bij gesprek 2.
Weet je wat.  Ik ga hem gewoon nog een keer bellen.
Ik heb toch tijd over vandaag.

Ps. Oh en het leuke van vandaag? Ofnouja: vannacht eigenlijk.  KLEINE A. HEEFT. DOORGESLAPEN. JA!YES! HEMEL DANK DE AARDE, HIJ SLIEP DOOR! (dus nog meer tijd over om LOML lastig te vallen op werk).

*sayang: lieverd in het Indonesisch. Lekker klef he.

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Laura 18/04/2013

  Hahaha ik heb heel geamuseerd zitten lezen, heerlijk.

 • Reageer Ankie 18/04/2013

  Hahahahahahahahaha fantastisch!

 • Reageer Sigrid 18/04/2013

  F. doet dat ook! die zegt dan ook altijd (en dat vind ik heel erg) “Heu.” (ofzo) en dan weet ik gewoon dat hij eigenlijk niet wil bellen en is het de hele tijd: “Oke. Ja. Nee. Doei.” dan denk ik echt nou, dan niet hoor :’)

 • Reageer LNNK 18/04/2013

  Herkenbaar!!

 • Reageer Louise 18/04/2013

  Heel herkenbaar stukje inderdaad! En superfijn dat jullie baby nu doorslaapt 😀

 • Reageer Nadine 18/04/2013

  Haha heel herkenbaar, ik vraag dan ook vaak “je bent niet alleen he?” en dan zegt ie “nee” veeeeel leuker om mee te bellen als er geen collega’s in de buurt zijn :D.

 • Reageer Daan 18/04/2013

  Er komt ook een tijd dat je ‘m niet uit bed krijgt 😛

 • Reageer Ayla 19/04/2013

  Haha, nou gelukkig zijn er wel momenten dat jullie normaal kunnen communiceren aan de telefoon! 🙂 Mijne is geen beller en hij is dus altijd zo kortaf aan de telefoon. En fijn dat A. door heeft geslapen!

 • Reageer Marcella 19/04/2013

  Haha, heel herkenbaar 😉 Al heeft hij dat bij mij denk ik ook wel een beetje.

  Fijn dat je kleintje doorsliep!

 • Reageer Femke 19/04/2013

  Jeeeeh! Ik vind dat die kleine A. sowieso wel een applausje heeft verdiend voor het doorslapen! (Een zacht applausje misschien, anders wordt hij weer wakker.)

  En Lucas praat ook zo kortaf tegen mij als ik hem bel en hij in de trein zit. Soms ga ik ‘m dan een beetje pesten en expres heel veel ouwehoeren. Vind ik leuk.

 • Reageer Food Love and Happiness 20/04/2013

  hahaha leuk! En herkenbaar!

 • Reageer Marieke 23/04/2013

  Hahahaha, volgens mij hebben echt alle mannen dat. 😀

 • Laat een reactie achter