Van die 16jarige superkinderen

01/04/2013 - 11 reacties

Toen ik 16 was ging ik voor het eerst op stap. Ik ging naar R&B party’s en ging lekker dansen op de Thong song van Sisqo. Ik ging donderdagavond, vrijdagmiddag EN zaterdag naar de stad om lekker te slenteren maar vooral om “lekkere jongens te kijken”. Ik ging naar de stad in strakke heupbroek, een naveltruitje (om mijn navelpiercing te laten zien), en met donkere lippenstift op. Met een lijntje om mijn lippen, geen grap.
Dat ik überhaupt nog best “redelijk” terecht ben gekomen is mij ook een raadsel.

Je hebt echter ook van die 16jarige wonderkienders die wat anders doen. Die heel mooi kunnen tekenen. Die het leuk vinden om te DIY-en. Die mooie foto’s kunnen maken, die lekker creatief zijn, die piano spelen, en oja; ook gitaar, natuurlijk waarom niet.
Oh, en dit is nog niet alles. Nee, ze vinden het ook leuk om naar Malawi te gaan. Gewoon, je weet wel, om lekker vrijwilligerswerk te gaan doen. Een vloer te maken, mee te lopen met andere vrijwilligers, een ziekenhuis schoonmaken, een afvalgat graven en een spelletjesdag te organiseren voor de kinderen. Joh.

Mirthe is zo’n kind. Nog maar 16 jaar en Malawi is haar kennelijk zo goed bevallen dat ze deze zomer “eventjes” naar Kenia gaat. De sloppenwijk in, waarom ook niet. Om workshops te geven aan jongeren, om met eigen ogen te zien hoe het is om daar te leven.

Haar vrijwilligersreis naar Kenia kost natuurlijk geld.  Daarom heeft Mirthe, slim en creatief dat ze is, iets leuks bedacht. Zo kun je een kaartenset van mooie foto’s van haar tijd in Malawi bestellen, voor maar € 5,00 inclusief verzending. Maar je kunt ook een mooie tote-tas bij haar bestellen. Met een mooie tekening erop die Mirthe helemaal customize voor jou tekent. Deze tas kost 10 euro excl verzending (er komt 2,5o verzendskosten bij).
Wil je Mirthe op deze manier helpen? Dan kun je hier lezen wat je dan moet doen.

De tekening die op mijn tote-tas komt

Mirthe houdt ook een blog bij waar ze straks haar avonturen in Kenia bijhoudt, maar waar je ook kunt lezen wat precies in Kenia wilt doen.

Kortom; ik ging op die leeftijd lekkere jongens checken.
Mirthe gaat naar Kenia.
Verschil moet er zijn.

 

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Femke 01/04/2013

  En ik zat hele dagen op mijn kamertje mee te janken met Evanescence. Want ik mocht geen navelpiercing. Oh well…

  IK GA EEN TAS MET FLOORTJE ER OP BESTELLEN!
  (Als dat mogelijk is.)

 • Reageer Wendy 01/04/2013

  Ach ja, verschil moet er zijn. Als we allemaal hetzelfde waren, dan was de wereld ook zo saai. 😉

 • Reageer Wen. 01/04/2013

  Jij hebt een tas ja? 😉

  En hou eens op met het promoten van superkinderen, voel ik me erg oud en niet-doorzetterig 😉 (niks persoonlijks Mirthe, ligt geheel aan mijzelf :P)

 • Reageer Raf 01/04/2013

  IK WAS GOTHIC WHAHAHA

 • Reageer Maartje 01/04/2013

  Ik begon met lezen en wist gelijk dat het over Mirthe ging 🙂

 • Reageer Marah 02/04/2013

  Jaaaa! Ik had het al gezien. Erg leuke tassen ook!

 • Reageer Rosanneke 02/04/2013

  Toen ik 16 was, was ik enorm aan het spijbelen zodat ik kon zoenen met mijn vriendje achter het fietsenhok. Tja.
  Ik ga Mirthe volgen!

 • Reageer LNNK 02/04/2013

  Het verschil moet er zijn 😉

 • Reageer Eva 03/04/2013

  Wauw. Stiekem ben ik nu best jaloers dat ik op mijn 16e vooral bezig was met lezen en schrijven (en niet eens uitgaan, dat kwam pas toen ik 19 was..) Maar die totebags zijn geweldig! Ik ga er gelijk eentje bestellen.

 • Reageer Marcella 04/04/2013

  Gave tekening! Ik was op mijn 16e niet zo’n stapper, maar naar Kenia gaan was echt niets voor mij. Nu nog niet overigens.

 • Reageer Ikram 06/04/2013

  Waw awesome initiatief! 🙂 Ik ga zeker ook eens een kijkje nemen & steunen!

 • Laat een reactie achter