De schoenendoos

06/06/2013 - 26 reacties

20130605_205147

Dit is een schoenendoos. Die ligt hier beneden bij ons thuis in een hoekje.
Al een paar maanden.

Wat ligt erin, zul je je afvragen.
Nou helemaal niets dus.
Wat doet die schoenendoos daar dan, is misschien het tweede wat je je afvraagt.

En terecht. Ik vraag me hetzelfde al een paar maanden af.

Zie hier frustratie nummer 1 van wonen met een man: overal vind je spullen in het huis waarvan je denkt ‘waarom ligt dit hier?’. Het voorbeeld van de schoenendoos bijvoorbeeld. LOML kocht een paar schoenen, haalde de schoenen eruit, en de doos..tja. De doos liet hij ergens slingeren.

En nu ligt de schoenendoos er al een tijd. Het is niet alleen met deze schoenendoos. Als LOML een 1 of andere gadget koopt, zie ik daar de gebruiksaanwijzing en de verpakking  ervan door het hele huis slingeren. Ik zie soms een leeg pak frisdrank in de boekenkast. Bonnetjes vind ik in de badkamer. Sokken op de trap.  Loonstrookjes bij de kapstok, muntgeld bij de wasmachine, schroevendraaiers in de bestekla en opladers bij de tv.

En elke keer vraag ik me af of ik het nou moet opruimen. Of er misschien een reden is waarom ik aanstekers in de schoenenkast vind. Misschien wilt LOML mij wel testen. “Ziet ze dit staan, wat gaat ze ermee doen?”.

Ik vraag me ook af of ik nou de enige ben die zich eraan stoort. Ik denk het wel. Want Badu&Totoro zijn juist blij met overal dozen en kleine A. laat zijn sokken nu al overal slingeren.

En LOML zelf? Vraag het mij over een paar jaar. Of de schoenendoos er nog staat.
Ik vrees van wel.

Vorige post Volgende post

26 reacties

 • Reageer Elise 06/06/2013

  Ik vrees dat ik later precies ben als die vent van jou. Heb nu al medelijden met mijn toekomstige partner 😀

 • Reageer Maris 06/06/2013

  Herkenbaar. Mannen. Stel zwijnen

 • Reageer Sterrie 06/06/2013

  Same here… Soms… Hmpf!

 • Reageer Femke 06/06/2013

  Omgash, ik ga dit aan L. laten lezen.

  Even serieus, ik ben ook geen poetsvrouwtje. Maar ik zet de vuile vaat op het aanrecht (en was het vervolgens ook af, grapjassen), vuile was in de wasmand en als DE VUILNISZAK VOL IS, DAN IS-IE VOL EN MOET ER EEN NIEUWE IN. (Ik hoop dat L. zo de comments ook leest en actie onderneemt.)

  P.s. Misschien is het een idee om de schoenendoos te bewaren/laten staan. Als kleine A. naar school gaat heeft hij opeens elke week een schoenendoos nodig voor de creatieve knutselmiddag. Ben je die crisis vast voor.

 • Reageer Stephanie 06/06/2013

  Helaas, bij ons zijn de rollen precies omgedraaid..ik ben de rommelkont. Dit tot grote frustratie van mijn vriend haha.. opruimen. Het zit in je, of niet. Dat is heel makkelijk gezegd, ik weet het, maar ik irriteer mij ook gewoon niet zo erg aan rommel. Dat wil niet zeggen dat jij (en mijn vriendje) zeurpieten zijn, het is gewoon iets wat mij minder opvalt. Maar ik doe mijn best! En LOML vast ook wel 😉 toch?

 • Reageer Simone 06/06/2013

  Hahaha heeeeeel herkenbaar! Mijn vriend laat ook alles achter, op de meest onlogische plekken! Zo staan er nu al 2 maanden slippers midden in de kamer na een dagje sauna (inmiddels kan die ze weer aan, nu de zon eindelijk schijnt) en liggen er overal door het huis lege colaflessen, maar dan ook echt overal. Naast de bank, naast het bed, op de tafel, in de keuken, zelfs in de koelkast en heeft die ook de rare gewoonte om lege verpakkingen, bananenschillen, theezakjes en ander afval naast de prullenbak te leggen, op het aanrecht, in plaats van IN de prullenbak. Een viespeuk is het, maarja..toch hou ik van hem he. Daarom ruim ik het toch iedere keer maar weer op..

  • Reageer Des 06/06/2013

   OMG! Lege colaflessen, hou maar op! Mijn man had dat ook altijd toen hij nog student was

 • Reageer emily 06/06/2013

  Hahahaha typisch een kerel ja..

 • Reageer Myrthe 06/06/2013

  Ik ben aallll byyyy myyyyseeeeheheheeelfffff maar heb wel een broer en een broertje en oh my…… geen woorden voor. Wat een stelletje vieze stinkerds die alles overal laten slingeren!

 • Reageer nine|tree 06/06/2013

  Wellicht een geruststelling: zo gaat het hier ook. De verpakking van zijn nieuwe computer ligt al weken onder onze bank, inclusief piepschuim. Ik heb ooit een regel bedacht: rommel in de rommella, maar inmiddels hebben we in elke ruimte minstens 1 rommella. Nouja, ik heb de nare gewoonte om mijn chocopastames niet schoon te likken en om eten in het putje van de gootsteen te laten zitten. Daar zou hij nou een blogpost over schrijven 🙂

  • Reageer Des 06/06/2013

   och ja die eeuwige chocopastames. Of bij ons het geval “de pindakaas-mes”. Die legt hij altijd MET NOG WAT PINDAKAAS ERAAN op het boterbakje.
   waarom vraag ik je

 • Reageer nine|tree 06/06/2013

  (ik ben blij dat je terug bent trouwens. En laat de blogjes over BV maar komen hoor)

 • Reageer Marah 06/06/2013

  Oh God, zo herkenbaar! Ik dacht al bijna dat mijn vent de enige was. Gister hadden we er nog een discussie over, zijn smerige kleren lig op drie verschillende plekken in de slaapkamer, in de gang, op de bank, op de eettafel en op de wasmachine. Waar het niet ligt? Nou, in de wasmand bijvoorbeeld.

 • Reageer Nicole 06/06/2013

  Een boxershort in het midden van de woonkamer, onder het mom: ‘ik wil je niet wakker maken’.

  Hij fiets naar z’n werk op z’n racefiets, en in zo’n pakje hoort geen slip. Hij kleedt zich om in de woonkamer zodat ik niet wakker word. Nee, me het laten opruimen, dat is aardig!

 • Reageer manja 06/06/2013

  Ik zie een aantal reacties met; mannen… typisch kerels… Nou in mijn omgeving zijn het de vrouwen die alles laten slingeren en de mannen die het opruimen hahahaha.
  Toen ik tegen mijn vriend zei dat hij wist dat ik zo was zei hij; ik had gehoopt dat je het bij een ander niet zou doen. Ach ik voel me thuis bij hem, heel positief eigenlijk dat ik ook daar mn rommel laat slingeren…

 • Reageer Wen. 06/06/2013

  *steekt hand op* Vriendlief heeft een nieuwe schoenendoos met z’n oude afgetrapte schoenen op t nachtkastje staan, dikke laag stof erop. Ik vraag maar niet meer of ze weg mogen.. helpt toch niks.

 • Reageer Anouk 07/06/2013

  Hier slingeren sokken rond… tot bij het fruit. En het zijn niet de mijne…

 • Reageer Inge 07/06/2013

  Oh yeah, bij ons is dat net zo, in het begin deed ik nog alles terug aan de kant, maar nu is het gedaan! Ik was het zo beu, no way…
  Ondertussen ben ik verder gegaan, als er een jeans in de was zit, met nog een zakdoek in, dan gaat die zo terug de kast in, ook al moet ik wat hobbelig strijken. Kousen die binnenstebuiten zijn gedraaid gaan zo de lade in.
  Misschien ga ik wat te ver voor sommige, maar ik had er geen zin meer in om altijd achter hem te lopen en op te ruimen. 😀

 • Reageer Anouk 07/06/2013

  Een bekend gevoel. Helaas.

 • Reageer Nadine 07/06/2013

  Haha ik mag niet teveel klagen want volgens mij doe ik het soms ook wel eens maar mijn vriend laat ook alles op de raarste plekken achter. Het gekste vind ik dat hij vaak ontbijt met chocolade, liefst in de douche. En soms vind ik dan wel eens een mars verpakking achter de andrelon flessen. En als ik dat niet weggooi dan wordt de collectie alleen maar groter.

 • Reageer Sas 08/06/2013

  Oh ZO herkenbaar dit haha 😛
  En ik kan het meestal toch niet laten liggen en ruim het netjes op..

 • Reageer Indira 08/06/2013

  Haha, geweldig. Dit ga ik waarschijnlijk ook meemaken over een paar maanden 😛

 • Reageer Marcella 09/06/2013

  Haha, herkenbaar dit 😉 Hier staan vaak de gekste dingen op de eettafel. Ook wel eens hardloopschoenen bijvoorbeeld.

 • Reageer blauwesokken 10/06/2013

  ohjee, ik denk dat het bij mij en mijn LOML net andersom is….. ik heb er overigens geen last van hoor

  hij wel

 • Reageer Madelon 10/06/2013

  Ik geloof dat ik hier thuis zoals jouw LOML ben. Mijn ‘ik hou niet van troep’ husband wordt er vaak genoeg gek van XD

 • Reageer Niekje 13/06/2013

  Man eigen… en dan ben ik slordig… maar ik weet het te vinden en heb er een plek voor 😛

 • Laat een reactie achter