IK MOEST DIT ECHT VAN ME AFSCHRIJVEN, ECHT ECHT!

10/07/2013 - 46 reacties

Vandaag 10 juli 2013 is mij het ergste overkomen ooit.
Ever. ECHT. Er zijn geen ergere dinge die je als vrouw kan overkomen als dit.
Ook niet als je over je string struikelt terwijl je een striptease doet, ook niet als je haloi zegt omdat je hallo denkt en hoi wilt zeggen.

Ik stond net in de lift.
Er stapte een andere vrouw in.
Ken haar verder niet, van een andere afdeling.
En toen zei ze.
Toen zei ze.
TOEN ZEI ZIJ:

HOELANG MOET JE NOG?

 

Nee wacht. Ik ben nog niet klaar.
Ik snapte haar niet. Dus ik zei “nou, ik werk tot kwart over 3 vandaag”
Op dat moment had ik de verwarring op haar gezicht al moeten begrijpen.
En toen zei zij.
Toen zei ze dus.
ZE ZEI:

MAAR..JE BENT TOCH ZWANGER..OFNIET?

 

Nee, wacht. Ik ben nog steeds niet klaar
Toen zei ik:
“Eh nee. Maar ik ben wel net zwanger geweest”.

IK WEET OOK NIET WAAROM IK DAT ZEI??
WAAROM ZEI IK DAT?
WAAROM ZEI IK NIET: NEE IK BEN NIET ZWANGER, EN JA KENNELIJK ZIE IK ER WEL ZWANGER UIT MET MIJN NOG KLEINE HANGBUIKIE, IK KAN DAAR OOK NIETS AAN DOEN JA!

Het allerergste wat mij is overkomen jongens.
En hopelijk denkt zij precies hetzelfde

(ik ga nu even in een hoekje staan huilen).
(ik dacht nog dat ik er zo leuk uit zag vandaag. Een groene maxidress met een roze truitje en stoere sneakers).
(huilen, dat doe ik).

ps. nou niet met z’n allen zeggen dat ik er “vast niet zo zwanger uitzie” ja. Jullie mogen wel zeggen dat zij dan vast een stom wijf is, ok bedonkt.

Vorige post Volgende post

46 reacties

 • Reageer little_wen 10/07/2013

  oh wat erg. STOM WIJF!! ja echt een STOM WIJF.
  ik weet niet of het helpt, maar het is mij ook overkomen.. m’n buurvrouw, schat van een mens zei tegen me: oh wat leuk! je bent zwanger! dus ik: huh? nee hoor. kwam volgens haar door het topje dat ik aan had. daardoor leek het zo.. uhuh…

 • Reageer Wen. 10/07/2013

  Whoah *slaat Des op schouder* Kom wel goed, schatje. Maarre.. this post is useless without pictures 😉

 • Reageer jorinde 10/07/2013

  stom stom stom!

 • Reageer Sanne 10/07/2013

  En daarom moet je, zeker als vrouw, dit soort onderwerpen gewoon niet aansnijden! Alles als het overduidelijk obvious is! Zij is dus gewoon een enorme biatch en jij ziet er gewoon heel leuk uit!

  Wat was haar reactie trouwens? Hopelijk schaamde ze zich kapot en besefte ze dat ze nogal onhandig bezig was?

 • Reageer Tam 10/07/2013

  Joh, dit is *boel vloek woorden*, heel soms kan een opmerking van een mede-aarde-bewoner, dwars door je ziel en ego snijden.
  Meis, het zegt helemaal niks over jou, dus geloof daar niet in

 • Reageer Willemijn 10/07/2013

  Ik snap werkelijk niet dat na aaaaal die verhalen van “OOOEEEH weetje WAT pas erg is? Aan iemand die niet zwanger is vragen of ze zwanger is” mensen dat tóch nog doen. Dan is ze gewoon een beetje een dommie. Of nouja, een beetje. Dan is ze gewoon dom. En stom. Pfffrt.

 • Reageer manja 10/07/2013

  Pfff. Wat een stom mens! Wat zal zij zich voor haar kop slaan. Knuffel!

 • Reageer anne 10/07/2013

  Hahahaha STOMMERIK dat ze is! Is er ook niet iets van een sociale conventie dat je niet met dit soort vragen rond gaat lopen strooien tenzij je 100% ZEKER bent?

 • Reageer Vera 10/07/2013

  Ik begrijp mensen écht niet die dat soort dingen zeggen. STOM WIJF!! 😉

 • Reageer Sylvia 10/07/2013

  Pff, zij had na je eerste opmerking ook al door moeten hebben dat ze nogal fout zat. Beetje een dom schaap geloof ik.

 • Reageer Malou 10/07/2013

  O NEE dat is het echt allerergst!!! Al is het vast dat ze iets heeft opgevangen van “des, baby, zwanger enz” maar toch!!

  PS wat een stom wijf

 • Reageer Femke 10/07/2013

  NEEEEEEEEEE wat een STOM WIJF. Oh Des toch, dat is echt heel erg. Ik weet zeker dat je er fantastisch uit zag in die outfit en sommige vrouwen snappen gewoon niet dat dit een ongeschreven regel is van het vrouwzijn.

  Ik hoop HEEL HEEL erg dat zij zich kapot schaamt. En dat ze as we speak heel veel sorry-chocola aan het kopen is voor je.

 • Reageer Soukaïna 10/07/2013

  Shtoem wijf dat ze is!

  Kom op, ik begrijp echt niet hoe mensen het in hun hoofd halen om zulke vragen te stellen aan vreemden. Maar als je toch oh zo nieuwsgierig bent , dan kan je op zijn minst beginnen met ‘heb je kindjes?’ of zo, dan kan die persoon aangeven of ze al dan niet in verwachting is of al een kindje heeft, of helemaal geen kinderen maar dat ze gewoon vol zit om dat ze juist van SubWay kom! Maar toch niet vragen hoe lang iemand nog moet.. Echt, des. Trek je er niks van aan!
  Misschien had ze het over jouw volle meisjes, hihi. Jaloezie.

  Ramadaan Mubaarak hbiba!
  Xoxo

  • Reageer Des 12/07/2013

   hahha, och ja dat zou best kunnen als ze het over mijn volle meisjes had hahaha.

   Jij ook ramadan moubarak (ik doe niet mee ivm bv, maar LOML wel en oh wat is het zwaar he dit jaar…)

 • Reageer Elise 10/07/2013

  Jeeez je gaat toch niet vragen of iemand zwanger is T_T
  “Ik ben wel net zwanger geweest” klinkt anders als een prima antwoord trouwens.

 • Reageer Simone 10/07/2013

  Pfff..wat een stom mens! Echt stom! Maar een troost, ik heb het ook een keer gehad.. Een vrouw vroeg of ik zwanger was, ook echt terwijl mijn baas naast me zat, en toen ik zei nee en toen bleef ze maar doorgaan nou volgens mij wel hoor, ik zie dat soort dingen, blablabla, ik kon wel door de grond zakken. Stom stom stom…

  • Reageer Raf 11/07/2013

   geez en ook nog doorgaan he, dat was dus ook een stom wijf!!

 • Reageer Lindinha 10/07/2013

  1 troost.. ik krijg die vraag na al 3 jaar niet meer zwanger te zijn nog steeds. Of is dat eerder een slecht vooruitzicht?

 • Reageer natanja 10/07/2013

  ohh wat een stom wijf heeft zeker wat verhalen als des en zwanger en zo opgevangen maar onder tussen niet gehoord of zo dat je bent bevallen

 • Reageer Nicole 10/07/2013

  Ik voel me nog zwanger met m’n buikje. Na dit berichtje zie ik alleen maar in dat ik niet de enige ben.. Ik zit dus niet meer in het hoekje te huilen. Ik zie namelijk alleen maar vrouwen om me heen die na 4 weken weer dat platte en strakke buikje hebben. Kom ik aan met m’n kleine 4 maanden en nog steeds, euhm, 15 weken zwanger!

  Daarnaast vind ik dat mens gewoon brutaal. Mijn moeder is al 11 jaar niet meer zwanger, en zij hoort het regelmatig. Waarom? Omdat ze een slanke vrouw is met kapotte buikspieren (die ze letterlijk niet meer strak getraind krijgt), en dus een rond (beetje hangend) buikje. Het is gewoon niet leuk!! Ik verstop m’n buik dus zo gigantisch om dit soort domme, akelige acties te voorkomen. Ik zweet me daarom wel kapot in de hitte, vanwege de vele lagen kleding. Maar hé, het is het een of het ander.

  Maareuh, dat mens is dus gewoon echt wel een stom wijf! Een gigantisch stom wijf!

  ZO!

 • Reageer Nathalie 10/07/2013

  Oh noooo!
  Mij, 25 en nog nooit zwanger geweest is het ook overkomen… toen ik nog 19 was nb.

  Ik werkte in een krantenwinkel en had net een paar kekke sierraden gekocht, van die mooie lange kettingen. 1 van die kettingen was dus een houten bol aan een lange zilveren ketting. Prachtig vond ik hem. Tot ik dus 2 keer “proficiat’ gewenst werd…. blijkbaar leek mijn ketting te veel op zo’n zwangerschapsbelletjes-ketting. Nooit meer aangehad sinds toen 🙁

 • Reageer Maris 10/07/2013

  O meid herkenbaar. Waarom zeggen mensen dat toch? Ik had het afgelopen zaterdag nog. Tante die zei: zo, derde op komst zie ik. Grrrr. En dat met mijn platte buikje. Had alleen een wijd jurkje aan.

  • Reageer Des 12/07/2013

   jij!? Terwijl jij de slankste van alle slanken bent!

 • Reageer Charlaine 10/07/2013

  WAT EEN ONTIEGELIJK DOM EN STOM EN STOMDOM WIJF IS DAT!
  Sowieso is dat gewoon DE verboden vraag, tenzij iemand zelf zegt: HOI IK BEN ZWANGER!
  En zelfs DAN moet je nog voorzichtig zijn.
  ‘Eh, je bedoelt dat je dat ooit was of wil zijn offeh….?’

  Stom wief.

  • Reageer Des 12/07/2013

   hahaha ja ik twijfelde ook een x bij iemand en toen dacht ik dat ik haar hoorde zeggen van “ja ik ben zwanger”, maar toen vroeg ik nog voor de zekerheid “ehh.bedoel je dat..want ik heb het niet helemaal goed gehoord..”

 • Reageer Marieke 10/07/2013

  Wat een trut.

 • Reageer LNNK 10/07/2013

  Ik begrijp gewoon echt niet waarom mensen zulk soort dingen vragen. Waarom? Als iemand het je wil vertellen doen ze dat wel. Ik vind het zo dom om zulke opmerkingen te maken, het kan onnodig kwetsend zijn.

 • Reageer Sabrina 10/07/2013

  WAT EEN STOM WIJF!
  En als het een troost mag zijn (gedeelde smart is halve smart, toch?): aan mij werd eergisteren door een even STOM WIJF gevraagd of mijn zusje mijn dochter was. Mijn zusje van 13. Ik ben 22. Snif.

  (en. je ziet er vást niet zo zwanger uit. Net zoals ik er vást niet als een moeder van een puber uitzie.)

  • Reageer Des 12/07/2013

   och arme ziel!
   Waarom zeggen mensen dat!

 • Reageer Mylène 10/07/2013

  De trut. Meest stomme wat je tegen een vrouw kan zeggen. En ook het ergste wat je zelf tegen een vrouw kan zeggen, dus ik gok dat ze nu jankend op bed ligt. En terecht.

 • Reageer Miss Moneypenny 10/07/2013

  Wat een stom stom stom wijf. Zo stom dat ik het zelf had kunnen zijn. 😉 Gelukkig heb ik zoiets nooit gezegd. Maar het had gekund hè, mij kennende.
  En ik zeg het lekker toch: volgens mij zie je er heus niet zo zwanger uit hoor. Ze wilde je gewoon klieren. Wat een stom, stom wijf zeg.

 • Reageer Niya 10/07/2013

  Stom wijf! (BITCH eigenlijk maar ik houd het netjes)

 • Reageer Marloes 10/07/2013

  Ook een keer gehad, door een leerling. Ik wilde het liefst door de grond zakken. Zij pobeerde het nog goed temaken door te zeggen dat ik zo dun ben en dat het kwam door hoe mijn jurk viel, maar het kwaad was natuurlijk al geschied….

 • Reageer Aline 10/07/2013

  BIATCH. Bitchslap in her face!!

 • Reageer Elisa 11/07/2013

  poef als ik zo’n fout maak zou ik knal rood zijn… Eerst nadenken toch voor dat je iets zegt toch? 😉

 • Reageer Maaike 11/07/2013

  naaaaah dat kan EECHT niet!!! En dat ze bij je eerste opmerking ook niet begrijpt dat ze gruwelijk fout zit…

  Je bent te lief voor deze wereld hoor! Ze is er veel te goed vanaf gekomen.

 • Reageer alice 11/07/2013

  Nou Des, je kunt ook bedenken dat jij binnenkort van de buikje af bent maar dat zij
  nog heel lang met haar lelijke gezicht rond moet lopen.
  En mocht ze er toch leuk uitzien…… dat is ook niet meer als ze 50 is.

  • Reageer Des 12/07/2013

   *moest hier keihard om lachen*

 • Reageer Nine|Tree 11/07/2013

  Och och och ..
  Ik ben het met twee punten genoemd in de comments eens:
  – schaam je, mens! Diep!
  – je had haar in flarden moeten scheuren in die lift! (Ok niet letterlijk maar het was zeer terecht geweest als je haar even op haar plaats had gezet)

  Een collega van mij heeft het ook eens gehad dat een klant niet eens netjes vroeg van ‘goh gefeliciteerd’ maar iets in de trant zei van ‘hoelang moet je die nog afbakken?’. En ja, dat was een vrouw..

  • Reageer Des 12/07/2013

   HOE LANG MOET JE NOG AFBAKKEN???
   Om te JANKEN, dit

 • Reageer Nina 11/07/2013

  Het is gewoon een kutwijf! Klaar. Haha!

 • Reageer Marieke 12/07/2013

  Pff zij is nie wijs joh, als je na de eerste verwarring nog lekker doorgaat… Troost je, zij voelt zich vast net zo k*t als jij. Lekker voor d’r!

 • Reageer Marcella 12/07/2013

  Goed voornemen voor komende week: Des opzoeken en haar een knallend compliment geven 😉 Je kleding klinkt tof!

 • Reageer Yeji 12/07/2013

  Haloi

 • Reageer Nicole 15/08/2013

  I get it! Dan voel je je klote toch? (excuse my French)
  Bij is dat regelmatig overkomen.. terwijl ik niet zwanger was, ook niet zwanger geweest.. Nee heb gewoon een buik…. Damn!
  “Gelukkig” ben ik nu wel zwanger dus kan ik JA! zeggen maar laat me niet minder rot voelen over al die keren dat…. *zucht* ik denk er maar gewoon niet meer aan!

 • Laat een reactie achter